קורונה :: הדיון של הקוביד

אם קורונה לא הייתה הסיבה היחידה, האם זה אומר שהיא לא הגורם למוות?
אם אדם חולה בקורונה ובעוד מחלה ונפטר, מהי סיבת המוות היחידה שלו אם ככה? הרי גם המחלה השניה אינה המחלה היחידה שלו, אז האם זה אומר שהוא אינו נפטר מכלום?
קצת קשה לי עם הנתון הזה.

לא אומר שהנתונים לא נופחו, הייתה מטרה לאחד את כולם סביב אותה מטרה, וזה היה קורה יותר עם 100 אלף מתים ולא עם 10 אלף.

קחו את האיידס כדוגמה, איידס אינה מחלה שהורגת, היא מחלישה ממש את המערכת החיסונית ואז השפעת/מחלה אחרת הורגת. אבל אז מה אם איידס אינה הסיבה היחידה למוות, היא עדיין סיבה של המוות של אותו אדם. אי אפשר להגיד שמה שנוסע מכך זה שאיידס אינה מחלה מסוכנת.

זה לא משפיע על הדעה שלי בנושא שצריך להמנע מסגרים. רק שלא צריך לפשוע באותה עבירה של ניפוח נתונים רק לצד השני. צריך להבין שהמספר האמיתי הוא כנראה איפהשהו באמצע.

מס’ המתים עם קורונה > מס’ המתים מהקורונה > מס׳ המתים עם קורונה כמחלתם היחידה

גם אם לאדם היו עוד מיליון מחלות, זה לא אומר שהקורונה לא גרמה למוות שלו. זה לא אומר שהוא היה מת באותו תאריך אם לא הקורונה.

או שאני פספסתי שם משהו או שטעיתי בהגדרה

אבל זה אומר שמישהו בלי מחלות רקע קשות צעיר ובריא לא ימות מקורונה ולכן אין סיבה להגביל אותו אם מחוסן ואם לא.
משתמשים במספרים המנופחים כדי לזרוע פאניקה בציבור ולהעביר הגבלות קשות ולא מידתיות ולהעביר חוקים מאוד מסוכנים.
אם היה ידוע שמי שמת באופן ישיר רק מקורונה בישראל הוא כ 500-700 אנשים בשנה בגיל ממוצע של מעל 82 אז הציבור היה מתנהג ומגיב אחרת לכל הגבלות הקורונה.

צעיר נופל מקורקינט ונפצע קשה ורשום כחולה קשה קורונה, אם חס וחלילה ימות מפצעיו ירשם כמי שמת מקורונה, איפה ההגיון פה ?

אם זה לא היה עצוב(ואמת) זה היה מצחיק.

לא, לא פיספסת ולא טעית.

גם לדעתי האמירה הזו נכונה מאוד.

אבל…
רק אל תשכח דבר נוסף, חשוב מאוד ובעל ערך זהה לאמירות של מטרד הבריאות.
**אם לא תאכל יבוא שוטר ** .

באמת. הנה, הוא דופק בדלת. אתה לא שומע? אז לך תקרא את הנתונים בעיתונים ואת המסרים של מטרדי הבריאות. לא רק שהשוטר דפק בדלת כי לא סיימת את כל האוכל מהצלחת כמו שאמא ביקשה, אלא גם שאתה כבר עצור ועבריין מורשע. אמיתי. אל תגיד לי שזה לא נכון. מי שלא מסיים הכל מהצלחת בא שוטר לעשות לו משהו (לא יודע מה יעשה לו השוטר אגב. כמו עם נבואות האפוקליפסה של הקורונה, גם השוטר מעולם לא הגיע למיטב ידיעתי).

בגדול אתה צודק מאוד, המספר האמיתי הוא כנראה איפשהו באמצע,.

