קורונה :: הדיון של הקוביד

בינתיים הדבר היחיד שפחות או יותר הוכח לגבי החיסון הוא שלתקופה מסוימת הוא מוריד את הסיכוי למחלה קשה (ומכאן למוות). כל שאר הסופרלטיבים שאתה נותן לחיסון הם על דעתך בלבד. אני בטוח שמנכ"ל פייזר ישמח להצטרף - אבל מדע זה לא. אם החיסון היה עובד כפי שטענו לפני שהתחילו להשתמש בו היום כבר היינו במצב שהנגיף היה חוגג באפריקה ובאסיה בלבד. מאחר והוא חוגג דווקא במקומות המחוסנים ביותר וזה המבחן האמיתי של החיסון - הרי שמדובר בכישלון אפי.

בזמן שאני כותב פה מתקשרת אליי אמא אחת מהמשפחות שאני עובד איתן. היא הייתה עם קורונה (ותסמינים רציניים) וגם הבן הבכור - שניהם מחוסנים. הקטן, לא מחוסן בכלל, גר איתם בבית ולא נדבק. לא אומר כלום סתם מצחיק בטיימינג.

הביאו פה גרפים של מאומתים עליהם אתה מסתמך, אני רוצה להזכיר: מאומתים אינם בהכרח חולים. אני יכול חלקית לקבל את הטענה שלך על כך שחולים מדבקים יותר, אבל לא הראית פה ולא הראו בכלל שלא מחוסנים חלו באופן קיצוני בוירוס הזה שרוב הנדבקים המוחלט בו הוא לא סימפטומטי.

אגב, אתה כמובן מבסס את דעתך על נתונים ואני מבסס את דעתי על פקפוק בנתונים כפי שטרחת לתזכר אותי, אבל בנושא הזה אין לך נתונים לסמוך את דעתך עליהם. מטרד הבריאות מעולם לא פרסם נתונים של התפלגות בין מאומתיים סימפטומיטיים ולא סימפטומטיים. אין להם אינטרס (ואני לא חושב שיש להם יכולת) לפרסם דבר כזה. אז שוב, לא-מחוסנים לא סיכנו אף אחד יותר מכפי שמחוסנים סיכנו אחרים. זו תעמולה לא מוכחת. בנוסף, אדם לא מחוסן לא הולך ומפיץ קורונה יש מאין. אם לא הדביקו אותו הוא לא ידביק אחרים. התעמולה גרמה לאנשים לחשוב שאדם לא מחוסן ממש מפתח קורונה מתוך ההשראה האלוהית ורץ להדביק אחרים. רוב האוכלוסיה, מחוסנת או שאינה מחוסנת, לא נדבקה בקורונה. זאת המציאות הנעימה שמנסים לגרום לנו שלא נסתכל עליה. גם מתוך אלו שנדבקו, הרוב כאמור לא חלו. תעמולה ותו לא.

אמרת בעצמך:

המידע שהתקשורת האכילה אותנו בכפית הוא לא המקום האחד והיחיד להסתכל בו. הטענה שלך שאני מבסס את המידע שלי על פקפוק בנתונים היא מוטעית. כמו שליאור אמר וחזר ואמר, אם הייתה פה מגיפה קטלנית אנשים היו רצים להתחסן. אבל לא הייתה פה מגיפה קטלנית והרבה אנשים שאלו שאלות שיש בהן הרבה הגיון בנוגע לחיסונים.

אתה צריך להבין, זה ש FDA נתן אישור חירום להשתמש בתכשירים החדשים לא אומר שהניסוי הקליני בהם הסתיים. זה רק אישור חירום.

