קורונה :: הדיון של הקוביד

לא באמת אכפת לי. מבחינתי כל מה שכתבתי היה רלוונטי תמיד. אני זורם עם הגישה המיינסטרימית ואומר שאפילו לפיה אין כרגע הצדקה להפליית לא-מחוסנים.

טעימה מהעבריינות של משרד הבריאות (עאלק) שלנו. תוקפים שם פרופסור כי אמרה אחרת והוכיחה את דבריה די בקלות…

אבל לי אכפת… שמעתי השנה הרבה פעמים שאני מסכן אנשים אחרים. אם מישהו רוצה לטעון כזה דבר ראוי שיהיו לו הוכחות.

חשוב לדעת: המספרים שמראים לנו של חולי קורונה בבתי החולים, קלים (ברובם הגדול) וקשים כאחד, יש להם קורונה אבל ברובם הגדול אינם מאושפזים בגלל קורונה! לדוגמא: יולדות, צעירים אחרי נפילה מקורקינט, מטופל עם זיהום בדרכי השתן ועוד. מדווח לכם על שני מטופלים קשים אצלנו בטיפול נמרץ אבל האמת היא שהם לא בגלל קורונה, אחד אחרי תאונת דרכים קשה והשני בגלל דימום למוח. לכן, הפרסום של מספר החולים הקשים עם קורונה שמופיע כל יום בתקשורת הוא מטעה!", כותבת מטות.

@Shusaku
זוכר את הדוגמא על מסי וטיטי קמארה ומי השחקן היותר טוב מאז ומעולם ? אמרת לי שאתה לא חושב שמקרה כזה אפשרי, הנה לפי עדות של פר’ מטות מאיכילוב יש חולה קשה קורונה אחרי שנפל מקורקינט…

הבחור בוודאי נסע בקורקינט, קיבל הודעה שעליו להיכנס מייד לבידוד כי נמצא מאומת, נפל מהקורקינט מהבהלה ונחבל. אם זה לא מאושפז קורונה מה כן.

התגובה של משרד הבריאות היא בושה וחרפה, ובמדינה מתוקנת כל מי שניסח אותה היה מפוטר במקום. הרופאים בבתי החולים הם קדושים, והם אלה שמתמודדים עם המגיפה בשטח. מי שמעז להוציא תגובה כזאת שמבקרת אותם הוא בושה וחרפה, ועצוב שאנשים כאלה מנהלים את ההתמודדות של המדינה מול המגיפה. בעעעעעעע.

שלא לדבר על זה שהם מעזים לדבר על בריאות הציבור, אחרי שהכניסו מיליוני אזרחים לדיכאונות וחרדות. גרמנו למדינה שלמה לבעיות נפשיות, אבל העיקר שהם דואגים לבריאות הציבור. חבורה של חדלי אישים, שכל מה שמעניין אותם זה התחת שלהם ושהם יוכלו להציג תמונה של מעט תמותה ושהכל בזכותם.

הולכת להיות לליאור המון עבודה אחרי שזה יגמר, בית משוגעים פה

כבר עכשיו זה מטורף מה שקורה. הורים לא מצליחים להתמודד. התקפי זעם, התמכרות למסכים, התבודדות, דכאונות וחרדות. אנחנו יצרנו פה בשנתיים האחרונות דור של ילדים מוטרפים ואומללים. הטיפול בכל הילדים על הספקטרום פשוט נעצר פחות או יותר בשנתיים האלה. התאבדות המונית. עקרב שעוקץ את עצמו למוות כדי להגן על עצמו. אני מרגיש כמו אספן נזקים. בני אדם הם יצורים מטומטמים.