הפואנטה היא שמשרדי בריאות וראשי מדינות שיקרו לך ביודעין וניפחו נספרים כדי לגרום לפאניקה מוגזמת לצורך העברת חוקים ויצירת מנגנון שליטה שהם לא היו מצליחים לייצר בלי הפאניקה הזאת.
אם מתחילת המגיפה היו אומרים לך שמע הגיל הממוצע של המתים הוא 82, אנשים בריאים כנראה לא ירגישו את זה בכלל, ויש פי 8 פחות מתים באמת ממה שאנחנו מספרים לך, האם עדיין היית נכנס לסגר כל פעם שהממשלה הייתה מצווה עליך או שפשוט היית אומר וואלה השד לא כזה נורא?

ומעבר לכך - איך שוב ושוב ושוב משרד הבריאות והממשלה הזאת משקרת במצח נחושה, ואתם עדיין בכל זאת מחפשים סיבות למה הפעולות שלהם מוצדקות.

עד לפני כמה שבועות האמירה של ״משרד הבריאות מנפח מספרים והמספרים לא דומים למה שקורה בפועל״ הייתה בגדר ה״קונספירציה, הכחשת קורונה ופייק ניוז ברמה המגעילה ביותר״, ועכשיו כשמגלים קבל עם ועדה שזה באמת קורה אנשים עדיין לא מוכנים לאכול את הכובע ובמקום זה מחפשים עוד סיבות למה להצדיק אותם ולמה הניהול סיכונים שלהם מתבצע כמו שצריך.

שנתיים ציירו לכם מגיפה ושלילת זכויות יסוד בסיסיות שמוצדקות את ורק בגלל מספרים מוגזמים ואפוקליפטיים, שמיום ליום מגלים כמה שהם היו מנופחים מוגזמים ולא קשורים למציאות, מה עוד צריך לקרות?

זה ממש לא נכון ואפילו די להפך. המנהג של לרשום את המחלה כסיבת המוות בזמן מגיפה הוא לא חדש בכלל. גם בזמן המגיפה השחורה או השפעת הספרדית ככה זה עבד.
אף אחד לא הסתיר את זה מהציבור ואני שמעתי המון רופאים “מודים” בדבר עוד מתחילת המגיפה.

למה להיפך? כי אתם מנסים לגרום לזה כן להשמע כאילו זאת איזו קונספירציה ומשהו הוסתר מפניכם.זה לא.

איך גב אוהב להגיד? אתה כועס שהוא קורא לך פושע, אז אתה קורא לו פושע.

אין קשר לחיסון, החיסון נועד כדי למנוע הדבקה. אם אדם לא מחוסן מדבק יותר (ועד האומיקרון זה היה נכון) אז אני יכול להבין למה זה כן היה משנה אם תתחסן או לא.
זה שאדם בן 82 לא אומר שמגיע לו למות. כולנו נמות בסוף, זה לא משנה אם עוד 20 שנה או 70 שנה. לא אוהב את האמירה שזה בסדר שזה אדם בן 80.

מתישהו כתבתי שזה מה שנכון לעשות?
בוא ניקח את המקבילה של הצד השני:
אדם חי עם סוכרת כל חייו, פתאום יחלה בקורונה וימות. האם הוא מת בגלל מחלת הרקע שלו? גם לא!

בגלל זה אני לא אומר שהמספר האמיתי הוא איפושהו באמצע. כמו שיש מתים עם קורונה, גם יש מתים בגלל קורונה על אף שהיה להם גם דברים נוספים.

מחלת רקע מצטיירת אצלינו בראש כאדם שמחוסר למכונת הנשמה, אבל זה לא המצב ב99% מהמקרים. מחלת רקע זה גם מחלה כמו סוכרת שאפשר להיות אפילו כדורגלן בריאל מדריד איתה (נאצ׳ו).
מחלת רקע זה לא משהו שמתים ממנו מיד, ולא מעט פעמים גם בכלל, אנשים חיים איתה עד שיבה טובה אפילו.

לא טענתי שהפעולה צודקת. רק שלהציג את כל המתים שהדבר היחיד שהיה להם כאשר מתו זה קורונה כנהגי קורקינט שעשו תאונה והיה להם קורונה זה גרוע ושקרי באותה מידה כמו הטענות שאתם כועסים עליהם.

