בטח שמתם לב לקלשון הענקית שצאבי תקע ללאפורטה בגב,לא יודע מה טיב היחסים שם בדיוק ואם הוא דובר אמת אבל לנזק כזה למסע בחירות לא נראה לי שהליצן ציפה.
פופקורן.
ליצן או לא ליצן, הוא בנה את הקבוצה שעשתה לכם בין היתר טניס בברנבאו הפך את ברצלונה לאחד המועדונים הכי מצליחים הן כלכלית והן ספורטיבית בעולם, פרש ממנה, שנים אחרי זה חזר לברצלונה ואחרי שסנדרו וברתומאו הרסו לחלוטין את המורשת שלו וחירבו כל דבר טוב שהיה למועדון והביאו אותו על סף פשיטת רגל הוא הצליח לשקם כמעט לחלוטין כלכלית את המועדון והחזיר אותו כמו שאתם מבינים לבד להצלחה ספורטיבית
בנתיים בדשא של השכן, ”נשיא קבוצת הכדורגל הכי טוב בכל הזמנים” לא מסוגל ליצר דומננטיות מול מי שאתם (לא אני) כותבים כל שני וחמישי שהיא אחת הקבוצות ברצלונה הכי בינוניות שהיתה פה אי פעם.
לא חושב שאני הייתי קורא ללאפורטה ליצן במקומך… ואני לא מעריץ מספר 1 של לאפורטה בעידן הנוכחי שלו….
קונטקסט : צ’אבי הצהיר פומבית בתמיכה במתחרה של לפורטה.
צ׳אבי תמיד נתפס אצלי בניגוד לדימוי שהיה לו כשחקן,על המגרש היה קלאס ושיא האלגנטיות,מחוץ למגרש תמיד היה בכיין,במיוחד כמאמן,עכשיו מסתבר שהוא גם חרא בן אדם וכפוי טובה.
עם כמה שאני שונא את לאפורטה זה חתיכת מהלך מגעיל כלפי זה שנתן לך הזדמנות.
צ’אבי ממש לא היה צריך את לאפורטה כדי לקבל הזדמנות, הוא קיבל סגל שונה לחלוטין מקודמיו כשיש לו רק מה להפסיד ואת עונת הבכורה שלו הוא יכל בקלות לשמור לשלב מאוחר יותר.
אתה לא יכול לדעת מי היה מניאק למי, מה נאמר, מה הובטח לו וכו׳. אולי צ׳אבי דובר אמת?
כפי שכתבו קודם, צ׳אבי בוודאות שיקר מתישהו מהסיבה הפשוטה שהגרסה הנוכחית שלו סותרת גרסה קודמת. הטיימינג בהחלט מעלה את הסבירות שהוא משקר עכשיו.
גם אם הוא דובר אמת זה חוסר לויאליות כלפי מי שהיה הבוס שלך עד לפני שנה וחצי,לא שמעתי את לאפורטה מלכלך על צ׳אבי,תקנו אותי אם אני טועה ואז התמונה שונה לגמרי.
אני לא יודע לגבי זה. במידה ואכן שיקר כשאימן את בארסה זה היה שקר לגיטימי ואולי אפילו מוערך, כי הוא ״הפסיד״ את מסי. הגיוני שלדעתו פונט עדיף במצב הנוכחי- זה שלאפורטה עשה עבודה מדהימה כמייצב לא אומר שהוא פיתרון ארוך טווח. איש של מועדון ולא של הנשיא.
לפוליטיקה יש צדדים שליליים אבל יכלו להיעזר אצלנו במועדון בקצת אופיזיציה. אם קרלו, לדוגמה, היה מזיק לפלורטינו לפני בחירות (בתקופה שעוד עשו אותן) ומדבר על זה שהיה תקוע בלי קשר אחורי, חלוץ מחליף ומגן ימני מחליף נורמלי ב14-15 אולי העונה היו לנו עוד איזה בלם וקשר.
