קורונה :: הדיון של הקוביד

כמה עדכונים מהClown world:

אז בהתחלה ממשלת איטליה החליטה שיש לחסן את כולם כדי למנוע הדבקה (זו הסיבה הרשמית להשעייה שלי, כבר חודש רביעי), הם ראו שהמספרים עולים למרות שלא מחוסנים נזרקו לחלוטין מהחברה, אז התחילו לבדוק גם את המחוסנים… זה גרם להתפוצצות במספרים למרות החיסון.

אז מה החליטו לעשות הגאונים? כמה דברים:

תסמכו על התרגום שלי לכותרת: משנים את אופי ספרית החיוביים לקורונה בבתי החולים. עכשיו לא סופרים חיוביים בלי סימפטומים של קורונה.

זו הכותרת, פחות או יותר. ובתמונה המצורפת וגם בכתבה הם מודים שעד היום הם ספרו כל חולה שהגיע לבית החולים מסיבות אחרות, כחולה קורונה אם היה יוצא חיובי בבדיקה, גם אם לא היה לו שום סימפטום נשמתי! וכך החולים האלה נספרו כמאושפזים בגלל הקורונה!

אם אני לא טועה, זה מה ש @titi_camara צועק בכל הת’רד המעייף הזה (נשבע שהתעייפתי ונמאס לי מההיסטריה המוגזמת ומת כבר לעבוד שוב).

תבינו את גודל המחדל: הם מודים סוף כל סוף בניפוח המספרים בהם השתמשו כדי להרוס את חיי העם פה!!
הם השתמשו במספרים האלה כדי להפקיע את הזכויות שלנו:

תראו, אלה הם המקומות היחידים בהן לא מחוסנים יכולים לבקר: סופר מרקט, בית מרקחת, בית חולים, רופא, ויטרנר, משהו דמוי קיוסק ממנו קונים עיתונים וללכת למשטרה.
כל דבר חוץ מזה, אפילו אוטובוס, רכב או בר/מסעדה ואתה מסתכן בלשלם כמה מאות יורו.

איטליה הפכה למדינה על ההגבלות הכי קשות באירופה על עובדים (פה אי אפשר לעבוד בלי חיסון):

ולמרות כל הפקעת הזכויות הווירוס רק משתולל פה, מספרים יותר גבוהים מהמדינות הנ"ל.
ההמשלה הבינה שהעם כבר לא מקשיב לכל ההפחדות ולא מסכים לסגר (כי המספרים מבתי החולים ומהבדיקות הם לגמרי מספרים של סגר) אז הם סוף סוף מודים בניפוח המספרים.
אני לא יודע איך זה יעבור עכשיו כי הם לחלוטין איבדו את הלגטמציה שלהם, במיוחד שהם רוצים להמשיך עם הדיקטטורה ומצב החירום בניגוד למה שכתוב בחוקה (מקסימום שנתיים למצב חירום. אבל בממשלה רוצים עוד חודשיים), למה? כי למרות שהמספרים מישראל בקשר למנה הרביעית לא מצדיקים אותה, הם ממשיכים לדחוף בטירוף למנה רביעית למחוסנים פלוס חיסון כל האוכלוסייה הלא מחוסנת “כדי לעצור את הווירוס” למרות שאנשים כמוני אינם כבר חלק מהחברה, לא חולים ולא מפיצים את הוריוס ולא מצליחים אפילו לקבל את הווירוס, אז למה הם דוחפים כך?? החיסון לא עוצר את ההדבקה.

אגב, יש המון קבוצות טלגרם של אנשים “חולים” שמארחים בריאים כדי להעניק להם קוביד וחופש.
באופן מדהים ואבסורדי, הממשלה המטורפת פה דוחפת אנשים לנסות ולחלות 🤷🏻.

השתגענו לחלוטין.

מה עם סאלביני?

לא בטוח שהבנתי. יכול להסביר מה פשר העניין?

