שוב, מה צ׳אבי כמאמן או שחקן נתפס בעיניך כמלוכלך? אני אפילו לא מדבר עליו כמאמן כי זה פחות מעניין אותי, אתם טוענים שכבר כשחקן הוא היה מניאק חסר קלאסה מלוכלך. אני רוצה להבין למה.
בניגוד למשחקים מול סביליה ובילבאו וכאלה שאני מגיע עם אפס ציפיות שברצלונה יאבדו נקודות דווקא במשחק מול ראיו למרות שזה בקאמפ נואו היו לי ציפיות רבות, חבל, עוד פעם השוער של ברצלונה המצטיין.
אבל אנחנו הפסדנו לאוסאסונה בבית, קודם צריך לבוא בטענות רק כלפי הקבוצה שלנו.
הפסדנו בבית לחטאפה שזה מביך ולא יכול לקרות בשום עונה בשום מצב.
הפסדנו בבית לסלטה ויגו שזה מאכזב ממש, אבל היא עוד קבוצה סבירה.
הפסדנו לאוססונה בחוץ שזה סביר, פשוט התרגלנו שזה לא קורה - אחרי 15 שנה.
נגד אוססונה בבית ניצחנו 0.5:0 עם הפנדל של קיליאן אמבפה במחזור הפתיחה.
בעונה שעברה למשל היו לנו 49 נקודות בבית. פישלנו בגדול נגד ברצלונה עם התבוסה, ההפסד לוולנסיה היה מחפיר וזרק אותנו מהמירוץ, וכדרך קבע לא ניצחנו בדרבי. אי אפשר לקחת אליפות כשלא מופיעים לדרבים שנים.
ברצלונה לא תאבד נקודות בבית בשום משחק, לדעתי גם לא נגדנו.
אוסיף ואומר ששלוש תוצאות תיקו רצופות עוד עם צ’אבי אלונסו זה היה יותר מדי. זוכר שם גם הרכבים ללא ממש טובים ומשחקים שהקבוצה בלי חשק.
פעמיים העונה היינו במצב של להשתלט על המקום הראשון וקרסנו חזק, אחרי הקלאסיקו בבית ובפעם השנייה אחרי שהצלחנו לחזור לפיסגה עם 2 נקודות יתרון ומיד הפסדנו פעמיים, אין לנו אופי העונה.
ברצלונה לא מבריקה ולא גדולה אבל אנחנו ממש פח אשפה.
גם כשעלינו למקום הראשון כתבתי שאנחנו ממש גרועים ושנאבד נקודות רבות והשאלה אם ברצלונה ינצלו זאת, העובדות מספרות שברצלונה פחות פח אשפה מאיתנו.
בוא נפרט - ההתקפה שלהם פנטסטית, ההגנה חלשה מאוד. אין משחק שהם לא מייצרים הרבה. ולא בעיטות שמקשטות את התקציר אלא מצבים לגול. זה לא משנה אם לאמין נמצא או מי החלוץ הפותח או מי הקשר השלישי במרכז השדה לצד פדרי ודה יונג (בדרך כלל).
לגבינו - התחושה שלי היא שבכל משחק אנחנו עלולים לאבד נקודות, גם בהרכב מלא, אבל ההרכב של ארבלואה נגד אוססונה היה ממש לא חכם, שמר את השחקנים לבנפיקה כאילו מה. בתור אחד שמכיר את הליגה הספרדית כל-כך טוב מהשנים שלו גם כשחקן ברור שפמפלונה זה לא טיול. דווקא באותו משחק, כמובן שהיינו חלשים, אבל הרגשתי שה-1:2 יגיע בצד שלנו וזה קרה הפוך. אין לנו מספיק רמונטדות העונה ואין לנו מספיק ניצחונות בדקה ה-90. ברצלונה הפכה הרבה יותר פעמים פיגור לניצחון.
אנחנו עלולים להניף דגל לבן כבר היום בדרבי, אני רגיל שמאבדים נקודות נגדם. צריך להגיע לקלאסיקו בקאמפ נואו כשהפער הוא משחק אחד, איכשהו. אני מאוד פסימי.
בוא נדייק, ההתקפה שלהם מצויינת אבל לא תמיד, יש משחקים לא מעטים(בסביבות ה 25 אחוז) שהם לא מצליחים לייצר כמעט כלום, אבל כשהכל מתחבר ובמיוחד עולים ליתרון והיריבה תוקפת ומשאירה שטחים מאחורה הם מענישים הרבה יותר מאיתנו, הדוגמא הכי טובה זה נגד סיטי שהיינו חייבים לסיים במחצית עם רביעייה קלילה.
הקישור שלהם זה פדרי, פדרי משחק יש להם קישור טופ עולמי לא משחק אז זה לא זה, הגנתית ? הם תלויים בעיקר בחלוצי היריבה וכמה הם מחמיצים ![]()
שוער מצויין יש להם.
