עד כמה שידוע לי, @EJB לא מנהל את המועדון או את ערוץ הטלוויזיה שלו, וגם לא בקשר עם מוריניו. לעומת זאת הדרישות לוועדת חקירה לשיפוט מגיעות לגמרי מהמקלדת שלך/שלכם.
אבל שיהיה, מעדיף את זה על פני ההרצאות על אובייקטיביות
עד כמה שידוע לי, @EJB לא מנהל את המועדון או את ערוץ הטלוויזיה שלו, וגם לא בקשר עם מוריניו. לעומת זאת הדרישות לוועדת חקירה לשיפוט מגיעות לגמרי מהמקלדת שלך/שלכם.
אבל שיהיה, מעדיף את זה על פני ההרצאות על אובייקטיביות
הנה תרגום וסיכום של הכתבה שביקשת מ-La Sexta, שפורסמה אתמול (20 בינואר 2026):
כותרת: הצ’קים שמוכיחים כיצד בארסה שילמה 8.4 מיליון אירו לנגריירה במשך 17 שנים
הכתבה חושפת ראיות בנקאיות חדשות שהועברו לידי השופטת החוקרת, אלחנדרה חיל (Alejandra Gil), על ידי שבעה בנקים שונים (כולל סנטנדר, BBVA, לה קאישה ועוד).
עיקרי הממצאים והראיות החדשות:
הכתבה למי שמעוניין:
אני רוצה שתראה לי איפה אני אומר מפורשות שאני דורש וועדה לחקירת שיפוט.
אז אתם בעצם צוחקים על אוהדי בארסה שמתנהגים כמו המועדון שלכם? למרות שאנחנו רק אוהדים?
כן, חד-משמעית.
על ההתנהלות של ההנהלה שלנו כבר צחקנו וירדנו בלי סוף כאן, אבל בסוף בסוף זה לא כאילו הם קוראים את מה שאנחנו כותבים פה, ואין לנו ממש השפעה על איך שהם פועלים.
אז בוודאי ובוודאי שנצחק גם עליכם כשאתם מתנהלים ככה - אוהדי הקבוצה היריבה, שבמקרה גם קוראים ומגיבים למה שאנחנו כותבים.
במיוחד כשמדובר באותם אוהדים שמעידים על עצמם כיותר אובייקטיבים מאוהדי קבוצות אחרות.
אבל הרבה מאוהדי בארסה, לדעתי הרוב, לא האשימו את השופט ודימה לדעתי אפילו תומך בכל החלטה שלו. אני גם אגב חושב שכל החלטה שלו הייתה נכונה חוץ מהנבדל של לאמין.
אבל אל תתנו לאמת להרוס את הנרטיב שאתם בוחרים.
כל כך משעמם לי שהחלטתי ללכת לבדוק מה באמת כתבנו בסוף במשחק נגד סוסיאדד והאם באמת האשמנו רק את השיפוט בהפסד.
היו את אריאל וRDT וגם אני שלא הסכמנו עם הנבדל של לאמין, אבל אף אחד לא האשים את השיפוט. כרגיל, אתם ממציאים נרטיבים. אבל אחלה תמונה, באמת מצחיקה.
ויותר מצחיק שטיטי מגיב…אותו טיטי אחרי המשחק נגד סלטה-
מי הבא? טל?
אפילו לפני קלאסיקו יש בכי-
ואתה? גם כשאתה מנצח עם פנדל אתה בוכה-
אתם בכיינים בדיוק כמונו, ואפילו יותר. אתם פשוט בפוזיציה נחמדה-הכי הרבה פנדלים ונשיא וערוץ טלויזיה שבוכה בשבילכם ויוצר לחץ על שופטים. איזה כיף.
אתה לא רק בכיין אלא גם ממש משועמם
זה הדבר היחיד הנכון שכתבת אי פעם בפורום.
@Mendieta אתה באמת רוצה להיכנס לקרבות ציטוטים? אתה??
אם ככה אז בכיף, תוכל לראות את הפנינים שלך מככבות לקראת הסוף:
[למען הסר ספק - כל הציטוטים האלה הם מהמשחק האחרון. לא הייתי צריך ללכת לנבור בארכיון כדי למצוא אותם, כפי שאתה עשית בשקדנותך הרבה].
בהחלט. אני לא מאשים הפסדים שלנו בשיפוט, רק ניצחונות.
וקצת יותר ברצינות - אני לא כ”כ מבין מה אתה רוצה.
פרסמתי מם שצוחק על זה שיש כאלה שמבחינתם בכל פעם שבארסה מפסידה - זה בגלל השיפוט. לא הכללתי על כל אוהדי בארסה (ובכלל - לא נקבתי בשמות), ולא בניתי נראטיבים. כל אחד לקח והבין מזה מה שהוא רוצה.
דימה לדוגמה, שציטטת אותו בכבדות בהודעה הקודמת שלך (יופי חוכמה גדולה, לקחת את המשתמש האחד אוהד בארסה שמסוגל להוכיח לי למה לפי החוקה הגיע לריאל פנדל אפילו כשאני אגיד שלא) - הגיב בהומור מעולה משלו.
זה שהחלטת להכליל את זה על כל אוהדי בארסה או לקחת את זה אישית, כנראה - מעיד יותר עליך מאשר על המם המקורי. על ראש הגנב וכו’.
