אם אוכלוסיית הסיכון ידועה מדוע לא להגביל את צעדיהם בשלב הראשון של ההתמודדות עם המגיפה? קצת מוזר לי להכניס את הג’ינג’ים והברונטים למעצר בית כדי להגן על הבלונדינים במקום שהבלודינים יכניסו את עצמם לבידוד. זה בערך כמו שנתחיל להכניס לכלא אנשים שאוכלים במבה כי יש אנשים שאלרגיים לבוטנים.
למה שלא יבקשו ממך ממש יפה להתחסן? אני רץ להתחסן. למה שלא ישלמו כסף למתחסנים במקום לכלוא את אלה שלא?
למה לא לפתוח את כל מקומות המסחר בשעות מסוימות רק לבלונדינים כדי להקל עליהם את הבידוד?
לא להכניס לבידוד אלא לחסן. בסיפור שהמצאתי זה מספיק.
במקרה כזה אני חושב שיותר הוגן אבל לסגור את מי שלא יהיה מוכן להתחסן ולא את הבלונדיני שיצטרך לבחור בין סגר למוות.
בדיוק כמו שיותר הוגן לכלוא את זה שנוהג ללא רישיון ולא את זה שרוצה לחלוק איתו את הכביש וזה מפריע לו.
כתבתי כבר מספר רב של פעמים שבעיני עדיף עם הטבות. גם במצב הנוכחי. הקלות מס, סבסוד בדיקות וכו׳…
כלומר אני מסכים איתך פה.
למה לא להתחסן ולהמשיך לחיות כרגיל?
הלוואי שהיה אפשרי. בסיפור שכתבתי זה לא. האמת בכל סיפור זה לא, גם בקורונה אין לנו אפשרות למגן את כל מי שרוצה.
נכון, אבל אם זה לא יספיק אז כן הייתי מוסיף הגבלות.
כמובן שבדוגמה ההיפוטתית.
אבל שוב כזה זה לא קשור לקורונה עצמה, פשוט לא חושב שאפשר להגיד מה סעתי בהתייחס לסנריו לא ידוע, זה הכל. ווריאנט שונה דורש התייחסות שונה, חיסון שונה דורש התייחסות שונה.
אבל כן אני לא נגדכם בנושא הזה. רק חושב שונה בנוגע לחיסון עצמו (לא למסביב)
גב, אני חושב שהדבר שהכי מציק לי בדיון איתך הוא לא האופן שבו אתה משנה את דעתך. אתה צודק, זה בהחלט מותר וראוי. מה שמציק לי זו האדישות לכך שבאמצעות הונאה הפנו אותך נגד עמך אתה, וגם עכשיו כשאתה מתחיל להבין שיש מצב שראית את הדברים לא נכון, אתה מסרב להניח להונאה ולגלות חשיבה עצמאית. אתה לא בא בביקורת כלפי הדרך שבה נפלת בפח, והכי גרוע, אתה לא עושה בדק בית איך הביאו אותך להאמין שזה בסדר לפגוע בציבור שלם מהאנשים שהם המשפחה שלך באמצעות תעמולה שקרית.
אתה אולי תגיד שאני מגזים, אבל גם כעת אתה בעד פגיעה כלכלית בלא מחוסנים. אתה אומר ״אני נגד הגבלות״, אבל באותה נשימה אתה מבקש לייפות מעט את המילים שאיתן אתה מרגיש לא בנוח ומבקש שיפגעו ל״לא מחוסנים״ בכיס כדי לכפות עליהם להתחסן.
אתה בחברה טובה כאן, כמעט. אני ועוד כמה ממכריך הלא מחוסנים יכולים להרשות לעצמנו את הפגיעה שהשיתו עלינו בשנה האחרונה. בעיניך זה רק קנס קטן, תמריץ עבורנו היהירים ללכת להתחסן. לא משהו שיהרוג אותנו.
אבל יש חלקים נרחבים באוכלוסיה שלא יכולים בכלל לגמור את החודש. כל פגיעה הכי קטנה בכיס שלהם היא פגיעה אנושה. אנשים שאין להם מאיפה להביא את האקסטרה הזו שנראית בעיניך סבירה. האקסטרה שגורמת לך ללכת לישון בנוח בלילה כי אתה לא כפית על אף אחד לוותר על האוטונומיה הגופנית שלו. אבל זו אותה אקסטרה שתכריח בהחלט אנשים רבים ללכת נגד צו מצפונם.
יודע כמה רחוק זה יכול ללכת?