אנחנו תלויים בויני לטוב ולרע, זאת בעיה גדולה, במקום שיהיה מאמן ושיטה אנחנו תלויים במושתן.
ההפסד בחוץ לאוסאסונה זה בסדר, הגיע אחרי 7 או 8 ניצחונות ליגה רצופים אי אפשר לנצח תמיד, הבעיה זה ההפסד השני הרצוף מול חטאפה שאסור היה שיהיה.
בתחילת העונה כשחשבנו שלאט לאט ריאל מדריד תנצח ותצבור ביטחון והפקק ההתקפי ישתחרר - ברצלונה סבלה מהרבה פציעות במקביל. זה קשה לשחק טוב בלי הרבה שחקני מפתח, כמו שעכשיו זה קורה לנו. ברצלונה שניצחנו בסנטיאגו ברנבאו הייתה קבוצה בלי ספסל, בלי ראפינייה, בלי השוער ז’ואן גארסיה שהוא שובר שוויון.
הם עשו השנה הרבה מהפכים וגם השיגו ניצחונות בדקות הסיום. התחושה שלי היא שברצלונה בכל משחק מייצרת יותר מצבים ומצבים איכותיים. בדקתי ופרסמתי כאן את ה-XG לפני כמה מחזורים. גם לאמין יוצר יש מאין, לא רק פדרי.
פדרי החמיץ העונה את משחק החוץ בוויאריאל, עלה כמחליף בדרבי החוץ נגד אספניול, נעדר גם מהניצחון על סלטה ויגו בבלאידוס - הסתדרו בלעדיו במשחקים בדרגת קושי 2-3 נניח.
סתם דוגמא למשחקים בהם פיגרו וניצחו - הפכו 2:0 נגד לבאנטה בחוץ במחזור הפתיחה, פיגרו נגד בטיס בחוץ וניצחו 3:5 הפכו די מהר..
לסיכום אני רוצה לומר שהפערים בחלק ההתקפי הם לא ‘זניחים’ אלא משמעותיים, וזה למרות שקיליאן אמבפה הציג קרוב לחצי עונה אלוהי, כל מצב הוא הבקיע, ניצח משחקים לבד, למשל נגד אתלטיק בילבאו עם שער מכלום, נגד אלאבס שער מכלום..
אתה מחפש תירוצים לברצלונה, אנחנו בנפילה אחרי הקלאסיקו גם היינו עם פצועים ועם אינספור משחקי חוץ ברצף.
אם היינו עפים מול סיטי היית מקבל תירוץ של יש פצועים ? או אם לא נעבור את באיירן נטען שקורטואה היה חסר ?
יש עונה שלמה כל קבוצה סובלת מפצועים ומתקופות קשות.
הבעיה העיקרית העונה לדעתי האישית התחילה מהחילוף של ויני בקלאסיקו, החילוף עצמו היה טעות, אבל מה שקרה בעקבות החילוף זה מה שהרס, במקום לעמוד עם המאמן ולהעיף את ויני לכמה משחקים ולקנוס אותו עמדו עם המושתן והפעילו לחץ על המאמן, אני מאשים את פרז בעיקר.
אנחנו גם בהרכב מלא לא שיחקנו כדורגל באמת טוב למעט כמה משחקים: הקלאסיקו, 0:4 על ולנסיה שזה היה ממש לאחר מכן ועוד-ועוד. תחשוב שריאל מדריד הייתה צריכה לשחק נניח חודש במצטבר ללא קיליאן אמבפה וללא ויניסיוס ג’וניור עד כמה זה היה משפיע..
הרף של ברצלונה למשחק “משעמם” או “לא מסוכנת” או “לא יצרה כלום” הוא הרבה יותר גבוה מאצלינו, מעוד משחק עגום של ריאל מדריד. אני לא אתן את התיקו נגד חטאפה כמשחק שמהווה דוגמא כי היינו חלשים ברמה קיצונית, אבל למשל ההפסד לאוססונה, למשל שלוש תוצאות התיקו שלנו נגד ראיו-אלצ’ה-ג’ירונה, גם נגד סלטה ויגו לא יצרנו כמעט כלום בבית.
אני לא אומר שהכל רע, לדעתי משחק ההגנה שלנו טוב מהם, וגם באיכות שחקן על פני שחקן לדעתי אנחנו טובים יותר. וכמה שז’ואן גארסיה אחלה, טיבו קורטואה עדיין טוב יותר.
מה זה כדורגל טוב ?
תחת אלונסו עד שזרקו אותו מתחת לאוטובוס אחרי מקרה ויני שיחקנו כדורגל חזק ומנצח, לא מלהיב אבל היינו מאוד חזקים וידעת בתחילת המשחק שריאל תנצח.
