קורונה :: הדיון של הקוביד

מה זה אומר על 3 השנים האחרונות? למה עדיין יש חובת חיסון בישראל לסטודנטים לרפואה? למה התקשרות לא מדברת על המחדלים האלה? למה כולם עוברים לסדר היום כאילו שום כלום לא קרה? מי ישלם לכך האנשים שאיבדו את העבודה בגלל הטירוף החולני הזה? האם הרופאים ילמדו מזה ויבינו שלמרות שהם אמורים להיות חכמים דווקא הם האוכלוסייה הכי קלה להפיל במניפולציות?

והשאלה הגדולה: עכשיו שהWHO רוצה לקבל לידיו במאי את השליטה על התגובות של המדינות במקרה של פנדמיה חדשה, כמה זמן ייקח עד שתגיע עוד פנדמיה?

עשרת המיתוסים המופרכים של הקורונה
חיסון מספק הגנה טובה יותר מהידבקות והחלמה, מסכות מונעות הדבקה והחיסון הביוולנטי יעיל ובטוח. 10 המיתוסים המופרכים והדיסאינפורמציה של הקורונ

ד"ר מרטי מאקארי הוא מרצה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ג’ון הופיקנס ומחבר הספר “המחיר שאנו משלמים”. לאחרונה, פרסם מאמר בעיתון New York Post אשר מנפץ אחד לאחד את המיתוסים הקשורים בקורונה.

בשבועות האחרונים התפרסמו סדרת מחקרים על ידי חוקרים מוערכים ביותר, אשר חשפו את האמת על התנהלות גורמי הבריאות במהלך משבר הקורונה, כותב ד"ר מאקארי.

רוב הזמן, הם טעו.

למען הדיוק, גורמי הבריאות לא טעו כאשר פרסמו המלצות לציבור על סמך מה שהיה ידוע באותה עת.

זה מובן, אתה הולך עם הנתונים שיש לך.

לא, הם טעו בגלל שהם סרבו לשנות את ההנחיות שלהם גם כשהראיות חייבו זאת.

כאשר מחקר זה או אחר לא תמך במדיניות שלהם, הם התייחסו אליו בביטול וצנזרו דעות מנוגדות לשלהם.

באותה עת, המרכז למיעת ובקרת מגפות (CDC) עשה שימוש לרעה במחקר כאשר פרסם את המחקרים הלקויים שלו בכתב העת MMWR, שאינו מבוסס על ביקורת עמיתים.

חמור מכך, גורמי הבריאות הרשמיים קידמו דיסאינפורמציה שהרסה את החיים של רבים ופגעה באופן בלתי ניתן לתיקון באמון הציבור במקצוע הרפואה.

> דיסאינפורמציה #1: חסינות טבעית מספקת הגנה פחותה מזו של החיסון

מחקר של כתב העת המדעי The Lancet השווה 65 מחקרים מ-19 מדינות על החיסון הטבעי. מסקנת החוקרים היתה שההגנה של החיסון הטבעי היתה אפקטיבית לפחות כמו זו שסיפקה סדרת החיסונים הראשונית.

לא היתה כל סיבה לחשוב אחרת, מכיוון שהנתונים המדעיים היו שם כל הזמן, 160 במספר, אבל פייסבוק החליטה שהם מפרים את “מדיניות הדיסאינפורמציה” שלה.

למעשה, מאז המגפה שהתחוללה באתונה בשנת 430 לפני הספירה, האדם יודע כי מי שהחלימו לאחר הדבקה, היו מוגנים מפני מחלה קשה, במקרה של הידבקות נוספת.

זאת גם היתה העמדה של רוב הרופאים במהלך 18 החודשים הראשונים של מגפת הקוביד.

רוב האמריקאים שפוטרו בגלל שלא נטלו חיסון, למעשה נשאו נוגדנים שניטרלו באופן אפקטיבי את הוירוס, אבל הממשלה לא הכירה בקיומם של הנוגדנים האלה.

