לא, אני מדבר על האנגליות שניצחו בברנבאו,שלא נתנו לנו לנשום באנפילד ,ניצחו 3:0 את ברצלונה ואחת שסיימה את שלב הבתים עם מאזן מושלם.
הספרדיות הפסידו לבנפיקה בחוץ, עשו תיקו עם ברוז ושתיים בקושי הביאו נקודות.
זה עובדות, זה לא עיוות מציאות.
אז יש להם תוצאות טובות, ותוצאות רעות.
מה בדיוק אתה מוכיח פה?
ליגת האלופות לא מעיד על איכות הליגות, פריז אלופת אירופה אז זה מרים את איכות הליגה?
פריס שנה שעברה הייתה הקבוצה הכי טובה באירופה, אם 5 קבוצות צרפתיות היו מסיימות ב 8 המקומות הראשונים אז כן הליגה הצרפתית הייתה הטובה ביותר ביבשת.
אם אתם לא רואים שהליגה הספרדית ביזיון השנה סבבה, הליגה הספרדית היא הליגה הכי טובה בעולם, ברצלונה היא הקבוצה הכי טובה בעולם ןאין לה מתחרות.
אתה טועה רק אם ריאל היית ראשונה זה היה נכון.
אז אתה טוען שזו לא הליגה, אלא איכות הקבוצות האינדיבידואליות. מוסכם.
אז מה נותן טיעון הבארסה בליגה חלשה?
אבל תאכלס היא בקושי עברה את שלב הליגה בליגת האלופות. אז זה לא תמך בדעה שלך?
או שיש לכם בעיה בהבנה, או שאתם פשוט לא רוצים להבין.
אז בואו נסביר לכם בצורה פשוטה, קבוצה אחת שמשחקת שמונה משחקים זה מדגם קטן, 4 קבוצות שמשחקות 32 משחקים זה כבר לא מדגם קטן, זה מדגם מייצג.
עכשיו נעבור לנקודה השנייה, זה שאתם חושבים שאחת הקבוצות הטובות באירופה זה כבר הזייה אחרת, ההגנה שלכם היא מסננת וכל קבוצה עם ניצול מצבים נורמלי תדפוק לכם שלישייה.
ההבדל בינינו לביניכם זה שאנחנו מבינים שאנחנו כרגע קבוצה חלשה, אתם פשוט לא מסוגלים לקבל את זה שברצלונה הינה קבוצה בינונית כרגע.
ההבדל בינינו זה שאנחנו לא מנסים בכוח לצייר מטרה מסביב לחץ, וכל רגע לזגזג מטענה לטענה
פסז’ מוכיחה שרמת הליגה היא לא המדד לאיכות של קבוצה או רלוונטי ליכולת האירופית.
והכוח כלכלי של קבוצות אנגליות לא הופך את כל שאר הליגות באירופה ל-‘‘חלשות’’.
כל קבוצה צריכה להישפט בפני עצמה לפי היכולת שלה, וטענות נסיבתיות לא רלוונטיות לדיון.
אני דווקא עד עכשיו די דובק בעמדה שלי, הליגה הספרדית היא ליגה חלשה, ושגם המובילות בליגה יחסית לשאר אירופה הם קבוצות חלשות.
פאריס ניצחה את ברצלונה ללא שחקני הרכב בקאמפ נוא, צלסי שמה לברצלונה שלישייה, ליברפול פירקה את ריאל וסיטי ניצחה אותנו בברנבאו.
אם אתה שואל אותי באיזה מקום אני מדרג את ברצלונה באירופה אז במקסימום מקום שביעי, 4 אנגליות, פאריס ובאיירן הרבה יותר טובות ממנה.
על ריאל אני לא רוצה להרחיב…
שוב אתה חוזר לתוצאות.
אז הליגה הנורבגית טובה מהפרמיירליג?
מקום 7 באירופה? וזאת קבוצה חלשה? טוב, קניתי.
אני לא כ”כ מבין על מה הוויכוח.
כן, ברצלונה כרגע גדולה על הליגה.
וכן, הליגה כרגע חלשה במיוחד, ולכן קשה להשליך מהתוצאות של בארסה בליגה על היכולת ה’אבסולוטית’ שלה.
