קורונה :: הדיון של הקוביד

רביע - וואחד בום ואני לא ממעיט בהודעה הזו ובחשיבותה, אבל, וזה אבל גדול, בהקשר שלך ובאופן כללי:

את המשפט הזה לא הדגשת, והוא חשוב לא פחות ממה שכן הדגשת.

משה, אני גר ביישוב קטנטן פה, מקסימום 1000 תושבים, אז כולם מכירים את כולם.
עברתי לפה בתחילת הקורונה ולא היכרתי אף אחד.
בחודשיים האחרונים אני מתחיל להכיר יותר ויותר אנשים כי הם באים להכיר אותי. פשוט המוכרים בסופר מדברים עם כולם וכל יום מכירים לי מישהו אחר שנפגע מהחיסון והם מתלהבים כשהם מכירים רופא שהחליט לא להשתתף במשחק הזה. ואני שומע מהם כל מיני סיפורים.
המשותף לכולם זה שהם איבדו לחלוטין כל אמון במערכת ולא מאמינים עוד לרופא המשפחה שלהם.

כשנכנסתי יותר ויותר לעסק הזה הבנתי שזה…אכן עסק. אפשר לכתוב ספרים רק עם מה שאני רואה באופן אישי, ואיפה שאני עובד אפילו לא מסתובב כל כך הרבה כסף.
אני לא מבין איך אנשים חושבים שאכפת למערכת מאיתנו: אנחנו צריכים להיות בריאים מספיק כדי לעבוד ולשלם מיסים אבל חולים מספיק כדי להזדקק לכל מיני תרופות.
או כמו שאמר אחד הרופאים הכי טובים שמהם למדתי: אנחנו חיים באורח חיים מזעזע, מתחילים למות בגיל 50 אבל שורדים עוד 30 שנה כי התרופות מחזיקים אותנו בחיים.
אז למה שמישהו יחשוב שאנחנו לא עסק בשביל האנשים האלה?

הביג פארמה, וזה ידוע, זורקת המון כסף על כל מיני מחקרים שעוזרים לה. הכל הולך יד ביד. אתם חושבים שכל רופא פה ובעולם קורא כל מחקר ואז מחליט איזה תרופה לתת? הלוואי.

חברים, לא איכנס עכשיו לדיון על מה זה אישה פה, אבל האם אתם חושבים שהמיינסטרים של המדע ירשה באמת למחקרים כאלה להתקיים? האם יעזו לפרסם דברים שהם נגד הקונצנזוס הפוליטי בכתבי עת מכובדים? לא חושב. האקטיביזם ההזוי, בזוי ומסוכן הגיע גם לעולם הרפואה. היום הכל אידיולגי. ההשעיה של אנשים כמוני היא אדיולגית. הרי כולם כבר יודעים שאם אתה מחוסן אתה מקבל ומעביר את הווירוס כמו לא מחוסן. אז למה אני בעונש? כי זו מלחמה אדיולגית.
אז אם המוסד הנכבד אליו אני שייך לא יכול לענות על שאלות כאלה פשוטות, איך אוכל לסמוך עליהן בדברים יותר מורכבים?

אני לא. וכנראה רוב האנושות התחילו לשים לב.

ולשאלתך משה, כולנו פה איבדנו לחלוטין כל אמון במיינסטרים מדיה ובפוליטיקאים. עכשיו גם במערכת הרפואית שעד לפני שנתיים הייתה פרה קדושה בכל המערב.
אני לא יודע איך נוכל להתאושש מזה.

אורי, בכל הודעה שכתבתי בדיון הזה תמיד טענתי שיש משהו שהפתיע אותי בכל הטיפול בקורונה: זריקת כל העיקרונות הרפואיים מהחלון.
תשמע, אין דבר כזה לחסן סתם או לתת תרופה סתם. אין כזה דבר ברפואה one size fit all. אני חשוב שאפילו כתבתי את זה איפשהו.
וזו הטענה העיקרית שלי נגד מדיניות החיסון.

מה שצריך היה לקרות זה שכל אחד ואחד מאיתנו מדבר עם הרופא שלו, עוברים על ההיסטוריה הקלינית ביחד, שוקלים את הסיכון מול התועלת, בודקים את הדם של הפציינט ואת כמות הנוגדנים, מקיימים שיח כן על החיסון ותופעות הלוואי שלו ואז מחליטים אם לתת את החיסון או לא!
ואת זה, כולם יודעים, לא עשו.
פשוט מעכו והשפילו מי שאמר שזה לא בסדר.