> דיסאינפורמציה #2: מסכות מונעות הדבקה בקוביד

ה-Cochran Reviews נחשב למקור הסמכות העליונה למחקר עצמאי של ראיות מדעיות. בנוסף, מחקר שהתפרסם על ידי צוות חוקרים מכובד באוקספורד, מגלה כי המסכות אינן משפיעות באופן משמעותי על הדבקה בקוביד.

כשהיא נשאלה על המחקרים החד משמעיים האלה, מנהלת ה-CDC הפחיתה ממשמעותן וטענה כי המחקרים הסתמכו על ניסוי מבוקר הקצאה אקראית.

הבעיה עם דבריה היא שניסויים מבוקרי הקצאה אקראית הם סטנדרט הזהב לגילוי ראיות מדעיות.

אם כל האנרגיה שהשקיעו רשויות הבריאות על מנת להכריח פעוטות לחבוש מסכות היתה מושקעת במניעת השמנת יתר בקרב ילדים ועידוד פעילות גופנית, כולנו היינו נמצאים במצב טוב יותר.

> דיסאינפורמציה #3: סגירת בתי הספר מפחיתה הדבקה בקוביד

ה-CDC התעלם מהניסיון של האירופאים לשמור על בתי הספר פתוחים, לרוב ללא חובת מסכה. שיעורי ההדבקה שם לא היו שונים מאשר בארה"ב לפי מחקרים שנערכו בספרד ובשבדיה.

>דיסאינפורמציה #4: הסיכון ללקות בדלקת שריר הלב בגלל החיסון נמוך יותר מאשר בגלל הידבקות

גורמי הבריאות הקלו ראש בחששות כי החיסון נגד קורונה גורם לדלקת שריר הלב. הם ציטטו מחקרים, שנערכו בסטנדרטים לא ראויים, אשר הפחיתו מחומרת התופעה.

מספר רב של מחקרים, שנערכו היטב, מוכיחים ההפך.

עכשיו אנחנו יודעים שהסיכוי ללקות בדלקת קרום הלב, לאחר החיסון, גדול פי 6 עד 28 מאשר הסיכוי ללקות בה בעקבות הידבקות, בקרב זכרים בני 16 עד 24.

עשרות אלפי ילדים, ככל הנראה רובם עם מופעים תת קליניים, לקו בדלקת קרום הלב בגלל החיסון נגד קוביד, שהם כלל לא נזקקו לו כיוון שהם כבר נדבקו והחלימו לפני כן.

> דיסאינפורמציה #5: הבוסטר מועיל לצעירים

הבוסטרים הפחיתו את מספר האשפוזים של מבוגרים ושל אוכלוסיות בסיכון גבוה.

עם זאת, אין אף ראיה לכך שהחיסונים נגד קורונה הפחיתו את שיעור הנפטרים מקורונה בקרב אנשים צעירים ובריאים.

מסיבה זו, כנראה, החליט ה-CDC שלא לפרסם את הנתונים שלו על מספר האשפוזים של אמריקאים בני 50 ומטה, שקיבלו בוסטר.

הלחץ שהפעיל הבית הלבן ליטול בוסטר היה כל כך אינטנסיבי, ששני מומחי החיסונים הבכירים ביותר של ה-FDA עזבו במחאה, תוך שהם כותבים מאמרי ביקורת חריפים על כך שהנתונים אינם תומכים במתן בוטסר לאנשים צעירים.

> דיסאינפורמציה #6: הטלת חובת חיסון העלתה את שיעורי ההתחסנות

הנשיא ביידן ובכירים אחרים דרשו לפטר עובדים בלתי מחוסנים, ללא קשר לשאלה האם הם נהנים מחסינות טבעית או האם החיסון עלול להזיק להם.

הם דרשו גם לפטר מהצבא חיילים לא מחוסנים ואחים ואחיות לא מחוסנים, בשיאו של משבר כח אדם.

חובת החיסון היתה מבוססת על תיאוריה, שהחיסון מפחית את שיעורי ההדבקה. הנחה זו הוכחה כשגויה לאחר מכן. אבל, גם לאחר שהתברר כי החיסונים אינם מפחיתים הדבקה, לא בוטלה חובת החיסון והיא תקפה עד לעצם היום הזה.