ומדהים, ״שמח״ להיות חלק בקבוצה שלא קונה הכל כמו שרוצים שנקנה. אני אמנם מחוסן בלי הבוסטרים, אבל תמיד הרגשתי מאוד רע עם זה. שרק ייגמר כל השיט הזה. אני כבר לא יודע למה להאמין. אבל אני יודע בוודאות שזה מנופח ולא מה שעושים מזה — לפחות על סמך השקרים בספירות והסטטיסטיקות העקומות.

אני לא חושב שמתישהו מישהו לא הסכים עם זה.

אי ההסכמה הייתה בנושא החיסונים ודרך ההתמודדות עם סרבני החיסון.
מודה גם אני היום כבר הרבה פחות תקיף בדעתי בנושא.
אני חושב שצריך שאנשים יתחסנו ושזה עזר מאוד, אבל לא בכל מחיר ולא במחיר של מה שקורה.

בקשר להתמודדות עצמה עם הקורונה, גם אני שהתווכחתי פה עם אנשים הייתי מעדיף התייחסות שונה לנושא. גם אני חושב שצריך ללמוד לחיות לצד הקורונה בלי בידודים ובלי כלום, אנשים חולים וזה קורה, ואין מה לעשות מעבר ללהתחסן.

זה לא גורם לי להעריך את סרבני החיסון חלילה, אני עדיין חושב שבצעד אגואיסטי הם מסכנים אחרים. פשוט חושב שאין הרבה מה לעשות עם זה ותמיד יהיו אנשים שהם נטל על החברה וזה לא צריך להרוס להם את החיים.
גזירות במיסוי ובביטוח יהיו הוגנות יותר. (כמו שמעשן ישלם יותר בביטוח חיים למשל).

ליצנות כחול לבן: תלמידות שלי יצאו חיוביות בבדיקת אנטיגן ביתית, ולפי הנחיות המדינה - הן הולכות לעשות בדיקת אנטיגן מוסדית. אם הן יצאו שליליות הן צריכות להגיע מחר לבית ספר.

בגלל שאני מחוסן, אבל לא “מחוסן לפי הגדרת משרד הבריאות” (זה דבר עכשיו, הם התחילו לציין בכל מקום את המושג החדש הזה), אם הן יצאו חיוביות מחר או מחרתיים אני צריך להיכנס לבידוד שוב אחרי שרק היום יצאתי מבידוד.

גם הממשלה המטומטמת בארץ. תלמידה שלי שסובלת בלי תו ירוק, עדיין לא בת 18 ולא מקבלת אישור מאמא שלה להתחסן. היא מנסה להידבק בכוונה כדי לסיים עם הסיפור המתיש הזה של הבדיקות האינסופיות.

אני ממש לא מבין למה זה מעיד משהו חיובי על אנשים.
בשביל להגדיר את עצמך מתנגד לחיסון אתה מעדיף לחלות?
כלומר להרגיש רע כמה ימים (גם לא כיף לחטוף שפעת) ולהתמודד עם תופעות לוואי גרועות משל החיסון עדיף מאשר אשכרה להתחסן?

זה רק מראה שהנושא הוא הרבה יותר פרנציפ.
כל מי שלא מתחסן בהחלט הראה נחישות והתמדה, כמה חבל שזה לא הושקע במשהו שתורם לחברה.

בחירה שלכם ולא אכנס לאף אחד לאיך לחיות, סתם זה מצחיק שאנשים מוכנים לקבל את תופעות הלוואי של המחלה, להיות חולים, להבדק ולשלם מאוד שקלים ולבזבז שעות בתורים, להיות מנועים מלהכנס למקומות, וכל זה בשביל לא לקבל חיסון כי הוא פוגע בהם.

איך הם מסכנים אחרים לא הבנתי?

תחזור לכל הטבלאות ששוסאקו הביא. תראה את יחס המחוסנים והמחוסנים לא בתוקף לבין יחס הלא מחוסנים כלל.