כל הדימוי שלו כאיזה ‘קלאס’ מלכתחילה זה שקר מומצא מצוץ מהאצבע של כל מיני אנשי תקשורת בינוניים מינוס, שנהנו לצייר נראטיב (שקרי) של ‘הילדים הטובים’ מברצלונה-קטאלוניה (קבוצה/מדינה שמראש היא אנדרדוג ‘רומנטי’), עם מסי המופנם, אינייסטה וצ’אבי ה’אלגנטיים וקלאסיים’ על המגרש ומחוצה לו, ובהנהגת פפ ’הגאון הג’נטלמן’; וזאת לעומת ‘הילדים הרעים’ ממדריד (הפייבוריטית התמידית מהבירה הספרדית, ולכן אוטומטית רוצים במפלתה), עם רונאלדו השחצן המגעיל, פפה וראמוס הקצבים הרוצחים, ובהנהגת מוריניו השחצן-בכיין-קונספירטור ופרז העשיר החמדן והדורסני.
בפועל מדובר בהמצאות כמעט מוחלטות, כמובן, והיה ברור לכולנו (ולכל מי שהיה מוכן להסתכל על המציאות בעיניים פקוחות) שצ’אבי, יחד עם לא מעט חברים אחרים כמו אלבה, דני אלבס, בוסקטס, ועוד - הם הכול חוץ מקלאס - בכיינים, תככנים, ומשוכנעים שמגיע להם הכול; שמסי ‘המופנם’ דווקא יודע יפה מאוד לדאוג לפטר מאמנים שלא מוצאים חן בעיניו ולמנות כאלה מטעמו; ושגם לפפ ‘הג’נטלמן’ יש את הקריזות והשריטות העמוקות שלו (שלא לדבר על הצביעות הפוליטית ממדרגה רביעית שלו).
בשנתיים האחרונות אוהדי בארסה פתאום חווים בעצמם את הצדדים האלה של צ’אבי (שהיו שם כל הזמן, כאמור), אז זאת כאילו הפתעה למישהו. אנחנו כבר מזמן ידענו שהמלך הוא עירום (ובכיין).
- מדהים שכל ההודעה לא כתבת ״פיקה״.
- אני מסכים לגמרי אבל כן חושב שמסי חריג מאד בנוף של כוכבי הכדורגל באופי שלו ובמקצועיותו. ויני עם כמות הכשרון הזה, על הקצה השני של הסקאלה, כבר היה מקעקע את הפרצוף של ויני על הפרצוף שלו. ושל ארבלואה.
@EJB אתה באמת זוכר את זה כ״המצאות כמעט מוחלטות״?
קשה מאד להתעלם מהעובדה שלהצית את הגזרה ולגרום לבלאגן היה אינטרס מובהק שלנו. הבאנו איש שעובד בזה לעמוד בראש המערכת, שיעשה את זה כשיטת עבודה. אז נכון, פיקה ואלבס וסרחיו אני עושה הצגה ומציץ לבדוק אם השופט אוכל אותה בוסקטס היו חסרי קלאס ובכיינים בעצמם. זה לא אומר שעיקר האירוע לא נגרם בגללנו.
נחמד לחזור לשנת 2012 פתאום.
קודם כל, אני מסכים עם המהות הכללית-צ׳אבי לא צדיק. אני לא מופתע כי ידעתי שהוא ״דיקטטור״ קטן מאיך שהוא התנהג על המגרש. תמיד היה מעיר לשחקנים, מעיר לשופטים, תמיד היה נראה כמו גנרל. גם זה אגב משהו שהוא ״הרוויח״ והוא התנהג ככה אחרי 2008. בוסקטס היה צוללן ודני אלבס ערס מברזיל. אבל להכניס את מסי לשם זה פשוט לא נכון, מסי אף פעם לא פיטר מאמנים ואם זה היה ככה פפ היה נשאר לעד, לואיס הנריקה היה מאוד מהר עף. ניסו להדביק את התדמית הזאת למסי גם בנבחרת כשהיה את סמפאולי, וחשבתי שאחרי כל השנים האלה השטויות האלה יפסקו-זה פשוט לא הבנאדם. הוא סוג של אוטיסט. הוא בגג ״איים״ פעם אחת שהוא הולך.
