אני לא מאמין בקונספירציות אני מאמין בטמטום האנושי. הטמטום האנושי הוא לא מכוון הוא פשוט פועל יוצא של פעולת המוח האנושי. בתקופה שהתחילו לחסן נגד קוביד, תפיסת הציבור לגבי חיסון באופן כללי הייתה: חיסונים מונעים הדבקה ומחלה ומוות.
בכל מקום וכל אישיות בין אם בתקשורת בין אם בפוליטיקה ובין אם במשרד הבריאות, דיברו על כך שחיסון מונע הדבקה ומחלה ומוות. כשהתחילו להגיע נתוני המאומתים שסתרו את התפיסה הזו, התחילו כל מיני גמגומים והיום בדיעבד פתאום כולם שיפצרו את הגדרותיהם לגבי מהו חיסון ומה הם חשבו שפירושו של חיסון.
עליי הופעל לחץ ענק לקבל חיסון מצד קרובים (שניזונים מערוץ 12 - כלומר עמוק במיינסטרים ולא באתרי פרנויה זניחים) ומצד חוקי המדינה שלא אפשרו לי כניסה לכל מיני מקומות ללא בדיקה מכיוון שאני לא מחוסן (כלומר אם אני לא מחוסן אני יותר מדבק שזו הייתה הטענה העיקרית נגד הלא מחוסנים). מאחר ואני קיבלתי את שתי המנות הראשונות זה קרה חצי שנה אחרי הופעת החיסון כשדרשו ממני לקבל בוסטר (שם איבדו אותי).
דוד, אפשר לפטור את העניין בגלל שמשה פה מוסיף קונספירטיביות (מיותרת! משה…) אבל עם יציאת החיסון כל המומחים בכל התחומים היו בקונצנזוס מוחלט לגבי יעילות החיסון במניעת הדבקה. חייב להתקיים איזשהו חשבון נפש. הציבור האנושי התנהג בצורה מטומטמת במהלך כל התקופה הזו וסימן למנהיגיו בדיוק איפה עובר הגבול של חירותם האישית. זה לא מכוון כמובן אבל לחשוב שמנהיגים בעתיד לא ינצלו את הידע שצברו במהלך המגיפה? זה כבר היתממות.
הם טענו מהתחלה שהחיסון מונע הדבקה. עכשיו הם מודים שהם לא בדקו את זה בכלל. תקראו לזה מה שתרצו מצידי.
איך אני אמור להתיחס אל זה ? בתור טעות תמימה? אופסי? שהם שכחו לספר לכולנו את זה?
@Aragones איבד את עבודתו בגלל זה. אז אתם רוצים להסביר לו למה הוא היה צריך להיות מובטל יותר משנה שלמה? מצטערים רביע , איבדת המוניטין שלך שלא בצדק, המימסד דחף אותך לפינה והעליל עליך עלילות שאתה “מפיץ מחלות” איבדת כסף ובסוף מצטבר שטעינו ואתה צדקת? אופס טעות? מקווה שאתה לא תקרא לזה קונספריציה ורק תבין שטעינו פה?
הם הניחו שחיסון עושה הכל (מונע הדבקה מחלה ומוות) והם הניחו שטובת הציבור היא חסינות עדר. הם לא טרחו לקרוא את המחקרים שלכאורה אוששו את הנחותיהם. טעות לא תמימה. טעות שנובעת מטמטום. טעות טמימה אם תרצה
והכי מרגש משה? לא רק שכולם יודעים שהחיסון לא עוזר עם מניעת ההפצה של הווירוס אלא שהם יידעים שצחקו עלינו בפרצוף מההתחלה ואני עדיין מושעה!!! אני כבר אמור לחזור לעבודה עם מכתב התנצלות ופיצוי אבל לא, אני עדיין בעונש.
לפחות יותר ויותר רופאים יוצאים נגד זה ואומרים שזה מטורף שיש חוסר ברופאים אבל הם מסרבים להחזיר את הלא מחוסנים.
כבר ברור לכולם שלמדע אין שום קשר לזה.