יש אנשים שעדיין חושבים שזו זכותם, ופייר זו זכותם, אבל אני ממש לא אעריך בן אדם על שמצא פרצה בחוק שדופקת את כולם. אני פשוט לא חושב שלנדות אותו מהחברה זה הפצרון כי בסוף יש אנשים יותר רעים שמסתובבים בינינו. אבל כן, אדם שמסרב להתחסן בחיסון ראשון עד היום הוא בעיני אדם פחות טוב (יכול להיות שמעבר לזה הוא בן אדם זהב ויש מחוסנים קקות, אבל זה בהחלט מינוס).

חזרתי ולא מצאתי תשובה. מחוסנים מדבקים כמו לא מחוסנים וממילא חסינים מפני מחלה קשה אז איך לא מחוסנים מסכנים מחוסנים? אם כבר מחוסנים מסוכנים יותר ללא מחוסנים כי מחוסנים מדבקים והם עלולים להדביק אדם לא מחוסן וזה כבר מסוכן…

בבקשה גאנגו.

אבל אתה תמצא הרבה תירוצים על למה זה לא מדויק וזה בסדר, יש אנשים שבאמת לא אכפת להם.
זה בדיוק כמו שאחשוב שאדם שלא ממחזר וזורק זבל הוא פחות אכפתי, אפילו שיש מנקי רחוב ושההתחממות הגלובאלית לא מוכחת (או לא יודע מה הם חושבים בכנות).

גב הגרף הזה מראה שיש יותר חולים קשה לא מחוסנים. איך זה מוכיח שלא מחוסנים מסכנים מחוסנים? תתמקד בנאדם.

לא שמתי לב שציטטתי את הלא נכון.

ניתן לראות הבדל.
הוא מיזערי אולי בעיניך, גם מי שזורק את הסיגריה שלו על הרצפה מספר לעצמו שזה מתכלה ומה זה סיגריה אחת מבחינת לכלוך….
בשורה התחתונה, אדם שלא התחסן עמד מול הבחירה של לתרום לחברה ובחר שלא.
זכותו? כן.
זה טוב? לא.
זה רע? בגלל שהכל יחסי בחיים אז כן.

אבל גם הגרפים האלה לא קשורים לטענה שלך שלא מחוסנים מסכנים מחוסנים…

הוא מתכוון על זה שהם תופסים מיטות בבתי חולים.

אני חצי מסכים עם זה, אבל הם לא יותר גרועים ממעשנים שמסרטנים אנשים ועושים כאב ראש לצוותים רפואיים עם הריאות הגמורות שלהם. או זקנים שנמצאים בקבוצת סיכון לשפעת, לא מתחסנים ובסוף מגיעים לבית חולים במצב קשה.

אני לא אתמוך בדעה של אנשים שמתנגדים לחיסונים אבל הפכו אותם לאויב האנושות. הם לא. הממשלות שמסמנות אותם ככאלה הן הנבל האמיתי.

אני מניח שהגרף הרלוונטי לדבריך הוא ‘מאומתים יומי התחסנות’, אז הנה המעודכן:

image
(מספר מוחלט)

image
(למאה אלף תושבים עד גיל 60)

image
(למאה אלף תושבים מעל גיל 60)

הטיעון שחיסון הועיל במניעת הדבקה היה רלוונטי עד האומיקרון. עכשיו אין לו אחיזה במציאות. כרגע ההבחנה בין מחוסנים ללא-מחוסנים בכל הנוגע להנחיות היא הבחנה פוליטית לחלוטין. מי שלא מתחסן עכשיו מסכן רק את עצמו, ובוודאי שלא מסכן אחרים יותר ממי שכן התחסן.

לגבי ‘תופסים יותר מיטות בבתי חולים’, זה רלוונטי בעיקר למי שמעל גיל 60. השאר לא באמת בקבוצת סיכון, וכאמור אנשים בגילאים האלו עושים דברים הרבה יותר מסוכנים מאשר לא להתחסן נגד קורונה. זה לא מפריע לממשלה להפעיל מכבש תעמולה על חיסון ילדים שלא בסיכון בכלל, ולהגביל גם לא-מחוסנים צעירים.
אם רוצים להגביל זקנים שלא מתחסנים - תפאדל. זה לא המצב.