יש נתונים? אני יודע שזה נשמע כמו הטרלה אבל אני רציני לגמרי. אנקדוטלית אני רואה נזקים פה ושם גם כן, ואני שומע דברים דומים מאנשי חינוך לא מעטים, אבל בוא - דורות קודמים של ילדים (וגם הדור הנוכחי במקומות מסויימים) עברו דברים גרועים בהרבה. זה לא מצדיק אף נזק שנעשה, אם נעשה, כמובן, אבל אתה טוען שיש כאן תופעה נרחבת.

אשמח (או בעצם אתעצב) לראות נתונים ולחזור בי.

מבוסס לגמרי על התרשמות אישית שלי. יש כל מיני מחקרים שמדברים על עליה בכל מיני דברים אבל לא התעמקתי בנושא.

מה שאותי מעניין זה המשפחות שאיתן אני עובד ובעבודה שלי זה נחלק ל2:

1. אלה שהיו איתי לפני הקורונה, שם אני יכול לתאר את חוסר הרצף הטיפולי שפשוט פגע בכל תכניות העבודה וגם פגע מאוד בהמשכיות של המטפלים שהתחלפו בקצב הרבה יותר גבוה

2. אלה שהגיעו אליי במהלך הקורונה ואז באמת היה ספייק בכמות המקרים של הבעיות שתיארתי (מה שקודם היה הרבה פחות שכיח עבורי)

חשוב לציין שהילדים האוטיסטים במיוחד איבדו פה שנים שהם לא יכולים לקבל בחזרה. טיפולים שנעצרו, שילוב שכמעט ולא התרחש בשנתיים האלה, טחפולים שבוטלו כל הזמן. ממש עצוב.

אתה צודק שאין הרבה ערך להתרשמות אישית וכל דור התמודד עם אירועים יוצאי דופן (לינה משותפת, מלחמת המפרץ, חוויות ילדות נהדרות שלי)

מצחיק אותי שנתונים על סמך דעה שלך הם נכונים לגמרי אבל נתונים מדעיים מבוססים סקרים נרחבים של מאות אלפי בני אדם לא…
שלא תבין לא נכון אני שותף לדעתך בנוגע להשפעה הרעה של הבידודים, זה פשוט מצחיק אותי שאתה כותב את זה ואז:

כי הבאתי סקרים שרואים שלא מחוסנים חולים יותר.
כידוע חולה יותר מדבק מאדם שאינו חולה או שאתה רוצה להגיד שאדם שאין לו מחלה מדבק יותר מאדם החולה במחלה?
אם אתה מעוניין לסתור את האקסיומה הזו אשמח שתכניס אנשים עם מחלות מדבקות לחדר עם אנשים בריאים ובחדר אחר רק אנשים בריאים ותראה איפה ידבקו יותר.
יעבוד גם עם מחלות מין אם תרצה לבדוק זאת בצורה הזו.

2 הודעות למעלה.

או שאתה מתחכם פה על הנושא של מדבק. אז לא טענתי שמחוסן מדבק פחות, אלא שמחוסן נדבק פחות ולכן בסוף פחות אנשים ידביקו.
זה כמו חלוץ שמגיע ליותר מצבים אבל כובש עם אותם אחוזים, לא תרצה חלוץ כזה אצלך בקבוצה? אז עכשיו אותו דבר רק שהגול הוא קורונה אז זה פחות חיובי (או יותר, תלוי טרמינולוגיה)

ולמקרה שאתה באמת לא מבין.
אם מתוך x אנשים בקבוצה אחת יש y מדבקים ביום ובקבוצה אחרת 2y אז כנראה שהקבוצה האחרת פגיעה יותר למחלה.
עכשיו בהנחה מאוד הגיונית שמבחינת הדבקה כולהו מדבקים באותה מידה (אם תרצה לטעון אחרת - תביא נתונים המעידים כל כך, רק מזכיר שאתה מסרב לקבל סקר על מאות אלפי בני אדם אז בהצלחה).

