לגבי הפיברו - מכיר מקרוב שתי בחורות ש-״יש להן פיברו״, לא מקנא בהן אפילו קצת, אבל מאותה סיבה שאני לא מקנא באנשים עם סכיזופרניה, דיכאון קליני, כאבי פנטום וכו׳. כל מאמר או טקסט שאי פעם קראתי על התסמונת הזאת נראה כמו תיאור של תופעה פסיכוסומטית בואכה קריאה לעזרה.
טוב לדעת שיש לנו כאן רופא מומחה מאבחן מחלות כרוניות.
כי אתה מה? מומחה למחלות כרוניות ואימונולוגיה?
לא, אני רק מכיר מישהי שרופא מומחה איבחן אותה כסובלת ממחלה אוטואימונית בשם פברומיאלגיה.
פיברו זו לא מחלה אוטואימונית, ככה שאו שאתה מחרטט או שאתה לא שולט בפרטים.
בנוסף, אני מכיר מישהו שלא מתחסן לקורונה בזמן שרוב מוחלט של הרופאים המומחים ממליצים על כך.
אף אחד לא ידוע מה הסיבה לפיברומיאלגיה, אבל נכון שהיא לא אוטואימונית. מה שכן, המון פעמים היא באה עם מחלות אוטואימוניות אינדוקרניות או ראומטיזם. כך שמה שטיטי אמר הגיוני.
אגב, אחותי הפסיקה עם החיסון אחרי המנה שנייה בגלל שיש לה… כאבי שרירים בכל הגוף כבר שנה שלמה מאז החיסון. האם גם אצלה זה פסיכולוגי?
אגב2: קראת איך זה שאחות אחרת שלי קיבלה מיוקרדיטס פלוס שבוע אשפוז בבית החולים וכשהעזתי לטעון שזה בגלל החיסון נצלבתי והאשימו אותי בהכחשת המדע?
הייתי ממליץ לכולם להיות צנועים.
ואגב, כמעט ושום רופא כבר לא מרשים אותי. אתה מאוד מאוד טועה אם אתה חושב שבקהילת השמנת הזו יש אפשרות לחופש דעות או אפשרות אמתית למחקר חופשי או דעה שונה.
טיטי יש בעיה לעולם הרפואה: הוא מרגיש נחיצות לתת שם לתופעות שהוא לא מבין. אחרי השם הוא נוטה להמליץ על טיפולים. פיברומיאלגיה, כמו תופעות נוספות, היא בעיה שאין לה אבחון רפואי. האבחון שלה מתבסס על דיווחי החולה. אני לא טוען שהחולה לא סובל - אני טוען שאין דבר כזה פיברומיאלגיה.
כמו שליאור כתב - זה לא שאף אחד לא יודע מה הסיבה, אלא שאף אחד לא יודע אפילו להגדיר את התופעה במדויק. לקחו אוסף מעורפל מאד של דיווחים עצמיים ללא שום סימנים פיזיולוגיים, נתנו לזה שם, הגדירו כתסמונת - והופס, אפשר לאבחן ולהגיד לאנשים שהם מיסכנים עם תעודה.
אתה מתחיל עם הבולשיט הזה ואם עונים לך באותה צורה משחק אותה נעלב.
אני לא רופא מומחה, אבל הרבה רואים בפיברומיאלגיה מחלה אוטואימונית כך שלכתוב שזה חרטוט זה דווקא לחרטט.
אני לא מומחה לעניין, רק ציינתי שמישהי שאני מכירה קיבלה את המחלה מיד אחרי חיסון.
אני לא נעלב, זו לא מחלה אוטואימונית. תעשה שיעורי בית במקום טנטרומים אחרי שאתה מושך בקוקיות ומקבל בחזרה אותו יחס בדיוק.
גם אני כאמור מכיר אישית ״חולות״, וכבר ביססנו ששנינו לא מומחים. אז מה אתה רוצה? נימוקים ענייניים יש?
אני לא רוצה כלום, זה אתה שהתפרצת ומי שלא הסכים איתך הפך למחרטט.
אתנחם בזה שהפעם הצלחת לא להיעלב.
המשחק של ליברפול בפתח, זה לבטח הרבה יותר מעניין.