בסוף הכל שאלה של איך אתם נלחמים בשקר. אם באמצעות האמת או באמצעות שקר אחר? להציג את כל ה90% שמתו עם קורונה כנהגי קורקינט שהתהפכו עם קורונה זה שקר גרוע באותה מידה.

מצדיק את הניפוח? ממש לא. אני פשוט חושב שבהתחלה לא ידעו איך להתמודד עם זה.
פתאום בבת אחת הרבה מתים ואין זמן לעשות חקירת מוות ראויה וכן הם החליטו לנצל את זה כדי להתכונן למצב אפוקליפטי יותר. זה בדיוק כמו שמדינת ישראל הורידה טנקים לגבול של עזה גם כאשר לא הייתה בכלל כניסה קרקעית.
אתה מתכונן למצב הגרוע כשאין לך את כל הנתונים, להוציא אנשים מסגר יותר פשוט מלהחזיר אותם לחיים.
אם חס וחלילה הקורונה הייתה מתבררת כמחלה קטלנית יותר, הייתי שמח שזה יקרה אחרי שכבר התכוננו לכך ולגלות זאת לפני שאנשים שקרובים אליי ימותו.

כלומר אני בהחלט מבין את ההתנהלות בהתחלה. אני לא מסכים איתה אבל היא גישה הגיונית בהחלט. לא אהפוך אדם לפושע כי הוא בחר להתמודד עם הקורונה במערך של 433 ולא 442.

הבעיה היא שלא מרפים מכל הדברים הללו מספיק מהר! על אף שכבר אפשר

כמות המתים כבר מזמן אינה רלוונטית וזה דיון סרק, מה שרלוונטי זה שממשיכים עם המצב הקיים שחייב היה כבר להגמר

יכול להיות שחולה סרטן סופני עמד למות עוד 3 שבועות, ובמקרה בזמן הפטירה גילו אותו כמאומת, הוא נחשב מת מקורונה.
האם הוא באמת סבל מהקורונה? האם היא השפיעה עליו באיזשהי צורה? אולי הוא סבל מקורונה אסימפומטית וסתם יצא חיובי בבדיקה בלי שזה השפיע לו על הגוף בשום צורה?

אני לא יודע את התשובה לשאלות האלה, משרד הבריאות או כל גוף אחר שמקטלג ככה גם לא יודע, וגם לא בודק.
הם פשוט קובעים שאם מתת כשהיית מאומת לקורונה סיבת המוות שלך היא קורונה ומנפחים את המספרים לשמיים.

אם זה ידוע מתחילת המגיפה( ומהניסיון האישי שלי כל פעם שהעלתי את הטיעון הזה שללו אותי על הסף בטענה של קונספירציה ו״מה כולם משקרים לך?״) למה הם עד היום לא מודים בזה בפה מלא? למה זה יוצא רק מרופאים סוררים שמדליפים את זה מתוך הבתי חולים(שמשרד הבריאות גינה ותיאר אותם כמפיצי פייר ניוז) או לחילופין(במדינות אחרות) מעתירות לבית משפט בנושא חופש מידע.
המידע הזה לא הגיע מאותם הגופים שבמשך שנתיים מנסים להסתיר אותו.

למה במשך שנתיים אף פעם לא יצא לך נתון של כמה אנשים מתו אך ורק מקורונה ללא סיבות רקע ולעומת זאת כל יום פמפמו לך מספרים לא אמיתיים ורחוקים משמעותית מהמציאות?

אם מההתחלה היו אומרים לך ״יש מחלה, התמותה הממוצעת שלה היא 82 ורוב המוחלט של המתים הם עם מחלות רקע, מחלה עפ סיכויי החלמה של למעלה מ99% לרוב האוכלוסיה״
היית בכלל מרשה לעצמך לחשוב על מצב שנגיע למצב של אפליה על רקע רפואי, סגרים, מעצרי בית המוניים(בידודים) של אנשים בריאים, חוק הסמכויות וכל מה שקורה פה בשנתיים האחרונות?