גב אני יודע לסייג את דבריי כשצריך ולהבחין בין עובדות להתרשמויות כלליות. אולי תנסה גם פשוט. אין שום דבר רע בלדבר עם פחות סימני קריאה. כשאני כותב משהו שמבוסס על התרשמות אני יודע שזה לא מדעי ולכן מסייג. זה אמור לעזור לך להבין שאני לא טוען שזו עובדה.

לעניינו - אתה לא הבאת “סקרים” ואולי פה הבעיה… אתה הבאת נתוני הידבקות של משרד הבריאות. אם אתה מתייחס אליהם כאל סקרים אז פה הבעיה. לא עשית מדגם מייצג של האוכלוסיה. ואני חושב שאתה עשוי להיות מופתע אם תעשה. רוב ה’מומחים’ מדברים על כך שיש יותר מאומתים ממה שמגלים.

אם תבוא לבניין בו בין היתר יש קורסי נהיגה מונעת ותסקור את באי הבניין את תקבל הטיה של נהגים גרועים. לנרמל את זה אחר כך זה כמו לגרד את אוזן ימין עם יד שצאל מאחורי העורף.

לאורך השנה האחרונה היו שטענו שחיסון מפחית סיכויי הדבקה אבל האמת היא שאין כזה נתון. הנגיף לא הפסיק להתפשט גם כשאחוז ניכר בהאוכלוסיה היה מחוסן.

אין לי לינק לתת לך אבל שמעתי את רן בליצר אומר את זה במספר ראיונות שהמטרה היא בחיסון הרביעי היא למנוע מחלה קשה ולא לעצור הדבקה.
והוא לא היחיד.

האומיקרון הקשה עליהם להכחיש את מה שטענו רבים מזמן. שהחיסון לא מונע הדבקה. עכשיו אי אפשר להסתיר את זה כי הגרפים כולם קפצו למעלה למרות אחוזי התחסנות גבוהים.

שמעתי שלשום נתון מדהים ש95% מהמתים בארה"ב מקוביד היו בעלי 4 או יותר מחלות רקע. כשמחלה פוגעת באופן כל כך ברור רק באוכלוסיה אחת שקל להבחין בה (גיל או שילוב של גיל ומחלות רקע ליתר דיוק) הנסיון לטפל במחלה על ידי צעדים לאוכלוסיה כולה הוא פשע.

אני לא אתפלא אם בעוד 10 שנים יגיעו למסקנה שמה שהאריך את משך המגיפה היה התערבות אנושית ושאלמלא החיסון היו מגיעים מהר יותר לטיפולים רפואיים טובים יותר ולחסינות עדר אמיתית (כזו שלא צריכה בוסטר כל 3 חודשים).

אבל חלקנו ידעו יותר.
חלקנו ידעו שהמידע מחורר בהמון תעמולה. חלקנו יודעים היטב איך מערכת החיסון פועלת וכמה עוד המדע לא יודע על אופן פעולתה. חלקנו פילח גרפים והבין שאנשים צעירים אינם בסיכון והיה אפשר לשחרר את רוב האוכלוסיה לנפשה כבר מסוף הסגר הראשון ולשמור רק על האוכלוסיה שבסיכון.

חלקנו ראה איך שופכים מילארדים בניסיון למנוע מאנשים להדבק במחלה כי “אחרת מערכת הבריאות תקרוס”, במקום להשקיע עשירית מהסכומים העצומים האלה לחיזוק מערכת הבריאות כך שהיא לא תקרוס. ויש עוד. תאמין לי שיש עוד.

מערכת הבריאות היא לא אלוהים. הם מנחשים לא מעט פעמים, ובאוטונומיה הגופנית שלי אני לא רוצה לתת לניחושים שלהם יותר מדי משקל. זה לא הוגן ולא בריאותי.

ועוד מילה על ההורים המבוגרים.
אנשים אלרגיים נמנעים ממזונות בעייתיים להם או ממקומות כאלה. הם לא יוצאים ומחרימים את כל המזונות המסוכנים להם. הם פשוט נשמרים.

