קורונה :: הדיון של הקוביד

גם אם הם מתחילים להתפלל כל פעם כשמתחשרים עננים מעליהם? כי זה מה שעשינו… נכנסנו לסגר כל פעם שמקדם ההדבקה עלה.

משרד הבריאות מודיע שעודף רצינות פוגם בבריאות ללא קשר לסטטוס החיסוני שלכם.

מוקדש באהבה לכל ההורים שבינינו:

מעשה בחמישה מבודדים
אבא של רותי חזר מדובאי והביא מתנה
שמחה וששון
לכל ילד אומיקרון!
אבל רותי כבר חלתה אתמול- אז יש לה תו כחול
רון- מצאו לו נוגדנים בסרולוגית באיכילוב-
אז יש לו תו צהוב
לסיגלית- אין מערכת חיסונית- אז יש לה תו סגול
אורי- כבר מחוסן 8 פעמים ואלוף בלמידה מקרוב ומרחוק - אז יש לו תו ירוק
ולאלון- כבר יש אומיקרון

כל הילדים וכל התווים יצאו לבידוד
אורי שמח. רץ וקפץ- זרק בבית את הכדור מעלה מעלה
זרק ותפס זרק ותפס
עף הכדור על הטלויזיה החדשה 65 אינץ’
ופתאום בום טראח! מה קרה???
הטלויזיה התנפצה וההורים כעסו נורא
אנא אורי על תצטער
נשלח אותך לבידוד אצל ילד אחר

פגשו המבודדים את אבא של רון
שמח אבא של רון ואמר "ילדים, ספרו לי עם היה לכם יום טוב
אז ניפחו הילדים לאבא של רון את הראש
וניפחו… וניפחו וניפחו…
עד שבום טראח!
הראש של אבא התפוצץ ואבא ברח!
אל תצטער רוני רון
אבא ייקח אופטלגין והמון

ראו בבידוד הילדים דרך הזום את מיצי
חתולתה של סיגלית
התכופפה סיגלית רצתה ללטף את מיצי
אבל בטעות סובבה גם את מצלמת הזום וראו לאמא את הציצי
צרחה אמא של סיגלית
צרחה וברחה, ברחה וצרחה
עד שבום טראח מה קרה???
מרוב עצבים את המצלמה שברה
אל תצטערי סיגלית
כך קרה גם לרון
כשאבא שלו יצא מהחדר רק עם תחתון

גם לשאר המבודדים היו הרפתקאות שאפשר לכתוב עד סוף השנה
אבל עכשיו הם משוחררים כי המתווה שוב השתנה
אז הם חזרו ללמוד בצמצום מגעים
עד ששוב יהיו בכיתה חיוביים

(~ מקור לא ידוע)

ציוץ של עיתון סקוטי היום…

אני אוהב איך חלון אוברטון מתרחב ררררק טיפ טיפה כל יום.
ציוץ כזה לא היה מתקבל, גם בצחוק, לפני שנה… היום? הנורמה.
חכו חכו שהמיקרושיפ יהפכו לנורמה.

מתווה הבדיקות החדש הרבה יותר חכם והגיוני. רק שעדיין נותנים למי שמחוסן לפי הגדרת משרד הבריאות פטור מבידוד. מוזמנים להסתכל באתר משרד הבריאות איפה יש הכי מעט מאומתים (רמז: מחוסנים ללא תוקף).

הסתכלתי, הנה -

qqq

באופן מוזר למרות שהם נבדקים הכי הרבה אצל הלא מחוסנים יש הכי פחות מאומתים.
כנראה האומיקרון אוהב יותר את אלה שהתחסנו ? :face_with_raised_eyebrow:
או שהחובה כרגע גם אצל המחוסנים להיבדק אחרי חשיפה למאומת גרם למצב להתאזן ?

יום בודד לא משקף מגמה.

הם מחוייבים להיבדק באנטיגן, לא pcr.

