קורונה :: הדיון של הקוביד

איזה הזייה. איך זה הגיוני בכלל?

מה זאת אומרת? אלה ההנחיות.

לא מבין איך מישהו לא מחוסן יכול להכנס למקומות ציבוריים לעומת מי שחוסן פעמיים — אבל שיהיה 🤷🏻

מחלה מביאה חיסון טבעי, כך שהוא דווקא כן מחוסן, רק שהוא לא חוסן בתכשיר הניסיוני.

אגב, החיסון הטבעי יותר חזק משלושה או ארבעה חיסונים, אבל זה לא חדש ברפואה, וממילא הרפואה המוכרת לא הייתה הגורם הכי משפיע בקבלת ההחלטות בעניין הקורונה עד כה. ״המציאו״ רפואה חדשה שתואמת את ההנחיות ולא קשורה לתהליכים גופניים שמוכרים כבר עשרות שנים.

מצטער אחי אבל היה לי ממש קשה עם מה שכתבת.
אתה חי במדינה וצריך לציית לחוקיה. דעתך לא רלוונטית לנושא הציות לחוק, היא רלוונטית בנוגע לבחירת המחוקקים וזכותך גם להפגין ומה לא, אבל חוק הוא חוק.

לצורך העניין, האם אדם רשאי להעלים מס כי לדעתו מסים זה חרא? האם אדם קפיטליסט רשאי לשלם מס נמוך יותר כי כך הוא מאמין?
חוק לא עובד לפי דעתך.

כי אלה ההנחיות! מה לעשות.
צא להפגין, תחליף שלטון (לא שביבי התנגד למסכות), אפילו תשים את המסכה בכיס עד שיבוא השוטר. אבל מצטער להגיד לשוטר שההנחיות הן על הזין שלך זו פשוט חוצפה ואני ממש לא הייתי מאשים את השוטר אם היה עוצר ומעכב אותך.

אני חושב שזה חינוך דפוק. שנאת שוטרים היא לא דבר טוב ולא משנה כמה אתה לא מסכים עם נושא המסכות או אפילו מקרים נוספים.
אני לא יודע בת כמה היא, אבל ילדים בגיל צעיר לא תמיד יורדים לסוף דעתך. הם לא תמיד מבינים מה הכוונה שלך, יכול להיות שמבחינתה מדובר באנשים נחותים. זה לחנך לשנאת שוטרים עם כל המשתמע מכך.

מעניין לי את הביצה אם תשימו מסכות או שלא תשימו. תתחסנו או שאל תתחסנו, זה שלכם. אני גם לא מסכים עם רוב ההנחיות בנושא.
אבל לעודד אנרכיה זה קו אדום לדעתי. אם שוטר אומר לך לפעול לפי החוק אז צריך לפעול לפי החוק. אפילו אם הוא מוזר או מציק. בסוף אמרו לך לשים מסיכה, לא לירות באף
אחד ולא לפגוע באף אחד. הדבר הכי הכי גרוע שהיה קורה לך מלציית לחוק זה שהיית צריך להריח את הקפה של הבוקר קצת יותר מקרוב.
תוריד את המסכה אחרי שהשוטר ילך, אבל אל תירק לו בפנים.

צייתנות הרבה יותר מסוכנת ומפחידה אותי מאנרכיה. יש חוקים שאתה לא יכול לחוקק ויש תקנות שאתה לא יכול להתקין. האף והפה שלי לא נמצאים בתחום השיפוט של אף שוטר או מחוקק.

באמת? יותר יפחיד אותך להכנס למדינת חוק מאשר למדינת אנרכיה? אתה בטח גם מרגיש יותר בטוח ברמאללה מאשר בברלין, נכון?

אל תסכים עם החוק, זה בסדר גמור. גם אני לרוב בלי מסיכה. אבל בחיים אני לא אגיד לשוטר לא בסיטואציה כזו. גם אם אדם בסופר יבקש ממני מסיכה אני אשים. החוק איתו ואם זה מפריע לו אז בכיף אני אשים. לא צריך לחפש ריב בכל דבר ועניין.

חוץ מזה שאני מדבר על מקרים שאינם בלתי מוסריים. לא מדובר בצייתנות שפוגעת באחר (נפסול מראש את ההשוואות לשואה, תודה).
אם נעודד התעלמות מהחוק אז אתה תזרוק את המסכה לפח, אחר יפסיק לשלם מיסים, אחר ייסע במהירות של 200, ואחר יחנה בחניית נכים.

גם אני כשאני הולך ברגל אני אחצה לא במעבר חציה ואפילו באור אדום (כמובן שכשהכביש ריק). אבל:

1. אני בחיים לא אעשה זאת עם הילדים שלי, אחנך אותם לציית לחוקי התנועה (אפילו שזה מפגר לחכות ליד המעבר חציה כשהכביש פנוי לגמרי).
  2. אני בטח שלא אצחק לשוטר בפנים כשהוא יגיד לי לא לעבור.

