אפשר אבל לעשות הערכה . אני גם יכול להגיד לך שבעוד שאני ואתה כבר שכחנו מה זה סגר בניו זילנד ואוסטרליה לא. אני לא יודע מה המצב שם עכשיו אבל היו שם סגרים גם שפה זה ממש נשכח…
בכיר בפייזר יכול להגיד הרבה דברים אבל העובדה היא שהמון מכוני מחקר שונים חקרו את הדברים הללו והגיעו למסקנות שונות ממה שאתה מתעקש לטעון שבלי שאי פעם חקרת את זה. ולכן הרבה יותר סביר לי שהציטוט בטוויטר הוצא מהקשרו או קשקוש מאשר להאמין שיש קונספירציה של מכוני מחקר ובתי חולים ברחבי העולם.
יש פער בין לטעון שאנו מבינים בדיעבד שהייתה פרנויה מוגזמת שהובילה לקבלת החלטות שגויה ולמגבלות קשות הרבה יותר ממה שצריך (ברור שזה נכון, ומעולם לא טענתי אחרת), לבין לטעון שהכל היה קונספירציה שמטרתה להשאיר אותנו בבתים (שזה מטומטם ברמות לחשוב ככה, מצטער).
אגב, אני גם מסכים מאוד עם הטענה שהפרנויה הייתה עד כדי כך מוגזמת שגם כשהתחילו להגיע ראיות שזה מוגזם, לקח הרבה מאוד זמן לעשות אחורה פנה במדיניות. מניח שזה נובע הרבה גם מהתרבות של עריפת ראשים וכל אחד מעדיף להסתכן בלהגזים במגבלות מאשר להקל מדי ובדיעבד להיות מואשם בקטסטרופה בריאותית ברמה הלאומית.
מי טען את זה ?
מודה באשמה
אם כבר, אז, קונספרציה לעשות טונות של כסף על תכשיר שכנראה לא עושה הרבה.
אני לא קונספירטור ולא כלום. אני יודע דבר רק דבר אחד יש פה ציוץ של הבוס הגדול של פייזר שהוא טוען שבדרום אפריקה יש לו מחקר של 100 אחוז מניעה של הדבקה ועכשיו פייזר באמצעות אחת המנהלות שלו מודות שהם אף פעם לא בדקו את זה.
אתם רוצים לקרוא לי קונספירטור זה כבר לא מפחיד אותי. בהתחלת הקורונה הזהירו מסגרים, חוקים שמחיבים אנשים להתחסן, וחוקים שמטילים עליהם סנקסציות, (לכאורה בגלל שהם “מפיצי מחלות) ולמרות שהמחנה של תומכי ההגבלות קרא לאנשים האלו קונספרטורים וניסה ל"הגחיך” אותם , מה לעשות רוב האזהרות שלהם הפכו להיות המציאות.
אפילו הזהירו אותנו מפני ציפ ששמים בגופים של אנשים בשביל לדעת אם הם מחוסנים או לא ובשבדיה כבר יצרו את זה. אז תקראו לי כמה שאתם רוצים “קונספירטור”. זה כבר לא קללה.
קונספירטור זה אולי הכינוי הכי “עדין” שכינו אותי אישית בשירשור הזה
ואתה ברצינות חושב שאין קשר לזה שביבי כבר לא ראש ממשלה? כשבנט החליט לא לעשות הגבלות ואיילת אמרה שצריך להכיל את המתים, ביבי הפעיל את מכונת התעמולה המטורפת שלו, ועשה בלגן עד שבנט הפך לביבי ביבקטטור גם.
בכל מקרה, קצת מצחיק אותי שאתה וליאור בודקים איזה חרא יותר מסריח. כל ראשי הממשלות שהטילו הגבלות על האזרחים במדינות שלהם צריכים להיכנס לכלא. ביחד עם כל פרלמנטר שתמך בהם.
האמת שזה לא מה שרשום. הוא רשם שהמחקר מראה ב100% שהחיסון מונע הדבקה. כלומר מספיק שיש מניעה של 1% הדבקה מאשר לא מחוסנים והציוץ שלו נכון.
אגב זה, אז מנהיגי העולם העתיקו אחד מהשני בצורה פתטית, ולא מעט מהחרא הזה התחיל אצל ביבי. ישראל הייתה המדינה המערבית הראשונה שכפתה מסיכות במקומות פתוחים ותו ירוק ואז הוא רץ להראות למנהיגים אחרים איך מצליח לו והם יישמו גם.
ואתה באמת חושב שעל דבר כזה הוא היה יוצא בהכרזה רשמית בטוויטר ?
תבדוק אחת המנהלות הבכירות שלו אמרה בעדות מול הפרלמנט… זה כבר סוגר את כל הפינה.
אין לי עניין להגן פה על ביבי. אני חושב שאתה מפספס אבל ברור שהוא לדעתי שותף לזה.