בקשר לתדמית הנגדית-מצטער, אבל רונלדו באמת שחצן. פפה וראמוס באמת היו שחקנים אלימים, כמו שבוסקטס צוללן. זה לא נרטיב, זאת האמת. מוריניו באמת התנהג בצורה הזאת כי הוא חשב שזאת הדרך הכי טובה להוציא את המיטב מהשחקנים שלו מבחינה מנטאלית.
בברצלונה יחסית הם היו ילדים טובים, סוג של חיילים-זה לא אני אומר, זה גם זלטאן אומר.
אתה מתעקש להגיד שזה לא נכון, אבל זה לא סותר. חלק משחקני ברצלונה יכולים להיות צוללנים בכיינים, אבל זה לא אומר שהשחקנים של ריאל לא היו אלימים ושחצנים. שרונלדו אמר לפנדיאני ״כמה אתה מרוויח?״ זה היה אחד הדברים הכי מביכים שראיתי בכדורגל העולמי.
אני חושב שזה קצת להדביק בכוח נרטיב שלא היה קיים גם בזמן אמת
צ’אבי הוא הרבה דברים, אבל מעולם לא היה מזוהה דווקא עם קלאס - בניגוד למשל לפויול ואינייסטה
חוץ מזה, מה ששביט אמר, ולגבי מסי - מה שאורי אמר
לא צריך לחפש סימטרייה בכוח
- מן הסתם יש בסיס עובדתי מסויים לנרטיב ההוא שנבנה בזמנו (מסי אכן טיפוס מופנם ושקט יותר מכריסטיאנו המוחצן וכו’), וגם התייחסתי לזה בעקיפין בהודעה הקודמת, ובגלל זה גם כתבתי ‘המצאות כמעט מוחלטות’.
- גם אם היו נקודות אמת מסויימות, התייחסתי בדברים שלי בעיקר לנרטיב השקרי הכולל שסיפרו וטיפחו אז, של ‘רעים’ נגד ‘טובים’. חד-משמעית היה ניסיון לצייר נראטיב כזה אז, וחד-משמעית ניפחו אותו בשקרים ובהמצאות שכל קשר בינם לבין המציאות מקרי בהחלט.
רונאלדו אולי מוחצן וגם גאוותן, אבל רחוק מאוד מלהיות ‘אגואיסט מסריח’ כמו שניסו לצייר אותו, ולמעשה מעולם לא היה לכמעט אף קולגה שלו משהו רע להגיד עליו. שחקנים אלימים היו גם בברצלונה, וכל ההתחזויות והתבכיינויות יחסית הושתקו. - בפרט, לגבי צ’אבי - בפירוש שמו אותו בסירה אחת יחד עם אינייסטה בתור ‘שחקנים אלגנטיים עם קלאס’ (ולא רק מבחינת סגנון המשחק), כשבפועל מדובר באדם בלתי נסבל שקלאס ממנו והלאה.
זה נחמד וחמוד להגיד עכשיו ש’תמיד ידעתם שהוא דיקטטור’, אבל הייתי שמח אם היה אפשר להביא את הציטוטים האלה של שביט של היום, לוויכוחים עם שביט (ואחרים) של אז, כשאנחנו טענו שצ’אבי בכיין ובטוח שהשמש זורחת לו מהתחת ואוהדי בארסה דחו את הטענות האלה מכל וכל. - לגבי מסי - זה נכון שבסה”כ מדובר באדם שקט שבגדול מתרכז במשחק עצמו, ובכל זאת גם לו יש והיו את הקטעים שלו - אם זה בגלל הסביבה הרעילה שלו, ואם בגללו עצמו. אם היה לי כוח ו/או זה היה מעניין אותי יותר, הייתי מביא לכאן ציטוטים של אוהדי בארסה מתקופת טטה מרטינו, שמתמרמרים על זה שהמאמן הבינוני והאלמוני הזה מאמן אצלם רק כי מסי רצה ככה.
