ליאור את הלא מחוסנים אתה לא מצרף לאף קבוצה, לכן המספרים שלהם נשארים זהים. X לכל Y.
את 2 קבוצות המחוסנים אתה מחבר לקבוצה אחת, מלכתחילה מדובר במספרים עבור 2 Yים שונים, ולכן ברגע שקבוצת היחס גדולה פי 2 אתה חייב לחלק בפי 2. אחרת עשית מעשה לא הוגן: בדקת את הלא מחוסנים לכל Y אבל את המחוסנים לכל 2Y. לכן חייבים לחלק את זה פי 2, ובעצם מה שאמרו לך: עושים ממוצע של 2 המספרים המקוריים.
טיטי - ההודעות שלך מוכיחות את כל הבעייתיות בצורת החשיבה שלך. מה שאני רואה בגרף זו מגמת עלייה שקורית עוד לפני השינוי במדיניות, הגל התחיל עוד לפני כן. וזה בדיוק מה שקורה כשלא מנסים לבודד משתנים במחקר מסודר ומה שניסינו להסביר לך לפני שבוע-שבועיים.
ובלי קשר, אף אחד לא טוען שזה לא יהיה נכון שיהיו יותר תוצאות חיוביות ברגע שבודקים יותר, זה ברור מאליו. כל מה שעשית זה להוכיח משהו שהייתי אומר לך שהוא נכון עוד לפני ששמענו על מה זה קורונה. הטענה היא שאין שום בסיס להנחה שלך שההבדל בין הקבוצות נובע אך ורק בגלל אחוז בדיקות. זה פשוט משהו שאתה החלטת כי ככה, וזהו. מבחינתך אם הנתנון הזה לא מפורסם על ידי משרד הבריאות אז בטוח שהנתון הזה מוכיח שאתה צודק וכוווווווולם משקרים. כאילו שיש להם בכלל תמריץ לעשות את זה… זה רמת טיעון של ילד בן 5 חבר, מצטער.
הגראפים בגדול כולם מוכיחים שהטיעון המרכזי נכון: החיסונים עוזרים מאוד להורדת תחלואה קשה, ועוזרים קצת להורדת הדבקה. וזה נכון גם ל-2 חיסונים וגם לבוסטר (בחייאת, הגרף של מחוסנים ללא תוקף כמעט לאורך כל הדרך מעל הגרף של מחוסנים עם תוקף, אחרי הנרמול כמובן). זה בפני עצמו לא אומר שהמדיניות שהולכים איתה תמיד נכונה (גם לטעמי היא לא), אבל זה די שומט את הקרקע מהקשקשת של טיטי פה שפשוט מדבר שטויות בלי הפסקה וממציא נתונים על דעת עצמו.
העמדה של ליאור ואראגונס קצת יותר לגיטימית כי נדמה לי שהיא פחות מכחישה את המציאות אלא יותר טוענת שההיסטריה היא מוגזמת ושאין הצדקת מוסרית לכל המגבלות הללו. זה כבר ויכוח מחוץ לדיון העובדתי ואפשר וראוי בהחלט לבצע אותו. אני אפילו לא חושב שהם מאוד טועים, אלא רק קצת. החיסונים כן תורמים יותר ממה שמשתמע מהדברים שלהם, ועצם העובדה שהממשלה משתמשת בבידודים כתמריץ להתחסן ופחות ככלי להורדת הדבקה - לא אומר שזה בהכרח מהלך שגוי (אם כי אני יכול להבין את ההסתייגות ממנו) ושכולם שקרנים. בנט הימר למשל בגדול לפני הגל הקודם על הבוסטר וגם אז הייתה ביקורת דומה, וזה עבד לו. ביג טיים.