זה לא שאתה לא מסכים איתי, אתה פשוט טועה. תעשה גוגל. העלבונות מכיתה ב׳ לא ישנו את המציאות. בפורום אין דבר כזה ״להתפרץ״ ובזמן שאני מסביר את עצמי, אתה עסוק בלספר לי שאני לא רופא מומחה. אה, וכמובן להאשים אותי בזה שאני נעלב (?) בזמן שאתה כנראה לקחת קשה את הקללה הכבדה ״מחרטט״.
בהצלחה לליברפול.
זה משעשע…
עולם הרפואה התקדם למרפאות כאב כבר לפני 20-30 שנה כי הוא הבין שבגלל שכאב זו תחושה שאין לה סימנים פיזיולוגיים אז קשה מאוד לטפל בה; ובגלל שאתה תלוי לחלוטין בדיווחי החולה, ובגלל שהקשר לתסמונות האחרות של החולה אינן באות בקורלציה מושלמת לכאב, ובגלל שכאב מוריד את איכות החיים בצורה דרסטית, אז בא עולם הרפואה ויצר מרפאות כאב בשביל להבין ולמצוא איך לטפל בכאב.
פיברו זו דרך להגיד שלא יודעים מה הגורם לכאב. זו לא דרך להגיד “מפונקים/ת”.
ו"פסיכוסומטי" זה בערך נכון לכל המחלות. לסרטן יש רקע נפשי מובהק, ובאופן כללי כל המחלות מחמירות ומשתפרות על רקע של מצבים נפשיים.
ויושבים פה כמה חברים “לא מומחים” ומסבירים למה אין כזה דבר פיברומיאלגיה
מה שכן, לאף אחד אין מונופול על יהירות, אז כנראה שגם לכם מותר…
אף אחד לא אמר מפונקים ואף אחד לא מזלזל בדיווחי החולה. הזלזול הוא כלפי עולם הרפואה שמתעקש לאגד תופעות תחת שם אחד כשאין לו שום יכולת מדעית לא לאבחן ולא לטפל ואז הוא מקים מרפאות שלמות שמושתתות על ניחוש . הכאב הוא אמיתי. אבל הוא שונה מידיי בין החולים השונים. התופעות מגוונות מידיי. כמו אוטיזם למשל. האבחון הוא התנהגותי או דיווחי. יש בתוך המטריה יותר מידי הבדלים והטיפולים המוצעים הם טיפולים גרועים ולא מוכחים מדעית. הכל בחסות עולם הרפואה חברות הביטוח ומערכות הבריאות.
על זה אני מסכים.
פשוט שזה נשמע יותר כמו זלזול בחולים האופן שבו אתם מציגים את זה, מאשר באלו שאמורים לעזור להם.
אגב, עם כל הביקורת הרבה שיש לי על רפואת ההמונים המערבית, ברוב הזמן הם פועלים בכיוון טוב ומרצון כנה ואמיתי לעזור.
ללא ספק. הם פשוט משוכנעים מידיי בהיותם גאוני דור ולא מודעים מספיק לבינוניותם. אנחנו מתייחסים אל רופאים כאל משהו שהם לא ואז מתפלאים שהם לא.
אני לא הכרתי אף אדם שמת מדום לב מאז חיסון הקורונה. הכרתי אנשים שלקו בדום לב לפני כן. האם אני יכול להסיק שחיסון הקורונה מונע דום לב?
יכול להיות שיש צדק במה שאתה כותב אני לא מסוגל לשלול זאת, פשוט גם אי אפשר לאשר זאת.
עכשיו השאלה איך אתה מגדיר מצב כזה? אני מעדיף לא לייחס לנצונים הפרטיים הללו חשיבות.
יש גם תופעה בה אנחנו נזכר ביותר מקרים שתומכים בדעה שלנו ממקרים הפוכים. בדיוק מהסיבה הזו אוהדי ריאל יזכרו את כמות הפעמים שהם קופחו יותר מאת כמות הפעמים שאוהדי ברסה קופחו.
הלוואי שיחקרו את החיסון ונגלה יותר מידע. אני לא חושב שמריך להמציא קשרים במקום בו אין כאלה.
יכול להיות כמובן שיש קשר, הוא פשוט לא על סמך המקרה הפרטי של טיטי, הוא על סמך אלפי ומיליוני אנשים.
פעם רופאים התעסקו ברפואה. ובאמת היה אכפת להם מהאמת. היום? אני רואה את זה במיוחד בישראל ובאמריקה, רופאים חייבים להיות אקטיביסטים אידיולוגיים.