אתה יודע למה פחדתי לקבל את החיסון? כאילו חוץ מהסיפור עם אחותי. כי שמתי לב, וזה כמובן לא מדעי, שכל בן אדם ששמעתי שקיבל מיוקרדיטס חלה לפני כן בקורונה. גם אחותי.
אז התחלתי לחשוב שאולי יש קורלציה בין זה שיש לך כבר הגנה טבעית וזה שמפוצצים אותך עם יותר הגנה.
באותו הזמן לא היו מחקרים על זה כי אפילו לא הודו שהחיסון גורם למיוקרדיטיס! ואני קיבלתי קורונה ממש בהתחלה, והעובדה שבמשך יותר משנה לא חליתי בזה למרות מאות הפציינטים שטיפלתי בהם בכל חודש הוכיח שהייתי מוגן לחלוטין. אבל כמה זמן לקח להם להודות שההגנה הטבעית מספיקה? אני לא הייתי מוכן להסתכן ולמרות שדיברתי עם כולם ובקשתי כל מיני בדיקות, פשוט סירבו!! פשוט אמרו לי: “תתחסן או שלא תעבוד”.

אז האם עכשיו יעשו את כל הבדיקות כמו שצריך ורק אז יחסנו? מצוין. זו היה צריך להיות כך, תמיד.
והאם ההגנה הגלובלית הזו הגיעה מהחיסון או מה90% פלוס מהאנושות שהיו אסימפטומטים וכך פיתחו הגנה מושלמת?

ואני עדיין מאמין שרב הנסתר (וסליחה שכתבתי המון ונגעתי ביותר מדי נושאים).
הרי בבירור שיש פה טיפשות ותמימות של רופאים שנוצלה על ידי אנשים רעים מאוד כמו ביל גייטס והג’מעה של שוואב שיש להם המון כוח בWHO.
אבל לאט לאט יוצאים החוצה כל מיני דברים. תחילה דנמרק של תחסן מתחת לגיל 50 אאלט ועכשיו זה אני מקווה שיהיה צונמי בכל העולם.
מה שאני מבקש זה מחקר אמיתי, שקוף ולא אדיולוגי.
תסתכל בזה. ואומרים שלא הכל דווח, אז זה גרוע יותר. הורידו תרופות על הרבה פחות מזה. אז למה פה אין דיון פתוח וכן בלי הכפשות?

רביע
את פלורידה ספציפית הייתי לוקח עם הרבה מאד חשדנות. אל תשכח שכמו הצד השני, גם אצלם המושל עמוק בתוך הפוזיציה. נכון שזה תמיד מתחיל מהשוליים, אבל נצטרך להמתין עוד קצת לראות שגופים אחרים מאמצים את ההחלטה.

אורי אני לא תמים ואני באמת לוקח את הכל בעירבון מוגבל. אני כמובן מקווה שאלה הם האבנים הראשונים לפני המפולת אבל עד שאני לא רואה מפולת אני אשאר פסימי.

אבל כמו שכתבתי לך המון פעמים, לא יהיה בום אחד פתאומי. יגיעו יותר ויותר דברים לאט לאט עד שכבר יהיה בלתי אפשרי להתכחש לזה.
ולטעמי אנחנו ברדך לשם.

תסתכל על התמונה האחרונה, הורידו תרופות על הרבה פחות מזה. למה לא פה?
איך אנשים מעזים לקחת תרופה שאושרה בלי שנוסתה על בני אדם?
דברים כאלה מעוררים המון אנשים והתקווה שלי שיתחילו לשאול שאלות, במיוחד אם ימשיכו להכריח אנשים להתחסן.

הלואי שדוס סנטיס היה הנשיא הבא של ארה"ב אז באמת ארהב תחזור להיות גדולה…

שאלה כנה מתוך אי הבנה עם עולם הרפואה ומערכת הגוף: אני התנגדתי לקבל חיסון בגלל התופעות לוואי, הסיפורים על דלקות לב, וכל רב הנסתר על הגלוי ,ומפה לשם בסוף התחסנתי פעמיים (לא חשוב הסיבה). האם ״נדפקתי״ מבחינת התופעות לוואי שאולי יבואו, לדוגמא דלקת בלב, או במילים אחרות איך אפשר להחזיר את המצב לקדמותו? האם החומר וההשפעה שלו על הגוף מתיישנים מתישהו (נגיד כמו גמילה מסמים, הגוף מתנקה מהחומר)?

תודה רביע ששיתפת את זה.

עדיין לא שמעתי על אף אחד שקיבל דלקת בלב אחרי שנה מהחיסון. זה או מיד או בכלל לא.
אאל"ט, הסיכוי למישהו בגילך זה 1 ל 7000 אז אין לך מה לדאוג.
אבל ממה שאני זוכר, הסכנה עולה עם הבוסטרים.

אם אני לא טועה, בטווח של שבועיים ממועד קבלת החיסון.

סליחה שלא הבהרתי את זה, אבל עד חודש מהחיסון נכנס להגדרה של מיד.

גם לאחותך לא היה מה לדאוג? אם היא ׳נפלה בין הכיסאות׳ אני חושב שכדאי לדון האם התועלת > הנזק. שאלה שאולי בדיעבד פשוטה כביכול. :man_shrugging:t2:

אחותי חטפה את זה תוך 24 שעות ואושפזה למשך שבוע.
לא הייתה לה שום תועלת בקבלת החיסון, אבל הכריחו אותה בעבודה.

