קורונה :: הדיון של הקוביד

אני לא אומר שהוא בסדר, אני רק אומר שהוא קורא לך פושע ואתה קורא לו.
אתה טוען שהוא כופה עליך את דעתו, הוא טוען שאתה גורם למוות.

כמו שכתבתי כבר, אני כבר לא בעד התו בהירוק (תומך בחיסונים אך לא בכפייתם), רק הגבתי לגבי כך שאתה מתבאס על שמישהו קורא לך פושע כשאתה גם קורה לו פושע.

אין פה איזושהי אמירה לגבי דעתי שכבר חפרתי עליה לא פעם ולא פעמיים.

אבל הוא הראשון שקרא לו פושע? לא? הוא זה שמטיף להטיל הגבלות על אזרחים שומרי חוק.

מה שכן הבושה לא נגמרת. הוא יכין חיסון נגד האומריקון שלכולם ברור כבר שזה גל בדעיכה ובל השפעות מיניריות עוד חודש שזה כבר יהיה אחרי שהוא יעלם אבל אז יגיע וריאנט חדש ונחשו מי יממן גם את החיסון הבא

מי שרוצה לדעת מי גורם הכי הרבה נזק לאמון במערכת הבריאות והחיסונים באופן ספיציפי זה לא מתנגדי החיסונים או יהורם לס זה אנשים מהסוג של בורלא ודומיהם. אני שואל את עצמי אם היה לי את האומץ לסרב. (אם זה תלוי רק בי ולא היה כל מיני תו ירוק ודברים כאלו אני לא הייתי מתחסן יותר)

רמת הטיעון שלך, אם כבר הזכרת את הנאצים:
החבר’ה מInglorious Bastards הם רוצחים באותה המידה של הנאצים בהם הם נלחמו.

אתה טוען שהצד שלך צודק, וזה בסדר גמור, אבל להגיד שזו חוצפה לקרוא לכם פושעים אחרי שאתם קוראים להם פושעים זה…

משום מה מרגיש לי שהפשעים פה טיפ טיפה יותר קטנים.

זה כמו שסוציאליסטים יקראו לקפיטליסטים פושעים או לא יודע מה, בסוף מדובר בהשקפות עולם שונות.

אתה יכול לא לקבל את זה, אבל כמו שאתה קורא להם פושעים גם הם יקראו לך :man_shrugging:

מה שמשעשע איתך שאתה ממשיך להתעלם שרביע הוא בצד המותקף פה. לא ההפך. באמת, לא מנכ"ל פייזר יושב בביתו אחרי שהשעו אותו בצורה לא חוקית מטילים עליו גזרות וקנסות בצורה לא מוסרית ובנוסף הוא גם לא קרא לו פושע ראשון. הוא זה שקורא לו פושע. רביע רק מגן על השם הטוב שלו.

תבחר כבר צד גב. למעשה אני חושש שאתה בחרת כבר בצד, רק אין לך מספיק אומץ להגיד את זה בצורה מלאה.

למה אני חייב לבחור צד?
או ליתר דיוק, למה הצד שלכם ושל מנכל פייזר הם הצדדים היחידים פה?

בחרתי כבר צד - בעד חיסון, נגד סגרים, בעד לחיות לצד הקורונה בלי שום הגבלות בלי קשר לאם אתה מחוסן או לא (גג הקלות בביטוח).
או שאני חייב להתנגד נחרצות לממשל או לכם כדי להחשב צד בסיפור? וגם אם כן, מה אכפת לי לא להיות צד? בכנות דברים רעים יותר קורים בעולם בעיני, עצם זה שיש בידודים ואולי סגרים גרוע בעיני הרבה יותר.

כי כל מי שבאמת עוקב אחרי מה שעובר על העולם מבין שזה לא עניין רפואי נטו. אלא משהו גדול מזה. עניין של כח ושליטה. אם אתה תמשיך להיות על הגדר, בסופו של דבר הם יבואו גם אליך.