אתה שוב הולך על המקרה הפרטי. אף אחד לא טען שהנתון של משרד הבריאות הוא המדויק, רק שהחלפה שלו בנתון ״מתו עם קורונה כמחלה יחידה״ הוא שגוי בדיוק באותה מידה.
בגלל זה המספר הוא כמו שכתבתי, איפושהו באמצע. פשוט בניתוח סיבת המוות היה צריך לבדוק מה הייתה השפעת הקורונה על המוות, ברגע שלא עשו את זה אז אי אפשר לדעת.

אותו חולה קורונה יכול להיות עם סרטן סופני, אך הוא גם יכל היה להיות עם סוכרת. מה מביניהם האמיתי? אי אפשר לדעת, בגלל זה בואו נפסיק עם החד צדדיות הזו. אפשר לנצח את השקר עם האמת ולא עם שקר לכיוון השני.

יוני קודם כל , מאוד כיף לקרוא את ההודעות שלך. אבל משפט המפתח פה זה:

זה שהם היום מודים בחצי פה מה שאנחנו למשל כתבנו פה בהתחלת האומיקרון זה לא אמור להחמיא להם אלא ההפך.

זה מאוד נחמד לדעת שהם בחצי פה ממלמלים משהו, אבל זה לא סותר את מה שאנחנו כותבים פה.

אני יתן לכם דוגמה קטנה לאיזה כותרת ראשית בוואלה לפני כמה ימים, מדברת על עומס ושבתי החולים מלאים. בכותרת המשנית מודים שבכל שנה בחורף בתי החולים מלאים והמיון עמוס. (אני יודע את זה טוב מאוד כי עבדתי הרבה שנים בתור מאבטח בבית חולים)

כך מהנדסים תודעה. הרי ברור שרוב האנשים קוראים את הכותרת ולא את גוף הכתבה. ואז חושבים שהמצב העמוס בבתי החולים של היום זה יוצא דופן ולא משהו שקיים בכל שנה.

אולי אם פחות קמפיינים ופחות תקציבים על רדיפה של מתנגדי חיסונים הם היו יכולים להגדיל את המיטות בבתי חולים. אבל אני בטח סתם מגזים…

כמות המתים היא הדבר היחיד שמאז ומתמיד היה רלוונטי.

אם אין הרבה מתים מהקורונה והמחלה אפילו פחות מסוכנת ממה שציירו לך, אם האמת היא איפשהו באמצע בין ״מת עם קורונה״ ל״מת מקורונה״(והיא באמצע, אני מסכים איתך) אז מכאן אנחנו מבינים שכל נבואת זעם, מודל כלשהו, תרחישים למיניהם שעליהם התבססו שווים לתחת, כי הם מבוססים על מספרים שקריים ובכוונה מוטים משמעותית למעלה.

שנתיים של אין סוף כתבות, מומחים, פרסומות, הסתות, חוקים הזויים, צנזורה, הסתה, סימון של אוכלוסייה והדרתה, כל אלה מבוססים על שקר, מספרים שמלכתחילה במודע לגמרי עיוותו אותם כלפי מעלה כדי להפחיד אותך, אחרת גם משרד הבריאות בעצמו היה אומר לך ״אין לנו נתון מדויק, כנראה המספרים בפועל הם יותר נמוכים כי אנחנו מכלילים פה הרבה אנשים בבדיקות שהן לא מבוססות בהכרח״
אבל הם לא אומרים את זה, למה? למה כשרופאים אומרים ״שומעים המספרים מנופחים״ משרד הבריאות מכנה אותם פייק ניוז ורודפי פרסום?