יש שלל תופעות בעולם שמצריכות אנשים לשמור על עצמם, בינהם גם גלים של שפעת שמסכנים מבוגרים או תינוקות, אפילו שזה לא סקסי לדבר על זה.

המבוגרים יכולים לשמור על עצמם, ובינינו הם צריכים לשמור על עצמם גם בעולם שאין בו קורונה.

אם היו לך קרובים מבוגרים היית צריך לדעת שהם נוקטים אמצעים ולא מחכים שהעולם יעצור את מירוצו בשביל לשמור אקסטרה על הביטחון שלהם.

אז בבקשה, נסה להוריד את טיעון השמירה על המבוגרים. גם פה, אם הממשלה הייתה רוצה לשמור עליהם היה לה המון כסף להשקיע בהם במקום בבידודים וסגרים והגבלות.

שלא לדבר על פגיעה בחירויות הפרט שהיא חציית קו אדום.

אני רק רוצה להזכיר את גל “השפעת” שהופיע פה שנה אחת לפני הקורונה. זה בהרבה יותר קטן אבל מאוד מזכיר את מה שקורה עכשיו. גם אז מגיע גל של מחלה משרד הבריאות שמחובר מאוד לכל מיני אינטרסים זרים במיוחד כלכלים בשביל להגדיל את הפאניקה מתחיל להפריז ולהגדיל את המספרים ולצעוק “סוף העולם מגיע”. אז היה את גיא זוהר אולי מאנשי התקשורת הבודדים של המינסטרים שאני אוהב ומעריך שחשף את הבלוף שלהם. אני לא מצאתי את הקטע המקורי אלא את ההמשך שלו. אבל הוא מדבר על זה. הם פשוט “ניפחו” את המספרים וגם אז התקשורת המינסטרים פתחה עמוק מאוד את הרגליים ושיתפה פעולה בשימחה עם משרד הבריאות וגרמה לפאניקה בציבור שגרם לו לרוץ לבתי חולים ולהתחסן, עד שנגמרו החיסונים ונחשו מה קרה הממשלה הזמינה עוד ועוד. ניחוש נוסף מי נהנה מזה במיוחד. המנחש נכונה יזכה בבוסטר כפול של פייזר.

נ.ב לפני שיקפצו עלי פה אני לא טוען שקורונה זה שפעת אלא פשוט שתפסיקו פה עם ההיתממות והשקר שמשרד הבריאות הוא איזה משרד תמים ושרק רוצה את טובתנו. אז הם רצו לדאוג לרוחה הכלכלית של מי שמייצר את החיסון נגד השפעת והיום זה פייזר.

תחליפו שפעת באומירקון וזה פשוט 100 אחוז מה שקורה היום.

יותר אוף טופיק.
אתה תמיד מניח שכל מי שתמך בחיסונים תמך גם בסגר, זה ממש לא המצב.

טעות טרמינולוגית.
תחליף את המילה סקר בגרף. לא שזה משנה משהו כי גרף מדויק יותר מסקר.

חשבת אולי שהאומיקרון הוא פשוט היוצא מן הכלל שהחיסון פחות תקף אליו?
הייתה קןרונה גם לפני האומיקרון, וכנראה שתהיה גם אחריו.

חלקינו חושבים שהם יודעים יותר.
בנתיים אני מבסס את דעותיי על נתונים ואתה את שלך על ידי פקפוק בנתונים.
יכול מאוד להיות שאפשר לפקפק בנתונים, זה עדיין לא מוכיח שהחיסון לא יעיל, רק שהנתון שמראה על היעילות לא מדויק.

זה כמו שאביא סטטיסטיקה של 2 שחקנים, אחד כבש 10 שערים והשני לא כבש (נניח שהם זהים בשאר הדברים לשם הדיון).
אני אגיד שהשחקן שכבש 10 שערים טוב יותר.
אתה תגיד שהנתון של השערים לא מדויק ושהשחקן השני בגלל זה טוב יותר.
פה העניין, פסילת הנתון שהופכת את שחקן א לטוב יותר לא אומרת שב טוב יותר, רק שהם אולי שווים.

