יוסי, אני מצטער, אבל כשהוא מנסה לשכתב את ההיסטוריה ולהגיד מלכתחילה לא היה לתו הירוק הצדקה אפידימיולוגית, כשבהתחלה ראו ירידה בכמות ההדבקות אצל מחוסנים (לא ידעו שזה ימשך רק 3 חודשים. בוא נהרוג אותם כי הם לא נביאים?), זה פייק ניוז. זה חוטא לאמת ולמציאות שהייתה פה לפני שנה.
האם אני בעד התו הירוק? לא. האם אני חושב שכיום יש לו הצדקה אפידימיולוגית? לא. האם מה שליאור אמר חוטא למציאות? כן.
אגב, לא אומר שההצדקה האפידימיולוגית הייתה צריכה לנצח את ההצדקה המוסרית נגד. בזמן אמת חשבתי שאם אנחנו רואים ירידה בהדבקות, אז כולם צריכים לתת כתף ולעזור לסיים עם החרא הזה. בדיעבד ראיתי שלא רק שזה לא קרה, אלא גם השתמשו בתו הירוק כדי לכפות על אנשים להתחסן, גם אם הם כבר התחסנו או חלו בעבר, מה שיצר אנטי עוד יותר גדול אצל המיעוט שלא התחסן בכלל, ואצל כל המדינה בכלל.
ליאור, אני לא מביא לך הוכחות יותר כי אתה מעולם לא הבאת ולו חצי הוכחה. כל הטענות שלך לא מגובות אף פעם בכלום. אז קודם תוכיח לי שהחיסון לא מנע הדבקה בשום שלב (יאללה, אני מחכה לראות נתונים על כל יום ויום בשנה האחרונה) ואז תביא הוכחה ששיטוח העקומה אי פעם קרה בעקבות התנהגות טבעית של הנגיף. אין לי מושג איך מוכיחים דבר כזה, אבל איחלתי לחייל בהצלחה כמו שאומרים.
עד שלא תוכיח את שני הדברים האלה, מבחינתי אין לי מה להתייחס להודעות שלך ברצינות. מבין כמה זה קל לזרוק אחריות, לעשות ראש קטן ולהחליט שכל מה שהבן אדם ממול אומר לא נכון?
ראשית, מה הוא מקדם הדבקה:
אם ההסבר הזה לא מספיק, אני מפציר בך להיכנס למסמך המצוין בשורה האחרונה, או להיכנס לשיעורים בנושאים של סדרה הנדסית / בעיות גדילה ודעיכה / פונקציה מעריכית עם אחת הכיתות שלי. אם אתה לא מבין איך זה עובד אתה לעולם לא תבין ממה פחדו בכלל ממה חששו כל הזמן הזה, ולמה הם היו בפאניקה להישאר במקדם הדבקה שגבוה מ1 לאורך זמן, וביקשו כל הזמן הגבלות.
נתחיל מהסגר הראשון. עד הסגר מקדם ההדבקה היה מעל 2. מהרגע שנכנסנו לסגר, התחלנו לראות ירידה במקדם ההדבקה עד שהוא הגיע אל מתחת ל1:
ואז פתחו את המשק בצורה חלקית, ואנחנו רואים נקודת מינימום ושינוי מגמה. שוב המקדם מתחיל לעלות, ומתקרב ל1:
כבר בנקודה הזאת הוכחתי לך שאתה טועה והעקומה שטוחה ע"י סגר, וחזרה לעלות אחריו. האם זה אומר שסגר הוא פתרון טוב? לא. סגר הוא סוג של חוסם עורקים. המטרה שלו היא לנסות לעצור את הדימום המאסיבי, ולתת לך זמן לטפל בכל הבלגן. אם לא תוציא אותו מוקדם מספיק, אתה תגרום לנמק.
סגר, כמו חסם עורקים, הוא נשק יום הדין. אתה לא אמור להשתמש בו לעולם אלא אם כן המדינה במצב של קריסה טוטאלית. אתה טוען שלא צריך להשתמש בו בכלל, ושבמצב כזה אנשים יבינו לבד לא לצאת מבית. אפשר לדון על זה לפה או לשם, אבל זו לא הנושא כרגע.
בכל אופן, לאחר מכן הייתה תקווה שהחום יהרוג את הנגיף, וביבי הכריז שניצחנו את הקורונה אז לכו שתו בירה ופתחו פתיחה מלאה של המשק:
ואז נכנסנו לסגר שני. אני כבר התחלתי לאבד את האמון במערכת באזור הזמן הזה, אבל בכל אופן, אנחנו רואים ירידה במקדם ההדבקה שוב פעם אחרי הכניסה לסגר:
ואז יצאנו מהסגר השני ובום מקדם ההדבקה חזר לעלות:
בכל אופן, אם זה באמת מעניין אותך, אתה מוזמן להמשיך לעקוב אחר מקדם ההדבקה בדשבורד שלהם. הם חילקו את הגרף ל22 פרקי זמן שונים. מבחינתי הוכחתי את הנקודה שהייתה לפחות פעם אחת שהעקומה שוטחה ע"י הגבלות. השאלה לא הייתה הנזק ההיקפי שהן גרמו, אלא רק האם הן שיטחו את העקומה עצמה או לא. והם כן.
הוא טוען שהמועצה שלך הם פייק ניוז, כי הם קוראים לזה חיסון. אמרתי לו שיקרא שוב. אם הוא טוען שגם הצד הזה של הרפואה הוא פייק ניוז, אז אולי כל הרופאים בעולם הם פח זבל אחד גדול, ועדיף לחזור לרפואת אלילים וכאלה.