קורונה :: הדיון של הקוביד

יוסי, אני מצטער, אבל כשהוא מנסה לשכתב את ההיסטוריה ולהגיד מלכתחילה לא היה לתו הירוק הצדקה אפידימיולוגית, כשבהתחלה ראו ירידה בכמות ההדבקות אצל מחוסנים (לא ידעו שזה ימשך רק 3 חודשים. בוא נהרוג אותם כי הם לא נביאים?), זה פייק ניוז. זה חוטא לאמת ולמציאות שהייתה פה לפני שנה.

האם אני בעד התו הירוק? לא. האם אני חושב שכיום יש לו הצדקה אפידימיולוגית? לא. האם מה שליאור אמר חוטא למציאות? כן.

אגב, לא אומר שההצדקה האפידימיולוגית הייתה צריכה לנצח את ההצדקה המוסרית נגד. בזמן אמת חשבתי שאם אנחנו רואים ירידה בהדבקות, אז כולם צריכים לתת כתף ולעזור לסיים עם החרא הזה. בדיעבד ראיתי שלא רק שזה לא קרה, אלא גם השתמשו בתו הירוק כדי לכפות על אנשים להתחסן, גם אם הם כבר התחסנו או חלו בעבר, מה שיצר אנטי עוד יותר גדול אצל המיעוט שלא התחסן בכלל, ואצל כל המדינה בכלל.

ליאור, אני לא מביא לך הוכחות יותר כי אתה מעולם לא הבאת ולו חצי הוכחה. כל הטענות שלך לא מגובות אף פעם בכלום. אז קודם תוכיח לי שהחיסון לא מנע הדבקה בשום שלב (יאללה, אני מחכה לראות נתונים על כל יום ויום בשנה האחרונה) ואז תביא הוכחה ששיטוח העקומה אי פעם קרה בעקבות התנהגות טבעית של הנגיף. אין לי מושג איך מוכיחים דבר כזה, אבל איחלתי לחייל בהצלחה כמו שאומרים.

עד שלא תוכיח את שני הדברים האלה, מבחינתי אין לי מה להתייחס להודעות שלך ברצינות. מבין כמה זה קל לזרוק אחריות, לעשות ראש קטן ולהחליט שכל מה שהבן אדם ממול אומר לא נכון?

ראשית, מה הוא מקדם הדבקה:

אם ההסבר הזה לא מספיק, אני מפציר בך להיכנס למסמך המצוין בשורה האחרונה, או להיכנס לשיעורים בנושאים של סדרה הנדסית / בעיות גדילה ודעיכה / פונקציה מעריכית עם אחת הכיתות שלי. אם אתה לא מבין איך זה עובד אתה לעולם לא תבין ממה פחדו בכלל ממה חששו כל הזמן הזה, ולמה הם היו בפאניקה להישאר במקדם הדבקה שגבוה מ1 לאורך זמן, וביקשו כל הזמן הגבלות.

נתחיל מהסגר הראשון. עד הסגר מקדם ההדבקה היה מעל 2. מהרגע שנכנסנו לסגר, התחלנו לראות ירידה במקדם ההדבקה עד שהוא הגיע אל מתחת ל1:

ואז פתחו את המשק בצורה חלקית, ואנחנו רואים נקודת מינימום ושינוי מגמה. שוב המקדם מתחיל לעלות, ומתקרב ל1:

כבר בנקודה הזאת הוכחתי לך שאתה טועה והעקומה שטוחה ע"י סגר, וחזרה לעלות אחריו. האם זה אומר שסגר הוא פתרון טוב? לא. סגר הוא סוג של חוסם עורקים. המטרה שלו היא לנסות לעצור את הדימום המאסיבי, ולתת לך זמן לטפל בכל הבלגן. אם לא תוציא אותו מוקדם מספיק, אתה תגרום לנמק.

סגר, כמו חסם עורקים, הוא נשק יום הדין. אתה לא אמור להשתמש בו לעולם אלא אם כן המדינה במצב של קריסה טוטאלית. אתה טוען שלא צריך להשתמש בו בכלל, ושבמצב כזה אנשים יבינו לבד לא לצאת מבית. אפשר לדון על זה לפה או לשם, אבל זו לא הנושא כרגע.

בכל אופן, לאחר מכן הייתה תקווה שהחום יהרוג את הנגיף, וביבי הכריז שניצחנו את הקורונה אז לכו שתו בירה ופתחו פתיחה מלאה של המשק:

ואז נכנסנו לסגר שני. אני כבר התחלתי לאבד את האמון במערכת באזור הזמן הזה, אבל בכל אופן, אנחנו רואים ירידה במקדם ההדבקה שוב פעם אחרי הכניסה לסגר:

ואז יצאנו מהסגר השני ובום מקדם ההדבקה חזר לעלות:

בכל אופן, אם זה באמת מעניין אותך, אתה מוזמן להמשיך לעקוב אחר מקדם ההדבקה בדשבורד שלהם. הם חילקו את הגרף ל22 פרקי זמן שונים. מבחינתי הוכחתי את הנקודה שהייתה לפחות פעם אחת שהעקומה שוטחה ע"י הגבלות. השאלה לא הייתה הנזק ההיקפי שהן גרמו, אלא רק האם הן שיטחו את העקומה עצמה או לא. והם כן.

הוא טוען שהמועצה שלך הם פייק ניוז, כי הם קוראים לזה חיסון. אמרתי לו שיקרא שוב. אם הוא טוען שגם הצד הזה של הרפואה הוא פייק ניוז, אז אולי כל הרופאים בעולם הם פח זבל אחד גדול, ועדיף לחזור לרפואת אלילים וכאלה.

ואז חוזרים 26489 הודעות אחורה, אם משרד הבריאות וביבי שיטחו את העקומות, אם הבידוד והתו הירוק והמסיכות עזרו בשיטוח העקומה, אם החיסון מנע מחלות קשות והידבקות ב 3 החודשים הראשונים למה המצב שלנו לא יותר טוב מהרשות הפלסטינית? למה הפלסטינים לא מתו? למה המחלה לא השתוללה שם עד שהפחידה את הפלסטינים והשאירה אותם בבית מפחד שימותו?
אין להם כלום, לא מסיכות, לא בידודים, לא תו ירוק, לא חקירות אפידמיולוגיות, אין להם מערכת בריאות מתפקדת והכי חשוב אין להם חיסון והם חיים בצפיפות נוראית, והם ממשיכים לחיות, לא מפחדים מהקורונה וצוחקים עלינו( כך סיפר לי חבר יקר), מספרים שאם בישראל לא היו מדברים על הקורונה הם לא היו יודעים שיש קורונה( כך סיפר לי חבר אחר), אז או שהקורונה לא מסוכנת או שכל הסיפורים של משרד הבריאות לא עזרו בכלום.

קבלו סיפור כמה המערכת כושלת.

אחרי שבוע קיבלתי תשובה שלילית ויאללה לחופשי (למרות שלא באמת ישבתי בבית, רק לא הלכתי עבודה הרצינית שלי. ללא רצינית הלכתי כרגיל). העבודה הרצינית צריכה אישור בידוד בשביל לשלם לי על הזמן בבית. מצלצל למשרד הבריאות שלא שלחו לי את זה-הקווים תפוסים יש עומס תכתוב לנו בווטסאפ, השיחה תמיד מתנתקת. מדבר עם בוט בווטסאפ, יומיים אני מתחיל איתם בשיחה ב9 בבוקר והם לא עונים ומסיימים את השיחה שהם סגורים ב11 בלילה. ככה שלוש ימים.

כיף

טל, אני לא מצדד בליאור עד הסוף, גם לא טוען שמה שאתה קורא לו הוכחות הוא שטות, בעצמי אני קצת נוטה להאמין שלסגרים הייתה השפעה, אם כי השפעה דפוקה כי הם לא מנעו תחלואה אלא רק דחו אותה. לא משנה, דעתי פה לא רלוונטית.

מה שכן רלוונטי הוא שאם אתה רוצה להביא הוכחות לטענות שלך תוכל לעשות את זה בצורה יותר רצינית אם תשווה מדיניות במדינות שונות ואת התוצאות בסוף התהליכים (דיי דומה למה שטיטי חוזר ואומור אבל קצת יותר בגדול מהמקרה היחיד של השכנים במזרח).

לדוגמא, גיברלטר. שם אחוז החיסון הוא מעל 100% (140% אם אני לא טועה). זה אומר שניתנו שם שני מנות ובוסטר. זו המדינה הכי מחוסנת בעולם למיטב ידיעתי, ועדיין מבחינת גלי תחלואה הם לא שונים משאר המדינות (כן יש הבדל בתמותה).

לעומתם פלורידה שלא נקטה שום הגבלות נהנתה גם היא מגלי תחלואה כמו אלו שהיו במדינות שכן נקטו הגבלות (אגב, בפלורידה ללא כפיית חיסונים יש אחוז יפה של מתחסנים, אבל בנוגע להגבלות, גורנישט).

אני אצרף בסוף הפוסט לינק לסירטון של רופא אנגלי שאני מאוד אוהב לעקוב אחריו, ד״ר ג׳ון קמפבל. הוא מביא דברים כהווייתם מתוך הנתונים הרשמיים שמתפרסמים. לא מתנגד חיסונים (למעשה גם מעודד אנשים ללכת להתחסן בשלושה חיסונים) אבל גם לא שבוי בקונספציות של המדיה הממומנת.

על כל פנים, אתה לא יכול להסתכל רק על מה שקורה בארץ ומזה להסיק, כמו שאמרתי. על זה אומר ליאור שוב ושוב ״קדם ולפיכך בגינו״ זו לא הוכחה. תעשה עבודה הרבה יותר מקיפה אם אתה רוצה להוכיח שלהגבלות היו השפעות חיוביות. לך למקומות כמו סין, אוסטרליה, ניו-זילנד שדגלו באפס הדבקה. לך לאוסטריה וגרמניה שחזרו לסגרים. תעשה השוואות רחבות. לא רק הנתונים המעט מפוקפקים שליקטת מהפרסומים של מטרד הבריאות.

אגב, ככל שנחשפתי למציאות בשאר העולם אני יכול להגיד לך שלמרות שזה נוגד את ההגיון והשכל הישר שלי, אני רואה שכנראה הגבלות וחיסונים לא היו כלי יעיל מול המגיפה בשום שלב (בדיוק כמו שאומרים ליאור וטיטי). זה נוגד את השכל הישר שלי וגם אני רוצה להאמין שהסגרים שיטחו את העקומה בגל הראשון, אבל כנראה שאני טועה.

ואגב, גם אם הסגר הראשון שיטח את העקומה, מיד כשהוא נגמר היה ברור שהוא היה מיותר להחריד ושאין טעם בעוד הגבלות או סגרים. למה? כי העלות למשק הייתה אסטרונומית. כי הפגיעה בחיים של האזרחים הייתה חמורה פי כמה וכמה מהתועלת הבריאותית שאולי כן ואולי לא השגנו כתוצאה מהסגר. והכי חשוב, כי יכולנו להשקיע עשירית מהסכומים שהוצאנו על הסגר בחיזוק של מערכת הבריאות ובכך למנוע את קריסתה הממשמשת ובאה בכל חזון אפוקליפטי שהתנפץ אל מול המציאות הנינוחה.

ד״ר ג׳ון קמפבל עם גרפים מעניינים ביותר על הגלים בשנה האחרונה במספר מקומות בעולם (נתונים רשמיים של המדינות).
@Shusaku שים לב במיוחד למדינות שנקטו יותר הגבלות כמו וויילס וסקוטלנד לעומת אנגליה שנקטה פחות הגבלות. הנתונים חד משמעיים איפה היו יותר הדבקות. כנראה שההתערבות של ראשי המדינות בעיקר הזיקה ותו לא.

אנדמי לפי הגדרה מדעית לא יהיה בקרוב כל עוד יש גלים. בתקווה שנצליח לחיות לצד הקורונה אבל מחלה עם כאלה גלים היא בהגדרה לא אנדמית

@Shusaku שים לב שגם מדברים על כך שלחיסון בהתחלה יש יעילות שלילית. זה התחיל בתור תחושות כשחיסנו בפעם הראשונה וזה גרם לעלייה, עכשיו זה מבוסס יותר

https://twitter.com/Yael44748552/status/1483356758391369730?t=2dYuwHZQVzemHrzVYiCWmw&s=19
וזה אצל הסקוטים

דבר אחרון, ברור שהנרמול הזה פר 100,000 לא שווה הרבה יותר מדי כשמדברים מחקרית. בלי להשוות תפוחים לתפוחים זה לא שווה הרבה. הרי ידוע שלא מחוסנים הם יותר מועדים למות מכל סיבה שהיא בלי קשר לקורונה. קיצר - כשהעשן יתפזר ויבוצעו מחקרים רציניים נוכל לקפוץ למסקנות

ואו אני מסכים עם כל מילה שלו (אין לי מושג מי זה) תשימו לב שאני שמתי פה בהתחלת ההתפרצות של האומירקון את הדברים של הרופאה מדרא"פ אף אחד לא התיחס אליה זילזלו בה אבל אחרי כמה שבועות כולם הסכימו איתה. לא לפני שהחריבו עוד יותר את הפרנסה והבריאות הנפשית והכלכלית של האזרחים האומללים.

פרופ’ רצף לוי, מומחה בניהול סיכונים ומערכות בריאות באוניבסיטת MIT. חבר במועצת החירום הציבורית למשבר הקורונה.

" מדינת ישראל נמצאת בעיצומה של פשיטת רגל מוסרית וערכית שנגרמת ישירות ממדיניות היסטרית, כוחנית ונקמנית של ראש הממשלה נפתלי בנט, שר הבריאות ניצן הורוביץ וראשי משרד הבריאות, ומאופשרת על ידי תמיכה בפועל או שתיקה רועמת ומבישה של רוב רובם של שרי הממשלה, חברי הכנסת, שופטי בית המשפט העליון, אנשי רוח וכלי התקשורת.

כל בר דעת שמקשיב לדוקטור קוטזי, הרופאה השקולה והנבונה מדרום אפריקה, שגילתה את הופעתו של וריאנט האומיקרון ודיווחה עליו לעולם, מבין שהאומיקרון הוא למעשה צינון מאוד מדבק, שהשפעתו על רוב רובה של האוכלוסייה הינה ברמה של כמה ימים של נזלת, כאב גרון ואולי חום, ובוודאי קטנה בסדרי גודל משפעת. דיווחים מכל העולם מחזקים את ההבנה שהאומיקרון, למזלנו, מתפשט מהר, מספק לנדבקים חסינות ארוכת טווח, אבל אינו מהווה איום כל שהוא לרוב רובינו, מחוסנים ואף שאינם מחוסנים – צינון, לא נעים אבל חולף תוך כמה ימים.

האומיקרון גם הקריס לחלוטין את הנרטיב של ראש הממשלה ומשרד הבריאות, שלא לומר עשה ממנו חוכא ואיטלולא. הדיבורים גבוהה על ניצחון בקרב מול הווירוס באמצעות חיסונים, תו ירוק, ועוד חיסונים התרסקו אל מול פני המציאות. הסתבר שוב ולמעלה מכל ספק שמחוסנים נדבקים ומדביקים, ואפילו, מה לעשות, “מוגנים” נדבקים ומדביקים בהמוניהם. הסתבר שחיסוני הקורונה לא ינצחו את הווירוס הזה, גם אם משרד הבריאות ישתמש בטקסט מודגשהם כטיפול מונע הניתן כל ארבעה חודשים.

עם עבר של סטרטאפיסט היינו מצפים שבנט יעשה מה שקוראים בהגת ההייטק, פיבוט, ישנה כיוון, ויכיר במציאות החדשה, ובצורך לחזור לשפיות ולחיים נורמלים במדינה. היינו מצפים שיכריז סוף סוף שתם מצב החירום בישראל, ואם לא הוא שהכנסת תעשה זאת, ואם לא הכנסת שבית המשפט העליון יעשה זאת. היית מצפה שהוא יתמקד בהגנה על אוכלוסיות פגיעות, ושיקום בריאות הנפש של ילדי ישראל. אבל במקום זאת, נראה שכל הגורמים האלה חברו יחד במטרה שאותה הגדיר ראש הממשלה “למרר את חייהם של הלא מחוסנים”. לא חשובה הכלכלה, לא העסקים, לא הילדים, לא החינוך ואף לא הבריאות, אלא למרר לאותם לא מחוסנים, לא מוגנים, את החיים.

אותם לא מחוסנים כוללים כ-40% מאוכלוסיית ישראל, רבים מהם לוחמים ומפקדים בצבא, מדענים, מורים, שוטרים - מלח הארץ. להם קורא משרד הבריאות בפרסומות ממומנות והתבטאויות בתקשורת בכינוי הגנאי הבזוי “מתנגדי חיסונים”, למרות שרוב רובם מחוסנים בכל חיסוני השגרה, ואף התחסנו בשני החיסונים הראשונים לקורונה. להם טוענים בכירים במערכת הבריאות, והוגי דעות “ליברלים”, אסור לתת טיפול רפואי. לדידם, אדם שהשתמט משירות צבאי, מעשן, שותה אלכוהול באופן מוגזם ואוכל עד כדי השמנה מורבידית, יש לטפל בו באם התחסן בשלושה חיסונים לקורונה. לדידם, יש גם לטפל במחבל שנותר פצוע בזירת פיגוע, אבל חס וחלילה לא במפקד מעוטר, במדען מוכשר או במורה מסור, אם העזו לממש את זכותם לא להתחסן, או אפילו אם סרבו לקחת בוסטר. אבסורד. בושה.

מדינת ישראל נמצאת בפשיטת רגל מוסרית, כי בשעה שמשרד הבריאות בוחן לאפשר לרופא מאומת לטפל בחולים, הוא מתעקש להכניס למעצר בית ילד שנמצא שלילי בבדיקה, לאחר שנחשף למורה “מוגן” שאומת, רק כי הוריו החליטו לא לחסנו. לא מדע, לא בריאות – נקמנות לשמה. זוהי בגידה, לא פחות, של המדינה בחובה הבסיסית שלה לספק ולאפשר חינוך לכל ילדי ישראל ללא אפליה. נראה שהמסיכה הוסרה, ואין יותר אפילו העמדת פנים – ממררים לילדים הלא מחוסנים את החיים. בושה."

טל אני מצטער אבל יש לי תחושה שאתה קצת לא מבין איך דברים הולכים. אתה טוען שיש לי אח ואני מסביר לך שאין לי אח. אתה מביא לי תמונות של מישהו אני אומר לך זה לא אח שלי. אתה טוען שאמא שלי הייתה בהיריון פעמיים אני מסביר לך שיש לי אחות. אתה מתעקש שיש לי אח. אני אומר תוכיח. אתה אומר בינתיים אני הבאתי הוכחות ואתה לא. לא יודע מה אתה רוצה…

עוד מספרים מצמררים שהגיעו בעקבות עתירה לחופש המידע באנגליה:

אבל דוד… עשו לי אוואנטה…

מדהים, כמעט אותם מספרים מאיטליה. אם נוסיף את ניפוח המספרים המלאכותי התמונה תתחיל להתבהר.
בשביל המספרים האלה הרסו את החיים להמון אנשים?
מעניין כמה אנשים הורגת השפעת.

פושעים.

זה נתונים רשמיים !!! פאקינג ממוצע גיל של 82.5 והמספר שנפטרו מהקוביד בלבד הוא יחסית קטן !

קראו לי הזוי כשצעקתי שהמספרים מנופחים מעבר לכל פרופורציה, אמרו לי מטומטם כשטענתי שהחיסון לא יעיל בגילאים שלי ובמצב הרפואי שלי ולכן אני לא מתחסן.

בגלל זה הפלסטינאים לא מפחדים מהקוביד, כי שם אנשים מתים מהתקף לב, מסרטן וכשל בכליות או בכבד וזה לא נרשם קוביד, וכמות המתים מקורונה עצמה הוא זניח.

לקחו מיליארדי שקלים מכספי הציבור וזרקו לפח, הרסו אלפי משפחות, וההזויים עמדו בתור כדי לתת כתף להצלת האנושות…

@Ganjo אתה משחק אותה קצת תמים פה. ההודעה שלך שם למעלה לא הייתה כזו שסתם מטילה ספק אלא כזו שקבעה באופן ברור שהמציאות הפוכה ממה שמנסים להציג. כשאתה עושה את זה חובת ההוכחה מוטלת עליך, וזה ממש לא מספיק להגיד “אבל המחקרים שאתם מציגים לא מספיק מעמיקים”. גם אם זה נכון (וזה רק לפעמים נכון), לפחות לצד הזה יש בדל מסוים של ראיות. לך אין כלום. אתה מנסה לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה: אם רמת המחקר המדעי לנגד עיניך אין לך את הזכות לקבוע עובדות בלי להציג ראיות חותכות. אחרת אתה סתם מתקרב לרמת הטיעונים של טיטי פה שכל פעם שמציגים לו ראיות הוא זועק “אבל הפלסטינים” בלי להציד שמץ של ראיות מגובות נתונים אמינים מנגד.

@mos56 כמו שכבר ציינו פה, האומיקרון שינה מאוד את התמונה וכרגע אין הצדקה לכמעט שום דבר ממה שעושים. אני לא מבין מה הטעם להמשיך להביא לפה ציטוטים של גורמי רפואה שטוענים שהאומיקרון מנופח יתר על המידה כאילו הבקעת גול מנצח כאשר יש כאן הסכמה רחבה לגבי הנושא הזה עוד לפני הציטוטים האלו. אתה מתפרץ לדלת פתוחה. יותר מכך, יש הסכמה רחבה בנושא הזה גם בקהל הרחב והאמת שגם בקרב האליטה, התקשורת, הממשלה וכו’. כולם מבינים את זה, כולם מדברים על זה, הדבר היחיד שקורה לאט זה הביצוע בשטח. פשוט כי זו ממשלה. זה לוקח זמן, אבל דברים משתנים, וההנחיות משתנות. וכן, גם אני חושב שזה היה צריך לקרות הרבה יותר מהר. ובכל זאת, אני לא חושב שיש אדם אחד שעדיין חי באיזשהו סרט שאנחנו חיים בעידן האלפא.

איזה הוכחות אתה צריך? שים לב מה היו הטענות שלי:

1. המחלה פוגעת רק באנשים מאוד מבוגרים עם המון מחלות רקע. (אולי המילה רק היא מוגזמת ונכון יותר לכתוב ‘כמעט רק ב’) - תסתכל על הניתוח ששמו פה על מספר המתים מקורונה באנגליה. אלה נתונים רשמיים של הבריטים. מישהו בכלל מתווכח עם הטענה הזו?

2. סגרים הם לא פתרונות ברי קיימא - יש לך ויכוח?

3. מסיכות לא מעכבות את התפשטות המגיפה - אין איך להוכיח. הדרך היחידה היא להוכיח שהן כן. אין כזו הוכחה.

4. השטחת העקומות - גם במדינות בהן לא היו סגרים העקומות השטתחו. יש על זה ויכוח?

5. הנגיף אינו מסוכן לילדים - יש ויכוח? מישהו טוען היום אחרת?

6. התו הירוק לא עובד - לא ראיתי ולו מחקר אחד שמוכיח יעילות של התערבות מסוג זה. אתה רוצה שאחפש לך מחקר שמוכיח את זה - אבל זה סותר את חוקי הלוגיקה. אין לי אח.

תסתכל על הנתונים מבריטניה שמביא ד״ר קמפבל. נתונים רשמיים של הממשלה - לא נתונים שהוא ממציא על דעת עצמו. לא ״פלסטינים גוועלד״, נתונים שממשלת בריטניה פרסמה במסגרת דרישה של חופש המידע. זה לא קשור לאומיקרון. האכילו אותנו קש מהרגע הראשון וכל מי שהיו לו עיניים פקוחות כשנכנסנו לשם יכול היה לראות את זה.

אתה לא מוציא אוכלוסיה שלמה מדעתה בשביל להציל חיים של כל כך מעטים. אתה לא שובר את התקציב בשביל להכניס את כל התרופות מצילות החיים לתוך סל התרופות, נכון? מכיר את זה שיש ועדה שקובעת אילו מהתרופות יהיו ממומנות ואילו לא? מכיר את הבקשות של אזרחים לתרומות בשביל לקנות תרופות שיכולות להציל את יקיריהן ואינן בסל התרופות? איפה ״כל חיים הם נחשבים״ כאן? אם זה לא קורונה אז החיים לא נחשבים?

טראמפ צדק לכל אורך הדרך, ה״תרופה״ הייתה יותר גרועה מהמחלה. אבל גם נשיא ארה״ב לא יכול היה לעצור את הכוחות שהתגלגלו פה בשנתיים והאחרונות. וגם האומיקרון עוד לא מנצח לחלוטין את הכוחות הללו, למרות שהוא נוגס בהם ומשיב מלחמה שערה.

וחוץ מזה, אחזור על הטיעון השחוק שלי - אם היו מוציאים את כל המילארדים על חיזוק מערכת הבריאות במקום על ניסיון לשמור את הציווי הדתי החדש ״לא תדבק בקורונה אינעל אביך״, לא היו כאלו בעיות במערכת הבריאות. וגם למרות הציווי ולמרות שהאזרחים ממש ניסו, נדבקנו…

נכון, האומיקרון טורף את הקלפים, והמלך החדש ערום עוד יותר מהמלך הקודם. אבל גם המלך הקודם היה עירום, אין על זה ספק.

כנראה שאתה ישן…זה כבר לא רק הפלסטינים ! זה נתונים רשמיים מאנגליה וויילס ! רשמיים, ולא רק האומיקרון, מתחילת המגיפה, נתונים רשמיים של ממשלת אנגליה ווילס, לא רק הפלסטינים, ולא רק האומיקרון, מחילת המגיפה, חזרתי פעמיים אולי תצליח הפעם להבין. וכפי שהד"ר הנחמד שהציג את הנתונים, סביר מאוד להניח שהמספרים יהיו דומים בכל העולם המערבי, כי אין סיבה להניח שלא.

זה גם מצטרף למה שרביע כבר פירסם, הודעה רשמית של ממשלת איטליה(וגרמניה) שמודה שהמספרים של החולים בבתי החולים הם מנופחים, ורובם חולים עם קורונה ולא בגלל קורונה.
תוסיף את מה שפרופסור מטות והרבה אחרים כבר כתבו ועוד יכתבו, פצוע מנפילת קורקינט רשום כחולה קשה בקורונה.

אתה כבר עמוק בתוך זה שגם אם המלך העירום יבוא אלייך בעצמו ויסביר לך שהוא עירום ויתן לך לגעת בז*ן שלו כהכחה אתה עדיין תתחפר עוד יותר בעמדה שלך, תסלח לי, אתה הזוי.

כרגיל אבל תוקפים פה הרבה דברים שלא נאמרו.
מישהו פה תמך בלהשקיע את כל התקציב בקורונה?
מישהו פה תמך בסגר?

ה״2 מחנות״ שנוצרו פה נוצרו אך ורק בהקשר לנושא אחד - החיסונים.
למעשה יש פה מספר תתי קבוצות שונות שנחלקו פה בתודעה ל2. בתכלס יש פה יותר (כאלה שהתנגדו לכל החיסונים, כאלה שהתנגדו רק לבוסטרים, כאלה שהתנגדו למגבלות אך תמכו בכל החיסונים וכו)

כרגיל עולות טענות מאוד נכונות על השקעה לא נכונה של התקציבים, וכרגיל זה נאמר כטיעון מנצח. אבל זה פשוט לא רלוונטי כשזה לא מוכיח דבר.
כלומר, זה לא מוכיח דבר כי דוד לא אמר בואו נכניס את המדינה לסגר, או שאת תקציב הבריאות צריך להשקיע רק במאבק בקורונה.
זה נכון כמו שאני אדיד x=1 ואז יבואו ויקטלו אותי שy=2. זה אולי נכון, זה פשוט לא סותר את מה שאני אומר.

נאמרים פה טיעונים מעולים, פשוט הם לא טיעונים כנגד מה שדוד אמר, הם סתם טיעונים לא קשורים שאני די בטוח שיש פה הסכמה עליהם.

רוצים לנהל דיון רלוונטי? בואו נדבר על האם היה נכון להשקיע כסף בחיסונים.

אבל בהלת החיסונים וכפיית החיסונים מגיעים עם רקע כלשהו. הלא כך ידידי?

כלומר, אם אין צורך בסגר, הגבלות, קריסה של עסקים וקריסה של מערכת הבריאות, כפיית מסיכות באויר הפתוח או בחללים סגורים, ריסוק התא המשפחתי, ריסוק מערכת החינוך ועולם התרבות, אז למה שיהיה צורך כל כך דחוף בחיסונים?

אם אתה רוצה לפנות לצורך הביולוגי בחיסונים זה בסדר, אבל זה אספקט מאוד צר.

אם היינו חיים בבועה של האספקט הביולוגי, אתה לא היית נלהב “לתת כתף” כי לא היה צריך. הייתה ברקע מחלה ש(כנראה)לא נוגעת אליך כי אתה (כנראה) צעיר ובריא, והיית עלול להתחסן כנגדה כי לא מתחשק לך להמר אם במקרה שתדבק זה יהיה כואב מאוד או בכלל לא סימפטומטי. אבל שם זה היה נעצר. ולא היה מעניין אותך לעולם מה עשה השכן שלך בנוגע לחיסון. ולא היו עולות בראשך מחשבות על תו ירוק אי-פעם.

אז לא. המישור הביולוגי בחיסון הוא לא היחיד שמעניין אותנו.

לא התחסנתי ואני יודע שלקחתי הימור.
מצד שני, בעיני כל האוכלוסיה כולה לקחה הימור. במודע או שלא במודע. מחוסנים ולא מחוסנים. רוצה שנדבר על ההימור? אהלן וסהלן, אבל זה לא מסכם את כל הדיון שניהלנו פה. כבר שנה שמנסים להפקיע ממני את ההחלטה באיזה צד של ההימור אני רוצה להיות, והתירוץ לכך נובע ממגיפה של מחלה בינונית שאפשר להתמודד איתה בקלות יחסית, אבל ניפחו אותה למימדי אחרית סוף הימים. לטעמי אי אפשר לשמוט את הרקע מהדיון. מצטער.

מורה מחוסנת נדבקה בקורונה. תסמינים קלים מאוד. הייתה בכיתה של הבת שלי. הבת שלי נכנסה אתמול למעצר בית. הילדים המחוסנים הלכו אתמול לבית הספר. המחנכת מלמדת את המחוסנים. איפה יאנוש קורצ’אק ואיפה היא? אנחנו נוסעים לטיול. אין משטרה בעולם שתכלא את הבת שלי.

תן לי להיות הפרקליט של השטן (אתה יודע את דעתי ) אבל מסקרנות:

אם אתה מודה שזה הימור שלך, אבל אתה לקחת הימור לא רק שמשפיע עליך אלא על הסביבה שלך. אז יבוא מישהו ויגיד אוקי אתה רוצה להמר על הבריאות שלך, זה בסדר. זכותך. תשאר בבית שלך ואל תצא ממנו. הסביבה לא “בחרה” בך שתהמר על הבריאות שלה ואין לך זכות להמר על הבריאות שלה.

(אתה יודע מה הדעה שלי. אני רק רוצה לשמוע את התשובה שלך)

לא מספיק
אבל ההסבר הזה מניח לגמרי את דעתך? הטענה על סיבת המוות היסודית נטענת עוד מ 2020 והיא נכונה, אבל אתה מבין שמה שקרה ועוד קורה במערכות הבריאות באירופה הוא לא ניתן לערעור? הרי אם הוא אומר שחולי סרטן לא מגיעים לקבל טיפול ובכל זאת בתי החולים מלאים אז עד כמה ‘המלך עירום’… חסר לי הרבה מאד אמצע בטענות האלה. הוא מראה שיש יותר מוות מסרטן וזה כביכול מסביר חלק גדול מהתמותה העודפת כי חולי סרטן לא באים לקבל טיפול. התאוריה הזו, ללא שום מקור אחר שתומך בה, ללא הצלבה כלשהי עם מדינה אחרת, משהו… שואל את עצמי האם זה באמת מספיק. הרי כל יום קם מישהו אחר שברשותו ההוכחה שזה בעצם כלום. מצטער, אני שמאמין שיש ניפוח ויש חוסר ענייניות בחלק מהשיקולים ועוד - זה ממש לא מספיק בשביל להוכיח שהמלך עירום לגמרי.

בעניין החיסונים, לא השתכנעתי למה לא כדאי לי להתחסן. בטח לגבי מחוסנים מול לא מחוסנים בוריאנטים הקודמים - העדויות של הצוותים הרפואיים היו חד משמעיים. בין לא להאמין שהחיסון יעיל כמו שאמרו או פחות לקנות את זה שהוא מונע הדבקה לבין קונספירציה מוחלטת יש מרחק רב שלא הצלחתם לגשר עליו

דווקא להסבר שלו לגבי תמותה עודפת מסרטן בכלל לא התחברתי. הוא הביא איזו הערכה של 50000 ולא גיבה אותה בשום נתון אמיתי. לא על זה דיברתי ולגבי זה אתה צודק לגמרי. מה שאני התייחסתי אליו זה לקטע שהוא מדבר על מספר המתים שבאמת מתו מקורונה נטו. שם המספרים המנופחים. כי רושמים קורונה כסיבת מוות גם כשהיא משנית לחלוטין לסיבת המוות.

לגבי חיסונים - אף אחד לא אומר לך שלא כדאי לך להתחסן. אני לא יודע בן כמה אתה ומה מצבך הרפואי. אני גם לחלוטין לא מתנגד לחיסונים. אני רק טוען שכל אחד יחליט על בריאותו ועל בריאות ילדיו בעצמו. דבר אחד בטוח - אין קונספירציות. טמטום אנושי הוא הסבר הרבה יותר הגיוני וסביר מכל הסבר אחר.