בגרמניה כבר הרבה זמן יש הגבלות על לא-מחוסנים. אנשים רבים לא יכולים לעבוד בגלל סטטוס חיסוני. גבר זייף תו-ירוק כדי שאישתו תוכל להמשיך לעבוד. הדבר התגלה ע״י המעסיק שלה, והזוג חשש שבעקבות העבירה החמורהיקחו מהם את הילדים. בשל כך האב רצח את אישתו ושלושת ילדיו והתאבד.
הבאתי את הכתבה מוואלה, היא הופיעה בכל אתרי החדשות. תחפש ותמצא עוד מקורות.
עכשיו, אתה מרגיש מאוד בנוח להשית מגבלות כלכליות על לא-מחוסנים כי אילפו אותך להאמין שהלא-מחוסנים מזיקים לסביבה שלהם מתוך אגואיזם וחוסר התחשבות. אתה גם מרגיש בנוח שהמצב מגיע לידי מוות? סה״כ אני בטוח שבהתאם לדעות שחשפת עד כה, אתה גם היית רואה בזיוף תעודות חיסון עבירה חמורה. אבל אתה בוודאי הולך לישון בשקט בלי לחשוב על ההשלכות.
ועם זאת, אני כמעט מתרחק מהכוונה המקורית שלי בפוסט הזה שאני כותב עבורך.
אני כותב לך כי נראה שאתה לא מודע לכך, אבל אתה מוכן לשמש סרסור לדבר עבירה של מישהו אחר, רק כי מישהו אמר לך שככה נכון.
כך לדוגמא את עניין הבטיחות בחיסונים.
ראשית אמור לנו שהחיסון בטוח, אבל לא היה להם זמן לבדוק את זה ומייד ידענו שזה שקר. ייתכן שהחיסון היה מתגלה כבטוח וייתכן שלא, אבל האימרה ״החיסון בטוח״ הייתה שקר. לא היה זמן לבדוק את זה וגם לא אוכלוסיית ניסוי מספיק גדולה.
בנוגע לבטיחות החיסון ישנם שני קולות. הקול הרפואי והקול התועמלתני.
בצד הרפואי אין חולק על כך שלחיסון ישנן תופעות לוואי שצריכות להחשב חמורות, במיוחד באוכלוסיית הגברים הצעירים. שם התהייה האם לחיסון יש תועלת יותר מנזק ממש לא מגיעה להכרעה. אוכלוסיה צעירה נוטה לעבור את הקורונה בקלות, ואילו העליה לסיכון בדלקת בשריר הלב אינה יכולה להלקח בקלות ראש. המערכת הרפואית מודעת לכך וזה לא דבר שמוסתר מהציבור.
עם זאת, קולות התעמולה ממשיכים בשלהם ואומרים לנו קבל עם ועדה שהחיסון בטוח. הם גם מחייבים את אותם גברים צעירים שבסיכון מהחיסון ללכת ולהתחסן בשלישית.
בהודעות שלך אתה חוזר שוב ושוב על כך שהחיסון בטוח. זו דעה, לא ידיעה. הדעה הזו מסתמכת על תעמולה. אפילו לא טרחת לבדוק את זה לעומק.
בנוגע ליעילות החיסון, שוב, אתה מסתמך על תעמולה. התעמולה אמרה לך שהחיסון יעיל. אלא שאחרי זמן קצר המציאות טפחה לקולות התעמולה על הפנים. החיסון נכשל בהגנה מפני הדבקה ומפני מחלה. אנשים שעברה חצי שנה מאז החיסון שלהם כבר לא היו מוגנים מפני המחלה, אלא רק מפני אישפוזים ומחלה קשה. אני לא בא להקל ראש בהגנה שהחיסון נותן, כל אחד שיעשה את השיקול שלו אם הוא מרגיש בסיכון ויחליט אם נכון לו או לא להתחסן. אני בא לאמר לך, שוב, שהדעה שהחזקת בה הייתה דעה לא מבוססת. דעה לא הגיונית מבחינה רפואית. fda נתנו אישור חירום לחיסון, ופה הציגו לנו את זה כאילו שזה אישור מלא. אבל אי-אפשר לתת אישור מלא לחיסון שעדיין נמצא בשלבי ניסוי. העובדה שהחיסון נכשל לאחר שלושה חודשים להגן מפני הדבקה אינה מפתיעה. פרק הזמן שבו החיסון נוסה לפני שאושר לשימוש לא הספיק בשביל לגלות את התופעה הזו. זה עד כדי כך פשוט, אבל התעמולה ממשיכה בשלה. עדיין ממליצים להתחסן בחיסון רביעי, למרות שאין חולק מבחינה רפואית שהחיסון לא יעיל נגד האומיקרון.
