האינסטגרם שלי יהיה הרבה יותר פנוי זה בטוח
עכשיו ברצינות, ברור לי שזה לא מופנה אליי, גם כמו שניסיתי להסביר כמה וכמה פעמים הדעה שלי לא כל כך שונה משלכם מלבד שאני חושב שהיתרונות של החיסון עולים על חסרונותיו.
אבל כן מפריע לי שכל אדם שאינו חושב כמוכם הוא מייד ״רק מילא פקודות״.
אפשר להחזיק דעה אחרות מהדעה הרווחת! זה בדיוק מה שאתם מתלוננים שלא קורה במדינה ומשתיקים אנשים על ימין ועל שמאל.
הייתה מגפה שלא ידעו איך להתמודד איתה ובגלל זה לא אאשים את ההחלטות שהתקבלו לפני, better be safe than sorry מה שנקרא, והמצב בו היה סגר עדיף בהרבה על מצב בו המחלה הייתה גרועה פי כמה וכמה וגם התו הירוק בהתחלה היה נראה כמו רעיון טוב.
אבל המצב השתנה וכרגע עדיף לבטל אותו ואני מחכה לזה כמעט כמוכם, אולי אני יכול להכנס למסעדות (גם אתם לפי מה שאני שומע פה) אבל תאמין לי שזה לא כיף להיות עם מסכה וכל הזמן להיות באי וודאות לגבי מה שיקרה.
ברור שיש שחיטות, אני לא ילד, אני פשוט לא מתרגש ממנה כי גם הייתה כזו כנראה בכל החלטה שאי פעם התקבלה בערך. בכל פאקינג מבצע צבאי ושחרור אסירים יש דברים ״נסתרים״.
אבל כן אני ציני לגבי כמה דברים פה.
הדעה הרווחת פה מאשימה את בנט הרבה יותר מביבי על אף שבנט בנתיים קיצוני הרבה פחות ולא עשה סגר אחד.
וכמובן השימוש בשואה כדי לקבל רלוונטיות לטענות.
עבורי הטענות הכי חזקות היו הטענות שהביאו גרפים ונתונים והסבירו לי דברים שלא ידעתי, לא במפתיע גם אלה היו הטענות שגרמו לי לראות את הצד השני, טענות שמישהו תומך בנאצים רק יגרמו לו להתבצר בעמדתו, זה בדיוק מה שקורה פה, אדם שחושב קצת שונה מכם צריך להתעלם מזה שמשווים אותו ל״רק מילא פקודות״.
אז מצטער, אולי נתקעתי על האוף טופיק הזה יותר מידי, אבל זוהי אינה דרך התנסחות מכובדת בעיני. זה לא בגלל רגישות לשואה, יכול לספר לכם לא מעט בדיחות שואה (פשוט לא אספר אותן ליד סבא שלי) אבל כן קשה לי שדיון הופך לתחרות התנצחויות ובמקום אשכרה לתמוך בטענה מחפשים טריקים מסביב כדי לעשות זאת.
יש לכם טענה מספיק חזקה! תתמכו בה פשוט.
הזכרת השואה בכל טענה שקול מבחינתי לתגובות פייסבוק האלה שכותבים ״אם*״ וחושבים שניצחו את הדיון. אני לא אוהב את תרבות הדיון הזו.
לכולכם יש טיעונים נהדרים בלי הטריקים שלקוחים מהפייסבוק, למה לקלקל? מה שאני אוהב בפורום הזה הוא שהוא מעל דיוני הכותרות למיניהם בהם עושים תחרות לייקים על מי יותר מצחיק או קיצוני וככה מחליטים מה הדעה הנכונה.
ובנימה זו מקווה שהמצב הנוכחי יגמר כמה שיותר מהר, עדיין חושב שעדיף להתחסן אבל לא חושב שמגיע לכם להיות אזרחים סוג ב בגלל זה, לא מאמין באזרחים סוג ב, וגם אם כן יש דברים יותר חמורים שבגינם כדאי לסווג ככה אנשים (אבל כמובן שעדיף שלא).
יחד עם זאת, אם הייתם שואלים אותי הייתי רוצה שתתחסנו. חושב שזה טיפשי לא להתחסן (מדבר על חיסון ראשון שני). אבל מה שאני חושב שהוא טיפשי לא אומר שהוא שגוי ולא מצדיק את מה שקורה פה