קורונה :: הדיון של הקוביד

יכול להיות…אני כל יום מסתובב, קונה, ושותה ואף אחד לא מבקש ממני כלום.

במשרד החינוך כמובן שיקפידו ויבקשו תו ירוק ומסכות.

הסיכון לא נעלם, אבל יש סיכון גם בקורונה. אי אפשר להגיד “אני צעיר והסיכוי שאחלה בקורונה הוא 0.1 אחוז”
ולהסתמך על ה99 הנותרים ואז להגיד “הסיכוי לקבל תופעות לוואי מהחיסון הוא 0.1 אחוז” ולא להסתמך על 99 הנותרים.
)המספרים רנדומלים)

איפה פה ההבדל בין לקיחת הסיכונים?

לגבי המשפט הראשון, אני מסכים. לא על זה דיברתי.

לגבי האנלוגיה שלי, יכול להיות שלא הייתי מדוייק אבל ננסה לזרום איתה-
קח בחשבון שאם יש מבול, אתה מת. ואנחנו בחורף רציני שצפויים בו מבולים
מוקצן אני יודע אבל זאת הנקודה בבחירה של איזה סיכון לקחת (אגב זה נוגע לחיסון ראשון/שני לעומת בלי)

הסיכוי הוא 0.4 בכל 100,000 ימים. לא לוקח מטריה.

זה בנתוני הדבקה נוכחיים. השאלה מה יקרה כשההדבקה תהיה המונית, הסיכון שלך יגדל בהרבה.

נכנסתי לבדוק מה קרה בשיאו של גל הדלתא. זה היה על ערכים של בין 3 ל4. אצל המבוסטרים הוא היה על סביבות 1.

אכן הבדל משמעותי. בין 300% ל400%.

אבל אז אני שואל את עצמי, מי אלה אותם מחוסנים שהגיעו לבית חולים. האם אנשים בני 20-30, או שאלה בני 59, שהסיבה היחידה שהם לא נחשבים עם ה60+ היא טכנית, למרות שהקשר ביני לבינם מקרי בהחלט?

אין לי תשובה.

שאלה חשובה, ותמיד אפשר להיכנס ולחקור עוד ועוד ולנבור בנתונים, ואני בהחלט מעודד לעשות כך. אבל דבר אחד אי אפשר לעשות, וזה להגיד שהבוסטר לא תורם. הוא תורם, המון. כשכל הנתונים שאני רואה מעידים על כך, כל עולם המדע שאני מכיר טוען כך, וכל תקשורת המייניסטרים טוענת כך: אז אני מאמין בכך. גם אם יש איזה טיטי בפורום כדורגל נידח שמראה באיזשהו יום מסוים שכששלחו לא מחוסנים להיבדק יותר אז מצאו אצלם יותר מאומתים. באמת הפתעה גדולה.

הבעיה שיש מדע מחוץ לערוץ 12, יש מדענים שרואים את אותן הנתונים ומפרשים אותם אחרת, רק שלא תשמע אותם בערוץ 12.

וזה לא רק לאותו היום(08/08/2021), זה מאותו היום והלאה פתאום משום מקום יש יותר מאומתים אצל הלא מחוסנים גם במוחלט וגם במנורמל, כשברור שזה רק בגלל שבודקים יותר את הלא מחוסנים, ואז מגיעים משרד הבריאות יחד עם המדענים שלהם לערוץ 12 ואומרים תראו את הגרפים ! גם המנורמל, יש יותר מאומתים אצל הלא מחוסנים, החיסון עובד !

הבעיה שהמדע מבחינת חלק מהאנשים מסתכם בגרפים של משרד הבריאות וה"מומחים" של ערוץ 12

איזה מדע זה שהמדען מטה את התוצאות כאוות נפשו כדי שהם יתאימו למסקנה שהוא קבע מלכתחילה ?

אגב, משהו שאני מנסה להבין ומרגיש לי שבישראל מתעקשים בכוח להחביא את התשובה - אומיקרון זה בעצם דמוי שפעת?

אם מדברים איתנו על 2-4 מיליון נדבקים במהלך ינואר, אבל על 700-1000 חולים קשה, ובמהלך דצמבר אושפזו 1600 איש משפעת, אז זה באותו לבל? מה הלוז?

כנראה הקורונה חוזרת למקורות.

אני מאמין בחיסון. אני מאמין שהוא עוזר. בטח שעוזר יותר משהו פוגע. בסוף הפגיעה שלו היא דקירה ביד.
בגלל זה אני מתחסן.
אני גם תומך בזה שכולם יתחסנו, ובהחלט חושב שצריך לגרום לזה לקרות, אני פשוט נגד סגרים והגבלות.

אבל אני אתחסן כי אני מאמין בחיסון וכי לא בא לי הגבלות.