יש הרבה נקודות לגעת בהן בדעות שאתה מציג, אבל אבקש להפנות את תשומת ליבך רק לעוד נקודה אחת בטרם אסכם. הדעה שהלא-מחוסנים מסכנים את הסביבה שלהם.
אותה מכונת תעמולה משומנת שמאכילה אותך בסיסמאות ומסרים לתוך ההכרה ותת ההכרה אומרת לך שוב ושוב שהלא-מחוסנים מסכנים את סביבתם. באותה עת, היא משחררת את המחוסנים, שאין חולק על כך שהם לא מוגנים מפני הדבקות והדבקה, להתערות בחברה באין מפריע, להתקהל באירועים רבי משתתפים ובמקומות סגורים, לא דורשת מהם בידוד במגע עם מאומתים ובחלק מהזמן גם לא דורשת מהם להבדק.
מכונת התעמולה הממשלתית בעצם ממשיכה להזין את המגפה באמצעות המחוסנים שיש להם יד חופשית להדבק ולהדביק, ואז באה וטופלת את האשמה על הילדים ועל הלא-מחוסנים. האם אתה יכול לראות את זה? שוב, שלושה חודשים עד חצי שנה מהחיסון ואתה מדבק בדיוק כמוני. עוד לפני בואו של מגהטרון. כן, בוואריאנטים הקודמים. זה לא נראה לך בכלל בעייתי?
ראה אחי, איך הדעות שהסתובבת איתן מלאות בחורים. חלק מהחורים הוצגו בפניך לאורך החודשיים האחרונים באמצעות גרפים שפורסמו ע״י משרד הבריאות והובאו לך עם הסברים ע״י אנשים שתמכו בחיסונים והלכו להתחסן בעצמם. חלק מהחורים אתה עדיין לא רואה. אבל הנקודה היא לא כמה אתה או אני מבינים את הרפואה של המגיפה.
הנקודה היא ששכנעו אותך שזה בסדר לפגוע באוכלוסיה נורמטיבית, יצרנית, תורמת, מקיימת חיי קהילה, עושה מילואים, אנשים שהם בשר מבשרך. אנשים שלעולם לא היית חושב שזה בסדר לפגוע בהם עד לפני שנה. ושכנעו אותך לכך באמצעות שקרים. התסכים להתעורר?
ומאין תדע בפעם הבאה שלא שיקרו לך?
הרי בפעם הזו לא ידעת, לא כך?
מתי תעצור לחשוב בפעם הבאה? לפני שתעלה עם קילשונים ולפידים על שכניך?
אתה יודע, אתה מתנגד מאוד לשימוש בשואה כחלק מהדיון, אבל אתה לא נותן שום תקווה שלמדנו משהו.
ובכל זאת, זה לא פוסט כללי. אני לא כותב אותו לכולם, אני כותב אותו עבורך. אתה בן-אדם טוב. תעצור רגע ותחשוב איך זה שהסיתו אותך באמצעות הטעיות להאמין שזה בסדר לפגוע באנשים שאתה חושב למעשה כמוהם.
נכון. אתה חושב שאתה לא נגדנו. אבל מה שאתה חושב לא באמת משנה. מה שמשנה זה מה ישכנעו אותך לחשוב בפעם הבאה…
באהבה רבה אחי ושמור על עצמך.
אם עוד לא ראית את הסרט ״לכשכש בכלב״, אולי תהנה ממנו. הוא מסתובב סביב הנושא שלנו באופן מופלא, מדוייק, משעשע ומחכים (ולא, אין קשר למגיפות בסרט הזה).
לא הפריע לי כשהציעו לכם ארטיקים, כרטיס כניסה לסרט או לילה במלון. למרות שכל אלו יוצאים גם מהכיס שלי כמשלם מיסים, ולא מכוונים אלי כי אני לא מהמתנדנדים שישתכנעו להתחסן בשביל ארטיק. אם אני אתחסן זה כי אני מאמין שיתרונות החיסון עולים על הסיכון שהוא מציע לי. הלוואי שכל האוכלוסיה הייתה נוהגת ככה, אבל אני לא מאשים אף אחד שבגלל סגנון החיים הנוכחי לא מסוגל לקחת החלטות הרות גורל לבריאותו על סמך הגיון פשוט ומידע זמין.