בנתיים עדיין הנתונים איתי אז כל הדיונים של מה אם לא הם ספקולציות.

מוס, מעולם לא טענתי שאין דברים מאחורמ הקלעים ועוד סיבות לכל המעשים של המדינה. אני מעולם לא הייתה בעד הסגרים.
אני תומך בחיסון שמטרתו לשפר את המצב. הנתונים שהביאו פה תומכים בעמדתי.

בגלל זה הרשיתי לעצמי להגיד שמי שלא התחסן כלל הוא אדם אגואיסט. אדם שרצה להכנס לתבנית המורד, אדם שהפך כל מה שלא מוכח מעל כל צל של ספק לשגוי מצד אחד, ומצד שני על דעות הוא ביסס תאוריות.

זה קצת כמו שפתאום יהיה הסכם שלום ולא יהיה צריך צבא ויבואו כי מי שהשתמטו ויגידו שהם צדקו ובאמת צבא זה מיותר.
פשוט הגיע זן שעבורו באמת זה אולי לא קריטי אם תשתמט.
עדיין רוב חיינו תחת הקורונה היו ללא אומיקרון ולגבי זנים אחרים החיסון כן עזר.

@Josepe, הודעה לפנתאון חבר. כל מילה פשוט.

אבל במיוחד:

איטליה שונה קצת מישראל בזה שכרופא, כל טעות שלך ואתה יכול להשיפט בפלילי. חמוד נכון? אז הרופא באיטליה חייב, פשוט חייב, לעקוב אחרי הguidlines מילה במילה, מה שיגן עליו במקרה של תביעה.
כשהתחלתי לטפל בחולי קורונה, אמרו לנו לתת להם אנטיביוטיקה, Azitromicina… למה שאלנו?? הרי זה ווירוס. ענו כי יש שתי סיבות: הקורונה ממילא תוקף חלשים וחולים אז זה נותן להם גיבוי במקרה שהם נחלשים ובקטריות תוקפות ובעיקר כי לAZM יש פעילות Anti inflammation.
ובנוסף נותנים Cortisone בשביל פעילות anti inflammation יותר חזקה… חשבתי לעצמי: “אבל אם כבר נותנים קורטיזון, למה אנטיביוטיקה גם בשביל אותה פעולה רק חלשה יותר?? הרי כך נפתח בקטריות יותר חזקות ואז יהיה אסון”, אבל כמובן זה הגיע מלמעלה ואתה פשוט חייב לעקוב אחרי ההוראות או שאתה יכול להסתכם בבית כלא. הרי האנשים מלמעלה יודעים הכל יותר טוב מאיתנו, נכון?

תתרגמו עם גוגל כרום: הם מודים שהשימוש בAZM היה אסון!! מודים שעכשיו יש בקטריות חזקות שאנחנו לא יכולים להרוג בקלות. יפה. הם מודים שפחות מ1% מחולי הקוביד זקוקים לאנטיביוטיקה… אני חושב שעד היום נתנו את זה ל8 מ 10 חולים… זה באמת אסון נוראי ואני לא מגזים. אנחנו נראה את התוצאות בשנים הבאות… תבינו, נגמר בAZM באיטליה!! כי לוקחים את זה כמו סוכריות. אנשים פשוט השתגעו… אפשר למות מהכל באיטליה רק לא מקוביד!!!

באיטליה זה קצת פחות!! באיטליה עשו חישוב וראו שרק 4000 אנשים, פחות או יותר, מתן רק מקורונה (מתוך 140,000) כל השאר היו עם 3 או 4 מחלות רק קשות!! אז זה 3% וזהו! תוסיף את ניפוח המספרים שהם מודים בו סוף סוף (קראתי את הכתבה שהביא @Cockroach_Crazy ואני רואה שגם בישראל אומרים את אותם הדברים) ואנחנו רואים שהנרטיב מתחיל לקרוס סוף סוף…
חברים, תבדקו כמה מאושפזים משפעת יש! וכמה השפעת באמת פוגעת בילדים לעומת הקורונה. האחיין הגמד שלי בן ה5 חודשים אושפז בדחיפות ל3 ימים בגלל שפעת קשה.

לפני שנה וחצי, ווירולוג בלגי דיבר על זה והזהיר את העולם. אני לא זוכר את השם שלו ואין לי לינקים. יוטיוב, פייסבוק ושאר החבר’ה פשוט עשו לא cancel יפה והוא נעלם. הוא אמר את אותם הדברים ליאור.
אני לא חושב שהאמת תצא עוד עשור. אלא הרבה לפני. העולם יבוא בחשבון עם מי שאחראי לטירוף הזה והכל יצא החוצה. אני שם לב שכולם מתחילים להתעורר.

לא טעות טרמינולוגית בכלל. גרף זה רק דרך ההצגה של נתונים. ההבדל בין סקר לבין נתוני הדבקה הוא עצום. זה בערך כמו שתעשה מדגם בקלפיות ביום הבוחר ותטען שלא היו בכלל אנשים שלא הצביעו כי דגמת רק אנשים שבאו לקלפי. הנתונים של משרד הבריאות הם לא מדגם מייצג של האוכלוסיה בשום צורה שלא תסובב את זה.

אכן חשבתי אבל ביקשתי משהו יותר ממחשבה כי עם מחשבות לא קובעים מדיניות. עד כה טענו שמי שלא מחוסן מדבק יותר ממי שכן מחוסן וקבעו מדיניות על סמך הטענה הזו. אני עוד לא ראיתי הוכחה לכך.

הבעיה גב היא שאתה לוקח באופן סיסטמטי את הנתונים ומסיק מהם מסקנה אחת יותר מידיי. צעד אחד יותר מידיי. זו אפידמיה של ממש בעולם המדע.

אני לא טוען שהוא לא עזר. החיסון עזר במניעת מחלה קשה. מה שאני טוען זה שאין הוכחה שמי שלא מתחסן מדבק יותר. לא עם האומיקרון, לא עם הדלתא ולא עם אף וריאציה אחרת של הנגיף.

שואל באמת כדי להבין.
זה שאדם מת עם מחלת רקע, אומר בהכרח שהוא מת ממנה? האם הקורונה לא זירזה את כל התהליך?
הרי אנשים חיים עם מחלות רקע שנים.

אין לי איזשהו מידע על הנושא אז אין פה ויכוח, שאלה מתוך עניין.

זה היה שקול אם הטענה הייתה שלא היו אנשים שלא נדבקו כי דגמנו רק את מי שנבדק.

אני מסיק מסקנה אחת בלבד, שהחיסון עוזר.
הוא לא 100% ולא מבטיח לך חיי נצח, אבל הוא כן עוזר. גם אם מסתבר שיש וריאנט שחמק מבין אצבעותיו.
המבקנה הזו מבוססת על המלצות החוקרים, אותם חוקרים שבהמלצתם עשיתי עשרות דברים במהלך חיי.

הוכחה חד משמעית לא תהיה, זה מבוסס מדגם שכמו שאמרת הוא לא מושלם. אבל כן קיבלנו תמונת מצב שמחוסן נדבק פחות.

אני לא יודע אם אתה כותב כך בכוונה, אבל אני מעולם לא טענתי שחולה מחוסן מדבק פחות. טענתי שחולה מחוסן נדבק פחות. בסוף אדם חולה הוא האחד שידביק, לא האדם שלא חלה. אז אם יש לאדם לא מחוסן יותר סיכוי להדבק אז גם הסיכוי שהמחלה תעבור הלאה קטן יותר.