@Ganjo אתה ממש תמים אחי אם אתה חושב שהכל זה טימטום. הם שיקרו במצח נחושה. הם ידעו את זה ולמרות זאת הם המשיכו עם זה.
כשאתה עושה דברים קשים כאלה (סגר, בידודים, מסכות, חובת חיסון ופיטורים) אתה חייב לבדוק המון את הכל ולהיות שקוף כי אלה החיים והפרנסה של אנשים.
אם אתה משעה אותי ל15 חודשים ועוצר את ההתקדמות שלי בחוסר צדק נוראי כזה אז אתה לפחות חייב לי שתהיה בטוח במה שאתה עושה.
למיטב זכרוני צמידים בקניונים בשביל להפריד בין מחוסנים ללא מחוסנים זה ממש בפברואר-מרץ האחרון, כשאומיקרון כבר ידוע כמחלה קלה בכל מקום בעולם שבו הוא התפשט אבל פה בארץ רצו לעשות סלקציה בין מחוסנים ללא מחוסנים.
אם לזה אתה קורה ״בתחילת הדרך״, יותר משנה אחרי שהתחלנו את מבצע החיסונים הפטטי, אז לא יודע אם יש טעם להתקדם בדיון.
אני זוכר שדיברו בזמנו על יעילות של 90%. אני גם זוכר שסיפרו מה בדק המחקר של פייזר, ואיך הגיעו למספרים האלה. בדקו את מס’ המאושפזים בתי חולים עקב קורונה, וראו שרק 10% מהם היו בקבוצת המחוסנים. 90% הגיעו מקבוצת הביקורת.
כלומר, היה די ברור שהחיסון מונע בעיקר מחלה קשה. למה בעיקר? כי היה ברור שהוא יוריד הדבקה בכמות כלשהי, רק לא היה ברור כמה כי… וול… לא בדקו את זה. מה שמשה פרסם פה זה לא חדש.
בעוד 28 שנה, כשנוכל לראות את הפרוטוקולים שביבי דאג להחביא טוב טוב, סביר להניח שנגלה שבתמורה לכמויות החיסונים הלא פורפורציונליות שקיבלנו, ביבי משכן את ישראל להיות המעבדה דה פקטו של פייזר, לבדיקת יעילות נגד מניעת הדבקה.
עכשיו, האם החיסון מונע הדבקה? המציאות איפשהו באמצע. אל מול הוריאנטים הראשונים ראינו שיש הגנה גבוה מפני הדבקה, ומבצע החיסונים המאסיבי בארץ הוריד את הקורונה למצב שהיא לא קיימת (ועוד לפני זה היו צריכים לבטל 100% מההגבלות ולחזור לחיים רגילים מבלי להחזיר כלום לעולם), אבל בהמשך ראינו שני דברים: 1. החיסון לא מונע הדבקה לאורך זמן. 2. החיסון הרבה פחות יעיל נגד וריאנטים חדשים. השילוב של השניים הבהיר מה הכיוון.
הבעיה היא שהניסוי, שנערך פה במדינת ישראל, הראה תוצאות מאוד ברורות - שאין מניעה של הדבקה לאורך זמן ואל מול וריאנטים חדשים, ואז:
הסיבה שאיבדו את ליאור, וגם אותי, היא שהתחילו להתכחש למדע. הניסוי נכשל, אבל משרד הבריאות המשיך באותו קו, ובכל פעם שהגיעו נתונים שסותרים את הקו שלו הוא התעלם מהם ושינה את הפרמטרים.
עכשיו, שלא תבינו לא נכון - אני חושב שאם אדם שבקבוצת הסיכון רואה שהחיסון שהוא לקח (שבאמת יכול להציל את החיים שלו) פחות יעיל, כדאי לו להישמע להמלצה ללכת להתחסן שוב. הבעיה היא שכפי שליאור אמר - פתאום התחילו לכפות על אנשים מחוסנים להתחסן שוב. למה? כדי לטפל לפחות בפרמטר הראשון - להמשיך לחסן עוד ועוד ועוד ועוד כדי להאריך את התוקף. בקצת. קצת מדי. בושה מה שהלך פה.
