קורונה :: הדיון של הקוביד

תמיד הייתי אוהד נדאל… אחרי מה שהוא אמר עברתי לג’וקר. העולם זקוק לו. מחליא אותי שאף טניסאי לא עמד לצידו וגם איגוד הטניס היה חייב להזהיר את אוסטרליה ולקחת מהם את הגס.

התגובה של ג’ואאו סוסה הפורטוגלי בקשר לג’וקר נוראית: “עבורנו השחקנים קשה לקבל את זה. זה די אנוכי מבחינתו להתנהג ככה, להגיע לכאן כיחיד שלא מחוסן. הרבה מאיתנו לא רצו להתחסן, אבל זה נכפה עלינו כדי לשחק בטורנירים האלה. והוא מחפש דרכים כדי לחמוק מהחוקים האלה”.

שנייה חבר יקר, אז זו בעיה שלו שכולכם חלשים ורק הוא גבר על?? באמת? אותו דבר האוסטרלים:" אנחנו פה בסגר שנה ומשהו!! למה היא חופשי??"
אולי תבינו שאתם תחת משטר פשיסטי ותלחמו במשטר במקום לבקש מאחרים לכרוע ברך??

אני האמת דואג מזה שהוא לא עשה טורניר הכנה או התאמן מספיק… 3 הסיבובים הראשונים יהיו קריטיים. אם הוא שורד אותם, הוא ייכנס לכושר.
האוהדים יהיו נגדו… האהבה חשובה בשבילו, כפי שראינו בניו יורק. מקווה שזה רק ידרבן אותו.

עוד יזכרו אותו כגיבור.

דווקא נחמד להידבק בקורונה. יש הרבה זמן לדברים שאין בדרך כלל זמן אליהם, כמו לראות תוכניות טלוויזיה מיותרות או לנתח משחק שלא התעלה לאיזושהי רמה סבירה עם 8000 מילים. עם זאת, הייתי שמח לדעת מתי אני יכול לחזור לחיים אבל בכל מקום כתוב משהו אחר וכאחד שלא מתעניין בחדשות אין לי מושג אפילו איפה לחפש.
יש איזשהו מדריך לחולה קורונה שמרגיש טוב מבדרך כלל שאתם יכולים לשתף אותי איתו? דברים שאני צריך לדעת?

אני לא בטוח שהוא הולך לצאת טוב מכל הסיפור הזה

10 ימי בידוד מהתשובה החיובית האחרונה. אם מתוך 10 ימי הבידוד, 3 הימים האחרונים ללא סימפטומים אתה יכול להשתחרר באישור רופא. אם יש סימפטומים, אז לחכות שהם יחלפו + 3 ימים.

בקרוב אמור להתקצר הבידוד למאומתים מ10 ל7 (עדיין 3 ימים אחרונים ללאא סימפטומים). לא בטוח מתי.

מה שכן, אני לא ממליץ לעשות בדיקה נוספת. אם אחרי 10 ימים (כולם ללא סימפטומים) אתה יוצא חיובי, אתה נשאר בבידוד. מקרה אמיתי של קולגה שלי.

האמת החשד שהבדיקה הייתה מפוברקת הוא סביר בהחלט, ואני אוהב את זה. למה? כי

when tyranny becomes law rebellion becomes duty

הטירוף שהולך באוסטרליה נעצר רק כך. בכל דרך. הם לא מוסריים, אז גם מי שנלחם בהם לא יכול להיות “מוסרי”.
הם היו יכולים פשוט לרדת מהעץ ולקבל בדיקה שלילית. למה לא הסכימו? יש להם 150,000 מאומתים ביום למרות כל הפשיזם שלהם והרסית חיי התושבים, אז הבעיה היא הג’וקר? גם איגוד הטניס לא יוצא טוב מכל זה… הם היו חייבים להבהיר לאוסטרליה שאם הם ישעו אותו אז הם ייקחו מהם את הגס.
השחקנים גם היו חייבים לעמוד לצידו! הרי הם מודים שרובם המוחלט לא רצו להתחסן אבל כפו עליהם, אז למה הם רוצים שגם הוא יישבר? כך מתחילה דיקטטורה סטייל סין.

