כי כל הודעה שקצת שונה פה מהנורמה מיד הופכת להיות הרבה דברים שהיא לא.
באופן מאוד אירוני לחשש שלכם שיטענו שאתם חושבים שכדור הארץ שטוח אתם פועלים באופן זהה רק לצד השני.
האם מישהו פה אי פעם טען שזהו קץ האנושות? הדיונים הרלוונטים היחידים שניהלנו פה היו לגבי חיסונים כן או לא ולגבי הגבלות ללא מחוסנים כן או לא.
אבל זה סוחט לייקים להגיב בעוקצנות על דברים שלא נאמרו פה.
אני לא הולך להגן על משרד הבריאות או על התנהלות הממשלה בזמן הקורונה. (גם בעיני - תומך חיסונים, הם ביזיוניים לכל הדעות).
אני גם לגמרי חזרתי בי בנוגע לכל נושא ההגבלות ללא מחוסנים (גם פה לא חשבתי זהה לממשלה גם אם שונה מכם, ושוב זה בעבר)
אבל נמאס לי להמשיך להיות מותקף על סמך דעות שאני לא שותף להן
אני לא מנסה לשחק אותה יפה נפש. במינסטרים באופן כמעט מוחלט, אין שום מקום לאנשים עם גירסה ביקורתית כמו יוסי טיטי רביע ליאור או אני או שארקי. מספיק לראות את מה שפורפסור מטות חטפה ועל מה? שאמרה דיברי היגיון בריא.
אני כותב פה דברים שאם אני יכתוב אותם בפייסבוק האישי שלי לא ישארו לי יותר מידי חברים שם… אח שלי “איים” עלי שאני לא יראה את האחיניות האהובות הכי הרבה בעולם רק בגלל שלא רציתי להתחסן בחיסון השלישי כי איבדתי את האמון במערכת. אז בוא לא ננסה לשחק את ה"קורבן" . אתה רוצה לדעת מה אני מרגיש? תנסה להביע את הדעות של רביע או טיטי לדוגמה במרחב הציבורי… נראה אותך. ואני לא תוקף אותך או משהו כזה באופן אישי. כמו שכתבתי השיח בין שתי הקבוצות הוא לא בריא . ואני ממש לא אוהב את זה. ודרך אגב, דווקא בפורום הזה אני מגלה הרבה יותר סבלנות וסובלנות מאשר בחיים שלי הפרטיים מול החברים והקרובי משפחה שלי .
דרך אגב לא שמתי לב, מישהו התיחס למחקר של שיבא שקבע שהחיסון הרביעי איבד את היעילות שלו מול האומירקון? אבל העיקר שהמועצה ובנט רצו ולחצו על האוכלסיה המבוגרת להתחסן… (אפילו מנכל פייזר חשב שהפעם הם מגזימים)
אבל למה אתם לא מאמינים יותר לממשלה ולמשרד הבריאות? באמת תעלומה. איפה הצט"א או איך שקוראים להם ולמה הם לא מניחים את המכתבי התפטרות שלהם עוד היום.
שהחיסון לא יעיל במניעת הדבקה מאומיקרון, ואין דבר כזה אנשים “מוגנים” יותר. יש אנשים עם סיכוי פחות להגיע למחלה קשה, ואלה אנשים מחוסנים. אבל גם זה לא נכון לחלוטין, כי צעירים לא מחוסנים מוגנים יותר מזקנים מחוסנים.
הם נותנים תחושת ביטחון מוטעה, וגורמים לזקנים מחוסנים לחשוב שהם לא הולכים למות, כשהם עדיין חלק מאוכלוסיית הסיכון של הנגיף.
באמת שבשלב הזה הייתי מבקש מכל הזקנים לשבת שבועיים בבית, נותן לכל הצעירים להדביק אחד את השני - ומקווה שזה יעזור ליצור שכבת הגנה אמיתית על הזקנים.
אין לי כוח להתחיל לחשב לפי המודל שלו, אבל אני מעריך שאם נבדוק כמו שצריך נגיע לבערך מיליון נדבקים בשבועיים האחרונים, ועוד איזה 2 מיליון נדבקים עד סוף החודש.
מח״צ נובחים על העץ של התו הירוק כבר חודשים. זה כולל גם עתירות לבג״צ שבנוגע אליהן בג״צ הודיע שהוא לא מוכן להתערב.
עכשיו יש זמירות חדשות, והרבה רופאים שפחדו לדבר מתחילים להגיד שהמלך הוא עירום. אבל זה לא אומר שמטרד הבריאות יוותר בכזו קלות על הכוח הפוליטי שהוא צבר בשנתים האלו.
אני לא משחק אותה קורבן, סתם בן אדם שדוחפים לו דעות לא קשורות כל פעם שהוא מביע דעה ולכן קצת נמאס לו להביע אותה. אין צורך לרחם עליי ולא נפגעתי או משהו חלילה, פשוט הכל שאלה של מה המטרה שלכם פה? לימור שיח בין שני צדדים או להקים מועדון של צד אחד?
וקיוויתי שפה בפורום זה ייראה אחרת.
אני לא מעוניין בשיח פייסבוקי קלאסי, בשביל זה אני יכול ללכת לפייסבוק (מה שאני לא עושה).
מה שאני אוהב בפורום ובגלל זה גם זה המקום היחיד בו אני אשכרה מדבר על פוליטיקה באינטרנט, זה שרמת תרבות הדיון פה גבוהה.
בכדורגל אפשר היה לנהל דיונים על קבוצות יריבות עם ניתוח טקטי ולא רק ברמת ה״מסי ההומו״.
למה דיון חייב להיות בצורת התנצחות? לטעמי דיון מוצלח הוא דיון שבסופו יש הסכמה וקבלה! ככה מוצאים פתרונות, אחרת זה רק אמירת דעה והעמקת ״היריבות״.
לא במפתיע רק ההודעות של שוסאקו נקלטו אצלי איכשהו וגרמו לי לאיזשהו שינוי מחשבתי בנושא (שהבוסטרים מיותרים). כי הרוב פה היו עסוקים בלקבל לייקים על השוואות למחנות פליטים ובדיחות על יענים וכבשים.
אגב, אוף טופיק קטן, להתנגד לחיסונים זה כבר לא מחתרתי כמו שאתם חושבים. זה כמו שאני אוהב לצחוק על החברים שאוהבים טכנו שהם אוהבים מיינסטרים, כי טכנו זה סגנון המוזיקה הכי נפוץ כבר למסיבות היום. אז התנגדות לחיסון היא כמו הטכנו, מיינסטרימית גם אם היא לא נשמעת ברדיו.
היום בסופר איש אחד אמר לי בפטרוניות ובהרמת קול: שים מסיכה! אמרתי לו שהוא חוצפן. בעולם שלו אני איש איום ונורא ובעולם שלי הוא איש איום ונורא. אין לי מושג איך מגשרים על הפער. לא בא לי להיות סמרטוט רצפה של אף אחד ולא בא לי שזרים יחנכו אותי בחוסר נימוס שכזה.
ליאור, לשאלתך - משרד הבריאות עדכן על 62k מאומתים שלשום ו65k מאומתים אתמול. מראש סגל אמר במודל שלו שמס’ הנדבקים האמיתי כל יום יהיה פי 3 ממס’ המאומתים הרשמי, ולכן נראה שהגענו ל200k. השיא אמור להיות בסביבות 300k ומשם נתחיל לרדת. תסכום כל כך הרבה מאומתים כל יום תגיע ל2-4 מיליון.
טל זה משחק חדש? “סגל אמר”? מה זה סגל אמר? סגל יכול לקפוץ לי. אני לא מכפיל כלום ב3 בגלל שסגל אמר. כרגע עברו 15 ימים ונוספו פחות מ400 אלף מאומתים. יש עוד פחות משבוע לסגל בשביל להגיע ל3 מיליון. חסרים לו 2.6 מיליון.
מתוך הנבדקים אומתו 400,000. מתוך כל המדינה סביבות מיליון. עד סוף החודש תשמע על עוד 600,000. זה לא אומר שהמודל שלו טעה, כי הוא מראש אמר שעל כל מאומת שנבדק יהיו עוד 2 שלא.
אני מצטער, אבל להתייחס לגרף מסויים בצורה מוטעית ואז להגיד שכולם טועים זה לא לרמה שלך הדיון פה.
כלומר סגל בעצם נתן תחזית שהוא לא יכול לטעות בה? מוזר… לא מכיר כזה מדע. מדע של ספקולציות בלתי מוכחות.
אם תמצאו 3 מיליון סימן שספרתם טוב. אם לא תמצאו 3 מיליון סימן שלא ספרתם טוב אבל תסמכו עליי. יש לי מודל מתמטי. אם רק אפשר היה לשכפל את סגל לא היה צריך יותר מדע. פשוט היינו שואלים אותו מה הוא חושב. אינסטנציה עליונה. אפילו ערוץ 2 הכתיר אותו למלך המדייקים. גם כשהוא טועה הוא מדייק. הריעו למלך החדש! הריעו לסגל!
מזא לא יכול לטעות? הוא אמר שהמס’ האמיתי יהיה פי 3 מזה שנדע עליו ממשרד הבריאות, ושבסהכ ידבקו 2-4 מיליון. כלומר, בין 666k ל-1.33M מאומתים שתדע עליהם, ועוד פי 2 מאומתים שלא אומתו בבדיקות.
רוצה לבחון אותו לפי המספר 666k ל1.33M? אתה כבר ב400, ועוד שנייה תגיע לרף התחתון של התחזית.
לא הבנתי את משחק המספרים פה, ואת מי זה פאקינג מעניין. יכולים גם להיות 4 מיליון חולים, תפסיקו להסתכל על המספרים תסתכלו מה קורה בשטח-המספרים נועדו להפחיד אותנו ולא מעבר. מישהו מתעסק במספרים של החולי סרטן? זכרת? שפעת? מה זה רלוונטי כמה חולים אם מספר ההרוגים מהוירוס הזה הוא הזה מינורי?
תנו לסרטן את היחסי ציבור של הקורונה תוך חודשיים מוצאים תרופה.
כנראה כי אתה לא מבין איך סרטן עובד. זה ליגה אחרת לגמרי.
מה שמעניין במס’ מאומתים זה האפשרות לחזות דרכו את מס’ החולים קשה. אני מסכים שהמס’ הזה לא צריך להיות מפורסם לציבור, אלא להישמר במשרד הבריאות לצורכי עבודת מטה. סתם יוצר פאניקה שלא לצורך.
אוקיי… אני פיתחתי מודל ולפי המודל שלי מחר הולכים לרדת 600 מ"ל גשם. עכשיו בגלל שמד הגשם שלי יכול להכיל רק 100 מ"ל הנתונים הרשמיים מחר יראו 100 אבל סמוך עליי, בעצם ירדו מחר 600. זה אמנם כמות חסרת תקדים שמעולם לא ירדה בישראל והיא גבוהה יותר מהממוצע השנתי ומכל חוקי ההגיון אבל זה מה שהמודל שלי אומר. ואיך אני אוכיח לך שירדו 600 מ"ל? על ידי זה שהמדידות שלי יראו 100 מ"ל. אתה הבנת את זה ברוך?
הסרטון הזה, בו אנשים ממשיכים עם הBias confirmation שלהם, בלי לחשוב, מזכיר לי בדיוק את מה שעושים ראשי המדינות שממשיכים לטפס יותר גבוה על העץ בלי באמת לעצור ולבחון את התאוריות שלהם.