מחקר עדכני מאוניברסיטת ג’ורג’ מייסון מדגים כיצד חובת חיסון בתשע ערים אמריקאיות גדולות לא השפיעה כלל על מספר המתחסנים.

לחובת החיסון לא היתה גם שום השפעה על שיעורי ההדבקות בקוביד.

> דיסאינפורמציה #7: ההנחה שמקורו של קוביד במעבדה בווהאן היא תאורית קונספירציה

גוגל הודתה שבמהלך המגפה, היא הקשתה על קבלת תוצאות חיפוש למונח “דליפה ממעבדה” (lab leak).

ראש המכון הלאומי לבריאות, ד"ר פרנסיס קולינס, טען (ועדיין טוען) שהוא לא מאמין שהווירוס הגיע ממעבדה.

בסופו של דבר, מספר רב ומכריע של ראיות נסיבתיות מצביע על כך שמקורו של הקוביד הוא בדליפה ממעבדה. שני מומחים לווירוסים טענו זאת בפני ד"ר אנתוני פאוצ’י כבר בינואר 2020, במהלך ישיבה שהוא כינס בתחילת המגפה.

לפי מסמכים שהשיג ברט באייר מפוקס ניוז, שני המומחים אמרו לד"ר פאוצ’י ולד"ר קולינס שהווירוס ככל הנראה עבר מניפולציה וכי מקורו במעבדה. אבל אז לפתע, שינו את המנגינה כאשר דיברו בפני הציבור, מספר ימים לאחר שנפגשו עם אנשי המכון הלאומי לבריאות.

מאוחר יותר, שני המומחים לוירולוגיה קיבלו קרוב ל-9 מיליון דולר מהסוכנות של פאוצ’י.

> דיסאינפורמציה #8: היה זה חשוב לקבל את החיסון השני שלושה-שבועות אחרי הראשון

במהלך אביב 2021, מספר חודשים לאחר התחלת מבצעי החיסונים, היה ברור כי יש להמתין שלושה חודשים עד מתן החיסון השני כדי להפחית סיבוכים וכדי לחזק את החסינות לקוביד.

קביעת פרק זמן ארוך יותר, היתה יכולה גם להציל חיי אמריקאים רבים, בשל הכמות המוגבלת של חיסונים בתחילת המגפה.

> דיסאינפורמציה #9: הנתונים על החיסון הביוולאנטיים חד משמעיים

כך אמר ד"ר אשיש ג’ה, למרות שהם אושרו על סמך נתונים ממחקר שכלל שמונה עכברים.

עד ליום זה, לא נערך ניסוי מבוקר הקצאה אקראית לחיסונים הביוולאנטים.

לדעתי, הנתונים מוכיחים באופן חד משמעי כי אנשים צעירים לא צריכים לקחת את החיסון הביוולנטי, זה גם עלול להוביל לדלקת שריר הלב בקרב ילדים רבים.

> דיסאינפורמציה #10: אחד מכל חמישה לוקה ב"לונג קוביד"

ה-CDC טוען כי 20% מההידבקויות בקוביד עשויות להוביל ל"לונג קוביד".

עם זאת, מחקר בבריטניה מצא שרק 3% מחולי הקוביד סבלו מסימפטומים שיוריים במשך 12 שבועות. מה יכול להסביר את הפער בנתונים?

לעתים קרובות, זה נורמלי לגמרי לחוש עייפות קלה או חולשה במשך שבועות, אם חלית והיית לא פעיל והתזונה שלך לא היתה טובה. מי שקורא לתופעות הללו “לונג קוביד” עושה מדיקליזציה של חיי היום יום.

הדבר המדהים ביותר בדיסאינפורמציה שמפיצים ה-CDC וגורמי הבריאות הוא שאף אחד מהם לא התנצל על כך שהמשיך להחזיק בהמלצות שלו במשך תקופה כל כך ארוכה לאחר שהנתונים הראו בבירור שהם טועים.

