אז עברנו לחרא של ליגה.
פעם זה היה השפיץ של הנעל של לבנדובסקי, אבל זה כבר לא קורה אז צריך למצוא תירוץ חדש אני מבין.
זה גם מצחיק שטיטי צוחק ממש על ההגנה שלנו כשתאכלס היא לא כזאת גרועה-היא כולה מקום שלישי בליגה. להגיד שאין הגנה בכלל זאת הטרלה.
לא, פשוט אתם הקבוצה הכי טובה בעולם, קבוצה היסטורית.
הקבוצה במקום ה 3 בספרד מסיימת את ליגת האלופות עם נקודה אחת, הקבוצה שסיימה במקום ה 4 בשנה שעברה מסיימת במקום ה 29, אתלטיקו וריאל לא נכנסות לשמינייה.
אם כל זה לא אומר לך שהליגה בספרד חלשה אני לא יודע מה כן…
מבלי להזכיר שהקבוצות האנגליות חגגו על הספרדיות השנה…
אין לי מושג מה הקשר בין הדברים, אבל סבבה.
זה מראה לך את החולשה של הליגה הספרדית, החרא של ליגה שטיטי דיבר עליה…
ההגנה שלכם אכן לא גרועה בסטנדרטים של הליגה הספרדית הפתטית. אין התקפות שינצלו אותה.
הנקודה שלי זה לא רמת הליגה, אלא העליבות של כותב שמשנה את טיעוניו כל רגע כדי לא להודות שהוא טעה.
אוקיי, ואיזה ליגה לא פאתטית? האיטלקית? הצרפתית? הגרמנית(חחחח)? אולי הפורטוגזית.
הליגה חרא, כולם גרועים שריאל טובה אז כל הקבוצות האחרות בשיא.
גם טוטנהאם חרא קבוצה אבל הלך לה בליגה האלופות, אז זה לא מעיד. ויאריאל זרקה את ליגת האלופות עוד מהתחלה.
אם הליגה כל כך גרועה אז למה הקבוצה “הטובה, אתלטי והחזקה בעולם”, לא מייצרת מצבים מול הגרועות בליגה ורק הפנדל זה החבר הטוב של האדם אצלכם?
ועניין ליגת האלופות שאתם זוכים בו רוב הפעמים אתם לא מצליחים לזכות בליגה, אז מה מעיד על מה?
הכל יחסי אריאל. פעם באמת היה כדורגל בליגה הספרדית.
פעם ריאל, ברסה ואתלטי דרסו את כולם באלופות ועדיין היריבות נתנו להן פייט בליגה.
הליגה בנפילה חופשית שקצת מזכירה לי מה שקרה עם האיטלקית בזמנו. קבוצות הבטן כל כך גרועות ועייפות.
זה עדיין לא גרוע כמו צרפת או איטליה, אבל יחסית לאנגלית? אין שאלה בכלל.
אני לא אוהב את דיוני רמת הליגה כי אין באמת שום הוכחה לזה. ליגת האלופות בעיניי היא לא בהכרח מדד כי זה מדגם קטן מדי של משחקים, וקבוצות ספציפיות. זה לא מודד ובודק את כל הקבוצות בליגה.
יש גם המון עניין של איזה קבוצה שמה דגש על מה. טוטנהאם למשל פח בליגה ובליגת האלופות היא סיימה רביעית, אז מה זה מעיד? ליטרלי על כלום.
קיצור ליגת האלופות זה ״הוכחה״ שנהנים להשתמש בה כשהיא מחזקת את הטענה שלך, אבל היא לא באמת מדד וזה דיון דיי עקר.
מה זה קשור למתי שריאל טובה? היו שנים שלקחנו אליפות בליגה פח, אנחנו פשוט יודעים להודות בזה.
וגם השנה הליגה פח, אם הליגה הייתה קצת יותר חזקה לא היינו במרחק נדוקה מברצלונה.
שביט, ויאריאל סיימה עם נקודה מ 8 משחקים נגד קבוצות מליגת שונות ובילבאו סיימה עם 4 אם אני לא טועה, זה מראה שהקבוצות האלה פשוט חלשות, טוטנהאם היא היוצאת דופן, היא לא הכלל.