אתה מתמקד בביבי כי זה נוח לך פוליטית, אבל אנחנו היינו חלק מתמונה יותר גדולה, וההגבלות שהיו פה היו פחות קשות ממדינות מערביות אחרות (כל מדינה במערב ביצעה סגרים, אוסרטליה וניו זילנד שברו שיאים בזה)
קנדה אוסטרליה וחלקים מארה"ב היו הגבלות יותר קשות מאשר ישראל. (כמובן שאני מחשיב רק מדינות מערביות).
הירידה בפופלאריות של ביבי לקראת הבחירות האחרונות נבעה מהטיפול שלו בקורונה. מי שדחף את המדינה לצעדים יותר קשים וקשים זה היה הדרג המקצועי במשרד הבריאות. הם צריכים לחטוף. הרי גם יאיר לפיד היה ראש ממשלה הוא היה עושה את אותם דברים שביבי עשה.
אני חושב שבעיקר ראינו תעלולים של משרד הבריאות ולא יותר מזה.
הנגיף התנהג בגלים ללא קשר למה שזרקו מולו ואני לא חושב שיש קשר לחיסון.
טיטי נתן לכם בצורה הכי פשוטה את ההשוואה המתבקשת למצב ברשות הפלסטינית, וחוץ מלרדת עליו מעולם לא נתנו פה תשובה הולמת לטענות שלו.
אני חושב שבין קונספירציה (מאמין שיש הרבה בזה), לטמטום האנושי, היה הרבה משאלת לב. מול נגיף שאף אחד לא יודע איך לטפל בו קיוו שהחיסון יעבוד. החיסון לא היה יכול לעבוד אם אנשים לא היו מתחסנים, אז ״היה הגיון״ בלהכריח אותנו להתחסן. בבחינת, ״אם לא יועיל גם לא יזיק, העיקר שניסינו״.
האמת שגם ה״לא יזיק״ היה רק משאלת לב, אבל לך תשכנע פוליטיקאים שאין להם חצי מושג ברפואה שהם עושים שטויות עם פוטנציאל נזק גבוה.
קנדה החרימה כספים מחשבונות פרטים של נהגי משאיות שמחו נגד הגבלות של הקורונה. אוסטרליה הקימה מחנות של חולי קורונה, אוסטריה עשתה חוק נגד לא מחוסנים, אם רק תבקש אני יכול להמשיך ליאור. תבדוק את כל ההגבלות שהיו פה היו ותשווה למדינות ברוב המדינות הדמוקרטיות (שבדיה זה יותר יוצא דופן מאשר הכלל) אנחנו לא בטופ.
אני לא מגן על ביבי בהגבלות שהיו, אני רק טוען שהדרג המקצועי במשרד הבריאות הוביל את הקו. וביבי רכב על החמור.
חח צריך לעשות מחקר אקדמי בשביל לעשות השוואה מדויקת בין כל מדינה. אבל כל ההגבלות שהיו פה היו גם ברוב המדינות המערביות בעולם. סגר תו ירוק. שלא לדבר שבניגוד למדינות אחרות גם הכפייה של ההגבלות בסופו של דבר היתה ממש מגוחכת , אתה וטיטי העדתם על זה יותר טוב מכולנו. הכפייה של ההגבלות היתה ממש חלשה. תנסה ללכת בסינגפור למשל בלי מסכה.
אני ישאל אותך, איזה הגבלה שהיתה פה הרגשת שהיתה יותר קיצונית ממה שעושים למשל בניו יורק או לוס אנג’לס (סתם דוגמה)?
הפנו אותי לגרפים של משרד הבריאות וכשעניתי שזה לא מסתדר לי ושזה נראה מגמתי ולא אמין טענו שאני הזוי, עכשיו בכיר בפייזר מודיע שהם שיקרו לכולם.
אני לא דוגמא טובה כי אף אחד לא היה יכול לאיים עליי בפרנסה שלי כדי להתחסן, מכיר אנשים שלא האמינו בחיסון של פייזר ובסוף התחסנו כי איימו עליהם והם פחדו שלא יוכלו להביא אוכל לילדים.