ברצלונה מוותרת כמעט לגמרי על ההגנה ומשחקת אול אין התקפי, קבוצה מסודרת ומאורגנת מצד ריאל ואלונסו שמקבל גב והיינו לוקחים אליפות די קלילה כי עם הרולטה של פליק תיקח פחות נקודות מהמכונה שאלונסו התחיל לבנות.
נכון המשחקים של ברצלונה יהיו הרבה יותר מלהיבים מהמשחקים שהיינו מקבלים אם אלונסו היה מקבל גב אבל בבחירה בין שני המצבים האלה אני בוחר בשיטה של אלונסו כי לאורך זמן יביא יותר תארים.
ריאל משחקת תקופה ארוכה בלי המון שחקני הרכב, הקבוצה הכי פצועה בכל אירופה.
שנה שעברה בארסה הפסידה בבית ללגאנס, שירדה ליגה. אבל לא הפסידה בצורה מביכה, אלא בחוסר מזל גדול. אתם נראיתם נורא מול חטאפה.
אני מסכים איתך בגדול. אנחנו לא קבוצה מדהימה, יש פערים כשפדרי ( וראפיניה, ולאמין) לא משחקים. אבל אנחנו קבוצה מעניינת , יש מלא אירועים וגולים.
הכל יחסי, כרגע אתם קבוצה מעניינת ומלא אירועים בקטע טוב, אבל אם לא פרז לא שמעדיף את ויני על פני אלונסו והמאמן מצליח להטמיע את השיטה שלו וממשיך לאסוף נקודות באופן שיטתי גם אם משעמם אז אותה קבוצה מעניינת ויש מלא אירועים היה נאמר כביקורת כלפי פליק ואיך הוא מקריב אליפות על שיטה בעייתית וקו הגנה גבוה, בדיוק אותם ביקורות שהשמיעו בצד שלכם כשהיה 5 הפרש לטובת אלונסו.
הכל יחסי בחיים.
יכול להיות שבמקרה כזה הייתה שומע מלא ביקורות מאנשים אחרים, אבל לא ממני
אני בא לראות כדורגל, מצבים, גולים, החטאות, הצלות מדהימות. אליפות של 1-0 כמו שהיה לצ’אבי פחות מעניינת.
כולם באים לראות כדורגל מלהיב, אבל רוב מוחלט יעדיפו אליפות משעממת כמו של צ’אבי על לא לקחת אליפות עם כדורגל מדהים.
לא יודע על כלל אוהדי ברצלונה אבל בפורום פה זה בטח לא המצב.
מוזמן לחזור לטענות של אוהדי ברצלונה בעונה ההיא.
כמובן ששמחו על אליפות בנסיבות שנוצרו אבל ממש לא היו מרוצים מהדרך. היו מלא תלונות על הכדורגל המשעמם ועל אליפות ה1-0.
כן, גם גם אני כותב שלא הייתי מרוצה מהדרך ומהכדורגל כשריאל מדריד זוכה באליפות לא משהו, זה לא אומר שאני מעדיף כדורגל יותר טוב בלי תואר.
אפשר לקבל סקירה על מצב הפצועים של באיירן?
האמת שאשמח אם אתלטיקו יזכו באלופות השנה (מחשיב את ריאל כבר מחוץ למפעל), מכמה סיבות - פינאלה מתוק לגריזמן אחרי המון אכזבות במפעל.
קשר רופף לישראל בזכות הבעלות, שהתבטא גם בתמיכה אחרי ה-7 באוקטובר שהמועדון שלנו התעלם בגסות. חוסר רצון שקבוצת האנליטיקס מלונדון או מממני החמאס יזכו.
תזכיר לי?
לא הכרתי את זה.
אני מודה להם מאוד על כך שהדיחו את ברצלונה [פעם שלישית של דייגו סימאונה, לדעתי היריבה שהכי איתגרה את ברצלונה בשנות ה-2000. ליברפול וצ’לסי עשו זאת פעמיים]. אבל איני שותף לדעתך. אנטואן גריזמן יוכל להסתפק בגביע המלך ובסיום עונה מרגש. וברצינות: באיירן מינכן מפלצת, אני חושב שבתקופת השיא שלהם “הגיע” להם עוד גביע והיא תשתווה למילאן במקרה הכי גרוע. יש לי גם סימפטיה לארסנל באנגליה עוד מימי תיירי הנרי, בגמר ב-2005-06 נגד ברצלונה הם היו מצוינים והכדורגל שלהם ממש נטול קסם השנה אבל עדיין. היה לי עצוב שצ’לסי באה ותוך כמה שנים השאירה להם אבק גם באירופה.
בכל מקרה יותר חשוב לי שזו לא תהיה פריז סן ז’רמן וריאל מדריד תהיה היחידה שחתומה על ההישג של שתי זכיות רצופות בעידן ליגת האלופות.