תקרא לי קונספריטור והזוי כמה שתרצה. לפני שנתיים אם הייתי אומר לך שבאוסטרליה יקימו מחנות לחולי קורונה ואוסטריה תעשה חוק חיסון חובה וירצו להטיל סגרים על לא מחוסנים ושבבים זיהוי לאנשים מחוסנים וצמידים בקניונים אתה היית קורא לי קונספירטור ומשוגע. ואו הפלא ופלא, כל הדברים האלו קוראים היום או יש כונה מאוד רצינית לעשות אותם היום. ובנוסף אני שומע מרגע לרגע תומכי חיסונים שמדברים על לא לתת טיפול רפואי ללא מחוסנים.

דמוקרטיות נופלת לאט לאט. או שאתה מכיר את המשל על הצפרדע שמתבשלת לאט בסיר?

דרך אגב בוא נסתכל על מה שקורה בישראל, רוצים לחוקק חוק שמאפשר לשוטרים להכנס לבתים ללא צו בית משפט לתת לשופט זכות לסתום פה לאנשי ימין ברשתות חברתיות ומשטרה שמשתמשת בתוכונות ריגול נגד האזרחים של אותה מדינה. האסימון לא אמור ליפול כבר? או שתה מחכה ליום שכולנו נשיר בבוקר שיר הלל למנכל פייזר… :slight_smile:

נ.ב אתה מתעלם בפעם המי יודע מה שאני מחוסן שלושה פעמיים… זה משעשע אותי.

בנתיים זה נראה שיש התקדמות בנושא וכולם התפכחו, לא?
מדברים על ביטול התו הירוק.

חוץ מזה, למה להיות עם דעה לא קיצונית זה להיות על הגדר?
אני חייב להתנגד להכל או לתמוך בהכל?
אני בעד החיסון! הוא עזר והוא עוזר! למה אי אפשר לתמוך בחיסון ולהתנגד לכפיה שלו? למרות ההתנגדות לכפיה אני לא חושב שזה צודק שאנשים לא התחסנו. אז יופי שחודשיים מתוך השנתיים הללו החיסון לא יעיל, מה עם לפני?
לא מגיע לכם להכלא במחנות ולא מגיע לכם פיטורים, אבל בהחלט לא מגיע לכם פרס על כך שאתם לא מחוסנים בעיני.

אני פשוט לא אדם קיצוני בדעותיי. כרגע המאבק נגד להעביר מבחנים לזום הרבה יותר מדבר אליי לצורך העניין.
אולי זה כי אני אגואיסט מי יודע, אבל מי לא? הרי כולנו פה סוכים על הקורונה בזמן שיש פשעים הרבה יותר חמורים מסביבינו בעולם.

איזה ליצן.

לא מבין מה אתם רוצים מגב… הוא די עקבי

מה יותר מזה אתם צריכים?

שלא יבוא בטענות לצד שמותקף כעת. פשוט מאוד.

בורלא קורא לאנשים כמו רביע פושעים ומאשים אותם ברצח אבל שרביע האומלל מנסה להגן על השם שלו אז הוא לא בסדר.

רביע בסדר גמור, גם ככל הנראה צודק בחלק מהטענות כלפי מנכל פייזר, רק אמרתי שזה מצחיק להפגע שהבן אדם שקוראים לו פה פושע כל הזמן קורא לכם פושעים גם כן, זה הכל.

סליחה? אני מעוניין לקום 10 דקות לפני המבחן ולעשות אותו בפיג’מה.

ופה בדיוק אתה מפספס את מה שהם מנסים להסתיר מהציבור…
לכאורה יש התקדמות ומבטלים את התו הירוק ואיזה יופי לא מחוסנים הם כבר לא אויב העם ובואו כולנו נרקוד הבה נגילה ביחד

מה שקורה בפועל הוא שחוק הסמכויות(חוק הקורונה הגדול) עבר אתמול הצבעה בכנסת.
אותו חוק שלפיד, הורוביץ, מיכאלי וכל אבירי השמאל וזכויות האדם, כל מתנגדי ביבי למיניהם אמרו שהוא חוק דיקטטורי ושהוא מבטל את הדמוקרטיה בישראל, כל האנשים האלה אישרו אותו בלי להניד עפעף.
התקשורת תקפה את אותה ממשלה יום ולילה כשהם העבירו את החוק הזה אבל כשהממשלה הנוכחית מאריכה את החוק הזה אתה לא שומע מילה(!!!) בשום כלי תקשורתי.