לא חושב שביבי עשה את זה מתוך רוע ואיזו קונספירציה. אני חושב שהוא אידיוט ופרנואיד, והעדיף בהמון מקרים לקחת את הקו המחמיר (סגירת גבולות, הגבלות תנועה, סגר, מסיכות, תו ירוק) ואז כמו הביבי שהוא, כמובן שהוא רץ להראות למנהיגים אחרים בעולם איזה יופי זה עובד לו ואיך אין קורונה בישראל. וכמובן שהאידיוטים האחרים יישמו גם הם.
אגב, אנשים פה נמנעים מלהאשים את הציבור. עם כל הכבוד - כשבנט אמר שהוא רוצה להשאיר את ישראל פתוחה, ואיילת אמרה שצריך לדעת להכיל את המתים - ביבי או לא ביבי, אנשים יצאו נגדם ודרשו סגר. העם מטומטם ולכן העם ישלם בזכויות האזרח שלו.
בנט גם רצה באמת להטיל סגרים על לא מחוסנים וצמידים אבל הוא נכשל, ואז הוא זיגזג כי לא היה לו רוב לזה ואז גנב קרדיט על זה.
אם בעלי הקניונים לא היו עושים אינתיפאדה בזמנו נגד חוק הצמידים היום ליאור היה יכול באמת לטעון שההגבלות בארץ זה שווה למדינות כמו קנדה ואוסטרליה. מזל שלנו בקטע הזה, שאין לראש ממשלה משילות פה בארץ חחחח בחיים שלי לא חשבתי שאני יודה על המצב הזה כמו עכשיו.
לכל אורך הדרך (עוד מתחילת המגיפה והרבה לפני שהגיעו החיסונים) אנשי רפואה (גם בכירים), סטטיסטיקאים (גם בכירים) ואנשים מדע (יו נואו דה-דריל…) הביאו תחזיות, מודלים, נתונים ותובנות שסתרו את הקו של המיין סטרים. לא משה מהפורום ולא מתנגדי חיסונים כאלה ואחרים, אלא אנשים רציניים ומובילים בתחומם. הם הושתקו שוב ושוב וקולם לא נשמע. רק נבואות הזעם של אלפי ועשרות אלפי מתים חזרו ונשמעו ומעולם לא התגשמו.
רטרו לשנות ה-80 ובזוקה:
הידעת?
לינקים למאמר המטיל ספק ביעילות החיסונים שפורסם במגזין המחקר הרפואי המוביל באנגליה ובעולם הוסרו מפייסבוק באשמת פייק ניוז.
עכשיו נשאלת השאלה, מי בפייסבוק אתה חושב יושב ומסנן תוכן שיש לו ידע רפואי יותר רחב, עשיר ומדוייק מאשיר למגזין הרפואי הנחשב ביותר בעולם בנוגע למאמר שעבר ביקורת עמיתים? תן לי לנחש… ילדה בת 20 עם אפס השכלה רפואית. נכון…
אז הרשה לי לתקן אותך. הרבה מכוני מחקר, רופאים, סטטיסטיקאים ואף מנהלי מחלקות בבתי חולים הגיעו למסקנות זהות לאלו של משה. זה שהשתיקו אותם והבמה היחידה שהם קיבלו הייתה אצל אורלי וגיא זה לא אומר שהם לא היו קיימים. זה רק אומר שלמישהו היה ממש ממש חשוב שהדעות שלהם לא יושמעו ושגם אם יצליחו להביע אותן אז יזלזלו ילעגו להם ולעולם לא יצליחו לשים לב שהם בעצם אומרים דברים מאוד חשובים ונכונים בעלי אמיתות מדעית.
אתה מבין?
הדת הנוצרית יצאה למסעות צלב והייתה אחראית לימי הביניים, שריפת נשים על המוקד באשמת ״מכשפות״, האינקוויזיציה הספרדית ועוד שלל זוועות אלימות, והכל בשם אחד האנשים העדינים שהטיפו לאי-אלימות.
והנה, במאה ה- 21 אנשים הלכו הכי רחוק ממה שהמדע יכול לייצג בשם ״המדע״.
לא למדנו כלום?
כשאתה אומר סגירת גבולות אתה מתכוון ליבוא קורונה מברוקלין?
ישראל היא מדינת אי ויכולנו להעלים את הקורונה בתחילת המגיפה בצורה הרבה יותר קלה מהרבה מדינות אחרות (ברור, זה לא היה מחזיק לנצח). ביבי לא רצה להסתכסך עם האמריקאים והשאיר את הגבולות פתוחים דה-פקטו בזמן שאתה ואני הוגבלנו למרחק של 50 מטר מהבית.
הייתה תקופה לא פשוטה שבה חלק נכבד מהמאומתים החדשים היו למעשה עולים מברוקלין. בדיחה.
זה לא קשקוש בטוויטר, זה חבר פרלמנט אירופי מהולנד חוקר את נציגת פייזר.
עובדות:
- הייתה פנדמיה ששיתקה את האנושות
- השיתוק הזה עלה טריליונים של דורלים
- כולם הבינו שיש פה בוננזה של כסף
- החל מרוץ של כמה חברות, דה ווינר טייקס איט אול
- פוליטיקאים צריכים להביא הישג ביסטואציות כאלה
תגיד לי אתה, דוד, אם מבחינת תמריצים אין פה משהו שהוא קרקע פוריה לעיגולי פינות במחקר.
