ככה עובד כל וירוס. הוא מדבק מדבק מדבק, עד שהוא ממצה את גבול היכולת שלו.
אם נגיף מסויים מאוד פאטאלי, כל הפונדקאים שלו ימותו מהר, הוא לא יוכל להדביק וימצה את פוטנציאל ההדבקה שלו די מהר.
הבעיה בקורונה, מן הסתם, היא שהוא מאוד מדבק, אבל גם שבניגוד לשפעת ווירוסים אחרים - חום לא מפריע לו להמשיך להדביק אנשים. לכן הוא ממשיך להדביק ולהדביק עד שהוא ממצה את הפוטנציאל שלו בצורה כלשהי.
מעבר לעובדה שהיינו בהגבלות קשות מאוד במשך שנה שלמה עד מבצע החיסונים, הגבלות שהקטינו בצורה מלאכותית את מקדם ההדבקה:
בגלים 1-2 רק סגר משמעותי הוריד את מקדם ההדבקה. ברגע שיצאנו מהסגר המקדם התחיל לעלות בחזרה. למה? כי מן הסתם לא הייתה לך חסינות אצל הציבור הרחב. ברגע שסגרת אנשים בבתים, יש בתים שהדביקו את כולם, ושם מוצה פוטנציאל ההדבקה, ויש בתים בהם מלכתחילה לא היה במה להדביק. ברגע שיצאת מהסגר, מן הסתם זה כבר לא תקף.
בגל 3 גם ההגבלות לא עזרו, כי אלפא היה הרבה יותר מדבק מהוריינט המקורי, ורק חסינות עדר (60% מחוסנים) הורידה את כמות ההדבקות, והאמת שהיא כמעט איפסה אותם (המקדם היה בשפל על 0.6). רק שילוב של וריינט הדלתא עם העובדה שהחיסון הרבה פחות אפקטיבי במניעת הדבקה אחרי 3-4 חודשים השיבו את העלייה בתחלואה.
בגל 4 הלכו על חיסון בוסטר, כדי להעלות בחזרה את חסינות העדר. בגדול זה עבד.
ואז הגיע האומיקרון.
בגל 5 כולם מבינים שאין לך אפשרות מלאכותית להוריד את מקדם ההדבקה, או את התחלואה. האומיקרון ככ מדבק, שאלא אם תנעל את האנשים בבתים ולא תתן להם לצאת כמו שקורה בסין, אתה אולי תצליח להוריד את המקדם מ1.88 ל1.6 או בקרוב במקום שנגיע ל3 אז ל2.8.
שים לב שאפילו הקיצוניים ביותר במשרד הבריאות נשמעים מיואשים, והם די ויתרו על ההגבלות. אפילו שוקלים לבטל את התו הירוק. לא כי גם הם פתאום גילו את האור, והבינו שטיטי צדק.
בכל אופן, בגלל שחלק גדול מהאכולוסיה מחוסן/מחלים, וחצי מדינה בערך גם לקחה בוסטר, לא יודעים אם 2 מיליון מאומתים יספיקו לחסינות עדר, או שנגיע ל4 מיליון מאומתים עד שנגיע אאליה.
“ירד מתישהו כמו בכל גל”. נופ. זה לא יורד סתם ככה, אתה מוזמן לקרוא את ההסבר שלי לליאור. איך אני יודע שתגיע חסינות כזאת? כי זה בדיוק כמו חיסון, רק עם תופעות לוואי הרבה יותר גרועות. אם תחסן/ תדביק מספיק אנשים - תגיע לחסינות עדר.
הדבקה חוזרת? לא סביר. לא בקרוב. לא במצב של פנדמיה. וריינט חדש? מאיפה לי, אני לא נביא.