אחד לא סותר את השני.
במילים אחרות: בארסה נמצאת כרגע במצב די דומה לזה שבאיירן/פסז’ נמצאות בהן רוב השנים - קבוצה חזקה ודומיננטית במיוחד בליגה המקומית שלה, אבל בגלל החולשה הכללית של הליגה המקומית - קשה לדעת מהי רמתן “האמיתית”. ובדיוק כמו שם - יש מקרים בהם ראינו שפרשנים ו”מומחים” ניפחו מעבר לכל פרופורציות את אותן קבוצות (אהלן באיירן), שהתנפצו בסופו של דבר אל קרקע המציאות, במפגשים הישירים מול הקבוצות הטובות “באמת”, וכמובן שייתכן גם המקרה ההפוך - הערכת חסר של היכולת האמיתית, בהיעדר קנה מידה מתאים.
אני מניח שנקבל את התשובות לשאלות האלה בהמשך העונה.
(וכמו כן, אני מניח שכל ‘צד’ יסביר בדיעבד למה התוצאות שיתקבלו, מוכיחות בדיוק את מה שהוא עצמו טען כל הזמן..)
מה קשור שהליגה הנורבגית יותר טובה מהאנגלית?
שוב פעם אתה מסלף את הדברים שלי, כנראה שבאמת יש לך בעיה בהבנת הנקרא.
משחק אחד= לא מייצג
32 משחקים= כן מייצגים.
כשהאנגליות מפרקות את הספרדיות בכל משחק, זה מדגם מייצג.
וברצלונה שמעל הליגה מובילה על ריאל מדריד בנקודה אחת, זאת לא קבוצה מעל הליגה.( קבוצה יותר טובה זה כן).
זה משעשע לראות אותך מנסה להתדיין ברצינות עם אריאל ומעלה טענות ומצפה לתגובה הגיונית ממנו ![]()
חבל על הזמן שלך.
ברצלונה משחק עם הגנה שערורייתית, מגיעים מולה לאינסוף מצבים ורק בגלל התקפות בושה וחרפה בליגה הספרדית היא לא סופגת הרבה יותר, מסבירים לו את זה והוא עונה ‘‘אבל טיטי אמר עונה שעברה שזה לבנדובסקי’’ ![]()
כבר 4-5 עונות שהליגה חלשה לטעמי והתחרות היא על מי פחות גרועה. אמרתי את זה גם כשריאל לקחה אליפויות עם התחת.
אני חושב שכרגע ברצלונה היא הקבוצה הכי טובה בליגה הספרדית, אבל מסכים שהיא לא בטופ האירופי. ההגנה שלנו על הפרצוף. הפייר פליי שובר את כולם (חוץ מריאל אולי, שגרועה בלי קשר)
היוצאת מן הכלל היחידה היתה אולי העונה שעברה שבה לפרקים בארסה נצצה קצת. בלי מרטינז הקבוצה נחלשה מאוד.
בקווים כלליים אני יותר מסכים עם אוהדי ריאל, עם הסייג היחיד שאתם (טיטי) צריכים להרגע קצת עם “הסגל הטוב בייקום שרק צריך גרוש ללירה כדי לקחת הכול”. אתם צריכים חלוץ, מגן ימני (טרנט לא נחשב) קשר 50-50 חכם, קיצוני ימני ובלם. ויני, אמבפה ורודריגו שחונקים את אגף שמאל ביחד זה נחמד, אבל לא מועיל.
אני כבר כמה שנים אומר שריאל זו קבוצה נוצצת על הנייר אבל מאוד לא מאוזנת.
אני לא רומז בכך בשלברצלונה אין מיליון בעיות וחוסרים כמובן.
מכל הדיון הזה, לא הבנתי איזה מקום בעולם ניצבת הליגה הספרדית החלשה הזאת.
בסדר, אנגליה במקום הראשון.
מי במקום השני?
אני כמובן שאף פעם לא מסייג שצריך גרוש ללירה, אחד מ 3 הסגלים הטובים בעולם, נקודה.
כל עונה בלי אליפות וזה כתם על המאמן.
