קורונה :: הדיון של הקוביד

גב, חשוב לי מאוד מאוד לחדד על מה שJosepe אמר - לחלוטין אין לי משהו אישי נגדך, ואני מצטער אם זה יוצא תקיף או ממוקד מדי.

אני מעריך מאוד את הדעה שלך ואני מאמין בלב שלם שהאינטרס שלנו בסופו של יום הוא משותף ושאתה לא מאחל לי שום דבר רע כמו שאולי זה הצטייר בתגובה שלי.

אני מציע בשביל שננהל דיון פורה אז להפסיק לתת תירוצים ולא להכניס את גרמניה או השואה כך הדיון ישאר פורה וללא שום הסחת דעת.

האינסטגרם שלי יהיה הרבה יותר פנוי זה בטוח :joy:

עכשיו ברצינות, ברור לי שזה לא מופנה אליי, גם כמו שניסיתי להסביר כמה וכמה פעמים הדעה שלי לא כל כך שונה משלכם מלבד שאני חושב שהיתרונות של החיסון עולים על חסרונותיו.

אבל כן מפריע לי שכל אדם שאינו חושב כמוכם הוא מייד ״רק מילא פקודות״.
אפשר להחזיק דעה אחרות מהדעה הרווחת! זה בדיוק מה שאתם מתלוננים שלא קורה במדינה ומשתיקים אנשים על ימין ועל שמאל.

הייתה מגפה שלא ידעו איך להתמודד איתה ובגלל זה לא אאשים את ההחלטות שהתקבלו לפני, better be safe than sorry מה שנקרא, והמצב בו היה סגר עדיף בהרבה על מצב בו המחלה הייתה גרועה פי כמה וכמה וגם התו הירוק בהתחלה היה נראה כמו רעיון טוב.
אבל המצב השתנה וכרגע עדיף לבטל אותו ואני מחכה לזה כמעט כמוכם, אולי אני יכול להכנס למסעדות (גם אתם לפי מה שאני שומע פה) אבל תאמין לי שזה לא כיף להיות עם מסכה וכל הזמן להיות באי וודאות לגבי מה שיקרה.

ברור שיש שחיטות, אני לא ילד, אני פשוט לא מתרגש ממנה כי גם הייתה כזו כנראה בכל החלטה שאי פעם התקבלה בערך. בכל פאקינג מבצע צבאי ושחרור אסירים יש דברים ״נסתרים״.

אבל כן אני ציני לגבי כמה דברים פה.
הדעה הרווחת פה מאשימה את בנט הרבה יותר מביבי על אף שבנט בנתיים קיצוני הרבה פחות ולא עשה סגר אחד.
וכמובן השימוש בשואה כדי לקבל רלוונטיות לטענות.
עבורי הטענות הכי חזקות היו הטענות שהביאו גרפים ונתונים והסבירו לי דברים שלא ידעתי, לא במפתיע גם אלה היו הטענות שגרמו לי לראות את הצד השני, טענות שמישהו תומך בנאצים רק יגרמו לו להתבצר בעמדתו, זה בדיוק מה שקורה פה, אדם שחושב קצת שונה מכם צריך להתעלם מזה שמשווים אותו ל״רק מילא פקודות״.
אז מצטער, אולי נתקעתי על האוף טופיק הזה יותר מידי, אבל זוהי אינה דרך התנסחות מכובדת בעיני. זה לא בגלל רגישות לשואה, יכול לספר לכם לא מעט בדיחות שואה (פשוט לא אספר אותן ליד סבא שלי) אבל כן קשה לי שדיון הופך לתחרות התנצחויות ובמקום אשכרה לתמוך בטענה מחפשים טריקים מסביב כדי לעשות זאת.

יש לכם טענה מספיק חזקה! תתמכו בה פשוט.

הזכרת השואה בכל טענה שקול מבחינתי לתגובות פייסבוק האלה שכותבים ״אם*״ וחושבים שניצחו את הדיון. אני לא אוהב את תרבות הדיון הזו.

לכולכם יש טיעונים נהדרים בלי הטריקים שלקוחים מהפייסבוק, למה לקלקל? מה שאני אוהב בפורום הזה הוא שהוא מעל דיוני הכותרות למיניהם בהם עושים תחרות לייקים על מי יותר מצחיק או קיצוני וככה מחליטים מה הדעה הנכונה.