אם נבחר כן להתפלסף, אז אולי חיזוק חיובי לחיסונים זה לא דבר טוב, או לפחות גבולי.
אני לא באמת יודע ולא באמת טרחתי לחשוב על זה לעומק.
אנחנו בזמן של מגיפה. היא אמנם סובלת בעיקר מיחסי ציבור ופחות מבעיות רפואיות, אבל לתוך הקלחת הזו נופלים כולם. גם מנהיגים מבולבלים שלא מבינים כלום ברפואה.
אז הביאו להם חיסונים ומישהו מכר להם אשליה שזה מה שיוציא אותנו מהבוץ. כלומר, אני מקווה שמישהו מכר להם אשליה ושהם לא היו מודעים מהיום הראשון שזה לא הולך לעבוד (וירוס נשימתי וזה…), והם הלכו על זה בכל הכוח.
זו הייתה טעות ללכת בכל הכוח רק על החיסונים, זו הייתה טעות להתעלם מהתוצאות של אייברמקטין שעושה כנראה פעולה יותר טובה מאשר התרופות החדשות (עובדות על מנגנונים דומים), אבל צריך להיות ריאליים. מערכת הבריאות מובלת על ידי חברות התרופות. מערכת הבריאות מציעה מעט מאוד הנהגה לכיוון שאליו היא מושכת. חברות התרופות מממנות את המחקרים ומתוות את הכיוון והדרך. אם חברות התרופות לא מוצאות רווח בטיפול מסויים אנחנו ניתקע בלי לקבל את הטיפול הזה גם אם הוא יעיל (אייברמקטין לא רווחי לאף אחד חוץ מאשר למטופלים, והם במקום האחרון - סתם צרכנים). אנחנו שבויים בקונספט רפואי לא בריא, אבל זה המיטב שיש לרפואה הציבורית להציע לנו ואני לוקח אותו בשתי ידים (ודואג לעצמי ל backup).
אז בסדר, שיתמרצו חיובית אנשים להתחסן. זה קהל שבוי כך או כך והוא לא הולך לשום מקום. הוא מבקש להשאר שבוי.
תראה איך מתמרנים אנשים לשנוא את מי שהם היו אמורים להגן עליו. אפילו אנשים אינטיליגנטיים שאתה ואני מעריכים. אז על אחת כמה וכמה הקלות שבה מתמרנים אנשים עם פחות מודעות עצמית.
ובין היתר אלו אנשים שלא ידאגו לבריאות שלהם במידה שבה אני דואג לשלי כשאני בוחר שלא להתחסן. מישהו צריך לקבל בשבילם החלטות, וכאלה שאפשר ליישם בקלות יחסית.
מורכב…
עריכה
כשדחפו פה ובשאר העולם חיסון ניסיוני למיליוני אנשים מבלי לדעת מה יהיו ההשלכות ארוכות הטווח זה הדאיג אותי.
גם היום לטעמי מוקדם לדעת. הייתי מחסן את האוכלוסיה בסיכון ונמנע מלתת את החיסון למי שצעיר (עד כדי לבקש הצדקה ממי שמבקש להתחסן מתחת לגיל 30).
בוא נקווה שלא נתחיל לראות בעוד כמה שנים בעיות פוריות או עליה בשכיחות של מחלות כרוניות בעקבות החיסון - אם כי אני מודה שהיום אני קצת יותר רגוע בהקשר הזה.
חיזור חיובי וחיזוק שלילי כשמדברים על היבטים כלכליים הם סוג של מכבסת מילים.
הרי הכסף מגיע מאיפושהו, וכשחצי מדינה מקבלת תשלום אז זה כנראה על חשבון החצי השני.
אם חצי מדינה משלמת פחות ביטוח, אז זה יגדיל לחצי השני.
אבל אם זה גורם לתחושה יפה יותר, אז אני לא בעד שהמחיר של הביטוח עבור מתנגדי החיסון יגדל אלא ששל המתחסנים יקטן, פשוט בפועל זה מה שיקרה.
זה כמו שקנה פיצה ב200 שקל. אם אנחנו 5 אנשים זה יוצא 40 לבן אדם. אם נחליט שאנחנו רוצים שמישהו לא ישלם כי זו היום הולדת שלו אז זה לא שנמשיך לשלם 40 וחברת הפיצה תקבל רק 160, אלא שכל האחרים יצטרכו לכסות את החלק שלו.