עונה כושלת של הספרדיות עד כה. זה מגיע למצב שהדירוג בסכנה. לא ברור לי הגישה הפשרנית הזאת של ויאריאל ואתלטיק בילבאו שלא הלכו בכל הכח על עלייה לשלב הבא, רק מאמץ של שני משחקים והרווח הכלכלי היה גדל מאוד.
אבל דברים יכולים להשתנות, כי בנוקאאוט זה סיפור אחר.
בעונה שעברה בארסה הגיעה לחצי גמר האלופות, אתלטיק בילבאו לחצי גמר האירופית ובטיס לגמר הקונפרנס. לא רע.
שלב הליגה הזה שונה ממה שהיה עד עכשיו, בשנה שעברה במיוחד ראינו כמה קבוצות לא מוכנות ולא הבינו מה הן צריכות. ראינו הרבה תוצאות שלא התרגלנו לראות בשלב הבתים. קבוצות באות הרבה יותר בכוונה לנצח, אבל מצד שני ב-8 משחקים היו הרבה קבוצות שוויתרו מראש על משחקים.
לגבי המפגשים הישירים, היו ימים שהמאזן היה הפוך, ואז היו מספרים לנו כמה מסכנות האנגליות שנשחקות שבוע אחר שבוע בפרמיירליג. האמת היא באמצע.
יכול להיות שוויאריאל הנוכחית, קבוצה איכותית מאוד, תצליח מאוד בפרמיירליג מהסיבה הפשוטה שאף קבוצה לא תגיע מולה ב-100%, כמו שקורה בליגה הספרדית (38 משחקים, בכל זאת).
הכישלון של ויאריאל היה ההכנה למשחקים בשלב הליגה, שבו כל משחק קריטי יותר.
מכאן ועד “חרא ליגה” זה סתם הגזמה אמוציונלית. יש אחלה קבוצות בחרא ליגה הזאת שלקחו מספיק נקודות מהקבוצות הגדולות העונה.
שמע, אפשר לומר שב-2023/24 וזה לא היה ממש מזמן למרות שכן מרגיש ככה - הסגל שלנו נחות לטעמי היה רק ממנצ’סטר סיטי. עדיין היה מוח בקישור בזכות טוני קרוס ולוקה מודריץ’ (נעשה ניסיון של קרלו אנצ’לוטי לשחק רק עם הצעירים האתלטיים וזה השתנה די מהר), דני קרבחאל בריא ובעונת חייו ונאצ’ו שם, חוסלו השתלב בול, ג’וד בלינגהאם בעונת בכורה וואו (שכחנו שקארים בנזמה עזב) וברהים גם הראה הרבה מעבר למה שהוא מסוגל. מסכים שכנראה הכל התחבר ועדיין.
אני “מבסס” את זה לא על סמך זכייה באליפות מול ברצלונה נחמדה של צ’אבי שחסרה תמיד את הגרוש ללירה, אלא על סמך שני הפסדים בלבד ב-55 משחקים. לא היה לי ספק שצריך לעבור נניח את באיירן מינכן בחצי הגמר ואני זוכר שהתעצבנתי על הירידה ביכולת שלנו בחצי השני בגרמניה ואמרו לי - אחי 2:2 בחוץ זה טוב תירגע. ומי עוד? ארסנל? לוזרים ועדיין לא היו עם כוח התקפי מספיק’. ליברפול? היינו עדיפים קצת. את סיטי פגשנו. היו טובים הרבה יותר באנגליה ואותנו ה-3:3 בבית קיפח.
לגבי המצב כיום אני חושב שהסגל בעייתי ואולי בין העשרה הטובים בטח לא בשלושה. ארבעה בלמים טובים על הנייר שזמינים כמו שניים. אולי יש גם בברצלונה עבודת אימון פ-נ-ט-ס-ט-י-ת ואצלינו זה היה קצת בצד השני, וגם כנראה אי אפשר לחיות בלי פליימקר אבל על עמדות אחרות אפשר “לוותר”.
אגב אני לא חושב שהיו עונות עם פערים כאלה גדולים במפגשים הישירים בין הספרדיות והאנגליות גם אם מצאנו פה שלישייה ושם רביעייה. ריאל גם קיבלו את ליברפול כשהם במשבר כבר.
כולן במקום האחרון