על מה אתה מבסס את הטיעון הזה?

למה לא?
האם מחוסנים יכולים להדבק? כן. אז למה אם אדם יותר מדבק הוא לא מסכן אדם שיכול להדבק?
מה עם אנשים שהחיסון לא נקלט אצלם? (יש כאלה).

לא התכוונתי לזה. התלבטתי אם להוסיף את הנושא, אבל בסוף זה כמו שאמרת גם מעשנים ושמנים.
נכון שפה זה גם עניינים של הדבקה בבתי חולים ובידוד רופאים, ועדיין זה ממש לא הטיעון המרכזי שלי פה.

כמו שאפשר לראות זה לא מה שטענתי.
אני גם לא חושב שאדם שזורק בדלי סיגריות על הרצפה הוא אויב האנושות, חלקם גם חברים שלי (מעיר כשאני רואה, אבל אני בטוח שלא לידי חלקם עדיין זורקים).
בסוף בהנתן האופציה לעזור יש אנשים שבחרו בדרך אגואיסטית של מחשבה על עצמם, לא מעריך את זה, מצטער.
גם טענתי שבעיני אותם הגבלות שגויות ודעתי השתנתה בנושא.
אבל דעתי השתנתה לא כי אני גיליתי שהם צודקים, אלא פשוט כי הבנתי שאלה גזירות מוגזמות.

אוקי, אז אותו אדם היה אדם פחות טוב במשך 95% מתקופת הקורונה וב5% הנותרים הוא זהה ברמת התרומה שלו לחברה אליי.
יותר טוב?
לצערי גם אני לא מאמין שזה הזן האחרון ובזן הבא אני מאמין שאותו אדם ימשיך לא להתחסן.

גרפים של הדבקה?

והנה לינק לפוסט שמסביר את הסיבה שנוצר פער בין במחוסנים ללא מחוסנים -

אפשר להתווכח עד מחר, אבל אין סיבה יותר הגיונית למה שעד ה 8/8/21 הגרפים היו דבוקים אחד לשני ומאותו יום נוצר פער פתאומי.

לפחות בעיניין החולים בבתי החולים באיטליה וגרמניה התחילו להודות שהם יצרו מצגת שווא כאילו שיש יותר חולי קורונה מאשר מה שיש בפועל, כך שאי אפשר כבר לטעון שכל מה שאני כותב בעניין הקורונה זה הזוי :rofl: נשאר רק לחכות למשרד הבריאות שיודיעו כבר מה שכמעט כולם כבר יודעים שכל הגרפים שלהם זה חרטא ברטא

ברור שיש אי דיוקים בסקרים, אני חושב שהם באים להדגיש את המצב ולא להמציא את המצב.
כלומר לא המציאו מגפה אלא הקצינו אותה. לא המציאו שהחיסון יעיל אלא הדגישו את יעילותו.
מדובר בעיני בהבדל כמו בין להגיד שהשמנה זו סכנת חיים לבין להגיד שקצת יותר בריא להיות אדם במשקל תקין.

אגיד יותר מזה, גם אם החיסונים זה שקר אחד גדול (לא חושב), אני עדיין גאה להיות בצד של האנשים שבהנתן המידע שהיה ידוע החליטו להפשיל שרוולים ולעזור. אפילו אם יתברר שזה סתם כמו לעשות פיפי על שרפה ולא עזר בכלל.
אני פשוט לא אנצח אותך בדיון כשיש אי הסכמה על הבסיס וסתם נמשיך לטחון מים.

השאלה אם יש לך איך לבסס את הטענה לפיה לא מחוסן הוא יותר מדבק… כי לזה אני מחכה.

יש לך כאלה?