צודק. אתה מכיר את דעתי בגדול.
מה שכן, אני רואה שיותר ויותר סימני שאלה עולים סביב מתודולוגיות המחקר שפורסם בפלורידה. האמת ששני הצדדים יכולים להגיד שזה הגיוני, כל אחד מכיוונו. נחכה

“תנו כתף”, “תשמרו על סבתא” והסיבה לתו הירוק המביש.

https://twitter.com/TuckerCarlson/status/1580263909440856066?t=jmgbS6UE-vxHfd9fW3gACQ&s=09

אני מחכה לעוד שקרים שנגלה.

אבל רק שאלה, מה זה “speed of the science”??

עבדו עלינו. אם כבר, מדברים על תקשורת, מישהו בדק אם נדב אייל ושאר התעומלנים ציצו משהו על זה? ועל התוצאות של המחקר בפולורידה? בלי קשר לאם זה נכון או לא. תקשורת נורמלית וחוקרת אמורה לשאול שאלות על דברים כאלו?

במקרה שלנו, זה לא תקשורת חופשית זה לוביסטים של חברות החיסונים או התרופות. @Nati זה קשור מאוד למה שכתבת אתמול

איך ההשקפה שלכם לגבי חיסון עונתי ״רגיל״ לשפעת השתנתה בעקבות כל מה שקורה עם החיסונים לקורונה?

לא השתנתה.

שמעתי ממספיק אחיות שזה לא חיסון מומלץ ומעולם לא הבנתי מה בכלל הצורך בחיסון למחלה כזו.

מעבר לזה, רוב האנשים לא יודעים ממה מורכבים החיסונים. יש להם פנטזיה כזו שבחיסון יש רק נגיף מומת או מוחלש. במציאות אם זה כל מה שהיה בחיסון אז הוא לא היה עובד כי הגוף היה “מטאטא” את הלכלוך הלא מזיק הזה ולא היה טורח לפתח עבורו נוגדנים. בפועל, כדי שהגוף יזהה את החיסון כאיום בתרכיב שלו יש רעלנים רציניים שנקראים בשפה המקצועית “אדג’ובנטים”. האדג’ובנטים גורמים לתגובה החיסונית כי הם איום על הגוף, כשמרכיבי מערכת החיסון באים להציל את הגוף הם פוגשים בנגיף ומפתחים עבורו נוגדנים.

יש הרבה מומחים שסוברים שהגוף לא באמת מצליח להפטר מהאדג’ובנטים - שהם בעיקר מתכות רעילות, והטענה היא שמתכות רעילות אלה מצטברות בגוף וגורמות נזקים בטווח הארוך.

אנחנו יודעים מעט מאוד על איך באמת עובד הגוף. אולי האדג’ובנטים נשארים בגוף וגורמים נזק לטווח ארוך, אולי לא. אני לא חושב ששפעת זו מחלה שבשבילה שווה להמר נגד הגוף עם חיסון וההשלכות שלו.

כמובן, החיסון לקורונה רק חיזק אצלי את חוסר האמונה במערכת הבריאות ואת ההבנה שיושרה היא לא צד מספיק חזק ברפואה.

אגב, אם בשאלה שלך כיוונת לכך שחיסון “רגיל” כלומר לא מבוסס mRNA הוא חיסון בטוח, אז לא. לכל טיפול רפואי יש השלכות ותופעות לוואי אפשריות וגם חיסונים אינם יוצאים מהכלל הזה, כמובן.

אני מעולם לא חוסנתי לשפעת כי לא נראה לי שאני בגיל המתאים… אמא שלי כל שנה מתחסנת ונהיית חולה אחרי כמה ימים. חיסון מוזר …

100% מה שאני חושב. כנראה שאוותר השנה. עד היום התחסנתי כמה פעמים אם אני זוכר נכון .

בכל זאת מזריקים לך משהו ׳שפעתי׳ לגוף. כנראה שאנשים צעירים מתמודדים עם זה יותר טוב ולא נהיים חולים אחרי קבלת החיסון.

אף פעם לא התחסנתי נגד השפעת ונראה שבחיים לא אתחסן.
יש לי חום או שפעת פעם ב4 או 5 שנים, תודה לאל.
אמשיך להסתמך על המערכת החיסונית שלי שלא מניבה רווחים לחבר’ה הטובים ואמשיך לחזק אותה עם אימוני כוח, יוגה, שמש, ריצה, ללכת יחף בשדות (קריטי לantioxidants), לישון 8 שעות, לישון מוקדם, לשתות המון מים, לאכול נקי ולעשות מדיטציה.

דעתי מראש על החיסון הזה היא שלילית.

לא מתיימר להבין בזה אבל המציאות היא שכל הילדים שחוסנו בכיתה/גן של הילדים שלי היו חולים ללא הפסקה בכל מיני מחלות חורף ואצל הילדים שלי הלא מחוסנים עבר ב99% מהחורפים ללא שום חולי.