מסתבר שצריך לרשום את המובן מאליו:
הודעות של משתמשים אנונימיים בפורום כדורגל במדינה נידחת במערב אסיה != הודעות שיוצאות באופן רשמי מהמועדון או ערוץ הטלויזיה שלו.
כל פנדל שנשרק לטובת ריאל מדריד זוכה בפורום ברצלונה למעין בדיקת VAR מחודשת ומדוקדקת שבוע אחר שבוע על ידי חברי המועצה השונים (לא כולם). זה אותו דבר, זה לבוא בטענות על יחס מועדף של השופטים ליריבה השנואה. והפנדל שקיבלנו נגד לבאנטה מוצדק. זה לא כמו ערוץ הטלוויזיה של המועדון, עם זה אני מסכים.
אל תיגעו בציטוט הבית שלו שעוד יהיה שם המשתמש שלו ביום מן הימים. אל תעשו לו עוול.
אבל אף אחד לא כתב שהפסדנו בגלל השופט. כתבנו שהוא טעה עם לאמין ימאל. זה שמנסאנו בן שרמוטה שרק מחפש לדפוק את בארסה זה ידענו כבר לפני שנים, בגלל זה מבחינתי הכתובת על הקיר בכל משחק איתו כמעט. עדיין לא טענתי שרק בגללו הפסדנו, והפסדנו יותר בגלל אולמו שהחטיא.
שתראה שאתם גם בכיינים כמונו ![]()
אני רק יוסיף שלאוהדים יש את כל הזכות והייתי אומר החובה להתלונן על שיפוט שהם מרגישים שהשיפוט דופק את הקבוצה שלהם. אין פה שום דבר מה להתבייש בו. זה המוצר וזכותנו לצפות שהמוצר יהיה באיכות מתאימה לרגש שאנחנו מוציאים על המשחק.
שקבוצה מסוימת אי שם באירופה מקימה ערוץ טלויזיה רק בשביל לאיים ולסחוט שופטים, שקבוצה מסוימת שהיא טוענת שהיא הקבוצה המלכותית של אירופה מאיימת לא להופיע למשחק גמר גביע רק בגלל שאותו שופט פורץ בבכי במסיבת עיתונאים המפורסמת ההיא שהוא מספר שהילדים שלו חוזרים מבית ספר כי מקללים אותם שם וקוראים לאבא שלהם “גנב” זה כנראה יותר גרוע מכמה אוהדי ברצלונה שמקטרים על שיפוט , אבל זה רק אני לא יודע מה איתכם
שכמה כותבים בפורום אי שם של מדינה במזרח התיכון מקטרים ומתלוננים על שיפוט זה נורמלי לחלוטין.
ושוב השיפוט במשחק מול סוסידאד היה בסדר גמור ובטח לא השפיע לרעה על המשחק. אבל בוא נגיד שאם ריאל מדריד היתה נמצאת במצב שלנו כולנו פה יודעים שלא הייתם מתנהגים אחרת מאיתנו.
ערוץ הטלוויזיה של ריאל מדריד קיים עוד מזמן - חשבתי שמשנת 2000 אבל נראה שכבר בפברואר 1999 - ולפני שאחד השימושים הרבים שלו הפך בהחלט למביך ומיותר על בסיס שבועי. משודרים שם האימונים ומסיבות העיתונאים, משחקי קסטיליה עד לשנתיים האחרונות למיטב הבנתי, משחקים מהעבר וגם החגיגות בסיבלס בעונות מוצלחות יותר. פחות מתכתב עם התזה שלך “ערוץ שהוקם רק בשביל”, אבל אתה יכול להמשיך. אף אחד, אף אוהד ריאל מדריד לא אמר שריאל מדריד לא מתנהלת בצורה מגוחכת מאוד בנושא.
דה בורגוס שופט מכור ועשה לנו עוול לא פעם כבר ציינתי את המשחקים שוב ושוב ושוב.
יכול להיות, פעם אתה צודק, אבל כולנו יודעים למה השימוש שלו היום.
האלו, אני מבקש!
הודעות שיוצאות ממועדון נידח ממדינה עניה שנמצאת בקצה הרחוק של אירופה או ערוץ הטלויזיה המפגר שלו != הודעות של אחד המשתמשים האיכותיים ביותר בפורום כדורגל מוביל במדינה הכי חשובה במערב אסיה שכל העולם מדבר עליה כל הזמן.
אוהדי מדריד לא מסוגלים להודות שהם בכיינים לא פחות מאיתנו
אוהדי ברצלונה לא מסוגלים להודות שהמים של EJB היה גאוני
ואוהדי אתלטיקו לא מסוגלים להודות שהם בעצם אוהדי מדריד בסתר
בקיצור אף אחד לא מושלם חוץ מהרקורד של ארסנל באלופות העונה
אני באמת מת להבין את ההבדל בין כמות השערים שברצלונה סופגת בליגה אלמול ליגת האלופות, ההתקפות בספרד כאלו גרועות?
אם היה מדגם גדול יותר של אוהדים זה כנראה היה נכון, אבל פה בפורום המצב שונה.
ההוכחה הכי פשוטה לכך היא עצם זה שהמים של EJB גאוני
פדרי בחוץ לחודש. שחקן מאוד משמעותי ואפשר לומר שבלעדיו ברצלונה לא אותה קבוצה.
אחרי שהפער בליגה הצטמצם לנקודה, אפשר להשלים פה מהפך
אולי עוד יצא מהעונה הזו משהו