גורמי הבריאות אמרו לציבור “אתם חייבים” במקום לומר “אנחנו לא בטוחים”.

בתחילת הדרך, בהיעדר נתונים טובים, גורמי הבריאות בחרו בדרך הפטרנליזם הקיצוני.

היום אנחנו נמצאים במצב של הכחשה של הררי מחקרים ונתונים שמראים שהם טעו.

לכל הפחות, ה-CDC צריך להודות בטעויותיו וה-FDA צריך להוסיף תווית אזהרה לחיסונים נגד קוביד, המצהירה באופן ברור את מה שאנחנו יודעים.

הכאה על חטא, מצד מי שהובילו אותנו בדרך הלא נכונה, תהיה הצעד הראשון לבניית אמון מחדש.

עד כאן ה- NEW YORK POST.
ואצלנו?
כל דיסאינפורמאציה MADE IN AMERICA הודהדה בעוצמה והוחזרה לאמריקאית בתוספת גדושה של דיסאינפורמציה כחול לבן מבית משרד הבריאות

מדאיג מאוד שאתה מתייחס למאמר דעה כאל אמת מוחלטת.
מבחינתך כמובן.

אנחנו נמשיך להתייחס ברשותך בעיקר לרפואה מבוססת ראיות, ולא לדעות שהן להזכירך בתחתית הסולם המדעי, גם אם הן מתפרסמות בניו יורק ווטאבר.

אגב אני מתרגש מאוד שאנשים חסרי מושג מעריכים את היותך רופא לא מחוסן. אני בטוח שהמטופלים שלך מעריכים את זה קצת פחות. :slight_smile:

מדאיג אותי שאתה רופא…

מצטער, אבל זה פייק ניוז לקרוא לבן אדם שחלה בקורונה לא מחוסן.

אחרי 3 שנים היה רצוי שתעשו חשבון נפש.

שביתה איטלקית באמצע פנדמיה זה פחות אני, תנוח דעתך.

כפי שהצעתי בעבר אשמח להבהיר בזמני הפנוי את ההבדל המהותי שבין קשר נסיבתי לקשר משמעותי שבגינו ניתן להסיק מסקנות בעלי רלוונטיות רפואית.

ניכר שהבנתכם בנושא דלה מאוד.

נפשי נקייה ואני ממליץ בחום לכולם להתחסן.
וזה כולל חיסוני קורונה, חיסוני שיגרה וכל חיסון שמאושר ע״י משרד הבריאות ושהרופא המטפל הישיר המליץ לבצע.
אתה מוזמן לעיין בתגובותיי בעבר בפורום זה ולראות שהמלצתי לא השתנתה ולא תשתנה.
אני לא מכריח אף אחד ולא תומך בהשעיה של אף אחד ממקום עבודתו אלא אם כן הוא בא במגע עם מטופלים מדוכאים חיסונית ואז יש לו אחריות שלקח על עצמו מתוקף תפקידו.
הפניה שלך אליי בלשון רבים מעידה על נקיטת עמדה ותמוהה בעיניי שכן גם אראגונייס רופא. אז אשמח אם תבהיר.
אולי מוזרקים? :wink:

השאלה אם יש לך טענה עניינית כלפי אחד מהסעיפים…

אינני עוסק בניתוח דעות כי אינני פרשן ואין לי עניין לכלות את זמני במלחמות שכנועים אינסופיות. אני לא מחפש לשכנע אף אחד במיוחד בהתחשב בעובדה שרובכם המוחלט מחוסן.

צורמת לי באופן מיוחד הצגה כוזבת של מידע על ידי מי שמציג את עצמו בפורום כאיש צוות רפואי המודע לנסיבות שבהן מידע רלוונטי רפואי מתגבש ומובא לרווחת הציבור ועל כן אני נאלץ להגיב גם אם אני לא כל כך חפץ בזה.