כל הבסיס למה שקורה כאן כבר שנתיים מבוסס על שקרים וסילופים אבל אנשים ממשיכים לחפש סיבות למה מה שקרה כאן שנתיים מוצדק, אבל עכשיו פתאום כבר לא, ועכשיו מותר לפקפק במשרד הבריאות רק ״כי האומיקרון שינה את הכללים״

אל תשכח בינואר של שנה שעברה כמה פמפמו לך בתקשורת שהמערכת על סף קריסה בגלל הקורונה, שלא מחוסנים תופסים מיטות בבתי חולים ובגללם אין מקום, שהרופאים לא עומדים בעומס והכל קרה אך ורק בגלל הקורונה(איזה הפתעה!) לכו 5 שנים אחורה ותראו שבכל שנה היו כתבות על בתי חולים מפוצצים וזקנים במסדרונות, בלי קשר לקורונה ובלי קשר לאנשים לא מחוסנים.
הנדסת תודעה במיטבה, התקשורת בארץ היא באמת משהו יוצא דופן בכמה שהיא רקובה ומושחתת אבל עדיין רוב העם ממשיך להתבסס עליה כאיזשהו מקור למידע אמין

17 או 170 אלף לא ישנו את דעתי על הסגרים.

כן בהחלט.
הדעה שלי תשתנה אם יגיע ווריאנט אחר למשל. בטח שהדעה שלי מושפעת מהווריאנטים השונים, זה כל העניין.
הדעה שלי דינאמית בהתאם למצב.

אני לא כועס על דרך ההתמודדות בתחילת המגפה על אף שאני מעדיף דרך אחרת. אני כועס כשאנשים הולכים ראש בקיר כדי חס וחלילה לא לשנות דעה ולהצטייר כחלשים.

המצב שלנו היו הוא ממש לא אותו מצב של לפני שנתיים, ווריאנט שונה, חיסון שכעת לא מונע הדבקה והכרה עמוקה יותר של המחלה. אדם שדעתו נשארה כשהייתה לפני הוא האדם הבעייתי פה.

ברור שיש פה פה מטרה! החיסון מציל חיים ואם אותם מספרים גרמו לאנשים להתחסן בעיני זה מעולה!
אבל אותם מספרים גרמו גם לפילוג ושנאה, שהם לא טובים.

כל הזמן יש הקצנות למטרות מסוימות, בסוף אחדות היא כוח והמדינה חזקה יותר כשאנחנו מאוגדים. אפילו קמפיין הישראל מתייבשת היה מוקצן לגמרי, פשוט הוא לא פגע באיש.

ברור שאנחנו צעירים אז למי אכפת אם נדבק, אבל יש בעולם אנשים שזה מסוכן להם, ואם החיים שלהם ינצלו בכך שנתחסן אז זה בהחלט המטרה של המדינה, גם אם בדרך אני אקבל מידע שגוי בנוגע למשהו.

הבעיה היא שבנוסף למידע שגוי הטילו גם סגרים, ומנעו את המשך החיים של כולנו, פה הבעיה.

לא צריך ללכת רחוק, תחזור אחורה בהודעות בשירשור הזה ותבדוק איך כינו אותי ומה רשמו עליי רק לפני שבועיים שלוש כשכתבתי שהמספרים מנופחים.

לא, החיסון אמור למנוע מחלה קשה לא למנוע הדבקה, וכבר עכשיו מודים שהחיסון אכן לא מונע הדבקה וזה מנע הדבקה רק עד 3 חודשים, אבל וכמובן שבלי כל קשר לחיסונים ולמרבה ההפתעה ההפרש בין גל לגל בקורונה הוא 3 חודשים, גם במדינות שלא מחסנות נגד קורונה, כנראה כשמחסנים בארץ זה משפיע על הקורונה גם ברשות הפלסטינית והיא נרדמת ל 3 חודשים בדיוק כמו ישראל המחוסנת.

לאף אחד לא מגיע למות, אבל אם יש מחלה שלוקחת זקנים שהגיעו לגיל שהוא מעבר לתוחלת החיים באותה מדינה זאת מחלה הרבה פחות קשה ממחלה שלוקחת ילדים וצעירים.