אז כן ביטלו לך את התו הירוק אבל מנגד בשקט בשקט העבירו חוק שמשאיר את מצב החירום(איזה מצב חירום יש בדיוק?) עד סוף 2022, חוק דרקוני שמאפשר לממשלה להעביר איזה חוק שהם רוצים בלי אישור הכנסת, נטו כי אנחנו במצב חירום.
מי אמר שעוד חודשיים לא יחזירו את התו הירוק רק כי הפ יכולים? מי אמר שלא יהיו גזירות קשות יותר בעקבות חוק שמאפשר לראש הממשלה המטורלל שלנו לעשות ככל העולה על רוחו למשך שנה קדימה?

תסלח לי גב אך ההשוואה פה לגרמניה הנאצית היא בלתי נמנעת, אותה גרמניה הנאצית התחילה להרים את הראש שלה בעקבות חוק ההסמכה שחוקק ב1933, נתן למפלגה הנאצית את הכוח לחוקק מה שבא לה בלי שום התנגדות ולפרק את הממשלה בגלל שכביכול היה מצב חירום(שריפת הרייכסטאג שהאשימו בה את הקומוניסטים למרות שבפועל זה היה מעשה מבפנים.)

אז אני לא משווה את מה שקורה פה לשואה(1939-1945), אבל אני חד משמעית משווה את זה לתהליכים שעברו בגרמניה(בוא נגיד 1933-1939, עד שהגענו לנקודת אל חזור שבה התחילה כבר מלחמת העולם השנייה והשואה דה פקטו) של אז וצריך לטמון את הראש עמוק עמוק בחול כדי להתעלם מזה.

סימון אוכלוסיה? יש. פרופגנדה תקשורתית מוגזמת ופוליטית להחריד? יש. צנזור של דעות שלא תואמות את דעות המשטר? יש. חוקים דרקוניים ואנטי דמוקרטיים בעליל עוברים בחשאיות ותחת תירוץ של מצב חירום? יש.

כשאנשים כמן ganjo וjosepe או טיטי או אני משווים את מה שקורה פה לגרמניה הנאצית הם לא מדברים על זה שהולכים לשלוח את כל הלא מחוסנים למשרפות ולשים אותנו בגטו, אלא שאותם תהליכים שהובילו לזה חוזרים על עצמם ואנשים במקום לראות מה קורה פה אומרים לעצמם ״וואו אפילו אל תשווה לגרמניה הנאצית״ ופשוט סוגרים את הדיון ומאפשרים לדברים האלה לקרות

כמו שכתבתי אז.
רוצים לדבר על דיקטטוריזציה? מעולה, לגיטימי.
הדיון התחיל כשכתבו ״אתם יודעים מי עוד רק מילאו פקודות״. זה משפט שאוטומטי מעלה קונוטציה חא לעליה של היטלר לשלטון ולא לריסוק הדמוקרטיה, אלא לרצח עם.

גם למבחני זום הייתי קם שעתיים לפני, בסוף ההבדל הוא רק המרחק מהאוניברסיטה, כל שאר התכניות
של הבוקר נשארות זהות לפני מבחן פרונטלי או בזום.
אבל לפחות במבחן פרונטלי אני נבחן על היכולות שלי הקשורות בתואר ולא על מי מרמה טוב יותר.

בסוף מנרמלים ציונים. אז כשהממוצע גבוה מידי מנרמלים אותו למטה.
גם מלכתחילה המבחן יהיה קשה הרבה יותר בזום.

אין לי התנגדות לשיעורים בזום (אישית מעדיף פרונטלי גם כן) אבל שאת המבחן ישמרו הוגן או שיחשבו על דרך מתן ציונים אחרת.

זה שזה מעלה אצלך קונוטציה רק להיטלר ולשואה עצמה הבעיה היא פה אצלך…

כשאומרים ״אתה יודע מי מילאו רק פקודות״ זה תקף גם לכל העם הגרמני שראה את מה שקורה מ1933 והלאה ולא דיבר, לא אמר, העדיף להתעלם וכמה שיותר ״רחוק מהעין רחוק מהלב״.
אותם אנשים שאמנם לא רצחו בידיים שלהם יהודים אבל ראו את מה שקורה מולם והעדיפו לשתוק, להגיד ״בסדר אני לא נגד יהודים ואני לא בעד רצח אבל זה מה שהממשלה רוצה והנה זה החוק מה אתם רוצים?״
הנאצים והעם הגרמני לא היו חיות אדם יוצאות דופן, הם לא היו גזע מיוחד באנושות שרק הוא ״בורך״ בשנאת אדם, הם היו אנשים כמוני כמוך.
הלכו לבתי קפה, לסרטים, בילו עפ המשפחה בטבע ואהבו בעלי חיים.

הם היו עם שנשטף לו המוח 24/7 עם הפחדות, פרופגנדה, איומים וצנזורה של האליטה והממשל שלהם ולכן הם האמינו שמה שקורה הוא נכון ומוצדק והם לא פתחו את הפה ומפה לשם הגענו ל1939.

אתה בוחר להיעלב מזה שמשווים אותך לעם הגרמני בתקופה ההיא במקום לחשוב על זה רגע ולהבין שזה אשכרה תהליכים מאוד מאוד דומים שחוזרים על עצמם

תכתוב בגוגל את המשפט ״רק מילאו אחר פקודות״. ספר לי כמה דברים שלא קשורים לרצח יהודים מצאת.
לא במקרה בחרו להשתמש בו.

אוקיי ואני אומר לך מה הכוונה שלי ושל אנשים פה לא של גוגל.
לא אכפת לי מה התוצאות של גוגל אומרות לגבי איזשהו משפט שנזרק.
לא חושב שאף אחד מהאנשים שמוחים נגד מה שקורה פה ובעולם באמת חושבים שהכיוון הולך ל״מתנגדי חיסונים למשרפות״, אבל אני(ואני מאמין שגם כל השאר שדומים לי בדעות) רואים את אותם תהליכים קורים, למדנו היסטוריה וראינו מה קרה בעבר כשהתהליכים האלה הגיעו לשיא שלהם אנחנו מאוד מאוד חוששים לגלות מה יקרה כשתהליכים שקורים לנו מול העיניים יגיעו לשיא שלהם.

חד משמעית לא במקרה בחרו להשתמש במשפט הזה והסברתי לך בדיוק למה המשפט הזה תקף פה אבל אתה ממשיך לקחת את זה ספציפית לחיילים הנאצים ולא לעם הגרמני כולו, ממשיך להתייחס לנאצים רק לזוועות שהם עשו ליהודים ולא לשלטון הגרמני כולו שהחל ב1933 הרבה לפני שהתחילו לרצוח יהודים ורק למלא פקודות(בהקשר שאתה רואה את זה, שהמשפט הזה שייך רק להרג ורצח)

גם הגרמנים שלא הכניסו יהודים וכלבים לחנויות רק מילאו פקודות, גם מנהל בית ספר שסילק תלמידים יהודים כי אסור להם ללמוד בבית ספר גרמני רק מילא פקודות, גם מקום עבודה שלא קיבל יהודים רק מילא פקודות

איזה קלים החיים שאתה מוריד מעצמך אחריות נגד כפייה או אכזריות אבל בסך הכל משתף פעולה יופי עם הדברים האלה כי אלה החוקים

גב, אתה מיתמם.

זו לא אשמתך ולא אחריותך, אבל קצת נראה לי שבחרת לך צד וקשה לך לרדת ממנו. אני יודע שאתה לא בעד כפיית חיסונים, אבל כרגע לשם זה הולך.

ותתפלא, הדבר המשותף ל״פרו חיסונים״ ו ״מתנגדי חיסונים״ הוא שאלה וגם אלה לעולם לא יהיו ״מחוסנים על מלא״. התהליכים ההאנטי דמוקרטיים שקורים פה קורים נגד כלל העם. זה לא ״לא מחוסנים למשרפות״, זה ״כל העם יוחזק קצר״.

בדקת איך נראים החיים בסין בעשור האחרון? אם לא, אז וודאי תופתע לשמוע שבסין יש ניקוד על התנהגות לכל אזרח.
ניקוד כזה יכול להשפיע על מגוון דברים כגון: קבלה למקומות עבודה מסויימים (נחשקים), קבלה ללימודים, מגורים (נדמה לי, לא בטוח בנוגע לזה), ואפילו אפשרות לקנות כרטיס לרכבת מהירה מול רכבת מאספת (כן כן, גם אם יש לך את כל ההון שבעולם לקנות כרטיס טוב, אבל עברת באור אדום ויש לך ניקוד חברתי נמוך אתה לא יכול לרכוש כרטיס יקר).

עכשיו, לא יודע במה אתה מאמין, אבל אני מאמין שאנשי ממשל הם בסוף היום אנשים. הם לא אלים. לא אמור להיות מוקנה להם כוח של אלים. אבל בסין, בפועל, זה המצב. אתה לא יכול כאזרח לערער על חוקי שיטת הניקוד אם משהו שם נראה לך לא לעניין.

סיפור אמיתי:
כשהייתי בסין לפני שנתיים וחצי בסדנת טאי-ג׳י, המורה פתח את הלפטופ שלו ביום שבת להראות לנו סרט.
על הדסקטופ יש תמונה של ראש ממשלת סין ורעייתו. תשאל למה? כי אם המשטרה תחרים את הלפטופ, שהדבר הראשון שהם יראו זה את התמונה הזו. אני לא צוחק.
אגב, למה בעצם הוא נהג ככה? מה הבעיה?
הנה הסיפור היותר מלא:
זו צפרדע שקשה לי לבלוע, אבל זו לא באמת הייתה סדנת טאי-ג׳י (מודה, שיקרתי קודם מתוך הרגל), אלא סדנת צ׳י-גונג. אבל היום בסין אסור ללמד צ׳י-גונג כי זה עלול להתפס כפעילות נגד המשטר.
בסין קורים הרבה דברים אסורים, כמו שפה מכניסים אנשים ללא תו ירוק למסעדות. אנשים שעושים דברים אסורים לוקחים על עצמם סיכון. גם אם ״הדבר האסור״ הוא ללמד תרגילים בריאותיים שעד לפני שני עשורים הממשל הסיני הילל אותם וביקש להפיץ אותם בעצמו בסין. היום זה אסור. לכן הסדנא הייתה סדנת ״טאי-ג׳י״. כי טאי-ג׳י מותר ללמד.
עכשיו, המורה שלי יודע שהוא עושה משהו אסור. יודע שעל המחשב שלו יש חומר שאסור לו ללמד. יודע שהמשטרה יודעת הכל, אבל מעלימה עין, ויודע שיום אחד עלול להתחשק למשטרה לא להעלים עין ולדפוק לו על הדלת. אז הוא שם תמונה של ראש הממשלה ורעייתו בשביל לרכך אותם לפני שהפטיש יורד. עכשיו תגיד לי אתה, כמה אתה רוצה לשים תמונה של נפטלי וגילה בנט כתמונת דסקטופ במחשב שלך? כי כשיתחילו החוקים שלא מרשים לך לעשות דברים שמתפרשים כפעילות נגד הממשל, אתה תופתע כמה דברים שלא קשורים לכלום יכולים להכלל ברשימה האסורה.

צ׳י-גונג זו פעילות גופנית בריאותית. מאוד דומה ליוגה. אתה חושב מה יקרה מחר אם כל המורים והמורות ליוגה יוגדרו בארץ כמתנגדי ממשל? אל תראה את זה כל כך רחוק מהמציאות. מספיק שאיזה מורה ליוגה יגיד שיוגה מחזקת את המערכת החיסונית ושהוא ממליץ על יוגה במקום על חיסונים נגד קורונה, ואופס. יוגה הופכת לפעילות אסורה. כן, גם אנשים שיוגה זה כל החיים שלהם ואין להם שום בעיה להתחסן נגד קורונה, פתאום מוצאים את עצמם שאסור להם לתרגל יוגה כי הם פוגעים בבריאות העם (או מתנגדי משטר לעתיד, תבחר אתה).

אגב, תהליכים דומים למה שאני כותב כאן כבר קורים פה. מאמן כושר שטוען שאימוני הכושר שלו מחזקים את המערכת החיסונית כבר קיבל ״אזהרה״ ממשרד הבריאות.
פרופסורית מרדימה בכירה באיכילוב שסיפרה שרוב מאושפזי הקורונה לא חולים בקורונה וביקשה לשקול מחדש את הבידודים הנרחבים קיבלה ג היא ״אזהרה״ ממשרד הבריאות.
מנהל בית חולים שאמר שהבוסטר ניתן ללא מחקר וניסוי קיבל ״אזהרה״, למרות שהוא ציין עובדה שאין עליה חולק.

הרשימה הזו, יש בה מכובדים ויש בה נקלים, אבל מי שיוצא בה הכי נקלה הוא משרד הבריאות והממשלה. בצדק אנחנו חוששים.

אז תבין, גם ברוסיה הקומוניסטית לא היית רוצה לחיות, אלא ששם הייתה הפיכה שלטונית ולא תהליכים של כרסום בדמוקרטיה. בגרמניה הנאצית לא הייתה הפיכה שלטונית. הם מסרו את הדמוקרטיה לטובת שליט ששהבטיח להוציא אותם ממצב החירום והקשיים. אגב, המשבר הגדול של 29׳ פקד לא רק את גרמניה אלא את כל העולם. שם, בגרמניה, התהליכים שאותם הפעיל מטורף עם שאיפה להיות דיקטטור טוטליטרי הביאו למצב שכולנו זוכרים אותו בהקשר המספר 6 מיליון. ברייקינג ניוז, אנחנו היהודים היינו הכסף הקטן בחבילה הזו. נכון, זה היה רצח עם, נכון, השמדה מכוונת, אבל בכנות, אם היית רוסי לא היית יורק לכיוון של היהודים, ובצדק.

הרוסים איבדו קרוב ל 14 מיליון חיילים ואזרחים ב״מלחמה״. רובם לא נהרגו על ידי הנאצים, אבל זה מקום לשיעורי היסטוריה ואנחנו לא שם.

גב, אתה אדם מקסים ונעים עם ראיית עולם קצת צרה, זה גורם לך להראות נאיבי.
אני מצטער שאתה כרגע בודד במעערכה מול כמה וכמה אנשים שמוציאים תסכול על מה שקורה פה. זה בפירוש לא מופנה אליך ואתה לא המוקד של העניין. אני לא מאשים אותך בכלום, ואתה ואני שווים בכל הנוגע לניסיון שלנו למנוע תהליכים של התפוררות המדינה הדמוקרטית בארץ ישראל.

כולי תקווה שבאמת הטמטום חוגג ולא השחיתות, אבל כרגע אני לא יודע ממש לאן זה הולך.

תמשיך לקיים דיון הוגן ומכבד, אני מקווה שאתה לא מרגיש מותקף באופן אישי. אם באיזשהו מקום נשמע שאני מזלזל בך או תוקפני, אז סליחה.

עריכה הוספתי עוד חלק על כל מה שקרה בסדנה בסין בהקשר לממשל הסיני.