אני מקווה שהוא ישמיד את כולם בטורניר ואז יעזוב את אוסטרליה ויודה שפברק את הכל, רק כדי להגחיך את הפשיסטים שמה.

כבר התקצר רשמית מאתמול בחצות.

אמא שלי שוחררה מבידוד הבוקר למרות ש10 ימים יעברו רק ביום ראשון

נו יופי באמת, ואני בבידוד כי יש לי תלמידים מאומתים למרות שאני שלילי.

הטמטום הזה של בידוד לא ברור לי ועוד יותר לא ברור לי למה אנשים שפויים משתפים פעולה עם השטות הזאת.

ליאור, אצל החרדים המדדים בשמים כראוי לחיים תחת צפיפות סטייל רפיח.

אצל החרדים זה עובד כך,

• אחד יצא להתפלל בבני ברק עמד בחוץ ושם מסכה, השכן שיודע שהוא מאומת שואל אותו, היי, אתה מאומת! ההוא עונה לו נכון, לכן אני עם מסכה…

• ילד צעיר (ישיבה קטנה, טווחי תיכון) נשמע בתחנה מרכזית מספר לאמא שלו שהוא יצא חיובי אז הוא עולה על אוטובוס לנתניה עכשיו להגיע לבית לעשות בידוד…

True story

כל הגישה לזה נהפכה לשפעת. זה לא נעים, זה לא כיף אבל לא מתים מזה. למעט חבר’ה שעובדים ורוצים ימי חופש אף אחד לא עושה בדיקה, וגם אם עושים אנטיגן ביתי לא מספרים לאף אחד, ונזהרים שלושה ימים.

לציבור החרדי אין אופציה להיות בדירה של 75 מ"ר עם ששה ילדים בבידוד, הרימו דגל לבן… לא יודע אם זה הפתרון אבל לא ראיתי אחוזי מתים של צעירים או ילדים וגם לא אצל המחוסנים.

לצערי הרב אבא של חברה טובה מחובר לאקמו ולצערי היותר רב הוא לא התחסן בכלל.

שמע
אל תשקר לשלטונות כשאתה מבקש ויזה. ואם כן אז בוא זה לא ששוללים לך את החירות - פשוט לא תיכנס למדינה ולא תשחק בטורניר טניס. זה שהאוסטרלים קצת טרלללה עם הקוביד לא אומר שהם לא צריכים לדעת שמי שנכנס אליהם מאומת.

זה בדיוק מה שצריך להיות עם האומיקרון. לאט לאט מבינים שאין אסטרטגיה אחרת שהיא בת קיימא. מי שחולה שיצמצם מגע ככל הניתן. אבל אז על מה נכנס את הקבינט באישון לילה?

תשמע, הופתעתי האמת מזה שהוא לא חשב על זה לעומק… לעזאזל ג’וקר, אם אתה מזייף בדיקה ויודע שכל העולם הסתום יהיה נגדך, אל תתן להם תחמושת. שב בבית שבועיים…
אבל הוא כנראה לא חשב על זה לעומק לצערי.
אני חושב שהוא ישחק בסופו של דבר כי הערעור לוקח זמן, כל השלילה עכשיו זה סתם משחק כדי לשמח את הנתינים שלהם ש"הקריבו" (אני ממש אוהב איך שכנעו אותם שזו הקרבה… במקום להודות שהם סתם כבשים).

הם גם לא ישללו לו את הויזה כי אז הוא לא חוזר למדינה ל3 שנים… זה לא יהיה מקובל על אף אחד. הATP התחיל כבר ללחוץ על האוסטרלים שיעתיקו את הג"ס למקום אחר.

אבל הוא נכנס לאוסטרליה שלילי. אז מה כל הדרמה?

תשמע אם הוא שיקר בכניסה למדינה לא חושב שצריך להיות לו תלונות. בלי קשר לדעתי על הפשיזם שמתפתח לו באוסטרליה.

מסכים משה. בזה הוא טעה לצערי.

אנדי רם התראיין עכשיו בערוץ 12 לתת את דעתו על הנושא. אמר שמההיכרות שלו עם נובאק, הואא עשה את זה בכוונה כדי להציף את הנושא.