- @whykds אנחנו אולי אלה שהיה להם אינטרס לייצר רעש ובלאגן, אבל זה לא מצדיק את השקרים וההמצאות לשם בניית הנראטיב, וגם לא קשור לחלק גדול מהם. גם אם מוריניו השתמש כשיטת עבודה בבלאגנים חיצוניים כדי לשמור על שקט תעשייתי פנימי עבור השחקנים שלו, זה לא מצדיק ולא קשור לזה שניסו לצייר את רונאלדו כשחקן דוחה ובלתי נסבל, ואת שחקני בארסה כצדיקים גדולים יותר מהאפיפיור.
היו המון שקרים, מסכים. אני לא קונה את כל ה׳יותר ממועדון׳ וכל השטויות האלה. אבל אין שום ספק שאנחנו באנו לעשות בלאגן כי הם היו יותר טובים בכדורגל נטו.
לא בטוח מה זה ׳בלאגנים חיצוניים׳ - מוריניו בא לריב במסיבות עיתונאים והכין את השחקנים שלו לריב על המגרש.
הוא צייר את עצמו ככה. הוא היה תחרותי ברמה כזאת שרואים שכאשר הוא מחטיא פנדל הוא מבואס למרות שהריבאונד נכנס, היה לו קשה לפרגן לשחקנים אחרים גם על המגרש (כמה פעמים ראית אותו מוותר על פנדלים?).
רונלדו הזדקן גם בצורה הזאת ורק חיזק את הנרטיב שלו. הוא אגואיסט מסריח, וזה בסדר-זה מה שהפך אותו למפלצת שערים שהוא.
מי?
לגבי צ׳אבי-אני חושב שאתם קצת מנפחים את זה. לא מדובר בשחקן שהיה מעורב בשערוריות, לא שמעת אותו רב עם שחקנים לקבוצה, לא ראית אותו רב מכות במגרש. פשוט שחקן שהוא פריק קונטרול. הוא דיקטטור עם חבריו לקבוצה בפן מקצועי. אני לא מקבל את שאר הדברים שאתה מנסה לצייר עליו-זאת הנחה שלך עליו. לא ראיתי אותו מתנסח בשחצנות בשביל להגיד שהוא מרגיש שהשמש זורחת לו מהתחת. כשחקן, מחוץ למגרש ועל המגרש, הוא קלאסה. כמאמן אולי פחות, אולי קצת יותר בכיין. לדעתי אתה סתם מנפח כי אתה פשוו בפוזיציה של אוהד ריאל שלא סובל אותו.
איזה קטעים?
לגבי טאטה מרטינו-הוא לא הכיר אותו לפניי בארסה. במועדון חשבו שהוא התאמה טובה בגלל סגנון המשחק שלו. אני לא מאמין שמסי ביקש אותו.
לגבי הנרטיבים של הטוב ורע-זה עשה לכם גם המון טוב. תמיד כשיש צד טוב וצד רע, המון אוהדים מתחברים לרע-לאנדרדוג. ברצלונה באותו זמן קיבלה נרטיב של קבוצה של צוללנים בכיינים, וזה הביא גם לכם המון אוהדים שרצו לראות את ה״טוב״ נופל. זה שירת אותכם המון באותה תקופה.
אז לגבי רונאלדו מסיקים על האופי לפי ההתהגות, אבל לגבי נרקומן החוחובה לא מפעילים את אותו ההגיון?
אתה יכול לתת לי דוגמאות ספציפיות על המגרש שבהם צ׳אבי הראה חוסר קלאס או שהשמש זורחת לו מהתחת?
אני נגד ההגיון הזה, של לשפוט לפי דברים שוליים לחלוטין כמו העובדה שרונאלדו מביך את עצמו בזה שהוא עושה תנועות שלא מסרו לו. שוב, כשזה הוא (למרות שהוא כבש מיליון שערים וכנראה שיש הגיון כלשהו בזה שהוא רוצה את הכדור) אז הוא ׳אגואיסט מסריח׳, אבל כשזה צ׳אבי אז הוא פרפקצוניסט ודורש מחבריו לקבוצה. התדמית של רונאלדו כשחצן לא קשורה לריבים של 2012, כמו שהעובדה שצ׳אבי התנהג קצת מלוכלך כמאמן לא קשורה.