לא חסמתי אף משתמש ואני לא חושב שזה מסוג הדיונים שצריכים לחסום בהם דעות של אנשים שכן מדובר על נושא שמערב את כולנו אז אני לא יודע איך זה מתיישר עם זה שאין לערער על דעתי.
היה דיון דומה לפני זמן מה וכתבתי לג׳וזפה שחבל שאין אפשרות לעשות כאן סקר כי אולי היינו מקבלים תמונת מצב משקפת לדעות של החברים פה.
יש שאלות שהייתי שמח לשאול אנונימית כמובן- להורים מביניכם האם מחסנים ילדים בחיסוני שיגרה? האם מתחסנים חיסון עונתי לשפעת? כמה פעמים התחסנתם לקורונה? האם חיסנתם את ילדיכם לקורונה?
כמה פעמים בשנה אתם מבקרים אצל רופא המשפחה שלכם?
שאלות כלליות שהיו מסייעות לנו להבין קצת יותר ואולי מטשטות את הרעש הצורם שעולה מחלק מהתגובות כאן (או שלא, לא יודע).
אני לא חושב שאני צריך לשכנע אף אחד לגבי אפקטיביות של חיסונים הנושא הזה נטחן עד דק בכל מדיה אפשרית.
אני ממליץ לכולם (כמו שהמלצתי בעבר תמיד) ללא יוצא מהכלל להתייעץ לגבי חיסונים ומידע רפואי עם רופא המשפחה שלהם.
הוא זה שמודע להיסטוריה הרפואית שלהם ולגורמים שצריך לקחת בחשבון לפני קבלת החלטות.
לקבל עצות רפואיות מפורשות מזרים באינטרנט זו פרקטיקה שאינה מומלצת לאף אחד.
במידה ומתפרסמים מחקרים המעידים על ממצאים חדשים בכל הנוגע לבטיחות החיסון יש להתייחס וללמוד אותם בצורה מבוקרת ולא להיגרר למסקנות נחפזות (בהנחה שיצאו ממקור לגיטימי).
ראיתי שדובר פה על סגרים ועל צמידים ועל תו ירוק, אז אתייחס- לא נפלתי מהירח, ואני לא חושב שכל מה שנעשה כאן בתקופת הקורונה הוא מושלם וחף מטעויות בלשון המעטה. (בחנת את מצב המדינה שלנו לאחרונה? מופתע?).
אבל חוכמה בדיעבד היא משהו שמעולם לא התחברתי אליו.
היו מי שהמדינה מינתה להיות אמונים על בריאות הציבור, מדינות שונות נקטו בעמדות שמצאו לנכון לפי תיעדופים פוליטיים שאני לא מתיימר להבין ורווחת הציבור אף פעם לא ניצבה גבוה בסולם של ממשלת ישראל.
זה היה נראה בזמנו פתרון קסם קל בפועל זה הכניס לא מעטים לבור שטרם יצאו ממנו. פתרון שתואם את מדיניות הפלסטר על פלסטר שמאוד נפוצה במחוזותינו.
כי רופא המשפחה ישב וקרא את כל המאמרים שפורסמו על חיסונים, יעילותם, השפעותיהם וכו’ או כי הוא קיבל הנחיות ממשרד הבריאות? אני לא יודע לאיזה רופאי משפחה אתה הולך אבל שלי לא העמיקו בנושא.
איך אתה עם חוכמה בזמן אמת? מה דעתך על חוכמתם של השבדים?
ודבר אחרון:
הגיע הזמן להפסיק להתייחס לחיסונים כאל מקשה אחת. שמת לב שאתה לא נדרש למשל לשכנע אף אחד לגבי האפקטיביות של החיסון נגד פוליו או טטנוס?
אם ימשיכו להתייחס לחיסון נגד שפעת/קורונה כחיסון אנשים עלולים להפסיק לקחת חיסונים ברצינות וזה יהיה מסוכן.