ובנימה זו מקווה שהמצב הנוכחי יגמר כמה שיותר מהר, עדיין חושב שעדיף להתחסן אבל לא חושב שמגיע לכם להיות אזרחים סוג ב בגלל זה, לא מאמין באזרחים סוג ב, וגם אם כן יש דברים יותר חמורים שבגינם כדאי לסווג ככה אנשים (אבל כמובן שעדיף שלא).
יחד עם זאת, אם הייתם שואלים אותי הייתי רוצה שתתחסנו. חושב שזה טיפשי לא להתחסן (מדבר על חיסון ראשון שני). אבל מה שאני חושב שהוא טיפשי לא אומר שהוא שגוי ולא מצדיק את מה שקורה פה

בנט קרא לאנשים לריב אחד עם השני, את זה אפילו ביבי לא עשה.
קצת מציק לי שהאיש הזה הוא ראש הממשלה. אולי אפילו יותר ממציק, קצת מפחיד אפילו. כי כשראש הממשלה רואה באזרחים מסויימים אויבים (״טרוריסטים עם תת מקלע שיורים דלתא״ זכור לך, נכון?) זה מסוכן.

אולי הקורונה הוא נגיף מסוכן יותר ממה שאני רואה בו, אבל הנגיף הוא האויב ולא האזרחים.
וכל עוד הנגיף לא יודע לקרוא, אז חיסיון על פרוטוקולים ל 30 שנה, כלומר החשבת הפרוטוקולים לסוד שצריך להסתיר אותו מאוייבים, כלומר מאיתנו, כלומר לא הנגיף הוא האויב אלא אנחנו. כן, גם אתה. מחוסן או לא, אתה לא יודע מה היה בפרוטוקולים ובדיוני הוועדות החסויים. אתה אויב המדינה.

בנוסף, יוני כתב משהו חשוב מאוד מאוד. חוק הסמכויות שעבר אתמול הוא חוק שמסמיך את הממשלה לחוקק חוקים על בסיס מצב חירום.
החוק שביבי העביר לפני שנה היה רך ביחס לחוק החדש מאתמול. לפי החוק הזה ״לא מחוסנים״ שהם אויבי המדינה נדרשים לשלם על הרבה דברים שהמדינה רוצים להשית עליהם, וכן אפשר להאשים אותם בעבירות פליליות על בסיס רצונם לשמור על אוטונומיה גופנית. זה קצת עובר את הגבול, שלא לאמר דיקקטורה.

עכשיו, אני בטוח שאתה לא מכוון לשם, אבל אנחנו דווקא רוצים לפלוט קיטור בהקשר הזה. ולקיים דיון גם עליו. אנחנו פוחדים, ואנחנו פוחדים גם בשבילך.

כשביבי עשה סגר לא ידעו מה זה קורונה ומתו אנשים צעירים יחסית (סביבי בכל אופן, אנשים בני 50 פלוס), כל העולם היה בפריקינג סגר אבל מי שעבריין זה ביבי.

אני לא מתומכיו בכלל, אבל זו טענה זולה מאוד.

בנט עבריין פר אקסלנס. ראש ממשלה שבחרו בו פחות מחמש אחוז מהעם אומר שאני ועוד שליש מהעם עבריינים כי לא התחסנו שלוש פעמים לכבודו… בחיי בנזונה כזה לא ראיתי הרבה זמן. תן לי כל אחד אחר רק לא הליצן בנט.

גם צריך להזכיר שהסגרים אצל ביבי היו לפני החיסונים ושכל העולם נקט ועדיין נוקט באותם שיטות

דבר נוסף בנט היה שר ביטחון ושותף פעיל למדיניות של ביבי

למה אתה מחכה?

תפתח דיון בנושא ואנחנו כבר נפציץ :grin:

גב, אני מאוד קרוב בדעה שלי לדעה שלך. להתחסן > לא להתחסן, עדיף ללכת על תופעות לוואי ידועות של החיסון מאשר כאלה שאינן ידועות מהקורונה, צריך לתת כתף כדי להציל חיי אדם ועד לפני חצי שנה גם חשבתי ש"אין ברירה, יש מגיפה והאמצעים שמשתמשים בהם הם nesseccery evil".