אז עצם זה שאלה אנשים מבוגרים אז לא צריך להתייחס לזה?
דרך אגב, תוחלת החיים היא ממוצע גיל המוות. אם כל מי שיעבור את תוחלת החיים ימות אז תוחלת החיים תרד.

החיסון היה אמור גם למנוע הדבקה, פשוט זה לא הצליח באומיקרון. בגלים הקודמים זה כן הצליח בצורה כלשהי.

פשוט כמו תמיד, אתה כותב דברים מאוד נכונים ומפספס לדעתי את העיקר.
מעולם לא התווכחתי איתך על כמה הנתונים מדויקים, התווכחתי איתך מאז ומעולם על איך להתמודד עם הנושא. זה לא משנה אם מתו 100 או 50, וזה לא משנה אם החיסון מונע הדבקה ב10%, 20% או 94% כשדנים על האם הוא טוב.

בסוף מבחינתי הטענות הרלוונטיות שלך היו בנושא האנטי חיסונים והאנטי הגבלות למי שלא מתחסן.
מעולם לא גיביתי טענה שלי ב94% הגנה של החיסון או ב117k מתים לצורך העניין

צריך להתייחס, אבל לאנשים זקנים סטטיסטית יש יותר סיכוי למות, אז אם יש מחלה שפוגעת בזקנים זאת מחלה פחות קשה ממחלה שפוגעת בצעירים.

לדעתי זה לא הצליח, פשוט יש גלים בקורונה, הפרש בין גל וגל זה 3 חודשים גם במדינות לא מחוסנות, פשוט יחסו את זה לחיסון. באומיקרון כבר אי אפשר היה להמשיך ולשקר.

אכן, ויכול להיות שאתה אישית לא היית משנה את דעתך, אבל אני מעריך שרוב האנשים שתמכו בכל ההגבלות והסגרים והחיסונים לא היו תומכים אם היו מציגים להם את המספרים האמיתיים.
אנשים צעירים לא היו מסכימים להישאר בבית בגלל מחלה שלא מסכנת אותם כשיש אפשרות להגן רק על הזקנים ולשמור עליהם ולתת לצעירים להמשיך לחיות ולפרנס את המשפחות שלהם.

אז חברים, עדכון אחרון מהClown World שהולך פה: הפעם הם באמת הגזימו ואני חייב לשקול את המשך דרכי:

אז קרה סקנדל כי רופא שהיה מושעה כמוני היה מספיק בר מזל וחטף אומיקרון. אחרי שהחלים הגיש בקשה כדי לחזור לעבודה אבל סירבו לו!! למה? כי הוא לא מחוסן.
אתם מבינים? למרות שהסיבה הרשמית להשעייה היא שאנחנו מסוכנים כי יכולים להדביק אחרים ולהפיץ את המחלה, אז גם אם החלמנו ויש לנו הגנה פי 6 לפחות יותר טובה מאשר למחוסן, אנחנו בחוץ. למה? כי זה עונש.

תמיד ידעתי את זה, עכשיו אני סתם עצבני כי הם מודים בזה בלי פחד.
אני בהלם מהרוע ומהקלות בה מתדרדרים לפשיזם בלי שום בעיה.
זה לא ייאמן. אין שום הגיון רפואי בשום דבר שהם עושים. רק תכרעו ברך.

אני אמשיך לסרב לכרוע ברך ולהתכופף בפני הרוע הזה, אבל אשקר אם לא אודה שכואב לי שאני יושב בבית.

מצטער אבל זה קשקוש של בנאדם שלא מבין איך מחקר אמפירי עובד. יש קבוצת מטרה וקבוצת ביקורת, המספרים הראו באופן ברור שמחוסנים נדבקים פחות מלא מחוסנים.

זה היה נכון בעבר ולא נכון לאומיקרון, עד כדי כך פשוט.

טיטי אתה אלוף בלירות לכל הכיוונים אלף ואחת שטויות ובגלל שאולי יש משהו אחד שאמרת שהוא כן נכון אתה בטוח שצדקת בהכל (כאילו יש מישהו אחד שלא ברור לו שהמספרים היום מוטים כלפי מעלה מהסיבות שציינת).