אני לא אומר שאתה טועה בטיעון שלך, אני טוען שמדובר בחינוך רע ושגוי. חשיבה ביקורתית היא לבקר את המדינה, לא לריב עם שוטרים.

גב, אתה אומר דבר והיפוכו באותו משפט… אם אתה חוצה כביש לא במעבר חצייה איך אתה לא מעודד את הילדים שלך לעשות כך?

אבל גם בברלין וגם בתל אביב הרבה אנשים עושים כך על בסיס יומיומי.
אני לא מחנה בחניית נכים אף פעם כי אני מכבד את זכותם של הנכים, לא בגלל החוק, ואני לא שם מסכה למרות החוק.

אני אומר שיש דברים שאני אעשה לבד אבל לא עם הילדים שלי (לצורך הדיון, אין לי ילדים).
אז כן, לבד אני אחצה את הכביש בלי רמזור ירוק וגם לא במעבר חציה (כשהכביש ריק), אבל עם הילדים שלי אני אעמוד יפה.
כולם ״מתקלקלים״, זה יקרה להם לבד, אני לא אחנך אותם לחצות באדום. הם יהיו זהירים בהרבה אבל כשיראו שאני תמיד הייתי זהיר (כי זה הצד שהם יראו בי).

אל תחנך את הילדים שלך להתנגד לשוטרים, זה פשוט לא נכון לעשות, עם כמה שלא תסכים איתם זה פשוט שגוי.

גב אתה קצת מתבלבל. אני לא נגד חוקים באופן כללי. אני נגד חוקים מוגזמים ומיותרים. אני חושב שהעולם המערבי הולך לכיוון של הקצנה בחקיקה ומאחר ותודה לאל אין למדינה יכולת אמיתית לאכוף את כל החוקים ההזויים שהיא מחוקקת תפקידו של האזרח הפשוט, האדם הנורמטיבי, לקבוע מה כן ומה לא. לקבוע מתי המדינה חוצה את גבולות האוטונומיה של האדם הפרטי.

אתן דוגמאות:

1. אני לא ארים קקי ביד שלי. זה פשוט לא נמצא ברפרטואר ההתנהגויות שלי. כרגע אין לי כלב אבל כלבים רבים גידלתי ומעולם לא הרמתי קקי.

2. על הפנים שלי אני מחליט מה לשים ומה לא לשים. אין למדינה שום זכות בעניין. אם בנאדם בסופר יגיד לי לשים מסיכה על הפנים (קרה) אני אגיד לו שהוא חצוף וחסר נימוס (קרה) כי זה מה שהוא. הפנים שלי הם לא נחלת הכלל.

תאר לך שיחוקקו חוק שאסור לאכול חיות. תאר לך שיחוקקו חוק שחייבים להתחסן. תאר לך שיחוקקו חוק שחייבים להוריד לכלבים את מיתרי הקול.

ליאור אתה מתכון לאדם רגיל? או לאחד העובדים שם?

אדם רגיל אתה צודק. עובד באותו מקום עושה את זה כי זה העבודה שלו.

ומי שמך להיות המחוקק?
לדעתך חוק המסיכות מוגזם.
לדעת אדם אחר חוק המיסים מוגזם.
לדעת אדם שלישי חוק החניות נכים מוגזם.

האם זה נכון ששלושתכם תפעלו לפי צו מצפונכם ולא לפי החוק? האם המדינה לא יותר טובה כשמצייתים לחוקים אלה?

לא הגעתי גם למקרים קיצוניים בחברה שלנו ובהחלט יש המון אי הסמכות גם לחוקים קריטיים הרבה יותר, פשוט לא רציתי לקחת את הדיון להשוואות הללו.

אז אל תגדל אף פעם כלב!
האם היית רוצה ללכת ברחוב שכולו קקי? כנראה שלא, לכן צריך לאסוף אחרי הכלב!
או שזו הגישה של מה שמחוץ לבית שלי הוא על הזין שלי. ואז ברוב הכפרים בארץ מתנהגים ככה כשזורקים את הזבל מהחלון פשוט.
חלק מהקטע של לחיות בקהילה זה לשמור על חוקיה, אי אפשר רק לקחת בלי לתת.