צלסי וליברפול שיחסית אין להן עונה טובה דרסו את ריאל וברצלונה בקלות, זה לא מראה על חולשת הליגה?
יש הרבה אמת במה שאוהדי ריאל חושבים על ברצלונה והליגה ודרך אגב זה גם באופן טופיק למה מגיע הרבה קרדיט לפליק
מה שמפריע לי שברגע שריאל תחזור למקום הראשון זה יהפוך ל“ריאל מדריד אלופת העולם והקבוצה הכי טובה בעולם" " ומתי כתבנו על הליגה הספרדית שהיא ליגה פח…”
אבל רגע שאלה, מה זה אומר על "הנשיא הכי טוב בהיסטוריה של הכדורגל” אם הוא לא מצליח להעמיד קבוצה שתיקח שתי אליפויות רצופות בליגה חלשה (לשיטתכם כן) מול ברצלונה כל כך חלשה?
אולי הוא לא כל כך אלוהי כמו שחשבתם?
שוב, מפגשים נקודתיים של מדגם קטן של קבוצות מהליגה לא מעיד על כל הליגה.
רוב הזמן חשבתי שפלורנטינו פרס לא הבעיה, ובשנים בהן הוא לא היה באמת האליפות השנייה ב-2007/08 הייתה אחלה אבל הפסדנו פעמיים לרומא ועפנו בשמינית הגמר שוב כך שאני לא ממש מתגעגע. אני חושב שפיטוריו של צ’אבי אלונסו הם מהטעויות היותר קשות שפלורנטינו ביצע כנשיא בפרק ב’.
רוצה לומר: הוא כן סיפק את התנאים הטובים כמעט תמיד ואפילו בעונה שעברה (כאן אני בדעת מיעוט). אני תמיד מדבר על 2013-2015 כשקרלו אנצ’לוטי לא לקח אליפות אחת אפילו, אפילו בהינתן החילוף שלא לצורך חאמס רודריגס מול אנחל די מאריה, במה הדון אשם? או נניח ב-2022/23 שברצלונה של צ’אבי הייתה סופר-משעממת אבל מאוד רעבה ועם קצב צבירת נקודות מעולה - ריאל פשוט הפסיקה לשחק אחרי המונדיאל.
אני חושב שהביקורת על איכות הליגה היא במקום, וכמובן שבאותה הנשימה ריאל מדריד מנצחת משחקים רק בזכות שחקן על כמו קיליאן אמבפה ושוער-על כמו טיבו קורטואה, זה לא שאנחנו מפרקים יריבות, וגם נגדינו מחמיצים מול השוער כל הזמן ולרוב היריבה לא עושה אחד מאחד. הביקורת על איכות הליגה במקום כשיש מדגם מייצג של כמה קבוצות בליגת האלופות, ויאריאל ואתלטיק בילבאו הן ‘התוספת’ ויש כאן עונה מאוד רעה בצורה חריגה ולא סתם קמפיין בינוני והדחה על הקשקש. אתלטיקו מדריד גם בעונה איומה ובלי ה-2:5 על ריאל מדריד גם בתקשורת הספרדית הכיסא של צ’ולו היה מתחיל לעורר תהיות. גם ריאל מדריד עם חרא קמפיין ואפילו ברצלונה לא הרשימה. יכולת בינונית מאוד, הייתה אוויר לדעתי נגד צ’לסי ב-3:0 בטח אחרי השער הראשון שספגה.
אמרתי בפודיום שוויאריאל של העונה הזכירה לי את הקמפיין הזה של דפורטיבו לה קורוניה (2004/05 - תחילת הקריסה של ‘סופר-דפור’) שכמעט כמו ה-0 ו-0 של מכבי חיפה. ואפילו לא זכרתי שהיא חטפה חמישייה ממונאקו במחזור הסיום.
זה שהליגה חלשה אנחנו יודעים כולם, פשוט הנרטיב משתנה בין זה שריאל נמצאת למעלה לבין זה שברצלונה נמצאת למעלה,
וזה שיש עוד קבוצות ספרדיות בליגת האלופות לא משנה את המדגם, כי אצל הפרשנים תמיד הליגה האנגלית היא הטובה בכל הזמנים למרות שהספרדיות בעשורים האחרונים זכו ברוב המפעלים האירופיים.