אם אתה מרגיש שרופא המשפחה שלך לא מקצועי מספיק- אולי לשקול להחליף. יש רופאים טובים ומקצועיים יותר ויש פחות. נדרש ומצופה ממנו בהחלט להתעדכן במאמרים חשובים שמתפרסמים לגבי תחום העבודה שלו כמו כל רופא- רופא משפחה שלא עושה זאת מתרשל בעבודתו.
כתבתי, היו ממשלות שתיעדפו רווחת אזרחים גבוה יותר מאשר ישראל בסולם העדיפויות שלהם. שבדיה זו אחת הדוגמאות. 3 דברים שלא אהבתי ביחס של ישראל להתפרצות 1) מחול בדיקות מוטרף - אין לי ספק שהיו מעורבים כאן אינטרסים כלכליים. 2) בידודי סרק לחולים יציבים בריאים. 3) חיוב של אזרחים להתחסן בניגוד לרצונם. לדעתי חובה רק על מי שבא במגע עם קהל רחב בסיכון (צוות רפואי/סוהרים/שוטרים וכו) וגם במקרים כאלו לא הייתי מטיל סנקציות. מפר אוטונומיה של אדם על גופו וזה משהו שאני מאוד מתנגד אליו.
תתפלא. הייתי מציע לך לבדוק לפני עם רופאים במעייני הישועה ובתי חולים באיזור ירושלים.
אני לא מצפה מהרופא שלי להיות אלוהים ולחלוש על כל תחום. אין לי שום טענה כלפי הרופאים אני פשוט נוטה להגיע אליהם אחרי שעשיתי מחקר בתחום הרלוונטי.
ואתה לא נפלת מהירח. אני כן. ברגע האמת הציבור חיפש מישהו שיגיד לו (ויחייב אותו!) מה לעשות. בעיניי זה הדבר הכי מסוכן שקרה כאן. מסוכן יותר מהקורונה.
מכיר… לא עובר שבוע בלי שהורים מספרים לי בשכנוע עצמי מוחלט שהחיסון של גיל שנה הפך את ילדם לאוטיסט. חיסונים נוסח קורונה לא עוזרים לי במלאכת השכנוע שאין שום קשר בין חיסון לאוטיזם למעט הגיל שבו מתחילים לראות את הסימנים.
עצם זה הדיון מגיע לשם, שוב, מראה על רמתו הנמוכה והיא מבחינתי אינדיקציה לאמוציונליות יתר. ההשוואה לחיסון לפוליו וכו’ מגוחכת, לא באמת צריך להסביר למה
סתם לדוגמה, ממשלת דנמרק ממליצה להתחסן באוקטובר הנוכחי רק למי שמעל גיל 50 או בקבוצות סיכון מסויימות. נשים רגע בצד שקשה להשוות מדינות שונות כל כך - שים לב שלמרות תמותה עודפת די מטורפת - המדיניות משתנה. אולי צריך לדבר גם איתם על יעילות החיסון נגד פוליו וטטנוס.
ממליץ לא לצאת כנגד הטלת ספק, בטח לא כשמדובר באזרחים הגונים שמכבדים את הכללים (אפשר לדבר על זה שצריך להיות קצת יותר רספקט למתדיינים שהם רופאים בעצמם, אבל מילא)
יש לא מעט רופאים שלא אוהבים שהמטופלים שלהם שואלים אותם שאלות כי זה ‘מפקפק בסמכותם’ - מקווה שאתה לא תיהיה אחד כזה
אני מסכים שהדיון ברמה נמוכה מאוד. בעיקר כי גאנג׳ו הזכיר פוליו ואתה מייחס את זה אליי, קושי בהבנת הנקרא פוגע ברמתו של הדיון. גם איך זה מתקשר לציטוט? לא כל כך הבנתי. כתבתי המון מלל היה לך המון מה להעתיק ומה שבחרת קצת תמוה
אולי? יש המון הבדלים בין איך שדברים מתנהלים בישראל ובדנמרק. מאוד מתקשה להתייחס כאשר בנקודה הכי קריטית בטיעון בחרת לתאר נתון כ- ״תמותה עודפת מטורפת״- או שיש נתונים או שחבל על האזכור.