1+1 שווה 2

לא בהכרח טיטי… המדינה יכולה לעודד חיסון על ידי מתן הטבות למחוסנים במקום פגיעה בזכויות הלא מחוסנים. בעיניי זה גם יהיה הרבה יותר אפקטיבי ולא ברור לי למה בחרו בדרך המטומטמת הזו.

תן 1000 ש"ח לכל מתחסן ואנשים רק יחכו לבוסטר

אתה יודע, על ההנחה הפשוטה הזאת יש קצת ויכוחים פה ושם, כן?!

כזה

רציתי לציין, בלי קשר ישיר להודעות האחרונות, שעל אף שאני בצד ה-“שמרני” של הדיון, חושב שיש היסטריה רבה בצד השני וגם הבנה לא נכונה של הנתונים והעובדות, אם מה שייצא מהמשבר הזה הוא חשדנות מוגברת כלפי ממשלות וכוח ריכוזי - אשרינו.

כדי שלא ידליק פה אנשים - ברור שיש גם “מגדילי קורונה”, פאניקה, פסאודו מדע וטעויות מין העבר השני.

בהקשר הזה - @Ganjo: מעניין אותי להבין איך מתיישבת אצלך התפיסה שמסכנה אמיתית אנשים יזהרו ועל כן אין לכפות, יחד עם האמירות שלך שלטימטום והפאניקה האנושיים אין באמת גבול. האם אין סתירה? אני חושב שאתה עושה כאן הבדלה שאני לא בהכרח מסכים איתה בין פוליטיקאים לסתם אנשים, אבל אשמח אם תחדד.

אני חושב שאנשים מחפשים עניין וריגוש ומעצימים המון דברים שבעבר לא היו מועצמים.

קח למשל את הגשם של שבוע שעבר… כולה גשם וקצת רוח. כל שנה יש את זה. אני זוכר כילד לפחות פעם בשנה היה נופל בקיבוץ עץ בגלל רוח. היינו קוראים לזה מזג אויר סוער ולובשים דובון. היום קוראים לזה סערה או סופה, נותנים לזה שם כאילו זה טייפון, מדברים על זה שבוע מראש, מבטלים תכניות… כולה גשם ורוח.

אני מפחד מטיסות. כשאני טס ויש כיסי אויר אני מסתכל על הדיילים והדיילות, מתוך הנחה שאם קורה משהו חריג אני אראה עליהם ואם לעומת זאת הם ממשיכים כרגיל סימן שזו החרדה שלי ולא המציאות.

בשביל הרבה מאוד אנשים בוחן המציאות הוא החדשות בערוץ 2. החדשות בערוץ 2 יודעים את זה והם רוצים לתת לך טיסה שלא תשכח.

באופן כללי לי אין בעיה עם פאניקה של אחרים. מצידי שאמא שלי תבטל את התור שיש לה אצל האופטומטריסטית בגלל הסופה שערוץ 2 המציא. מתי זה מפריע לי? כשהטמטום האנושי פולש לחירות שלי. כשמחליטים שגם לי אסור ללכת לתור שלי אצל האופטומטריסטית.

ואם לסכם: רוב האנשים יתחילו להיזהר הרבה לפני שהסכנה ממשית. גם אני כזה. אבל ברגע שחברות התעופה יתחילו להתחרות בינהן למי יש כיסי אויר יותר גדולים ואצל מי חווית הנסיעה תהיה יותר מרגשת אני אפסיק להאמין או להסתכל על הדיילים כאבן בוחן למשהו. כרגע התקשורת ומשרד הבריאות מנסים להפחיד אותי ואז אני לא מאמין. כשיקרה משהו אמיתי, משרד הבריאות וערוץ 2 ינסו להרגיע אותי.

זה אני בדיוק, די בטוח שכל טיסה שלי הדיילות מספרות אחת לשנייה שיש אחד קריפי בשורה X שבוהה בדיילות כל הטיסה ולא נרדם גם אם זה אמצע הלילה :joy:

ישנה יותר ויותר הבנה שבטח במקרה של האומיקרון כל המגבלות האלה עוזרות כמו כוסות רוח למת. הפוליטיקאים מתחילים להריח באיזה צד כדאי להם להימצא מה שגורם לי לאופטימיות שכל מיני הגבלות שטויות ומושגים כמו נאמן קורונה יעלמו מחיינו בקרוב.

בינתיים ערן סגל אומר שבין 2 ל 4 מ ישראלים ידבקו בקורונה בגל הזה. אז:

1. אני צופה שריאל מדריד תסיים מקום אחד עד חמש בליגה - תרשמו
  2. שוב חזרה למשל הארנבת: אם כל ארנב מוליד בממוצע 1.3 ארנבונים אז מדוע אנחנו לא דורכים על ארנבים ברחוב

האומיקרון עוד יכול להתברר כמתנה לשנה האזרחית החדשה

Shusaku

שאלה של תם , אני מניח שאתה מביא לפה הרבה טבלאות , יש לך נתונים של שפעת והשוואה מול אשפוזים של קורונה בארץ או בעולם?

אני פשוט לא מבין בזה.