אלה אותם רופאים שחתמו על מכתב שאומר שזה בסדר להפגין בזמן סגר אם אלה הBLM ויצאו לתמוך בהם בצורה מעוררת רחמים.
הגענו למצב ההזוי הזה שאפילו ב Idiocracy לא היו חולמים עליו: (זה מתחיל ב0:46)
אני לא יודע אם האקטיביסט הזה באמת מאמין למה שהוא אומר או מפחד שיבטלו אותו. לא משנה מה התשובה, זה מפחיד וזה מסוכן!! לאיפה לעזאזל הגענו??
ואם זה קורה עם הדברים הכל כך פשוטים האלה שכולנו מבינים בלי בעיה, מה יקרה עם דברים קצת יותר מסובכים? כמו, אובכן, החיסון והקורונה.
אתם קולטים שאתם סומכים על מילת הרופא כשהוא בעצמו לא יודע על מה הוא מדבר? אתם חושבים שהרופא הממוצע, או מעל הממוצע (שהוא בדרך כלל חסר מושג לחלוטין בביוכימיה או ממה עשוי החיסון או בפרטי הניסויים וכו) יודע יותר מהבן אדם הממוצע על הדברים האלה?
הוא יודע בדיוק את אותם הדברים רק שהוא פשוט עם God complex כי לפעמים זה בא עם התפקיד והוא מתעקש שזה עובד, בטוח ואפקטיבי כי פשוט סיפרו לו.
למה אני לא שומע רופאים שמדברים על זה שהחיסון החדש קיבל אישור חירום בלי שנוסה על בני אדם?? אתם קולטים כמה זה מטורף? לאיפה הגענו? ל Trust me bro?
למה משרד הבריאות דוחף למנה חמישית בבתי האבות? אתם יודעים שלא היה ניסוי על מנה חמישית! אז בעצם הניסוי נעשה על האנשים האלה, שהם האוכלוסייה החלשה בישראל.
הרפואה הפכה למקום מלא באקטיביזם ואקטיביסטים איפה שאין שום אפשרות לדעה שונה או מחשבה שונה.
מקווה, מתפלל, שזה יהיה תחילת הצונמי:
Guidance for Mrna COVID-19 Vaccine | Florida Department of Health
This analysis found that there is an 84% increase in the relative incidence of cardiac-related death among males 18-39 years old within 28 days following mRNA vaccination. With a high level of global immunity to COVID-19, the benefit of vaccination is likely outweighed by this abnormally high risk of cardiac-related death among men in this age group. Non-mRNA vaccines were not found to have these increased risks.
As such, the State Surgeon General recommends against males aged 18 to 39 from receiving mRNA COVID-19 vaccines.
כמה זלזול חטפתי בגלל שטענתי שלא אקבל חיסון לווירוס שכבר חליתי בו וממילא לא פוגע במישהו שמתאמן כמוני ובגילי אבל בעיקר בגלל שאחותי, 26 ובכושר מצוין, קיבלה מיוקרדיטס.
ובגלל זה שללו ממני את האפשרות להתפרנס כבר 13 חודשים ואני מושעה עדיין לעוד חודשיים לפחות.
שוב, אין שום קשר למדע. הם פשוט לא יכולים להרשות לעצמם רופאים שמעזים לחשוב לבד.
“בטוח ויעיל”
תגיד לי, אם רופא בכיר, לא מסוגל להגיד את האמת המוחלטת, שרק אישה ביולוגית יכולה להכנס להיריון (בוא נגיד את האמת הוא משקר במצח נחושה וזה בגלל שהוא פחדן וזה במקרה הטוב) אז איך אני יכול לסמוך על המימסד הרפואי שישמור על האינטרס שלי ושל הציבור, ובמקרה הצורך אפילו להגן עלי מפני המימסד או החברות הגדולות, הם לא מסוגלים אפילו להגיד את האמת הבסיסית הזו, אז שאלה לכל החברים פה, איך אני יכול לסמוך עליהם שהחיסון שלקחתי שלושה פעמים הוא באמת בטוח ונחוץ?
אני באופן אישי לא מתחסן יותר עד שאני לא באמת יקבל תשובה על זה.
אימא שלי סתם רצה לקחת את החיסון הרביעי שהיום כולם יודעים היה מיותר ולא באמת היה צורך בו.
מה שמזעזע ואני חוזר על זה. שכל מיני קונספירטורים כמו אלכס גונס צדקו ברוב הדברים שהם הזהירו אותנו. אין אמון יותר במערכת.