קראת מה שכתבתי בכלל?
לגבי מה שכתבת על אזרחים הגונים ניכר כי אינך בקיא כלל בתהליך השיטה המדעית. ארחיב אם תרצו.
במידה ואתה מרגיש שאיש הצוות הרפואי שאיתו אתה באינטראקציה לא נותן לך תשובות והסברים ממליץ לך לשקול לבקש העברה - גם את זה כתבתי כבר.
אני משתדל תמיד לספק כל הסבר שאני מתבקש לתת, אך עדיין זוכר את ההבדל שבין בקשה למידע לבין דרשנות והפיכת הרופא לחותמת גומי. חשוב שתזכור גם אתה.
אז כך, העבירו אותי למחלקת פנומנולוגיה בבית חולים אחר כי בזמן שהייתי מושעה מישהו אחר לקח לי את המקום. בסוף יצא אחלה כי אני עובד במקום טוב יותר מקצועית, אנושית וגם זה:
גם לי ברור שהנגיף לא הגיע מחיות (אם זה היה מחיות היו מוצאים זכר לזה וחיפשו מאוד) והוא גם הגיע כל כך מוכן להדבקה המונית שאין מצב שהתהליך הזה קרה בלי שנהיה מודעים אליו.
נשבע לך שמרוב שדיבורים על הרפורמה, הייתי בטוח בהתחלה שתהכוונת לאסתר חיות.
תהיתי אם אתה צוחק שתיכף הולכים לנסות להפיל גם את המגיפה על בגץ השמאלנים עוכרי ישראל שמשמידים את המדינה.
אתם מבינים שזה לא סתם טעות. הם ניסו להסתיר את זה לשקר לכל העולם על זה לקרוא לכל מי שאפילו רק שואל שאלות על זה "קונספריטור " “אלט רייט”.
ומי ששיתף עם זה פעולה זה אותה תקשורת שאתם כל כך אוהבים ומאמינים בה. מאראל סגל עד נדב אייל כולם שותפים לזה. ביבי ובנט זה לא פוליטי או ימין ושמאל.
זה לא סתם. יש שתי אפשרויות:
סין ברשלנות פושעת שיחררה נגיף שהרג עשרות או מאות מיליונים של אנשים בעולם .
סין עבדה על נשק ביולוגי ובכוונה שיחררה אותו לעולם.
פלוצי ידע את זה בזמן שיקר לאזרחי ארה"ב ולעולם זה מה שנקרא ללכת אחרי rabbit hole תלכו אחרי זה ותבינו שזה הרבה יותר עמוק.
כתבתי את זה בדיון על הרפורמה. אני מרגיש שאנחנו (אזרחי העולם) פיונים על צלחת ובכלל אין לנו שום שליטה על החיים שלנו . אני כבר לא יודע מה הטעם לריב על רפורמה פה בפורום חוץ מלאבד חברים.
דרך אגב, שבוע שעבר גם הניו יורק טיימס הודה שהמסיכות היו חסרות ערך ולא עזרו לכלום…
@titi_camara צדק! טיטי תרוץ לכנסת אני בוחר בך. למרות שאני מפחד שתעביר רפורמה שתאסור עלי לצפות בברצלונה
חח אלישע, תודה אתה מחמיא לי. מחכה בקוצר רוח לת’רד הג’יפים החדש.
האמת בעלי העולם מקשיבים לך: באנגליה מדברים על סגר בגלל שפעות עופות 2.0 שמגיעה מקמבודיה יהיה כיף אחים.
אבל האמת זה פחות העבודה ויותר ארחנטינה. תשאל את @mos56 והעצים מחוץ לבית שלי פה.
שנייה, אעלה שתי תמונות: