קורונה :: הדיון של הקוביד

אני בתחושה שלך בדיוק. אצלי זה יותר לחץ משפחתי. אני איבדתי אמון במערכת לקראת החיסון השלישי, אבל אחי אמר לי שאני לא יוכל לראות יותר את האחיניות שלי אם אני לא יתחסן.

אם זה היה תלוי רק בי. אף חיסון נגד קורונה לא היה נוגע בגופי יותר.

אני מבין שעברנו מ"צריך להתחסן כי זה בריא" “לצריך להתחסן כי כך הממשלה לא תעניש אותנו”

אני עדיין לא מבין את כל מתנגדי החיסונים, מצטער. לך להתחסן בלי קשר למגבלות עליך, זה הוכח מעבר לכל ספק בכלל שמבחינת ניהול סיכונים זה שווה את זה.

אפשר לחשוב שהקורונה פחות מסוכנת ממה שעושים ממנה, אפשר לחשוב שצעדי הממשלות בעולם לא מוצדקים ולהתנגד להן. אבל גם אם חושבים כך, זה לא אומר שלא כדאי להתחסן. יש פה איזו קפיצה לוגית שלא ממש מסתדרת.

מקק, ההמלצה שלי היא שתלך להתחסן גם עם אפס מגבלות, אבל בטח ובטח שאם יש מגבלות שמציקות לך אז בכלל מה השאלה…

דוד יש הבדל בין ההחלטה להתחסן בפעם הראשונה לבין ההחלטה לקבל בוסטר. זו לא שאלה בכלל של ניהול סיכונים בין החיסון להיעדרו. ניהול הסיכונים כאן הוא בין סיכון בריאותי לסיכון של בני ערובה של כל טירוף שיצוץ.

דן, תתחסן כי זה לא שווה את זה.

כל מה שכתבתי נכון בדיוק באותו האופן גם לגבי הבוסטר, למעשה גם כל הגראפים שמתנגדי הבוסטר הביאו לפה מוכיחים את זה די בקלות. אתם לא רואים את זה כי אתם מגיעים עם דעה מוקדמת, עם חוסר הבנה במתמטיקה (מצטער ליאור אבל זה מה שקרה בשאלה שלך על הממוצעים :slight_smile: ) או עם ביטחון עצמי מופרז לטעון שאם נתון מסוים לא קיים הוא בהכרח תומך בעמדתי.

כמה זמן עוד נשאר עם קוביד לדעתכם? רואים מצב שזה נמשך לאיזה 10 שנה? סתם מתעניין לשמוע.

די פספסתי את זה. תוכל להפנות אותי לגרפים האלו?

פחות או יותר שליש מהנדבקים בשפעת הם אסמפטומטים והם כן יכולים להדביק אחרים אבל פחות מפציינטים סימפטומטים.
בקוביד לכאורה יש יותר אסימטומטים שהם יותר מדבקים לעומת השפעת.

בגדול הדאשבורד של משרד הבריאות מעולה: עולם הדאטה - משרד הבריאות.

image

image

מעניין לראות אגב שאצל מבוגרים הפער מצטצמם בימים האחרונים בין בוסטר לללא תוקף, אך גדל אצל לא מחוסנים. אין לי מושג למה ואולי זה גם סתם אנומליה. מניח שיש סיבה כלשהי.

בכל מקרה, באופן ברור: לא להתחסן בכלל זה טמטום, גם למבוגרים יותר וגם למבוגרים פחות. לגבי בוסטר, הפער עדיין קיים גם אם הוא פחות משמעותי, ומכיוון שאין בעיות משמעותיות ידועות של סיכונים בלקיחת החיסון, אני לא רואה שום סיבה למה לא לקחת אותו ולמזער עוד יותר את סיכון התחלואה הקשה (אם כי הוא בהחלט נמוך מאוד מלכתחילה).

בעולם שבו החיסונים קיימים (ובמיוחד עכשיו גם עם התרופה), ובעולם שבו האומיקרון הוכח כבר באופן ברור כהרבה פחות אלים, אני יותר משמח להצטרף לקהל הטוען שכבר אין הרבה הגיון במגבלות הרבות ושיש לבטל כמעט את כולן כליל. לדעתי גם הממשלה עושה את זה בעצמה והעובדה היא שכיום אין כמעט מגבלות, וגם התו הירוק (שאין בו שום הגיון אפידימיולוגי, רק תמריץ להתחסן) אני מאמין שיבוטל בקרוב. החזירו אותו מחשש מהאומיקרון (כתמריץ להתחסן) בעולם עם יותר חוסר וודאות, אבל כיום אנחנו כבר יודעים יותר.

כל זה לא אומר שהקונספרציות שטיטי הפיץ פה הן אמת (הן לא) או שדעתו לגבי החיסונים היא אמת (היא לא). זה רק אומר שהתנאים השתנו ושניתן להקל.

מה ששלי שלי… אבל שים לב שביקשתי וחזרתי וביקשתי הסבר ולא קיבלתי. וגם כשחישבתי במספרים מוחלטים יצא שיש יותר מאומתים מחוסנים מלא מחוסנים.

לגבי הגרפים שהבאת, הכל מפוזיציה… אני מסתכל עליהם כהוכחה לכמה הבוסטר מיותר ואתה מסתכל עליהם כהוכחה לכמה הבוסטר חשוב.

דוד,
אתה אומר ששווה לתת יד לפאשיזם (כפיית חיסון שלישי) גם במקרה של צעיר כמוני כדי להוריד סיכוי מ 0.4 ל0.1? אני צריך בכלל להתייחס לסיכוי הזה?

מה כבר יכול לקרות מזה שתיקח את החיסון? זה כמו לצאת מהבית עם מטריה בחורף למקרה שיירד גשם. אם לא ירד אז התסתובבת עם מטרייה וזה מציק אבל בטח שלא נורא.

איזה קונספירציות?

אבל קיבלת הסבר, משני אנשים שונים… מצטער אם לא הבנת אולי אני צריך לשפר את יכולת ההסבר שלי. אבל אחרי שהסברנו לך פעמיים אני לא רואה איך זה יעזור לנסות שוב… סורי.

אני מסתכל עליהם ורואה הוכחה לכך שהבוסטר תורם להורדת תחלואה קשה. בעולם שבו עד כמה שאני יודע החיסון סופר בטוח, אני לא רואה סיבה למה לא לקחת אותו.

אגב, הגראפים נכון לעכשיו קצת מוטים מטה, מכיוון שהם לכל “100 אלף תושבים”, כלומר המספרים יותר נמוכים בעולם ללא הדבקה המונית. מעניין יהיה לראות גראפים דומים לכל X מאומתים פשוט כדי להבין מה הסיכון שלך בהינתן ונידבקת. הסיבה שהגראפים הללו לא עושים זאת היא כדי לשקלל את סיכון ההדבקות עם ובלי חיסון (ובצדק), אבל זה יותר מקשה לנתח עם זה עולמות שונים של הדבקה מעטה או המונית.

כלומר, ייתכן בהחלט שהחשיבות של הבוסטר בעולם של הדבקה המונית חשובה אפילו עוד יותר (פשוט כי לכל 100 אלף תושבים יהיו יותר נדבקים).

לא זכור לי שנתתי יד לכפיית חיסון שלישי, אני מתנגד לכפיית כל חיסון, גם ראשון ושני, וגם עם מספרים הרבה יותר גבוהים.

אבל תקרא בבקשה את ההערה שכתבתי מעל לליאור, המספרים כרגע מוטים מטה כיוון שהם לא מנרמלים לפי הדבקות. הממשלה חששה מהמספרים עם הדבקות המוניות (שיהיו גבוהים יותר עם אותו מכנה של 100 אלף תושבים) ולכן החזירה את התו הירוק לעידוד התחסנות.

אין להם הסבר, רק להמשיך לכתוב את אותן שטויות ולהאמין לעצמם שהסבירו לך משהו.

כתבתי שהגרפים תלויים במספר הנבדקים, אמרו שיש נרמול ושיש להסתכל על הגרף המנורמל והסבירו לי שאני לא מבין מה זה נרמול ושאני צריך ללמוד.

אז הבאתי להם 2 גרפים מוחלט ומנורמל אחרי שמשרד הבריאות החליט שב 8/8/2021 מתחילים לבדוק רק לא מחוסנים, ואז ראינו שעד 8/8/2021 הגרף של מחוסנים ולא מחוסנים היו צמודים ועלו ביחד ואז פתאום החל מה 8/8 יש קפיצה אצל הלא מחוסנים גם במוחלט וגם במנורמל, ומה התשובה? שאני לא מתייחס למשתנים לא תלויים, כאילו שילד בן 7 לא מצליח לראות את הסיבה האמיתית לקפיצה של גרף הלא מחוסנים.
והוא עוד בלי בושה מתנשא על אחרים שהוא מבין יותר מהם.

זה בסדר, אבל הבעיה היא שיש אנשים שלא איכפת להם מקצת גשם, ושמבחינתם להסתובב כל החורף(וגם בקיץ) עם מטריה למקרה שירד גשם זה מטרד לא קטן עבורם.
מי שרוצה להסתובב עם מטריה זה בסדר, שיבין שאם יש לו מטריה הוא לא ירטב אם אני מסתובב בלי מטריה, כי ככה מטריות אמורות לעבוד.

לא כל מי שתומך בחיסון תומך בכפיה שלו.
אני אגיד לכו תתחסנו, אבל ממש לא אכלא אף אחד מכם אם לא.

אני יכול להסכים עם בנט על x ולא להסכים איתו על y.
לא צריך להפוך את הכל לשחור ולבן. אפשר לפתח חשיבה משלנו וגם תמיכה שלי במועמד מסוים לא אומר שאני מסכים עם כל מה שהוא אמר או עשה, ובטח שלא עם כל מה שיגיד או יעשה.