אבל זה בדיוק העניין, אתה אומר שהכל יחסי אבל משווה את עצמך לתור זהב של שלוש קבוצות או לליגה אחת בלבד(אנגליה).
אני לא מבין מה זה נותן בהקשר הנוכחי.
א. אנחנו מדברים על הליגה כרגע ביחס לליגות אחרות ולכן מה שקרה מזמן והיה יוצא דופן הוא לא באמת רלוונטי לדיון על הליגה נוכחית ביחס למציאות הנוכחית.
וב. אם אתה רק פחות טוב מליגה אחת אז להגיד הליגה חלשה זה די מגוחך. זו הליגה השנייה בטיבה בעולם. זה נראה לי מצב די טוב.
אגב, אני מציע לכל ה’‘מתלהבי אנגליה’’ למיניהם אשכרה לצפות בליגה ולהפסיק לשתות מהקולאייד של השיווק שלהם. סבבה, הם מנסים לשתות את כל הכישרונות בגלל ההכנסות הגדולות שלהם, זה לא בהכרח מעיד.
אני מניח שלא התכוונת אליי ותמיד הכי כדאי לא להכליל אלא לענות ספציפית לאותו כותב או כמה כותבים. למה אני לא מתלהב למשל מהאליפות שלנו ב-2021/22 ואומר שגם אני לוקח את התואר ולא צריך לשבח את קרלו אנצ’לוטי? כי ברצלונה הייתה ביום שאחרי עזיבתו של ליאו מסי, ועם סגל של ליגה אירופית ומאמן מבאס כמו רונאלד קומאן, פשוט מאוד.
התוצאות של הספרדיות העונה בליגת האלופות הן מתחת לכל ביקורת ויש חמש קבוצות כך שזה מדגם קצת יותר גדול מבדרך כלל. הפריימרליג הייתה ליגה עם הרבה רוח ומעט תאכלס מבחינתי בעיקר בעידן כריסטיאנו רונאלדו וליאו מסי. אני אגב לא אומר שהליגה מדהימה אבל כן היא חזקה מהספרדית וברור שיש לכסף משמעות, מה שאמר מרסליניו מאמן ויאריאל מאוד נכון ומייצג.
לסיכומו של עניין: ברצלונה משחקת כדורגל טוב, לעתים טוב מאוד, היא טובה בכמה דרגות לדעתי מריאל מדריד. בליגת האלופות בגלל הגנה באמת חלשה ורק סגנון משחק אחד שהיא מסוגלת, היא לא יודעת ממש “להרגיע” - קשה לי להמר עליה. לא אומר שהייתי מספיד אותה מראש. זה גם נורא תלוי. מרגיש כרגע שיש וואקום מעבר לארסנל שבעצמה נראתה לי אומללה נגד מנצ’סטר יונייטד לפני כמה ימים.
הליגה הזו חלשה, זה לא משנה אם ריאל זוכה באליפות או ברצלונה זוכה באליפות, כמו שהליגה האיטלקית גרועה ולא משנה מי יזכה באליפות שם.
כרגע יש כמה קבוצות באירופה שהן יותר טובות מהשאר, בראשן נמצאות האנגליות, אין מה לעשות, בסוף כסף מדבר.
אני מסכים עם מה שאתה אומר, פשוט הדיון התחיל בכך שברצלונה גורעה בהגנה ובגלל שהליגה חלשה אז היא מצליחה לנצח, אין בכלל התייחסויות לזה שזה הסגנון שלה, ההגנה עומדת גבוהה ופרוצה, אבל על היכולת ההתקפית שלה אין פירגון פה מרוב הצד הלבן, את דעתך אני מכיר בנושא.
אתה מדבר על האנגליות שהפסידו לבודה גלימט, עשו תיקו עם קרבאח ובקושי ניצחו את פאפוס? האנגליות האלה?
אתה רואה איך קל לעוות את המציאות?