מזכיר לך את דעתי כפי שהיא, לא השתנתה עד שאני לא רואה הוכחות אחרות:
- החיסון לא ממש מונע הדבקה
- החיסון יעיל אבל לא ב-97%
- קורונה זו מחלה קשה, הייתה פנדמיה וכו’
- לא כועס על התגובה הראשונית, כן חושב שהיה צריך להסיק שהתגובה לא יעילה מוקדם יותר
- בהינתן חיסון שמונע הדבקה ב- 90% ותמותה ב- 97%, אצפה שגרף התמותה העודפת לא יראה כך לאחר קרוב לשלוש שנים של פנדמיה
And indeed, they moved at “the speed of science”.
של פייזר, כן. של מכוני מחקר פרטיים ושל ה-FDA? לא.
חוץ מזה שתזכור גם את הפוקוס הציבורי על הנושא מה שמזמין יותר מדי עיניים כדי לעגל פינות. לבצע הונאה בשביל בצע כסף כשכל העיניים העולמיות עליך זה לא דבר חכם במיוחד.
עם שאר הדברים אני די מסכים איתך, למעט אולי זה:
דמגוגיה. התפתחו וריאנטים ואף אחד לא טוען כיום שהחיסון מונע הדבקה ב-90% ותמותה ב-97%.
השפעת התחילה אופנה חדשה בעולם החיסונים:
יש חיסון, צריך לתת אותו באופן חזרתי, הוא לא מונע מחלה, הוא לא מגן על אוכלוסיות סיכון, הוא לא מונע הדבקה אבל היי! מחקרים מראים שאנשים עם חיסון לשפעת חוזרים בממוצע חצי יום לפני לא מחוסנים לעבודה ושהחיסון לא ממש מסוכן. כנראה.
אם הייתי צריך להגדיר מהו ‘מתנגד חיסונים’ הייתי מגדיר את החיסונים לשפעת וקורונה כמתנגדי חיסונים. למה? כי הם שומטים מתחת לרגלינו את ההגדרה של חיסון מהו.
אבל אנחנו כבר יודעים שהם הצליחו להטמיע הלך רוח של ‘להתחסן גם מתוך סולידריות’, למרות שזה כנראה שטויות.
אז הם הצליחו לפתח חיסון ברבע שעה אבל שנתיים לא מצליחים להתאים אותו לוריאנטים? אלברט בורלא אמר שזה יהיה מוכן במרץ. בנוסף הייתה בזמנו טענה, מפי אותו בורלא, ששתי זריקות מספקות הגנה מוגבלת מפני האומיקרון אבל שלוש זה כבר סבבה לגמרי. מה גם שאומיקרון קטלני הרבה פחות (אם כי מדבק יותר), אז כל מה שצריך כדי להתאים חיסון יעיל נגדו זה בגדול להזריק מים, בערך אותם שיעורי תמותה (כמובן שבמספרים גדולים זה מצטבר לתמותה עודפת משמעותית, אבל במספרים קטנים זה שברי אחוזים).
לפני שהחיסון יצא, הזהירו שהאנושות עדיין לא ממש הצליחה לפתח חיסונים לוירוסים שהם יעילים כמו חיסונים שאנחנו מכירים לאדמת וכו’. במקרה של שפעת אנחנו עם חיסון יעיל אבל באופן מוגבל מאד (אישית, אני לא מתחסן מתוך עצלנות. הקורונה גרמה לי לשקול כן להתחסן). לדעתי זה מה שיש לנו כאן, חיסון באותו סדר גודל של יעילות בשילוב מחלה יותר קטלנית. אם זה ככה אז זה בפירוש לא מה שמכרו לנו, אין שום דרך להציג את זה אחרת. ואם כן אז כל הכבוד להם. טחנות הצדק טוחנות לאט, עוד בקשה של חופש מידע ועוד בקשה ועוד הצלבות - בסוף האמת תצא לאור. מקווה שהיא תיהיה בצד של פייזר, אחרת זו פארסה.
שמע טונאלי, בגדול בגדול אני בצד שלך של הויכוח, ובאופן טבעי אני נוטה להאמין לרפואה המסורתית והקונבנציונאלית (כמו שיוצגה ע"י דוד כאן).
אבל הרוב המוחלט של ההודעות והדעות שהוצגו כאן היו של הטלות ספק כאלו ואחרות, לא של קביעת עובדות נחרצות ומוחלטות (כשמוש לדוגמה ‘חטא’ בזה, העמידו אותו על טעותו והוא סוג של ‘חזר בו’).
מי שמייצג פה גישה של ‘רואי נסתר ואמת מוחלטת שאין לערער על דעתם’ - זה לחלוטין אתה. ואפילו כשמטילי הספק ביקשו ממך בזמנו לפרט ולנמק את דעתך (שאני מודה שאשמח גם לקרוא) - לא הגבת.