אשאל אותך שאלה. אם יש לך חבר שכל פעם כותב לך לצאת החוצה כי הוא בדרך ופעם אחר פעם הוא יאחר, האם תמשיך לצאת החוצה כשהוא אומר לך?
אז בדומה ככה במדינה. רובינו נראה שלט של 80 קמ״ש וכנראה שנסע שם 90. אתה חושב שהמשטרה לא מודעת לזה? אתה חושב שזה משהו שרק אתה עושה?
אז לכן המדינה יודעת שכולנו תמיד נגנוב קצת. נגנוב 10 קמש במהירות נסיעה, נגנוב את הרמזור הכתום וכו…
לכן המדינה יודעת שכשהיא מחוקקת חוק אנחנו כנראה שנציית לו ברמה פחותה מהחוק עצמו.
נשכח רגע מההצדקה עצמה של חבישת מסיכה. המדינה יודעת שאם יגידו לנו ללבוש מסיכה רק במקומות סגורים אז אנשים יזרקו על זה, לכן החוק היה לגבי מסיכה בחוץ, כדי שנתרגל לקחת אותה קודם כל וככה מי שיזרוק רק קצת על החוק גם ישים מסיכה במקומות ציבוריים.

החברה מורכבת מאנשים שיצייתו לחוק לגמרי, אנשים שיגנבו ממנו קצת ואנשים שיגנבו ממנו הרבה.
אם יכוונו את החוק בדיוק לרמה שיצפו שננהג בה אז רק החלק שיציית לחוק לגמרי יעמוד ברמה.
אם יכוונו את החוק להיות קצת יותר קיצוני אז גם האוכלוסיה שגונבת ממנו קצת יעמדו בו. אלה אוכלוסיית הלנסוע 90 בכביש של 80 למשל.

אפשר להשתמש בדוגמאות אחרות חוץ משאריות של כלבים? אני מנסה לאכול עכשיו. :stuck_out_tongue_winking_eye:

מסכים עם זה.
ליאור מה הקטע שלך עם להשאיר סירחון אחרי הכלב שלך?
זה האמת חוק חשוב וקריטי לחיים במקום שיש בו בני אנוש אחרים.

אני לגמרי בעד לפעול לפי צו המצפון ואני גם בעד שחוקים ייצגו את צו המצפון המשותף של בני האדם.

למה שאני לא אגדל כלב? כדי שהמתעללים יוכלו להמשיך לגדל כלבים בעיר? אנומליה מפגרת. עירונים לקחו כלבים אומללים לגור בבנייני דירות. לכלבים לא היה איפה לעשות קקי כי בעיר אין אדמות. אז הוציאו חוק מפגר שאנשים ירימו קקי ביד. אני גר בסביבה כפרית. אף כלב נורמלי (שלא הונדס גנטית) לא יבחר לעשות קקי על מדרכה. הסיבה היחידה שהם עושים קקי במקום שאי אפשר לחפור בו זה כי בני אדם לוקחים אותם קשורים ברצועה על אספלט או על מדרכות. אתה מבין גב, החיים הם קצת יותר מורכבים… איפה שאני גדלתי כלבים הסתובבו חופשי, מידי פעם היית דורך על קקי ואז מנקה את הנעל (או את הרגל כי איפה שאני גדלתי הלכנו יחפים למרות שבמחשבה שניה אגב באופן מעניין מאוד מעולם לא זכור לי שדרכתי יחף על קקי). ואז באו בני אדם והתחילו להמציא חוקים מפגרים ולחשוב שהם ממש ממש צודקים.

ואם כבר דוגמאות, למה 90 קמ"ש? מה זה נותן? עוד דוגמה לטמטום אנושי.

אדם רגיל…

לעובדים יש לי תשובה אחרת (אם המשטרה תגיע אני אעיד שאמרתם לי לשים מסיכה)

מצטער, ליאור, אבל לגמרי עדיף לגור במדינה עם אובר חקיקיזציה לעומת המדינה שאתה מציע, שבה אנשים עוברים באדום מתי שבא להם, מעלימים מיסים ומשאירים קקי של כלבים על המדרכה.

טל כל תומכי חקיקת היתר יוצאים מנקודת הנחה שבני אדם זה איכסה.

ליאור זה פשוט נראה שאתה עושה מה שבזין שלך. לא מתאים לך להרים קקי של כלבים כי יש לך אגו או ווטאבר, אז החוק מפגר. אחרים יסבלו וידרכו על הקקי ויריחו ריח של חרא כי לאדון ליאור לא בא להרים קקי של הכלב שלו.

אתה רוצה לקבל זכויות, אבל לא חובות. אתה רוצה שתהיה לך הזכות לגדל כלב, אבל לדאוג שהכלב לא יחרבן בחוץ והחרא ישאר ויגרום לאחרים לסבול? מה פתאום. אני מקווה שלא תהיה שכן שלי בחיים, כי מהמקום שאני בא ממנו החרא יעבור מהנעל שלי לדלת שלך :joy:

בני אדם זה איכסה.

כמה אנשים נוהגים על 60 בנתיב השמאלי למרות שיש חוק נגד זה? אני לגמרי בעד שיפוצצו את החבר’ה האלה בקנסות, בדיוק כמו את מפיצי הקקי.