ולפעמים זה כל מה שצריך, בעיטה לא משהו שפוגעת בבלם ומטעה את השוער.
מה זה משנה? אנחנו לא נראים טוב. אנחנו במקום הראשון רק כי אתם נראים יותר רע.
![]()
נגד קבוצות לוחצות, נגד בונקרים, עם מהלכים קבוצתיים או עם בעיטות שפוגעות בבלם, עם או בלי פנדלים, עם משברים או באופוריה, הם עדיין ממשיכים לכבוש ולנצח בזמן שאנחנו אומרים תודה כשמפסידים אבל לפחות נראה שהשחקנים מנסים לרוץ…
זה למה היינו בפלוס 5 ועכשיו אנחנו במינוס 7.
וזה ככה כבר עונה שנייה.
יש הבדל בין מה שנידון פה לבין מה שאתה מתאר, השחקנים שלנו שרצו בתחילת העונה לא עשו תנועה בהתקפה כפי שצויין בפוסט שפתח את הדיון, לא עשינו תנועות לעומק שיטתיות, חיתוכים והחלפות מקום כפי שברצלונה עושה, זה שני סגנונות שונים וזה לא מה שהשפיע על התוצאות.
גם ברצלונה עם תנועות כאלה בהתקפה איבדה המון נקודות בחודש אחת עונה שעברה ואנחנו בלי אותם תנועות ועם משחק מבוסס כישרון ואחד על אחד עשינו 95 נקודות ודאבל לפני 2 עונות.
בקיצור, רצים או לא רצים לא בהכרח קשור לתנועה בהתקפה, זה שיטת משחק.
לא רשמתי את זה כטיעון לדיון פה, רשמתי את זה כדי להבהיר שהדיון לא רלוונטי (אלינו כריאל מדריד) כי לא משנה המשברים, התנועה, הבונקרים, הפציעות או מסיבות המאותגרים גובהית של לאמין, כבר שנתיים שהם כובשים, מנצחים (ולוקחים אליפות), כשאנחנו מאושרים ממשחק אחד שבו הקבוצה רצה, כמו ששחקנים שמקבלים מיליונים בדיוק על לרוץ, אמורים לרוץ…
ברצלונה קבוצה שתלויה מאוד בפדרי, לאמין וראפיניה ושלושתם, במיוחד הראשון, שחקנים מאוד פציעים. זה מה שמחזיק אותנו בתמונה כי בהרכב מלא הם נראים רמה מעלינו.
אין לי בעיה עם הטענה הזו אבל קחו בחשבון שאנחנו בלי חצי סגל או בלי הגנה לפחות כבר תקופה ארוכה,משום מה מתעלמים מזה,שמעתי אפילו פרשנים שבאים בטענות לאלונסו על זה שכל משחק הוא משנה את רביעיית ההגנה ![]()
ראפינייה עם 57 משחקים בעונה שעברה ו-50 בעונת הבכורה, אי אפשר להגדיר אותו פציע בצורה מוחלטת. פדרי עושה רושם כן הצליח להיגמל מהפציעות אחרי 59 משחקים בעונה שעברה (אני לא יודע אם שינו משהו מבחינת ברצלונה בעומס האימונים שלו\התאוששות\תזונה או כל דבר). לאמין ימאל סובל מעומס מטורף ביחס לבן 18, יחד עם היותו שחקן הרכב בנבחרת מגיל כה צעיר. בכל מקרה גם כשהיו לברצלונה הרבה פצועים - הם בהחלט עושים הרבה גולים מתוך שינה.
נאבקתי בתחושה הזו כביכול מרגע שצ’אבי אלונסו חתם ואחרי הקלאסיקו מודה שלא חשבתי ככה - אבל ברצלונה, על אף הסגנון המאוד מסוכן והרפתקני שלה - קבוצה הרבה יותר טובה מאיתנו. לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם קיליאן אמבפה היה נעדר לכמה משחקים.
אני גם אגיד משהו אחר, מצטער, אני גדלתי על ריאל מדריד של הגלאקטיקוס זו בלי הגנה ועם קשר אחורי אחד נורמלי (אוהב אותך קלוד מקאללה), אני מתגעגע לתחושה שהגולים היו מגיעים בקלות, גם במחיר של אין הגנה.
אין דבר כזה, הם מפסידים רק בגלל השיפוט.
כשהם מפסידים, זה תמיד בגלל השיפוט.
כשהם מנצחים, זה תמיד למרות השיפוט העוין.
אשכרה קפלניסטים.
קפלניסטים מאשימים את השופטים? התבלבלו לך הצדדים ![]()
קפלניסטים תמיד מאשימים, מתבכיינים ומתלוננים ![]()
אבל הם גם אחלה בחסימות. הדבר האחרון ששחקן ברצלונה חסם, זה את הסיכוי של ברצלונה לעלות לגמר האלופות.
תחליף מטאפורה.
אבל שוב, זה לא פרז ששלח מכתבים? זה לא הערוץ של ריאל שתוקף שופטים? זאת לא ריאל שאיימה לא לשחק בגמר? זה לא מוריניו שחיכה בחנייה לשופט?
אני זוכר את המשחק הבודד הזה.
8-2 מבאיירן.
כל שאר ההפסדים רק בגלל השופטים.
אני לא מסכים איתך. היו גם 2 באשמת ואלוורדה.
בקיצור, סתם נסחפים פה בצד הלבן של הפורום.
משחקים שתמיד יש שעיר לעזאזל שאפשר להאשים, מישהו שלא שם במקרה אלא דמות נאחסית שחוזרת על עצמה ולא עמדה בציפיות, נניח ב-4:0 לליברפול אפשר גם לדבר על עוסמאן דמבלה בהקשר למשחק בקאמפ נואו של ‘אם הוא היה שם את זה’. לפי החישובים זה יוצא משחק אחד בעונה בערך שברצלונה מפסידה “בצדק” מתוך ממוצע של שמונה הפסדים נניח בשנה.
לזכותכם ייאמר שבהפסדים שלכם אתם משחקים באמת כדורגל והמשחק נגד ריאל סוסיאדד היה עוד יותר קיצוני, ברצלונה מייצרת במשחק אחד את אותה כמות מצבים שריאל מדריד מייצרת בקושי בחודש.
קראתי ראיון שלו לא מזמן, הוא טוען שהשופט צרח כדי להבהיל אותו בזמן הבעיטה, ולכן החמיץ ככה.