לדעתי לא טעה ולא כלום, מה שהסרבי עשה אני עושה מתחילת הקורונה, רק שאני לא מפורסם ולא תפסו אותי.

אבל טיטי, כך הוא נותן להם תחמושת לצערי. כמובן שה’שקר’ בקשר לזה שהוא היה בספרד הוא לא קריטי, אבל האוסטרלים מחפשים כל דבר.

נמרוד כותב על טניס, שהוא בכלל לא אוהד הג’וקר, נתן את הדעה הכי שקולה (גם אם אני לא מסכים עם חלק מהדברים):

בסיפור ג’וקוביץ’ אף צד לא מנצח. כל הצדדים נראים רע מאוד, וממשיכים להיראות רע אפילו יותר ככל שחולפים הימים.

גם אם מתייחסים אך ורק למה שידוע בוודאות, ומתעלמים מהשערות ושמועות, ג’וקוביץ’ נחשף כאדם פזיז ורשלן במקרה הטוב, וכמשהו הרבה יותר גרוע במקרה הרע. הוא נדבק בקורונה והלך לראיון וצילומים בכל זאת, בלי לדווח על כך לאף אחד שנכח במקום מראש או בדיעבד, ולא הודיע לעשרות משפחות שנפגש והצטלם עם ילדיהן יום לפני כן שהוא היה נשא קורונה בעת המפגש. על התנהגות כזאת אי אפשר להגן. גם אם ג’וקוביץ’ חושב שמדובר במחלה קלה ולא מזיקה, הזלזול באנשים אחרים שחוששים ממנה הוא מדהים ומגלה לנו משהו על האופי שלו.

טניס אוסטרליה, גוף ציבורי שנמצא בבעלות המדינות האוסטרליות, גרם לג’וקוביץ’ להאמין שהוא יכול להגיע ולשחק באליפות אוסטרליה בלי בעיה. קרייג טיילי, מנכ"ל טניס אוסטרליה, התעלם לכאורה מאזהרות שנשלחו מהממשלה הפדרלית ולפיה הידבקות בקורונה אינה פטור מספק ללא מחוסנים בכל מה שקשור לכניסה לאוסטרליה. טיילי, אדם בעל זכויות, צריך להתפטר באופן מיידי, ואם לא יתפטר עד סוף התחרות לכל המאוחר זה יהיה ביזיון בקנה מידה גדול.

ממשלת ויקטוריה הסמיכה ועדה רפואית שבחנה את מקרה ג’וקוביץ’ ואישרה שהוא יכול להגיע לאוסטרליה ולשחק. למרות זאת, כשג’וקוביץ’ הגיע לאוסטרליה והתברר שהממשלה הפדרלית מתכוונת לעשות לו בעיות, ממשלת ויקטוריה לא הסכימה להגן על בקשת הוויזה שלו. זו התנהלות לא הוגנת שמתאימה למדינת עולם שלישי.

אולם לדעתי הסיפור הגדול ביותר כאן הוא התנהלות הממשלה הפדרלית באוסטרליה. ג’וקוביץ’ עשה מעשים לא מוסריים, טניס אוסטרליה רשלנים, ממשלת ויקטוריה נכלולית, אבל ממשלת אוסטרליה חותרת תחת יסודות עולם הספורט, דבר בעל השלכות חמורות הרבה יותר.

אחד מעקרונות היסוד בעולם הספורט הוא התעלות מעל גבולות, לאומים וסכסוכים פוליטיים. מדיפלומטיית הפינג פונג ועד לכיפוף הידיים של מדינות ערב שמנעו כניסת ישראלים לאירועי ספורט בשטחן, ענפי ספורט בינלאומיים עומדים מעל מחלוקות ומחברים בין אנשים שונים מאוד. זה אחד מסודות ההצלחה של הספורט כמוסד במאה השנים האחרונות.

גופים בינלאומיים הוקמו כדי לפקח על כך שתחרויות יתנהלו על פי עקרונות ונהלים שלא יוכתבו על ידי מדינות, והתערבות פוליטית פנים מדינתית באירועי ספורט זוכה לפיכך לגינוי כמעט תמיד. מטרת הספורט היא להכליל ולא להוציא, גם אם משטר כזה או אחר לא רוצה שספורטאי כזה או אחר יתחרה.