אני לא חושב שאני צריך לשלם את הוצאות הבדיקות של אדם שסירב להתחסן. שיפסיקו לסבסד אותן, רוצה להבדק תפאדל, אל תכריח אותי לשלם לך על זה. אני עדיתי את מה שצריך כדי להמנע.
אם יש בן אדם שאין לו כסף לבדיקות והוא עדיין לא רוצה להתחסן אז שיחליט מה סדר העדיפויות בחייו. אני גם מתנגד נחרץ לקצבאות ילודה. אם מישהו רוצה ילד שיוודא שיש לו את המשאבים לדאוג לו. ילד זה שמחה (כלומר על פי מה שאומרים, עוד לא שם חח) אבל לא אני אמור לשלם את השמחה הזו עבורך.
זה כמו שמישהו יירצה מרצדס. יפה מאוד שהוא רוצה אבל שיחסוך עבור זה. זה לא אמור לבוא ממני.
הבחירות הבסיסיות בחיינו תמיד תלויות במשאבים, ואני חושב שבחירות שנעשות כנגד טובת הכלל לא צריכות לקבל את המשאבים מאותו כלל.
אין שום חדש תחת השמש גב.
אתה עדיין בעד הגבלות ועונשים ללא-מחוסנים, אתה רק מכבס מילים ומנסה לייפות את המציאות. לא משנה איך אתה קורא לזה - חיזוק חיובי, חיזוק שלילי, אתה בעד אפליה.
בהתחשב בכך שכל הרקע לאפליה הוא שטיפת מוח מאסיבית לאוכלוסיה ולא שום דבר שקרוב לצידוק מדעי, שיהיה לנו בהצלחה.
זה לא מוביל אותנו למקומות טובים. כשאתה חושב שצריך להפלות בין חלקים שונים של האוכלוסיה אתה עלול לגלות שכל המערכת קורסת.
כמה זמן תצליח לשכנע אוכלוסיה שאתה מפלה אותה לרעה להמשיך לשלם מיסים, לעשות מילואים ובכלל לציית לחוקים? או שאתה רוצה לזרוק אותי לכלא כי אני לא רוצה לשלם על בדיקות שאתה מחייב אותי לעשות כי אתה רוצה להפעיל עליי לחץ להתחסן בעוד שאנשים מחוסנים הם המנוע האמיתי שמפיץ את המחלה?
שוב, שיהיה בהצלחה.
התעדכנת כבר מה קורה בקנדה?
אני מקווה שזה יתפשט בקרוב בכל העולם.
אבל במציאות, הטבע גובר על הטמטום האנושי. האומיקרון כנראה יעצור את כל הטרלול פשוט כי מתישהו לא יצליחו להמשיך ולהצדיק הגבלות על אוכלוסיות בגלל צינון.
רגע מה?
אז בא אדם שהצליח באופן חוקי להשתמט מהצבא וידרוש את
מענק השחרור. לדעתך לא לתת לו זה מתכון לאנרכיה? כי אז כל מי שלא עשו צבא (מסיבות חוקיות כן? ילדים, נישואים, דת וכו) יחליטו שלמה להם לשלם בכלל מיסים?
למדינה יש אינטרסים, ותפקידם לדאוג שהאינטרסים האלה ימומשו.
אם האינטרס של המדינה הוא שנתחסן אז בהחלט צודק לתת הטבות למי שיתחסן כדי למשוך יותר מתחסנים.
בדיוק כפי שלמדינה יש אינטרס שנתגייס למקומות משמעותיים כי אין צורך בהרבה משקי ממטרות, אז המדינה נותנת משכורות גבוהות יותר, מענקי שחרור, והטבות למי שילך לתפקידים משמעותיים בצבא.
אבל סליחה זה לא דמוקרטי לתת לאיזה משק ממטרות שבא לצבא ליומיים את אותן הטבות שאני זוכה להן אחרי ששירתתי 3 שנים כחייל קרבי…
אז כן, אתה רוצה לא להתחסן? זכותך! אבל כרגע אתה כאדם עולה למדינה יותר כסף. אתה צריך לעשות יותר בדיקות קורונה, אתה עם סיכוי גבוה יותר להזדקק לטיפול רפואי, ואתה מדביק יותר אנשים (נכון עד לאומיקרון) והם יזדקקו ליותר טיפולים רפואיים.
אז כן, אני בהחלט חושב שמגיע לי העדפה מתקנת על כך! או שמלכתחילה בואו לא נקשיב להנחיות המדינה.
המרחק מפה להחלטות לא דמוקרטיות קצר? את המרחק הזה עברנו מזמן עם חוק הגיוס. מוזמן ללכת למחות עליו, הוא דמוקרטי הרבה פחות. על הדרך תדרוש מענקי שחרור ופיקדונות למי שלא עושה צבא (הרי זו זכותם, לא?).
שמת לב תחילה להתעלמות של התקשרות ואז מהכתבות השקריות לחלוטין בוואלה וישראל היום? מדהים איך קוראים להם ניונאצים, אלט רייט ומתנגדי חיסונים. זה טירוף וזה רוע.
המילים הללו איבדו כל משמעות לחלוטין.
או במילים אחרות ״אני לא בעד סגר, אפליה, כפייה והסתה נגד לא מחוסנים אבל אם המדינה בוחרת להתמודד ככה עם חוסר היענות להתחסן אז אני בהחלט בעד כי זה מה שהמדינה החליטה״
מה שהמדינה קובעת, לו יהי.
*מזכיר לך ש״המדינה״ הכל יודעת העבירה חוק דיקטטורי ברוב של 9 מול 3, ל90% מהנבחרים שקובעים את המדיניות והחוקים לא היו את הביצים ואת הבושה להגיע לכנסת ולהצביע על חוק שהופך את המדינה לדיקטטורה.
גם עם זה אתה מסכים כי ״המדינה״ החליטה להתמודד עם הקורונה בצורה כזאת?
אם המדינה החליטה לבזבז מיליארדים על בדיקות של אנשים בריאים כל יומיים זאת לא בעיה שלי, זאת בעיה של המדינה שהחליטה ליישם דבר כלכך מטומטם ובזבוז כסף טהור.
זאת בעיה של המדינה שמחליטה לשרוף כסף במקום לחשוב על דרכים יעילות יותר להתמודד עם מה שקורה כאן,
שנתיים תקועים בלופ כאילו הקורונה התחילה אתמול ולא משנים אף דרך או שיטה.
אבל אני אשם בזה שהמדינה שורפת כסף, סבבה.
ואם הנחיות המדינה יהיו להלשין על אנשים לא מחוסנים לרשויות? גם אז תעשה את זה בלי למצמץ או שתגיד לעצמך ״וואלה הנחיות המדינה ממש מפגרות ואני לא עושה משהו כזה״?
מגיעה לך העדפה מתקנת? על מה ולמה?
כי בחרתי לא לסכן את עצמי ולהזריק לעצמי 4 פעמים בשנה איזשהי זריקה ולא הקשבתי על עיוור למדינה בניגוד לבן אדם שהזריק לעצמו חודש אחרי שהתחילו לשווק את החיסון?
או שמגיעה לך העדפה מתקנת כדי שחס וחלילה לא תרגיש פראייר מזה שאתה לקחת את החיסון ויש מישהו שלא לקח את החיסון ואתם שווים מבחינת זכויות?
המדינה היא לא קודש הקודשים, ה״מדינה״ כרגע היא אסופה של אנשים מושחתים שהקשר בין מה שהם עושים בפועל לבין ההבטחות שבגינן הן נבחרו הוא מקרי בהחלט, והקשר בין ההנחיות שלהם לטובת העם ורצון העם בפועל הוא פשוט לא קיים.
אם טיטי וליאור היו אנשי תרבות בארה"ב הם היו מזמן עוברים “cancel” ומוגדרים בתור alt right וטראמפיסטים. … כן ליאור עכשיו אתה יחד איתי ורביע… תאהב את זה או לא. אני ילמד אותך גם לשיר שירי אצל ולח"י ושירים על ארץ ישראל השלמה והטובה. תתחיל לסנן את המשפט הבא:
הוא אידיוט וזה לא מהיום (אורי משגב). אבל בגדול, אני ינסה להתנסח בצורה שלא תעשה טריגר פה לכמה אנשים.
אני שאלתי שאלה דומה. בישראל רוב הימין בעד משטר ההגבלות והחיסונים אבל במערב ובארה"ב בפרט, הימין הוא נגד. זה באמת נושא מאוד מעניין ואפילו מסקרן כי ההבדלים ביננו לבין הגישות במערב הוא עצום.
מה שצבוע בו שהוא מגדיר את עצמו שמאל ליברלי דמוקרטי. אין לו שום קשר לשם. אני פי מילארד יותר ליברלי ודמוקרטי ממנו ואני איש ימין. הוא מרקסיסט לכל דבר. הוא פשוט שקרן.