רד מהעץ ומהר.

כבר שאלתי אותך על המחקרים האמפירים שאתה כביכול קורא והמקסימום שיצא ממך זה שהפנית אותי לניוז פיד של משרד הבריאות.

עד עכשיו כל מה שכתבתי התברר כנכון, וכל מה שאתה כתבת התברר כלא נכון, כל מה שנשאר לך זה ההתנשאות המאוסה שכבר לא עושה רושם על אף אחד.

אתה טוען שהחיסון מגן מפני הדבקה 3 חודשים( כי ככה שמעת ממשרד הבריאות ולא קראת שום מחקר), הגלים של הקורונה הם במרווח של כ 3 חודשים, אם המרווח לא היה דומה גם במדינות לא מחוסנות אז השטויות שלך על מחקרים אמפירים שאתה לכאורה מבין ואני לא היו אולי שוות משהו
עד עכשיו כל ירייה שלי היא בול.

ידידי, אני טענתי לפני יותר מחודש שהמספרים מתחילת הקורונה מוטים, מתחילת הקורונה ולא המספרים עכשיו, אתה כרגיל ירית אז את גיבוב השטויות הרגיל שלך שאני הזוי ושאני לא מבין במחקרים, אבל הנה מתברר שהמספרים מתחילת הקורונה אכן מנופחים.
כדי שלא תצא נקניק אתה מודה כרגע שהמספרים עכשיו מנופחים ושכולם יודעים זאת ושמה שאני כתבתי לא שווה כלום, אבל ידידי, אני כתבתי מזמן שהמספרים מנופחים מתחילת הקורונה.

כל השירשור לפניך, אל תביא אלף ואחת שטויות, תביא שטות אחת שכתבתי, משהו שכתבתי שלא התברר כנכון או שהסיכוי שבסוף יתברר כנכון הוא לא גדול.
לספר סיפורים ולכתוב שטויות אתה טוב.

הנה דברים שאני טוען מתחילת השירשור -

1. היעילות של החיסון במניעת מחלה קשה ומוות הוא לא מעל 94% כפי שמספרים לנו, הרבה הרבה הרבה פחות.
  2. מספר המתים מקורונה מנופח לגמרי
  3. מספר החולים בקורונה מנופח
  4. מספר החולים קשה בביתי חולים מקורונה מנופח
  5. מספר חולים קשה/מאומתים קורונה מחוסנים ביחס ללא מחוסנים שמפרסם משרד הבריאות מוטה מאוד ולא מדוייק
  6. כנראה והחיסון לא באמת מונע הדבקה.
  7. מסיכות זה הדבר הכי מיותר שיש.
  8. הסיכוי של צעירים בריאים למות מקורונה הוא אפסי.

חוץ מנקודה 6 הכל לדעתי כבר הוכח.

הדבר היחיד שאתה טענת ועלול להתברר כנכון זה שהיית באותו כיתה עם אריאל קרלינסקי.

בקיצור, אתה טוען שאתה מאמין למחקרים אמפירים שבוצעו ע"י אותם אנשים שאתה מאשים עכשיו שהם מנפחים מספרים באומיקרון, הגיוני.

ולכמה אנשים גרמו להתחסן בלי באמת שהם רצו לדחוף משהו לגוף שלהם נטו בגלל הצידוק שמגיע בגלל המספרים האלה?
אתה בעצם אומר שזה טוב שהם שיקרו וניפחו מספרים כי זה נתן הצדקה להגביל אנשים באופן קיצוני ולדחוק אותם כדי להתחסן אבל מצד שני זה לא טוב כי יצר שנאה ופילוג?

בכל מקרה לענייננו - זה שגילו את ניפוח המספרים רק עכשיו בתקופת האומיקרון לא אומר שפעם ב״אלפא״ ״דלתא״ ״מגטרון״ לא היה ניפוח, זה דווקא גורם לי להאמין עוד יותר שהניפוח היה קיים מההתחלה.