במובן הזה, בכל מה שקשור לגבולות בינלאומיים, ספורטאים נמצאים בקטגוריה משלהם מבחינת החוק. דוגמאות בולטות לכך הן כמובן השתתפות טניסאים כמו שחר פאר ודודי סלע בטורנירים בדובאי וקטאר, או השתתפות ג’וקודא איראני כמו סעיד מולאי בתחרות ג’ודו בישראל (כן, הוא איראני גולה, אבל בוא נראה איראני גולה שאינו ספורטאי מנסה להיכנס לישראל).

בשלב הנוכחי של ההליך המשפטי מול ג’וקוביץ’, שר בממשלת אוסטרליה החליט על גירושו. הנימוק שניתן לביטול הוויזה הוא “בריאותי ולמען הסדר הטוב, על בסיס כך שההחלטה היא בהתאם לאינטרס הציבורי”. הנימוק הזה והעמדה שהציגה הממשלה בדיון המשפטי המקדמי היום מאוד בעייתיים.

הרי ברור שבשלב הזה אין סכנה בריאותית מיידית וקונקרטית מג’וקוביץ’. הוא מסתובב במלבורן כבר כמעט שבוע, ממש כמו לא מחוסנים אוסטרלים אחרים. הסכנה הבריאותית שהשר מתייחס אליה היא סכנה עקיפה ומופשטת יותר, שמשתמעת מדבריו על “הסדר הטוב” ו-“האינטרס הציבורי”: הסכנה שהציבור האוסטרלי יתבאס מכך שג’וקוביץ’ נכנס לאוסטרליה למרות שאינו מחוסן, או הסכנה שנוכחותו של ג’וקוביץ’ תערער את אמון הציבור בחיסונים.

אלה בעיות של מדיניות פנים אוסטרלית. כפי שמדינה דמוקרטית אינה יכול לאסור את מי שמשמיע דעות לא נעימות (אפילו אם הן ממש מרושעות), כך קשה להצדיק גירוש של ספורטאי על בסיס זה שהנוכחות שלו כשלעצמה אינה נוחה לממשלה האוסטרלית. כן, אפילו בזמן מגיפה.

למרות שהנושא מורכב ובהחלט אפשר להצדיק גם את הדעה ההפוכה, הבעיה העיקרית היא עם התקדים שנוצר כאן. שר - שהוא נבחר ציבור שהשיקולים שלו הם בהכרח פוליטיים - מגרש ספורטאי ממדינה לא על סמך מסוכנות קונקרטית אלא על סמך מונחים מעורפלים כמו “אינטרס ציבורי”. שלל פוליטיקאים ברחבי העולם ישמחו מאוד להשתמש במקרה הזה כהצדקה להחלטות הפוליטיות שלהם, שכולן ילוו בהסברים כבדי משקל - אנחנו לא רוצים לשתף ספורטאים שמייצגים משטרים דיקטטוריים, לדוגמה, או להכניס לשטחנו ספורטאים בעלי דעות חשוכות על דת או גזע או נטייה מינית. מה, “אינטרס ציבורי”, לא ככה?

לכן, למרות שהדבר האחרון שאני רוצה הוא להצדיק את ההתנהלות של נובאק ג’וקוביץ’, אני מקווה מאוד שבית המשפט האוסטרלי יעשה את הדבר הנכון ויותיר לג’וקוביץ’ להתחרות באליפות אוסטרליה. כל החלטה אחרת תערער את אושיות עולם הספורט כפי שאנחנו מכירים אותו.

אני שואל אותך רביע, אם אני יגיע לאיטליה וישקר בשביל ויזה או אשרת כניסה ויגלו ששיקרתי אז מה העונש שלי יהיה?

אני אפילו לא נכנס לכל הדברים האחרים. זה עד כדי כך פשוט בשבילי.

למה אתה שואל אותי משהו שכבר עניתי עליו לפני שתי הודעות? אכן הוא טעה כששיקר ביחס לנסיעה לספרד. בשאר הדברים הוא לא טעה.

אז על מה המחאה?

המחמאה היא על זה שהוא עומד על שלו ולא נכנע לחוסר ההיגיון של המטורפים באוסטרליה ושומר על זכותו על גופו.