העובדה שכותב המאמר המקורי הוא רופא היא חסרת משמעות לחלוטין בעיניי בעיקר בהתחשב שרשימת הסימוכין לכתוב יתומה והטור מתהדר בתגית OPINION באדום בוהק

לכל מי שקרא לאנשים גם אם הם התחסנו (אבל רק פעמיים) או חלו (אפילו יותר מפעם אחת) - אנשים לא מחוסנים ומפיצי מחלות.

לא נכנס אפילו לדיון האם החיסון מנע הידבקות והדבקה, כי המאמר שאראגונס הביא דיבר רק על אנשים שכבר חלו או התחסנו ועל השקרים שהריץ כל הממסד על מנת לשקרא שכאילו יש הצדקה רפואית בכפייה של בוסטר על האנשים האלה.

CDC עשה מחקר על עשרות מילוני חולי קורונה שהגיעו לבתי חולים בקליפורניה ובניו-יורק.
הם בדקו מי בסיכון גבוה למחלה קשה על פי הסטטוס החיסוני \ החלמתי שלו.

המחקר פולח לפי:
מחוסנים לא מחלימים, לא מחוסנים לא מחלימים, מחוסנים מחלימים, לא מחוסנים מחלימים.

תוצאות המחקר הראו חד משמעית שמלמחלימים הייתה ההגנה הטובה ביותר מפני התדרדרות למחלה קשה, וממש בפער ממחוסנים לא מחלימים. התוצאות גם הראו שאין הבדל בהגנה בין מחוסנים ללא מחוסנים בהנתן שהם בפילוח של המחלימים.

שוב, מחקר שכלל את כל המגיעים לבתי החולים בניו יורק וקליפורניה וכלל עשרות מיליונים (אם אני זוכר נכון בסביבות 40 מיליון).

רוצה לקרוא לזה דעה?
סבבה.

ניכר שאמירות כאלו גורמות להתרחקות וחוסר אמון בין האוכלוסיה ומערכות הבריאות.

כשאני קורא מחקר של ה CDC שבברור היו פרו-חיסונים ומראה שלמחלימים יש חסינות הרבה יותר גבוהה,
ואז קורא רופא שאומר בין היתר:

קשה לי להשיב את האמון שנפגע כבר.
אתם רופאים, לא אלוהים…
חבל.

רק רוצה להזכיר לך שפייזר בכבודה ובעצמה מודה שהם לא בדקו את זה אף פעם.

אינך עוסק גם בניתוח נתונים…

2 סוגי רופאים פגשתי בשלוש השנים האחרונות:

אלה שקוראים מחקרים וחושבים כמוני (רוב)
ואלה שקוראים לעצמם רופא בכל הזדמנות שיש להם ולא חושבים כמוני.

איני נמנה על קבוצה זו של אנשים.

תוכל לצרף מקור?

היו מרכיבים משמעותיים מהאוכלוסייה שעצם הדבקתם הייתה העמדתם במצב של סכנת חיים ממשית בהתחשב ברקע הרפואי שלהם.
הפקרתם לא הייתה על הפרק ולכן הטיעון הזה אינו ברור לי.
את הסטטוס מחלים צריך להרוויח ולא כולם היו ברי מזל לצערי, בטח שגלגל המזל הזה לא נשקל כאסטרטגייה לטיפול רפואי למרות ההתרשמות הלא ברורה שלך.

אם אין לך אמון במערכת הבריאות זה שלך לגמרי, אתה מוזמן לפנות לרופאים במסגרת רפואה פרטית ולראות האם קיים שוני גדול ותעדכן אותי.

(אחסוך לך המון זמן וכסף- אין).

אני רואה לפי רמת החומר שמופץ כאן באיזו רמה של ניתוח נתונים אתם עוסקים. אוותר בשלב זה. הייתי מצפה כנקודת מוצא ממי שעסוק יומם ולילה בקריאה והעמקה במאמרים רפואיים לפחות לצרף רשימת מקורות לקשקוש הזה ששלחתם. אמשיך להמתין.

שיכנעת. טיעון חותך ומשמעותי .

אני לא שלחתי כלום… מה קורה פה לשון רבים? גם למה צריך לשלוח לך רשימת מקורות? יש לך ויכוח עם טענה מסוימת? תגיד. אין לך? אז למה אתה אומר?

יותר מדי יוזרים עם חולצות של ברצלונה.

לא צריך, רק מי שרוצה שאגיב לו בצורה רצינית. ולא, דודה שלי קיבלה פציאליס אחרי החיסון לא עומד בקריטריון של מקור.

אין לי שום דבר, העמדתי את המאמר שהובא לידיעת הפורום בתור אמת מוחלטת:

בתור הקשקוש האנקדוטלי שהוא.

המחקר פורסם לפני שנה וחצי בערך (ממש טרום תקופת האומיקרון), אז יהיה לי קצת קשה למצוא לך אותו עכשיו, אבל זה יקרה.
אתייג אותך כשאגיע לזה.
על כל פנים, או שהרופאים ומערכת הבריאות לא הבינו מה זה חיסון (ואני ממש בספק בנוגע לזה), או שהם הרשו לעמם להתבלבל כי שטפו להם את המוח והם היו בלחץ (מקבל חלקית ולכן אני אומר שאתם לא אלוהים כמו שנדמה לכם שאתם), או שבמקרה הכי גרוע, שיקרתם לנו במצח נחושה מסיבות שעד היום לא ברורות לי.

על כל פנים, אם החיסון אמור לתת לי לפגוש את הפתוגן בתנאים שנוחים לי בשביל שאני אפתח נגדו מנגנוני הגנה (נוגדנים ותאי T), אז באיזה עולם יהיה הגיוני שלפגוש את המחלה לא יעשה את העבודה הזו?

ויותר מזה, אם החיסון mRNA הציג לגוף שלנו רק את חלבון הספייק ולא את כל הוירוס, איך יכול להיות שמחלימים שפגשו את כל הוירוס ופיתחו נוגדנים הרבה יותר מורכבים מאשר רק לחלק של חלבון הספייק, יהיו חסינים פחות מאשר המחוסנים של פייזר?

אני כל כך כל כך מקווה שלא תנסה לענות על זה ולצאת עוד יותר מביך ממה שכבר…

ראשית, את הסטטוס מחלים צריך להרויח ואני לחלוטין מקבל את זה.
לא להחזיר לעבודה רופא שהחלים כי הוא לא מחוסן זה בגדר דברים שיעשו רק בקונספירציות. לא פלא שאלו מאיתנו שעינהם היו פקוחות נחשבו לתומכי תיאוריית קונספירציה. היו כל כך הרבה דברים הפוכים להגיון הרפואי, זה אחד הבולטים שבהם.

עד היום אגב, למרות שאני מחלים אני נחשב ללא מחוסן ולארה״ב למשל אסור לי להכנס. ממש הגיון רפואי לעילה ולעילה.

לגבי ״היו מרכיבים משמעותיים מהאוכלוסייה שעצם הדבקתם הייתה העמדתם במצב של סכנת חיים ממשית בהתחשב ברקע הרפואי שלהם.״

מסכים איתך ביג טיים.

ולכן אם העולם היה מתנהל לפי מה שאני חושב היום היו יושבים בכלא הרבה מאוד אנשים לכמות שנים מדורגת לפי החומרה הבאה מהקל אל הכבד:
מי שהמליץ לבני מתחת ל- 30 להתחסן
מי שהמליץ לבני מתחת ל- 20 להתחסן
מי שכפה על בני מתחת ל- 30 להתחסן
מי שהמליץ לבני מתחת ל- 16 להתחסן
מי שכפה על בני מתחת ל- 20 להתחסן
מי שכפה על בני מתחת ל- 16 להתחסן
והכי הרבה שנים לתת לכל אלו שהמליצו על חיסון ילדים מתחת לגיל 5.

יש לך הסגות? או שגם הם נחשבים אצלך ל ״מרכיבים משמעותיים מהאוכלוסייה שעצם הדבקתם הייתה העמדתם במצב של סכנת חיים ממשית בהתחשב ברקע הרפואי שלהם.״

אתה מבין כמה חמור זה לשקר ככה לאנשים שיש להם מעט מאוד הבנה רפואית?

לגבי המערכות הרפואיות, אני לא עשיתי הפרדה בין הציבורית לפרטית. לא ברור לי למה שכחתם את הרפואה שלמדתם או למה שיקרתם לנו ביודעין, אבל כל המערכת הרפואית הייתה נגועה בבעיה הזו. היו מעט מאוד רופאים שהעזו לצאת ולומר אמת רפואית.

אתה עושה מחקר של חצי שעה בויקיפדיה ובא ללמד אותי מה זה חיסון ואני המביך…

אני מבין אותך לגמרי, קשה מאוד למצוא מחקרים בני… שנה וחצי.

העולם לעולם לא יתנהל לפי מה שאתה חושב כי אתה too far gone שבוי בקונספירציות בעלות קשר רופף מאוד למציאות.

אני מאחל לך בעיקר בריאות הגוף והנפש.
אין טעם לדון איתך מבחינתי.

האמת אני מאוד מעודד מהמצב הכללי בפורום, לקחתי הפסקה של כמה חודשים וציפיתי לראות סחף גדול יותר של מושכלים, שמח לראות שבתקופה הארוכה הזו מוס ואראגונייס הצליחו לגייס בהצלחה בעיקר אותך. 3 זה לא כזה נורא אני חי עם זה בשלום.

חברים אתם מבזבזים את זמנכם לשווא. לא משנה כמה טענות עניניות אתם תגידו הוא יעשה את האד הומינם הרגיל שלו ויתקוף אותכם באופו אישי. זה חסר טעם.

יוסי במפגש הבא תיזהר לשתות איתי בירה :slight_smile:

לא כל כך מסכים, היו רופאים שיצאו נגד או שביקרו לפחות חלק מהתנהלות של הממשלה כולל בארץ, פשוט המימסד השתיק אותם.

הדיון פה הוא דוגמה לאיך התנהלה תבהלת הקורונה:

1. ארגוני הבריאות הממוסדים מפמפמים תבהלה ומתבססים על נתונים חלקיים ללא שום טון ביקורתי כלפי מחקרים שהם אוספים כמוצאי שלל רב שכביכול מאששים את תבהלתם.

2. המתנגדים מציגים את מחקריהם וטיעוניהם ואז זוכים לביקורת על רצינות מקורותיהם, לזלזול ולטיעוני אד הומינם מוחלטים.

האם מישהו פה טוען ויכול להוכיח שהמסיכות שחבשנו מונעות הדבקה?

האם מישהו פה טוען ויכול להוכיח שחיסון של פייזר טוב מחסינות טבעית?

האם מישהו פה טוען או יכול להוכיח שלונג קוביד זו תופעה שבכלל שווה להתייחס אליה?

האם מישהו פה טוען או יכול להוכיח שהנגיף הגיע מעטלף? או מחיה כלשהי?

האם מישהו פה טוען או יכול להוכיח שסגירת בתי הספר מפחיתה הדבקה?

או שכל מה שיש לנו מהצד השני זה מתנשאים?

איזה חרטוט. הצלחת להיות מביך בלי לתת הסבר או טיעון. סתם לצאת שחצן ולבטל אחרים.

אני ממש מקווה שאתה חרטטן מתחזה ולא חרטטן רופא. למטופלים מגיע יחס, הסברים והבנה שיביאו אותם לשיתוף פעולה ולקיחת חלק בתהליך הריפוי שלהם. לא משהו שאפשר להשיג עי זלזול וביטול של ידע לגיטימי.

אם אתה בכלל רופא, אני מקווה שאתה מודע לכך שלחולים יש השפעה על תהליך הריפוי בהתאם למידת האמון והאמונה שיש להם בתהליך.

בשיח הירוד שאתה מנהל אין שום מקום לאמון.

אבל היי, אני בטוח שזה דברים שכתובים בויקיפדיה אבל לא בלימודי הרפואה הנחשבים. אחרי הכל השפעת הפלצבו נמדדה רק איזה זיליון פעמים, לא משהו ששחצנים צריכים לשים לב אליו…