ואז הגיעה החלטה אחת שפתאום לא הסכמתי לה. שנה וחצי שאני יושב בבית כמו נתין מזדיין, מקשיב לכל הנחיה ושיגעון של חדלי אישים שלא אכפת להם כלום חוץ מלכתסח את עצמם. והמדינה החליטה שאני הופך לאזרח סוג ב, רק כי אני לא מוכן לתת להם אוטונומיה מוחלטת על הגוף שלי.

עכשיו כשנדבקתי פתאום כל הזכויות שלי חוזרות אליי. אצלי זה היה רק עניין של זמן, כי אני נמצא בחזית מול עשרות תלמידים כל יום (אם אתה זוכר, התלבטתי אם כדאי לפגוש את האומיקרון אחרי חיסון שלישי או להישאר עם שניים), אבל אנשים אחרים שאני מכיר, שלא ידעו אם הם ידבקו בגל הזה או לא החליטו לחלות בכוונה כדי לקבל את הזכויות שלהם חזרה. גם אצל רביע זה קורה. הממשלה גורמת לאנשים לפגוע בעצמם בשביל לקבל חזרה את הזכויות הכי בסיסיות שהיא שוללת מהם.

כן, אני מסכים איתך שעדיף להתחסן מלחלות. אבל לתת לממשלה לפגוע לך באוטונומיה על הגוף שלך זה הכי גרוע.

יש פה הכרזת מלחמה של הממשלה על האזרחים, ואני מבין את כל מי שמגיב פה ככה, ומבקש לבחור צד. אם אתה עומד נייטרלי ומסתכל על מלחמה מהצד, אתה חלק מהצד השני בשביל כל אחד מהצדדים שאתה לא עוזר להם. וזה לא קורה רק בארץ. ממשלות בכל העולם מנסות לערער על הסדר הקיים שבו לממשלה יש כוח מסויים אל מול האזרחים, ובעזרת המגיפה הן מנסות ליצור משוואה חדשה בה אין ממשלה ואזרחים, אלא ממשלה מול נתינים.

המלחמה הזאת היא המלחמה הכי חשובה שיש, כי הפסד בה יגרום לכך שבטווח הארוך יקרה מה שיוסי סיפר שקורה בסין. ואף אחד מאיתנו לא רוצה לחיות בסין.

בנוגע לדיון הנוסף שנפתח פה - מבחינתי ביבי ובנט צריכים לקבל מקום של כבוד ליד גולדה תחת הטייטל של הגרועים בהיסטוריה. אתם מיתממים כשאתם מנקים את ביבי ומטילים את הכל על בנט. כפי שכולכם אמרתם, דמוקרטיה לא נופלת ביום. ההסתערות של בנט לא הייתה יכולה לקרות אם ביבי לא היה מפורר את החומה הראשונה, כאשר הוא שלח אנשים למעצר בית כי מגיפה, כאשר הוא אישר לשבכ לעקוב אחרי אזרחים חפים מפשע, כאשר הוא אישר הפליה בין אזרחים על סמך סטטוס רפואי.

אני מאחל לשניהם 7 מדורי גיהינום.

אני מצטער אבל כל מי שנעלב או מרגיש שזה זילות השואה לדבר על גרמניה הנאצית והשוואת התהליכים צריך לנתק את ה״יהדות״ ואת הקשר הרגשי המובן לגמרי שיש לנו עם הנושא הזה.

אני אמשיך להשוות את מה שקורה כאן לגרמניה הנאצית שוב ושוב ושוב עד שהאסימון ייפול - אלה כמעט אותם תהליכים.
הדרה של אוכלוסיה מסוימת מהחברה, הסטת החברה נגד אוכלוסיה מסוימת, איסור על לימודים, איסור על עבודה, חוקים סופר דופר אנטי דמוקרטיים שעוברים בחסות מצב חירום, פרופגנדה תקשורתית בקנה מידה מטורף, צנזורה ותעמולה קיצונית - לא יודע, מרגיש לי מאוד מאוד דומה למה שהלך בגרמניה של אז.
תחליפו פה את צמד המילים ״אוכלוסייה מסוימת״ ב״יהודים״ ותראו איך זה מסתדר יופי עם התקופה ההיא, תחליפו את צמד המילים ב״לא מחוסנים״ ותראו איך זה מתלבש כמו שבלונה על התקופה שאנחנו חיים בה היום.

יש יותר מדי דימיון בשביל שאני פשוט אתעלם מזה ואגיד ״לא נעים להם לדבר על השואה אז לא אעלה את זה״
אני לא מעלה את השואה כי כיף לי להשוות הכל לשואה, אני אפילו לא מתייחס לשואת היהודים כשאני מעלה את הנושא של גרמניה הנאצית.
אני מתייחס לתהליך שעברה גרמניה כמדינה וכתרבות, ממדינה יחסית דמוקרטית ומסודרת(כמה שאפשר בתקופת מיתון אחרי שהפסדת במלחמת עולם) בתהליך המדרון החלקלק שהוביל אותה להיות גרמניה הנאצית הידועה לשמצה.
גב אולי מבחינתך להעלות את נושא גרמנייה הנאצית זה שקול לאיזשהי תגובת פייסבוק, מבחינתי זאת תחנה שאנחנו חייבים לעבור בה בשיח שלנו לגבי מה שקורה בעולם.

אי אפשר לפמפם לנו במוח כל החיים ״נזכור ולא נשכח״ וללמוד על הנושא ולזכור כדי שזה לא יקרה שוב ואז ברגע האמת פשוט להתחמק מלדבר על זה כי בעיני אנשים(ובעיני רבים וטובים אחרים שמקיפים אותי) להשוות את התקופה הזאת לשואה זה זלזול וזה שווה ערך לטיעון רנדומלי וחסר ביסוס.

אני חוזר ואומר - חוק הסמכויות עומד לעבור בממשלה ולאף אחד במדינה הזאת למעט ״מתנגדי חיסונים״/אנשים שמפריע להם מה שקורה פה זה לא מזיז!!!

איך זה הגיוני שהמדינה הזאת באופן חוקי הופכת לדיקטטורה באותה צורה שגרמניה הנאצית הפכה לדיקטטורה ועדיין אומרים שאי אפשר להשוות?

חצי אוף טופיק:
רק אני משתעשע מהדמיון המוגזם בין השמות ‘חוק הסמכויות’ ל’חוק ההסמכה’ של היטלר? נראה שהם עשו הכל כדי להימנע מלקרוא לו ‘חוק ההסמכה’, ובכל זאת לא הלך להם. מהקופירייטרים שהביאו לנו את ‘סליחה? מסיכה! אין מקום לנגיף הקורונה באוטובוס זה’.

https://twitter.com/tasmc1/status/1486385344027279362?s=20

https://m.ynet.co.il/articles/h1suyq06y

אני מסתכל על המספרים הזניחים האלה וחושב לעצמי שבאמת הכל כל כך מטומטם.

מה שעדיין משעשע אותי ליאור ודן ידידי, שאתם עדיין חושבים שזה סתם טיפשות.

דרך אגב רוצים לצחוק, תצחקו טיפה על ניל יאנג. פעם סמל לחופש ביטוי היום הפך את עצמו למרקסיסט וסותם פיות. וגם טיפש:

הבעיה שכל האנשים הרגילים שקוראים את זה באמת עלולים לחשוב שרוגן הוא איזה קונספרטיסט או מכחיש קורונה. כך מהנדסים תודעה.

מהכתבה: “רוגן עסק לא אחת בתאוריות קונספירציה לפיהן בתי חולים משקרים במספרי המתים מקורונה וכן בחשיבות החיסון”

איך לעזאזל זה שקר?? הרי בבתי החולים מודים בזה!! והם גם משקרים בקשר לרשימה כי בכלל לא היו אלה 70 רופאים.

הגרמני ההוא מדאבוס הודה שהם מגדלים את הפוליטיקאים ששולטים היום בעולם ומיישמים את התוכנית שלהם! הוא הזכיר את טרודו, מקרון והזה של ארחנטינה.
אין פה שום קונספרציה או סוד. הם עושים את זה בגלוי וחושבים שהם מצילים אותנו מעצמנו.

מעניין אם דסקל כבר חסם את ספוטיפי… מה אתה אומר?

שניל יאנג מאיים על ספוטיפי שזה או הוא או רוגן, זה בערך כמו שדסקל יאיים על ספוטיפי שזה או הוא או רוגן. חחחח.
(מגזים פה בכוונה)

בומר מזדקן ומרקסיסט. יהיה קשה לשמוע שירים שלו בלי לדמיין אותו יושב בביתו ונובח על צנזורה.

חברים בעקבות ויכוח בעבודה, אני צריך שתראו לי איפה מדינות הודו שניפחו את המספרים של הקורונה.

לא יודע אם יש מדינות שהודו… אבל יש שני סוגי ניפוח:

1. בדיקת אנשים בלי סיבה רפואית. על זה אין טעם לדבר למרות שכן היה מעניין איך היה נראה נגיף אחר אם היו משקיעים כל כך הרבה מאמצים בלחפש אותו.

2. ניפוח פנימי של מספר חולים קשים (על ידי שינוי הקריטריון להגדרה של חולה קשה) וניפוח מתים וחולים שמתו או אושפזו מסיבה אחרת והיו גם מאומתים. ואת אלה אף אחד לא מכחיש… רק תקרא לדוגמה את הכתבה ששמתי פה אתמול מynet ותראה שאין שם אפילו נסיון מצד בתי החולים להגיב או להכחיש. ההגדרה מת מקורונה כוללת בתוכה כל מי שהיה מאומת בקורונה ב28 ימים שקדמו למותו. אם זה לא מנפח את המספרים אז אני לא יודע מה כן.

@Mendieta
מתוך עתירה לחופש המידע באנגליה (שמציג אותה ד״ר ג׳ון קמפבל בסרטון שהבאתי לפני כמה הודעות), אפשר לגלות שבאנגליה מתו מקורונה כסיבת המוות היחידה:
שנת 2020:
גילאים 0-64: 1549
גילאים 65 ומעלה: 7851
(ביחד = 9400)
שנת 2021 - 3 הרבעונים הראשונים (לא פורסם המידע לרבעון האחרון בעת הבקשה)
גילאים 0-64: 2225
גילאים 65 ומעלה: 5,746
(ביחד = 7,971)
סה״כ בכמעט שנתיים של מגיפה: 17,341
הנה הלינק לנתונים:
https://www.ons.gov.uk/aboutus/transparencyandgovernance/freedomofinformationfoi/deathsfromcovid19withnootherunderlyingcauses?s=09

המספרים הרשמיים באנגליה למוות מקורונה כפי שהתרגלנו לספירת הרשויות, כלומר כל מי ש

מת עם בדיקת קורונה חיובית ב 28 הימים שלפני הפטירה: 152,872
קורונה כסיבת המוות בתעודת הפטירה: 174,233

אין פה כמובן הודאה של ממשלת בריטניה בניפוח נתונים, הם גם לא פרסמו את המידע ביוזמתם אלא במסגרת עתירה לחופש המידע.
שים לב, רק בשמינית מכל מקרי המוות שהוגדרו כ״מוות מקורונה״ קורונה הייתה הסיבה היחידה למוות כך שברור לנו שאותה פטירה הייתה באמת מקורונה.
עוד עולה מהממצאים שגיל הפטירה הממוצע במקרים אלה היה 82.5, כשנה אחת מעל תוחלת החיים הצפויה בבריטניה (81.5).
לפי ההגיון הרפואי של מטרדי הבריאות, הידבקות בקורונה מעלה את הסיכוי להגדיל את תוחלת החיים בשנה :man_facepalming:t2:
אתה בא להדבק? :stuck_out_tongue_winking_eye:

שביט תראה את זה. מצטטים שם את פאוצ’י מודה שאשפוזי ילדים עם קורונה ולו בגלל קורונה מנפחים את הנתונים. גם מנכל הבריאות של קנדה מצוטט אומר דברים דומים.
https://www.google.com/amp/s/www.news.com.au/finance/business/media/we-failed-danish-newspaper-apologises-for-not-questioning-government-covid19-numbers/news-story/5f360ab5764cf9bcfb0d8edae7160658%3Famp

ויש גם את סקוט מוריסון ראש ממשלה של אוסטרליה

https://www.news.com.au/world/coronavirus/australia/up-to-half-of-nsw-covid-hospital-patients-went-in-for-something-totally-different-and-were-positive-in-routine-testing/news-story/603db6feed20422b3e8b57fd0e159fdb