אם הניפוח קיים מההתחלה(כמו בבריטניה לדוגמא) אז בהכרח כל מחקר שנעשה על נתונים בנושא הזה הוא פסול כי הוא מתבסס על נתונים שקריים, מסולפים ולא קשורים למציאות.

כמו שטיטי אמר - אולי לך זה לא היה משנה כלום והיית מתחסן ותומך בהגבלות מסוימות, אבל יש המון המון המון שלא היו סותמים את הפה ופשוט מקבלים את הגזירות, ומתחסנים, אם מלכתחילה היו אומרים להם שהסיכוי שלהם לחיות הוא הרבה מעל 99%.
בניגוד גמור לזה רק פמפמו לנו שכל בן אדם הוא חולה פוטנציאלי, שלא מחוסנים מרססים דלתא, שאם תהיה בלי מסיכה סבא שלך יידבק וימות, שהקורונה היא מחלה קשה לילדים(יש פרסומת שרצה כבר תקופה עם סלוגן הזה וכולנו יודעים שזה חרטא) ושכולנו בסכנת הכחדה המונית.

והנה עכשיו מגיע זן הקורונה שאפילו ה pcr לא מגלה, אפילו תסריטאים של טלנובלות מקולומביה לא היו יכולים לחשוב על טוויסטים יותר הזויים בעלילה.

אני אומר שאם 100k מתים מצדיקים הגבלות אז גם 50k מצדיקים הגבלות.
כלומר את ההגבלות היה אפשר להצדיק גם עם מספרים מנופחים פחות.
לא אומר שהמספר הזה מצדיק הגבלות, רק שאם הגבוה מצדיק אז בקלות גם הנמוך.

לרגע לא חשבתי אחרת, וחשבתי שזה גם היה ברור ממה שכתבתי. גם כשדיברתי על ה100 אלף הם כמובן לא מהאומיקרון.

אבל אני לא תומך בהגבלות היום.
גילו שהחיסון לא עוזר נגד האומיקרון אז מיותר להגביל לא מחוסנים. בכללי גם דעתי השתנתה, אבל מסיבות שאינן קשורות במספר המתים, אלא בהבנה שהמצב נשאר איתנו וצריך לחיות איתו ושזה לא פרופורציונלי כל נושא התו הירוק.

פה ההסתכלות האגוצנטרית שניסו להתמודד איתה בעזרת הגבלות.
ברור שלך, אדם צעיר ללא מחלות רקע, אין בעיה לחלות. אבל אם החיסון מקטין את סיכויי ההדבקה (מה שהיה נכון עד האומיקרון) אז בסוף בהחלטה שלך אתה דופק אדם אחר.
אני בהחלט תומך בגזירות ללא מחוסנים, אך שיהיו כלכליות, כמו שהבדיקת קורונה תהיה מכוסה רק עבור מי שמחוסן.

אני אולי לא חושב שזה צודק לכלוא את הלא מחוסנים בבתים (למרות שזה מעולם לא קרה), אבל אין זה הופך אותם לצודקים.
פשוט העונש של התו הירוק אינו פרופורציונלי ל״עבירה״. הרבה אנשים עושים דברים גרועים מלא להתחסן שפוגעים בחברה הרבה יותר.

אז עצם זה שהדעה שלי היא שהלא מחוסנים לא צריכים להיות כלואים בבתים לא הופכת אותם לצודקים בעיני. עדיין מדובר באקט אגיואיסטי בעיני שאני לא מסכים איתו. אבל זה זכותכם ואתם לא האויב פה, לא צריך לשנוא אדם כי הוא חושב אחרת ממך.

בכל אופן, בזמן האומיקרון לחיסון אין שום יתרון לסביבה אז זה לא רלוונטי, כרגע כל הגבלה מיותרת לחלוטין, כשלחיסון תהיה השפעה בנושא ההדבקה אז יהיה מקום לשקול משהו, אבל לא הגבלה בסגנון של התו הירוק בעיני.