דוד וגב, להגיד אני לא תומך בכפייה על בוסטר (כשדי ברור שאין לו שום תועלת או תועלת מינורית לתחלואה קשה ביחס לצעירים כמונו) אבל לתת יד לכל ההגבלות פלוס התו הירוק ה’דמוקרטי’ זה כמו להגיד שהתקשורת בארץ לא מוטה. אי אפשר לתפוס את המקל משני קצותיו.

הרי השיקול שלי ללכת להתחסן חיסון שלישי שאינו נצרך - לדעתי - הוא הגבלות שעושים לי ומסבכים לי משמעותית את הסדר יום. זה שורף לי שעות של לימודים והתניידות שאין לי. מבחינתי גזלו לי את החירות שלי.

מה שמצחיק אגב זה שדוד כתב שהוא מתחיל להגיב להזויים כמוני כדי שלא תהיה מצג שווא ושמי שנכנס בטעות לפורום לא יחשוב שיש רוב להזויים, כאשר בפועל הפורום אכן מצג שווא, כי מי שנכנס לכאן עלול לחשוב שיש עוד הרבה אנשים שממשיכים להאמין לשטויות שדוד כותב, סיבוב קטן בעולם האמיתי מגלה במהרה שכל העולם טיטי, אין מסכות, אין בדיקות תו ירוק גם במסעדות וגם בחנויות שחייבות בדיקות,אין רחוק חברתי ולכולם נמאס מפייזר וחיסונים וכבר לא מאמינים בזה יותר.
הבעיה היחידה עדיין לצערי הם אצל חברים כמו @Cockroach_Crazy ו @Aragones שעדיין נמצאים במצב שיכולים לאיים עליהם בתו ירוק, שאר הציבור מתנהל כבר כאילו אין קורונה, גם במסעדות שביקשו תו ירוק רק לפני חודש כבר לא שואלים, אין לי כבר צורך לעקוף את התו הירוק.

אני באמת לא מבין לאן נעלם הסיכון במיוקרדיטיס אצל כל אלה שטוענים שהחיסון בטוח. אפילו FDA מאלצים כרגע את פייזר לרשום את זה כתופעת לוואי אפשרית מהחיסון, ואתם ממשיכים להתעלם.

אז לא. החיסון לא בטוח לחלוטין, אלא אם אתם חיים בעולם המסרים של משרד הבריאות והעיתונות.

בן אדם שחוסן בחיסון כפול וכבר יש לו הגנה טובה, לא הגיוני שיחשב את הסיכון שלו מול חיסונים חוזרים שעלולים לפתח מחלת לב?

זה לא צריך להיות שיקול של הלקוח איך הוא רוצה לנהל את הגוף שלו?

בו נדבר על מטומטם כמוני: חליתי בקורונה ולא מפחד לחלות שוב למרות שאני לא מצליח לחלות בזה. ואני משלם על הבחירה שלי באיבוד פרנסה.
בכל אופן, להגיד שהחיסון בטוח לחלוטין כשיש לך 36267 קורבנות שלא יסכימו איתך זה עצימת עיניים במקרה הטוב והתעלמות מהאמת במקרה הרע.
כן אני יודע שהקורונה לקח יותר קורבנות, אבל אני שואל את עצמי כמה מהמתים האלה בחרו מרצונם החופשי לקחת את החיסון וכמה הכריחו אותם וכך למעשה רצחו אותם?

שוב, בשביל מישהו כמוני, צעיר יחסית בכושר מעולה שכבר חלה בקורונה, טימטום זה להכריח אותי להתחסן.
החיסון הזה זה לא one size fits all.

עדכון: זוכרים את הידיעה המתרברבת והמביכה של Ynet אחרי שמחקו פוסטים בקשר ללידות השקטות? אז אותה קבוצה פרסמה פוסט חדש. מה שמעניין מבחינתי זה שגם אני לא מצאתי נתונים על לידות שקטות.
יכול להיוץ שאין פה שום קונספירציה אלא רק אנשים חסרי תועלת בעבודה שלהם או שהחוזה ההוא של פייזר יכול לגלות לנו יותר… אבל זה לא נראה טוב ולא עוזר בבניית האמון.
עשיתי סקרין לפני שימחקו גם את זה:

אם יכפו עליי לסחוב מטרייה אני אתעצבן פיצוצים.

בימים בהם לא צפוי מבול אני הולך בלי מטריה, כי לא אכפת לי מטפטוף. אני לא עשוי מסוכר, ולא אמות לא מגשם בלי מטריה ולא מקורונה עם חיסון שני ובלי בוסטר.

אנחנו כנראה חיים בעולם אחר. מבקשים ממני תו ירוק כמעט בכל מקום. בעבודה מזיינים את המוח כל היום על מסיכות, ואחוזי חיסון שלישי אצלנו מאוד גבוהים.