היית יכול לקורא בעצמך על תהליכים של פיתוח חיסונים. כמה זמן הם לוקחים בד״כ. אז היו מוכרים לך את השקר שהסיבה לשנות פיתוח ארוכות של חיסונים נובעת מכך שיש הרבה ביורוקרטיה בתהליך ובמקרה הזה נשפך המון כסף וקיצרו תהליכים ביורוקרטיים. זה נכון מה שהם אמרו, אבל זה לא עונה על השאלה מה עם התהליכים הרפואיים ארוכי הטווח שלא הספקנו לראות? איך ניסוי של חצי שנה עונה על השלכות שיכולות להתפתח באוכלוסיה רק אחרי שנה או יותר מקבלת החיסון?

והנה…
בהתחלה אמרו שאין תופעות לוואי בכלל, היום מודים שהחיסון גורם למיוקרדיטיס אצל צעירים (אתה יודע אגב למה הוא ״לא גורם למיוקרדיטיס אצל מבוגרים״? אני אחסוך את הפינג-פונג של שאלה תשובה ואספר לך במקום. המחקר בדק את ההשפעה רק על אנשים בריאים שהתפתחה אצלם מחלה חדשה. כלומר, אם אדם בן 40 שכבר הבחינו שיש לו איזושהי הפרעה לבבית חטף החמרה אחרי החיסון, הוא לא נספר כמי שהחיסון גרם לו לבעיה לבבית. מכיוון שבגיל 40 רובנו כבר מתחילים להראות את נקודות החולשה של הגוף שלנו, התעלמו מאיתנו. מילדים בני 16 שלא הראו נקודות חולשה לא התעלמו ולכן מצאו אצלם יותר הפרעות לבביות אחרי החיסון. את המידע הזה היית יכול לקבל אם היית קורא את המחקר שכללית והארווארד עשו. הם מודיעים שהם לא בודקים השפעה על אנשים שיש להם כבר מחלה קודמת).

בהתחלה אמרו שהחיסון יעיל, עכשיו אומרים שקצת פחות.
בהתחלה אמרו נבסטר כמה שצריך, עכשיו ב WHO מחילים לדבר על כך שבוסטרים כל שלושה חודשים זה לא פתרון וצריך לעשות שינויים בחיסון.
בהתחלה אמרו שהחיסון הוציא אותנו מהגל השלישי, ואז בא הגל הרביעי והאשימו את הלא-מחוסנים, כאילו שהם הופיעו יש מאין ולא היו שם גם כשחגגו את סוף הסגר הקודם.

ולא, זה לא פקפוק בנתונים אלא ניסיון העבר. אפשר לקורא בין השורות ולהבין שחרטטו אותנו. זה שנותנים לך נתונים שישכנעו אותך באמינות החרטה ומכך יצא שהשתכנעת, לא אומר שהנתונים האלה אמרו את מה שאתה חושב שהם אמרו. פה בדיוק הבעיה. בגלל זה נדמה לך שאתה מסתמך על עובדות ונדמה לך שאני מפקפק בנתונים. כי גרמו לך להאמין שהנתונים רלוונטיים למשהו שהם לא רלוונטיים לגביו.

@Daniel שאלת אותי בקשר לקבוצות הטלגרם של מסיבות ההדבקה, אסביר: אנשים שמסרבים להתחסן מחפשים אחרי אנשים שיצאו עם בדיקה חיובית, הולכים אצלם לבית ומקווים לקבל קורונה… כך אחרי 10 ימי בידוד הם יקבלו תו ירוק של מחבלים למשך 6 חודשים.
תבין, הממשלה האיטלקית הלכה כל כך רחוק בפשיזם המטורף שלה (שנייה רק לאוסטרליה שזרקה את הג’וקר הבוקר כי “הוא יכול לתת השראה ורוח גבית למתנגדי החיסונים”) שהיא אשכרה דוחפת אנשים לנסות ולהידבק בווירוס מאשר לשמור על עצמם.
וזה מתחבר לציטוט מלמעלה על מה שליאור צועק כבר ת’רד שלם: אתה לא שם חגורת בטחון במכונית כי אתה מפחד מהשוטר.

כשנוח לדבר על השפעת ארוכות טווח לא ידועות אז מדברים. אבל כששואלים אם יש מהחיסון - זה לא. בחסות הטיעון שכבר מזמן הפך לאגדה - לונג קוביד

https://twitter.com/N12News/status/1482423578767380480?t=0y5a9AOY3bgdnH3DFgTmxw&s=19

תגידו שאלה אחרת-עכשיו אני בבידוד כי נחשפתי לחברה שלי יום לפני שהיא קיבלה תשובה חיובית, אני כמובן יצאתי שלילי, אבל אני לא מחוסן שלישי ורביעי ולכן אני נחשב לא מחוסן ומחוייב בבידוד.

לענייננו-המשטרה היום שלחה לי הודעה שאני צריך לאשר “הסכמון” שהם יוכלו לעקוב אחרי ואחרי הפלאפון. כמובן שלא אישרתי. אם אני לא מאשר מה הסיכוי שהם באמת יבואו לבקר אותי כל יום?

להערכתי לא יבואו… מקסימום תמיד אפשר לחרטט שעשית בבוקר בדיקה אנטיגן ביתית ויצאת שלילי וחשבת שבלה בלה בלה…

אצלנו מאומתים רסמי (PCR) באו לבית כנסת בשבת לפני שעברו 7 ימים, תרגיש חופשי לפטרל.

נשמע שאתה במעצר בית לא בבידוד… זה בטח תלוי אזור מגורים. תבדוק עם עצורים באזור שלך בתקופה האחרונה אם בדקו.

שום סיכוי שיבואו. הם לא יכולים להתמודד עם כמות הנדבקים (גם מחוסנים מאומתים הרי צריכים בידוד ומקבלים את אותה הודעה כמוך). השיטה שלהם היא לעצבן אותך עם סמסים עד שתאשר. אל תאשר.

שארקי קח בחשבון שיש אזורים בהם למשטרה ממש משעמם

כן, תמיד אופציה. אז אולי לא ‘שום סיכוי’ אלא ‘סיכוי מאוד מאוד מאוד נמוך’. בינתיים מחברים שחלו ולא אישרו, אף אחד לא בא לבקר.

אולי פה אנחנו סופסוף מתחילים להגיע לשורש הבעיה.

אעלה כאן כמה שאלות שאולי יבהירו את ההבדל בהשקפות:
מי הם ״אותם חוקרים״ שאתה מדבר עליהם? אתה יודע לנקוב בשמות? יש להם זהות? אתה מכיר אותם? בדקת מה עוד הם פרסמו? מתי הם קלעו בהנחיות שלהם ומתי הם טעו? בדקת אם הם מסכימים בינהם? האם יש ״חוקרים״ שחולקים על ״חוקרים״ אחרים?

אתה לא רואה כמה כללי זה להגיד ״אותם חוקרים״? זה כל כך מופשט שזה דתי. משהו שמושתת על אמונה כי למדע יש יסודות מעולים שעליהם בנו המון המון חרא לאורך השנים. והרבה אנשים דתיים, כמוך, מסתכלים על היסודות המעולים ואומרים ״בזה אני מאמין״, ואז לא מפקפקים בתוצאות של עבודה עמוסה באגו, גם כשהתוצאות מגוחכות. זו ידידי ההגדרה לדת, לא למדע. כי אחד היסודות הנפלאים של המדע הוא הטלת הספק והצורך לחזור ולאשש תוצאות בניסוי.

סתימת פיות היא לא מיסודות המדע, אבל כשמדע פוגש אנשים, כאלה שיש להם אגו, אז סתימת פיות מלכלכת אותו.

ידוע שאנשים בחלוק לבן שמציגים אותם כרופאים גורמים לאיזושהי אמונה בקהל ונתפסים כסמכות. גם זו ״פעולה״ דתית. היה טוב יותר אם הקהל היה בודק שהמציג הינו רופא בכלל, וגם אם כן האם הוא רופא בתחום התמחות רלוונטי? וגם אם כן, האם הוא רופא טוב? מצליח? נחשב בתחומו או שהוא רופא בינוני או אפילו פחות מזה? לא… אנשים לא בודקים את כל זה, יש להם חלוק לבן שמרגיע אותם והכל בסדר.

אותו הדבר עם ה״מדע״. אנשים מנופפים במילה הזו כמו שרבי מנופף בכתבי הקודש שסותרים את דבריו. אבל אנשים רואים שהוא מצביע על הספר ומאמינים לו. אנשים שמעו שאמרו להם מדע והם מאמינים. לא כך עובד המדע.

אגב, ״אותם חוקרים״.
ד״ר רוברט מלון ממפתחי טכנולוגיית ה mRNA יוצא כנגד השימוש הכבד בחיסונים מעל כל במה אפשרית שהוא יכול לדבר בה. האיש שפיתח את הטכנולוגיה ויכול היה לשבת על הרים של כסף שב ומזהיר מפני הטכנולוגיה הזו שוב ושוב. אתה לא תשמע על זה בוואיינט, כמובן. גם לא בשום מדיה מיינסטרימית אחרת. ועדיין, הנה לך חוקר, לא סתם אחד אלא זה שפיתח את הטכנולוגיה הקדושה של הדת החדשה שלנו, שאומר בריש גלי, ממש צועק, שהמלך הוא עירום. הכנסת אותו לשיקולים שלך כשאמרת

איכשהו אני מרשה לעצמי להמר שהתשובה לשאלה הזו היא ״לא״. אתה לא ידעת שד״ר מלון יוצא נגד השימוש בחיסוני mRNA ומזהיר שיש להם השלכות ותופעות לוואי חמורות ושאסור בכלל להתקרב איתם לילדים.

תעדכן אותי כשתפתח קצת פקפוק במערכת, יהיה לי יותר קל לקבל את הדעות שלך ולהבין למה אתה רואה באנשים עם דעה עצמאית ״אגואיסטים שמהווים נטל על החברה״.

אחרי כל הנאום המקסים שלך על לחקור את החוקרים והמדע כדת (לא בציניות, אני מסכים עם כולו)
הגעת לפיסקה הזאת.

דר מאלון הוא לא זה שפיתח את הטכנולוגיה המופלאה הזאת. הוא היה מעורב בשלבים המאוד מוקדמים של הmrna
והוא לא קשור להמשך פיתוח החיסונים הללו ובטח שלא לחיסון של הקוביד ספציפית.
מאוד מושך הקטע הזה של דת, צריך להזהר לא ליפול בזה.

אני מסכים איתך לגבי ד״ר מאלון, אני מתייחס אליו באותו הסקפטיסיזם שבו אני מתייחס לכל האחרים. לא יודע אם אף אחד לא העליב אותו, מנע ממנו מחקר, דפק אותו בבונוס השנתי או מה שזה לא יהיה. בלי קשר בכלל לשאלה אם יש או אין משמעות לכך שהוא לא פיתח את החיסון עצמו אלא רק את הטכנולוגיה בשלבים המוקדמים שלה.

מה שבאתי להגיד זה שהחוקרים לא מסכימים בינם לבין עצמם בתמימות דעים דתית כמו שהמיינד שלנו אומר לנו.

כשהייתי ילד גם אני הייתי דתי, רתחתי מזעם על ההורים שלי שלא הלכו אחרי המדע ולא מילאו את כל ההוראות שקראתי שהמדע אומר. נו… לאט לאט נחשפתי לעוד הוראות סותרות, לעוד דעות שמשתנות מקצה לקצה, לעוד חורים שמוסברים על ידי מודלים תיאורטיים שאף אחד לא יכול להוכיח בניסוי ועדיין מתכסים באותה איצטלה שנקראית ״מדע״.

ולאט לאט הבנתי שאנשים צריכים לחיות את החיים שלהם עם פיקחון, עם אחריות, עם תשומת לב, תוך ניסיון למזער נזקים ולפגוע כמה שפחות בסביבה שלהם, אבל תוך לקיחת אחריות גם על ההבחנה ״טוב ורע״. אי-אפשר לקבל את ההבחנות האלו של טוב ורע מאחרים. אי-אפשר להאמין לרופאים כשהם רוצים לקבור אותך כי אין טיפול שהם מכירים. הרבה אנשים האריכו ימים מעבר לתחזיות קודרות של רופאים. הרבה אנשים מצאו את עצמם בצד ״הרע״ של המתרס כשאך זמן קצר לפני כן הללו אותם כגיבורים.

האדם צריך לסמוך רק על עצמו, להקשיב לצו-מצפונו ולרגש שעולה בו כשהוא חושב ופועל. אם הוא מרגיש רע עם הדברים שהוא אומר או עושה, אז זה לא משנה אם הם מאושרים בחוק או לא. שיתרחק מהם ויעשה דברים שהוא מרגיש טוב לגביהם. דברים שאם כולם ידעו שהוא עשה אותם הוא לא ירגיש מבוכה.

אבל עם זאת, האדם צריך ללמוד ולחקור מכל הנתונים שמציגים לו. לנתח ולהחליט ללא שיפוט מוקדם.
לא לכולם יש את השכל לעשות את זה או את היכולת הקוגניטיבית, אבל פה בפורום הזה יש באמת אסופה מהממת של אנשים שמעמיקים לחשוב.

אני אסיר תודה לכל אחד ואחד מכם על שאתם אחלה אנשים לקשקש וללמוד מכם.

אני לא אישרתי ולא ביקרו אותי אפילו פעם אחת.
לא יכול להתחייב שככה זה אצל כולם
מה שכן מדובר על בידוד של חזרה מחול לפני חודש וחצי כזה, לא יודע אם נהיו יותר נוקשים נאז

זוכרים את התרופה שגו רוגן לקח ועזרה לו, אייבקמקטין, אותה תרופה שדסקל הדביל חושב שזה תרופה לתולעים וסוסים? איזה הפתעה שעכשיו פתאום קשה להשיג אותה בארה"ב… אני בהלם…

https://twitter.com/Orwells_Ghost_/status/1482592359724498953

וולקאם טו דה קלאב. אני לא אישרתי, והם המשיכו לשלוח לי SMSים 3 פעמים ביום עד תום הבידוד. לא הגיעו לבקר. בן של קולגה שלי לא אישר והם דפקו להם בדלת, אבל לדעתי הוא היה מאומת. אני לא סגור על זה.

אם המעקב אחרי אנשים שקיבלו צו הרחקה מגרושתם כי איימו לרצוח אותה היה נאכף בצורה כזאת, אולי היו נרצחות פה קצת פחות נשים במדינה. או אולי רק פחות כאלה שחוטפות מכות מפסיכופתים שמפרים צווי הרחקה.

באתי לביקור בארץ והם באו פעמיים. האמת הייתי בהלם

נראה שערוץ 2 החליט לסיים את הקורונה. השבוע מאמר של אסא כשר, מאמר של אודי קדרון, כתבה על מטות ועכשיו פולואפ לסיפור. לקרוא ולא להאמין. סוף סוף עבודה עיתונאית מוכיחה מה שאנחנו טוענים כבר שנתיים.

בסדר מחר אני עושה את הבדיקה וסוגר את הסיפור.

לא הייתי בונה על זה.

באתר N12 ראו שהמספרים בירידה, והחליטו לפרסם השערות. 27 אלף נדבקים אחרי שכבר הגענו ל50? נכתוב שההשערה היא 80 אלף… כי למה לא בעצם?

אני דווקא כן סומך על ערן סגל, הוא אחד שהתחזיות שלו היו די מדוייקות. אבל ממתי התחילו לפרסם השערות? חשבתי שצריך לדבר בנתונים מדוייקים.

מה לאחל לך? :joy::sob::joy: