להפך טל… ערוץ 2 בעצם אומר:
מציאות=X
ערן סגל=מטורף עם הזיות שמאמין בסופר נגיפים מהמחלקה של המדע הבדיוני
ערוץ 2 מסובב את האניה. מה נשאר לאחל לו? שיעלה על שרטון כמו הטיטאניק על העבודה שהוא לא עשה בשנתיים האחרונות.
להפך טל… ערוץ 2 בעצם אומר:
מציאות=X
ערן סגל=מטורף עם הזיות שמאמין בסופר נגיפים מהמחלקה של המדע הבדיוני
ערוץ 2 מסובב את האניה. מה נשאר לאחל לו? שיעלה על שרטון כמו הטיטאניק על העבודה שהוא לא עשה בשנתיים האחרונות.
תגידו כל המצדדים בבדיקות והחיסונים, כשאתם רואים את החילופי האלה בין שבועיים בידוד לשבוע, ואז לעשרה ואז לחמישה…אתם לא מבינים שהכל פארסה אחת גדולה?
“מדע”
אתה מערבב בין נושאים.
אני תומך בחיסון ולא בבידודים.
זה כמו שאני שמאלני אבל זה לא אומר שאני בעד לוותר למחבלים או לנקוט ביד רכה מול הטרור. אה ואני גם לא טבעוני.
אני מצדד בחיסונים, אבל נגד הבידודים, על אחת כמה וכמה במתכונת הנוכחית.
זה עוד פעם תסמין הפוליטיקה, לקבע דעות מסוימות לצד מסוים.
גם החיסונים אותו חרא-אמרו לך שתי מנות יהיה יעיל לשנה. פתאום צריך בוסטר אחרי חצי שנה. פתאום אתה בכלל לא מוגן אחרי חצי שנה! פתאום פתאום, צריך בוסטר רביעי! ומה מסתבר? שגם מחוסנים חולים, וזה בטח לא 98% יעיל…
אתם באמת עדר כבשים.
זה לא מדוייק. החיסונים היו מאוד יעילים מול הוריינטו המקורי, וגם מול אלפא. גם במניעת הדבקה, גם במניעת מחלה קשה. אחכ ראו שהם פחות יעילים מול הדלתא, אז הם החליטו לתת עוד אחד. זה כן עזר לבלום את הגל של דלתא, שהיה מאוד בעייתי. עכשיו הם ראו שהחיסונים הרבה פחות יעילים מול האומיקרון, אז הם החלטו לתת עוד אחד. הפעם זה כבר לא עוזר בכלל במניעת הדבקה. יעילות מול מחלה קשה נשארה לאורך כל הדרך עם או בלי בוסטרים, נגד כל וריינט שפגשנו בינתיים.
הבעיה היא לא בחיסונים, אלא בספק רשלנים ספק עבריינים שיושבים שם למעלה, ומנהלים מדינה שלמה לפי קו היסטרי ופרנואידי.
וירוסים לנצח יעשו מוטציות בקצב רצחני. זה נובע מחוסר היציבות של הRNA, וזה מה שהופך את ההתמודדות איתם לבעייתית כל כך. זו אחת הסיבות שאני לא מבין למה לא מחבקים את האומיקרון בשתי ידיים, ונותנים לו להתפרץ פה במדינה. אני בספק אם נקבל ורסיה נוחה יותר עם קצב הדבקה מטאורי (שמספיק להדביק אנשים לפני שהם נדבקים בדלתא), שגורם למחלה הרבה יותר קלה (רוב המאושפזים עם מחלה קשה בגלל קורונה חולים בדלתא, לא באומיקרון).
למעשה המדיניות ההרסנית של משרד הבריאות היא זו שמסכנת את אנשים בדלתא שעדיין כאן, ולא נכחד כי הם מנסים למתן את הקצב של האומיקרון.
שלשום התפללתי לגשם ואז למחרת ירד גשם. אתמול התפללתי לגשם אבל לא ירד גשם. משהו בגשם השתנה אז הערב אני אתפלל אבל באנגלית במקום בעברית וכנראה שמחר ירד גשם. אם לא ירד מחר גשם אז אנסה בספרדית. דבר אחד בטוח: תפילות גורמות לגשם בחורף.
בלב מורתח הולך על זה. לא מפחד מזה, כועס על הכפייה.
Wish me luck
אני מאוד מבין לליבך, ובערך כל יום אני כמעט נשבר ואומר אני אלך לעשות חיסון שלישי.
היום נכנסתי לבידוד פעם שלישית בשלושה השבועות האחרונים. עם כמויות המאומתים האדירות יוצא שראשון-שני אני הולך לעבודה, ומתישהו במהלך יום שני (הפעם זה קרה באמצע יום עבודה) אני צריך לצאת לבידוד עד שבת.
כל פעם שאני כמעט נשבר אני מזכיר לעצמי שזו מלחמה על הגוף שלי, ושאין מצב שאני מאבד את האוטונומיה הזאת של להחליט מה אני מוכן לעשות ומה לא. מבאס שאתה צריך ללכת להתחסן בתחושה של אונס, שולח לך חיזוקים
אני מניח שאם יכניסו אותי לבידוד בגלל מפגש עם מאומת אני אתנהג כמו מחוסן - כלומר, במקרה של תוצאה שלילית בבדיקה אני לא אשאר בבידוד.
כמובן, זה לא תופס על הילד שלי שלא יחזירו אותו לגן, וזה לא תופס על מקום העבודה כי זה קצת יותר בעייתי, אבל באופן כללי אני לא אצר את צעדיי לחדר אחד בבית ואמנע מאנשים שכל מחוסן מדבק היה מורשה לפגוש אותם. זה לא.
אותו דבר שאמרתי ל @Aragones תעשה את מה שאתה רואה לנכון. אתה המחליט על הגוף שלך. אל תנסה לשנות העולם.
הבעיה היא שאם לא תדווח למשרד הבריאות לא תקבל ימי מחלה.
במקרה שלי אני בכל מקרה עובד מהבית בתקופה הנוכחית. ומכיוון שלא דיברתי על להיות מאומת אלא על לקבל הוראה להכנס לבידוד כי פגשתי מאומת, אני לא אמור להפסיק לעבוד - כי לכאורה אני לא חולה.
אבל זה אומר שלמשך ה״בידוד״ (או העונש - שם מתאים יותר), אני לא אוכל להגיע למשרד אם ארצה. ניחא.
אני לא חושש מהחיסון, עובדה התחסנתי פעמיים. אני כן חושש מאובר דברים מיותרים בגוף שלי (aka חיסון שלישי) אך אני מקריב את העיקרון הזה על מזבח האקדמיה. אני בן 30 ועוד רוצה להוציא תואר כלשהו מוטב שלא יהיו לי בעיות של בחינות במועדי ב’ שלושה חודשים אחרי…
אני באותו מקום בדיוק-בן 30 שרוצה להוציא תואר במשהו (מדע מדינה יחסים בינלאומיים וכלכלה) בפתוחה. אצלנו העבירו את הכל ה3 קורסים שלקחתי הסמסטר למבחנים במתכונת בייתית. עשו הרבה רעש בשביל שזה יהיה.
כמוני כמוך. אבל בקורסים של מדעי החיים פחות שחררו… (כימיה וזה)
לפני שבועיים הסתכלתי בדו"חות השפעת שמפרסם משרד הבריאות וראיתי שמספרי המאושפזים עם שפעת הרבה יותר גבוהים ממספר המאושפזים עם קורונה. יתרה מזו, מאושפזי הקורונה מגוונים מבחינת גיל, עם מאות תינוקות (0-4) ומאות צעירים (19-34) מאושפזים.
דיברתי על זה עם חברים ואמרו שאנחנו עדיין לא בשיא הגל של האומיקרון, ובשבועות הבאים הקורונה תדביק את השפעת (פאן אינטנדד). אחרי עיכוב לא מאוד מוסבר, משרד הבריאות פרסם את דו"ח ניטור השפעת לשבוע שנגמר ב-8 בינואר, כלומר לפני תשעה ימים.
בעמוד 19 בדו"ח מופיעים נתוני המאושפזים:
כלומר, נכון ללפני תשעה ימים, אושפזו 3,663 חולים עם שפעת.
כיום, 17 בינואר, תשעה ימים לאחר מכן, מאושפזים 1,303 חולי קורונה, על פי נתוני משרד הבריאות.
נכון ל-13 בינואר הגיל הממוצע למאושפזי קורונה הוא 59.8. לשפעת, על פי הנתונים לעיל, הגיל הרבה נמוך (לא יכול לחשב באופן מדויק כי הנתונים לפי קבוצות גיל).
מספר המתים עם קורונה בשבוע האחרון (10-17 בינואר) עומד על 43. מספר המתים עם שפעת בין 1-8 בינואר עומד על 57.
אני חושב שהחיסונים נגד קורונה עוזרים, ובקבוצות גיל/סיכון מסוימות חובה (לא בקטע כפייתי, בשביל האדם עצמו) לקחת אותם (אני לא בקבוצה כזו והתחסנתי שלוש פעמים בכל אופן). אבל, קשה לי להתווכח עם הנתונים האלו. לפיהם, שפעת באופן חד משמעי חמורה יותר מקורונה כרגע.
ברור לי שיותר אנשים מתחסנים נגד קורונה וזה עוזר למתן את התחלואה הקשה (והדיון האם זה נכון או לא הוא לא הנקודה המרכזית שלי כאן), אבל השאלה שלי, והנקודה המרכזית, היא היחס הפוליטי הקיים למחלות. חולה שפעת - תסתובב חופשי, הכל בסדר. אל תתחסן אם אתה לא רוצה. אם אתה מייקל ג’ורדן תשחק אפילו בגמר ה-NBA ויזכרו אותך כגיבור למשך עשורים קדימה.
לעומת זאת, בכל הנוגע לקורונה - אם אתה לא מתחסן אתה פושע ואויב, אם אתה מאומת בלי שום תסמין שב בבית או שיבוא שוטר. אם אתה נובאק ג’וקוביץ’ ואין לך קורונה בוודאות אבל לא התחסנת - לא תשחק באוסטרליה הפתוחה ויזכרו אותך כאויב למשך עשורים קדימה.
אני באמת אשמח שמישהו יישב לי את הסתירה הזו. אני מתבסס אך ורק על נתונים שמשרד הבריאות עצמו מפרסם, לא על עמודי טוויטר מפוקפקים יותר או פחות, לא על דעות של מומחים ולא על אמונות של טוקבקיסטים, ועדיין לא קיבלתי תשובה רציונלית לפשר הפער המהותי ביחס לשתי המחלות.
אני מניח זה מכיוון ששפעת הרבה פחות מדבקת מהקורונה, לכן פוטנציאל הנזק שלה הרבה יותר נמוך
אולי לא הבנת ידידי, אבל אתה מפיץ פייק מהסוג הנלוז ביותר.
מי שמך לנתח את הנתונים הרשמיים שמפרסם מטרד הבריאות ולהגיע למחשבות שונות ממה שאמרו לך בממשלה?
אתה אדם מסוכן שעוזר להפיץ מחלות ואתה מדרבן אנשים לא להתחסן.
מקומך עם שרלטנים כמו ד"ר עידית מטות.
תתבייש
עזוב אותו הוא עושה את זה בשביל פרסום