התחושות בקרב הציבור כרגע זה “לא נבדקים לא נדבקים”, ברגע שגם נזלת או קצת כאב ראש (מי ישמע) נהיו ל’תסימנים’ הציבור התעייף סופית. אני לא ראיתי אנשים שמצוננים ומוציאים סיק במקום להגיע לעבודה… לשמחתנו החיסון היה ממש מועיל ומקרי המוות והחולי הקשה לא עולים ביחס של המאומתים.

עוד שבועיים לחרא הזה. תחזיקו חזק

חברים (מחוסנים בשלישית) שנדבקו באומיקרון משיבים על “רפואה שלמה” ב"אין צורך, מרגיש מצוין".
היסטריה מביכה.

שיביאו עכשיו את הפילוח של החולים שאושפזו בשבוע האחרון, גילאים, מחוסנים/לא מחוסנים וכמה עם מחלות רקע.

הצחקת אותם. ראית את מתווה הבדיקות החדש?
המחוסנים בבית לבד, בלי לאסוף את הנתונים שלהם. את הלא מחוסנים? בדיקות תחת השגחה לולז.

מה זה אומר? שעכשיו נתוני ההדבקה הגבוהים יהיו אך ורק בגלל הלא מחוסנים! הכל כדי להמשיך לדחוף את התו הירוק ואת החיסון החמישי שיבוא, בעזרת השם, בקיץ או לקראת חג הפסח… א-מן אנד א-וומן

מה שהייתי מסתכל עליו זה אחוז המחוסנים/לא מחוסנים המאושפזים. כל השאר באמת כבר בלתי ניתן למעקב.

הלך הרוח בציבור כרגע הוא שבדיקות האנטיגן ‘מפספסות’. יתכן וזה נכון, אך כמו שכתבתי פה בעבר זו לא אותה בדיקה ולכן לצפות לתוצאות זהות זה לא כל כך הגיוני. כאמור PCR זה כדי שהרופא יאבחן קורונה. אנטיגן זה כדי לדעת כמה האדם מדבק. כמובן שהמחוסנים עושים בבית וללא פיקוח את הבדיקה שיש יותר סיכוי שתצא שלילית… זה כבר ממש מביך.

תוספת: דעה מעניינת של פרופ’ דרור מבורך, מנהל מחלקת קורונה. מקווה שמקבלים החלטות על פי הפרמטר הנכון

ידידי האמונולוג פרופ דן אילת ואני חושבים שכמות הנוגדנים בדם יורדת תמיד לאחר כל חיסון ואינה מהווה מדד למצב החיסוני של המטופל. וזאת אולי בניגוד לעמדה של כמה מתימטיקאים. מה שקובע את רמת החיסוניות הוא כמות הנוגדנים שמיוצרים לאחר הדבקה בנגיף, מאחר שהדבקה או חיסון גורמים להפעלת
מערכת החיסון (תאי זיכרון) ולעליה כמעט מיידית ברמת הנוגדנים ולהגנה מפני מחלה. היום דווח בחדשות ״כאן״ שרמת הנוגדנים לאחר החיסון הרביעי בניסוי שנעשה לאחרונה עם עובדי בית חולים שיבא היא ״מאכזבת״ מאחר שאינה עולה כמו שעלתה אחרי השלישי. בעיני היא מראה שהחיסון הרביעי אולי מיותר אך נחכה
לעוד נתונים ממחקרה החשוב של דר רגב. האם סביר בינתיים לחסן אוכלוסיות מוחלשות? סביר אך לא יותר מזה לפי שעה. מה לגבי צוות רפואי? אני מודה שאיני רואה בכך הכרח לפי שעה ויש לאפשר למי שרוצה להתחסן. כשיהיו יותר נתונים נוכל להעריך מחדש.

https://twitter.com/DrorMevorach/status/1478835637239402504?t=c0SL_8UW0jSPlik7rf5S1g&s=19

אוי כמה שטויות דאסקאל… כמה שטויות:

אני שם לב שיש עליית מדרגה בנסיון להתעולל במי שמעז לא להתחסן (או להמשיך עם הבוסטר), בתקשורת ובפוליטיקה.
מה שמקרון וטרודו אמרו הוא בלתי נסלח.

מישהו צריך להגיד לדסקל שהוא לא קנה מידה של מי אידיוט ומי לא.

אותי יותר מדאיג העונש ללא מחוסנים שמתרחש עכשיו בישראל וכל העיתונות מיישרת עם זה קו כאילו יש בזה קמצוץ של הגיון.

לא מחוסן שבא במגע עם מאומת נשלח לבידוד אוטומטי של 7 ימים. אצל ילדים זה קריטי כי החברים המחוסנים שלהם חוזרים לכיתה, והלא מחוסנים נשארים בבית לשבוע בלי קשר לאם כן נדבקו או לא. בבתי הספר כרגע יש מאומת בכיתה כל כמה ימים. זה אומר שהילדים הלא מחוסנים, שגם לא צריך מבחינה רפואית לחסן אותם כי אין לזה שום ערך רפואי, לא יכולים להגיע לבית הספר לפרקי זמן ארוכים.

כמובן, זה עונש להורים הסרבנים שלהם לא פחות משזה עונש לילדים.

לא נשכח ולא נסלח לממשלת האימים הזו על הפגיעה בדור הבא.

אין שום הצדקה רפואית או אפידמיולוגית לשום דבר ממה שהם עושים. נטו לחץ על ההורים. נטו למרר את החיים לאנשים כדי לכרוע ברך.
הפשיסטים באוסטרליה העבירו את הנתינים שלהם סגר נוראי במשך שנה, הרוב המוחלט מחוסן ותראו מה מצב הקורונה שמה. אבל הבעיה שלהם זה האחד שמעז להתנגד… והעם שמה עוד מעז לצאת נגדו, במקום ללמוד ממנו ולקבל השראה.

התו הירוק נכשל לחלוטין בישראל ואיטליה והם עדיין דוחפים אותו לכל חור.
אני בטוח שהם מבינים שטעו אבל הם בחיים לא יודו בזה ויעדיפו להמשיך בדרך הזו.

אבל באופן כללי המצב באיטליה עוד יותר גרוע… המקסימום שאני כלא מחוסן יכול לעשות זה ללכת לסופרמרקט. אני צריך בדיקה שלילית כדי ללכת לבנק או לדואר. כל דבר אחר (עבודה, בר, בילויים, אפילו אוטובוס או רכבת) זה רק למחוסנים. נזרקנו מהחברה בגלל שהעזנו לרצות לשמור על האוטונומיה שלנו.
אפרטהייד מוחלט.
ומה שמצחיק זה שבאיטליה יש שיא אדיר של נדבקים, עד שהמחוסנים עצמם אומרים: “לא ייתכן שזה בגלל הלא מחוסנים… הם לא יוצאים מהבית”.

כן, זה לגמרי כדי לשמור עלינו. יש עוד מישהו שלא התעורר וחושב שזה בגלל הווירוס ובשביל הבריאות שלנו???

דסקל זה דביל שמעתיק מאחרים ולא סגור על עצמו-מצד אחד הוא שמאלני מובהק מצד שני הוא דוגל בדיקטטורה רפואית.

אם יש פה מישהו משועמם, כמוני ברגע זה, אני ממליץ לקרוא את התגובות לפוסט המבחיל שלו… קורעים את הנאור לגזרים. תענוג.

הפרסומת של משרד הבריאות הרגע:
“חיסון הבוסטר הוא הדרך שלכם להיות מוגנים מפני מחלה קשה ופגיעה בשגרה”

לא מגן מפני הידבקות או הדבקה, כן מגן מפני פגיעה בשגרה. זה מזעזע אותי.

זה מזמן כך. זה פוסט מלפני שבוע:

אסור בתכלית האיסור שדבר כזה יהיה שיקול בלקיחת תרופה. כל תרופה. רק הבריאות. אנשים פשוט לא קולטים מה קורה פה.

אגב, ממליץ בחום לשמוע את ג’ו רוגן מדבר עם ד"ר מלון:

The Joe Rogan Experience Spotify

או למי שלא רוצה לשמוע דרך יפי הנפש של ספוטיפיי: