גב, אתה מיתמם.
זו לא אשמתך ולא אחריותך, אבל קצת נראה לי שבחרת לך צד וקשה לך לרדת ממנו. אני יודע שאתה לא בעד כפיית חיסונים, אבל כרגע לשם זה הולך.
ותתפלא, הדבר המשותף ל״פרו חיסונים״ ו ״מתנגדי חיסונים״ הוא שאלה וגם אלה לעולם לא יהיו ״מחוסנים על מלא״. התהליכים ההאנטי דמוקרטיים שקורים פה קורים נגד כלל העם. זה לא ״לא מחוסנים למשרפות״, זה ״כל העם יוחזק קצר״.
בדקת איך נראים החיים בסין בעשור האחרון? אם לא, אז וודאי תופתע לשמוע שבסין יש ניקוד על התנהגות לכל אזרח.
ניקוד כזה יכול להשפיע על מגוון דברים כגון: קבלה למקומות עבודה מסויימים (נחשקים), קבלה ללימודים, מגורים (נדמה לי, לא בטוח בנוגע לזה), ואפילו אפשרות לקנות כרטיס לרכבת מהירה מול רכבת מאספת (כן כן, גם אם יש לך את כל ההון שבעולם לקנות כרטיס טוב, אבל עברת באור אדום ויש לך ניקוד חברתי נמוך אתה לא יכול לרכוש כרטיס יקר).
עכשיו, לא יודע במה אתה מאמין, אבל אני מאמין שאנשי ממשל הם בסוף היום אנשים. הם לא אלים. לא אמור להיות מוקנה להם כוח של אלים. אבל בסין, בפועל, זה המצב. אתה לא יכול כאזרח לערער על חוקי שיטת הניקוד אם משהו שם נראה לך לא לעניין.
סיפור אמיתי:
כשהייתי בסין לפני שנתיים וחצי בסדנת טאי-ג׳י, המורה פתח את הלפטופ שלו ביום שבת להראות לנו סרט.
על הדסקטופ יש תמונה של ראש ממשלת סין ורעייתו. תשאל למה? כי אם המשטרה תחרים את הלפטופ, שהדבר הראשון שהם יראו זה את התמונה הזו. אני לא צוחק.
אגב, למה בעצם הוא נהג ככה? מה הבעיה?
הנה הסיפור היותר מלא:
זו צפרדע שקשה לי לבלוע, אבל זו לא באמת הייתה סדנת טאי-ג׳י (מודה, שיקרתי קודם מתוך הרגל), אלא סדנת צ׳י-גונג. אבל היום בסין אסור ללמד צ׳י-גונג כי זה עלול להתפס כפעילות נגד המשטר.
בסין קורים הרבה דברים אסורים, כמו שפה מכניסים אנשים ללא תו ירוק למסעדות. אנשים שעושים דברים אסורים לוקחים על עצמם סיכון. גם אם ״הדבר האסור״ הוא ללמד תרגילים בריאותיים שעד לפני שני עשורים הממשל הסיני הילל אותם וביקש להפיץ אותם בעצמו בסין. היום זה אסור. לכן הסדנא הייתה סדנת ״טאי-ג׳י״. כי טאי-ג׳י מותר ללמד.
עכשיו, המורה שלי יודע שהוא עושה משהו אסור. יודע שעל המחשב שלו יש חומר שאסור לו ללמד. יודע שהמשטרה יודעת הכל, אבל מעלימה עין, ויודע שיום אחד עלול להתחשק למשטרה לא להעלים עין ולדפוק לו על הדלת. אז הוא שם תמונה של ראש הממשלה ורעייתו בשביל לרכך אותם לפני שהפטיש יורד. עכשיו תגיד לי אתה, כמה אתה רוצה לשים תמונה של נפטלי וגילה בנט כתמונת דסקטופ במחשב שלך? כי כשיתחילו החוקים שלא מרשים לך לעשות דברים שמתפרשים כפעילות נגד הממשל, אתה תופתע כמה דברים שלא קשורים לכלום יכולים להכלל ברשימה האסורה.
צ׳י-גונג זו פעילות גופנית בריאותית. מאוד דומה ליוגה. אתה חושב מה יקרה מחר אם כל המורים והמורות ליוגה יוגדרו בארץ כמתנגדי ממשל? אל תראה את זה כל כך רחוק מהמציאות. מספיק שאיזה מורה ליוגה יגיד שיוגה מחזקת את המערכת החיסונית ושהוא ממליץ על יוגה במקום על חיסונים נגד קורונה, ואופס. יוגה הופכת לפעילות אסורה. כן, גם אנשים שיוגה זה כל החיים שלהם ואין להם שום בעיה להתחסן נגד קורונה, פתאום מוצאים את עצמם שאסור להם לתרגל יוגה כי הם פוגעים בבריאות העם (או מתנגדי משטר לעתיד, תבחר אתה).
אגב, תהליכים דומים למה שאני כותב כאן כבר קורים פה. מאמן כושר שטוען שאימוני הכושר שלו מחזקים את המערכת החיסונית כבר קיבל ״אזהרה״ ממשרד הבריאות.
פרופסורית מרדימה בכירה באיכילוב שסיפרה שרוב מאושפזי הקורונה לא חולים בקורונה וביקשה לשקול מחדש את הבידודים הנרחבים קיבלה ג היא ״אזהרה״ ממשרד הבריאות.
מנהל בית חולים שאמר שהבוסטר ניתן ללא מחקר וניסוי קיבל ״אזהרה״, למרות שהוא ציין עובדה שאין עליה חולק.
הרשימה הזו, יש בה מכובדים ויש בה נקלים, אבל מי שיוצא בה הכי נקלה הוא משרד הבריאות והממשלה. בצדק אנחנו חוששים.
אז תבין, גם ברוסיה הקומוניסטית לא היית רוצה לחיות, אלא ששם הייתה הפיכה שלטונית ולא תהליכים של כרסום בדמוקרטיה. בגרמניה הנאצית לא הייתה הפיכה שלטונית. הם מסרו את הדמוקרטיה לטובת שליט ששהבטיח להוציא אותם ממצב החירום והקשיים. אגב, המשבר הגדול של 29׳ פקד לא רק את גרמניה אלא את כל העולם. שם, בגרמניה, התהליכים שאותם הפעיל מטורף עם שאיפה להיות דיקטטור טוטליטרי הביאו למצב שכולנו זוכרים אותו בהקשר המספר 6 מיליון. ברייקינג ניוז, אנחנו היהודים היינו הכסף הקטן בחבילה הזו. נכון, זה היה רצח עם, נכון, השמדה מכוונת, אבל בכנות, אם היית רוסי לא היית יורק לכיוון של היהודים, ובצדק.
הרוסים איבדו קרוב ל 14 מיליון חיילים ואזרחים ב״מלחמה״. רובם לא נהרגו על ידי הנאצים, אבל זה מקום לשיעורי היסטוריה ואנחנו לא שם.
גב, אתה אדם מקסים ונעים עם ראיית עולם קצת צרה, זה גורם לך להראות נאיבי.
אני מצטער שאתה כרגע בודד במעערכה מול כמה וכמה אנשים שמוציאים תסכול על מה שקורה פה. זה בפירוש לא מופנה אליך ואתה לא המוקד של העניין. אני לא מאשים אותך בכלום, ואתה ואני שווים בכל הנוגע לניסיון שלנו למנוע תהליכים של התפוררות המדינה הדמוקרטית בארץ ישראל.
כולי תקווה שבאמת הטמטום חוגג ולא השחיתות, אבל כרגע אני לא יודע ממש לאן זה הולך.
תמשיך לקיים דיון הוגן ומכבד, אני מקווה שאתה לא מרגיש מותקף באופן אישי. אם באיזשהו מקום נשמע שאני מזלזל בך או תוקפני, אז סליחה.
עריכה הוספתי עוד חלק על כל מה שקרה בסדנה בסין בהקשר לממשל הסיני.