קורונה :: הדיון של הקוביד

למה בג"ץ לא מחייב את הממשלה לפרסם את הפרוטקלים הסודיים של הממשלה בזמנו?

זה מדהים איך בישראל פשוט עברו הלאה.

האם הייתה עתירה לפרסום הדוחות והיא נדחתה? בג״צ לא יוזם בעצמו משפטים
אז אותו אחד שאחראי על מחדל הקורונה (ביבי) יהיה גם אחראי עח בית המשפט, הגיוני סה״כ

היתה עתירה וגדול מגן מגיני זכויות האדם שלך דחה אותה.

דרך אגב ביבי לא עשה שום דבר שבמדינות מערביות אחרות לא נעשה יחד איתו . יותר מזה, מדינות כמו קנדה ניו זילנד ואוסטרליה למשל היו (וגם עכשיו ) הרבה יותר קשוחות ממה שביבי עשה פה . אבל בוא נתקדם מכן ביבי לא ביבי אתה רוצה לריב איתי על ביבי (למרות שלי זה די יוצא מכל החורים ונמאס יש את החלק של הפוליטיקה חחחח

שאלתי ברצינות כי לא מצאתי. אשמח אם תוכל להפנות לעתירה הזאת. דווקא מה שכן ראיתי זה פסק דין לעצור העברה של נתונים על לא מתחסנים, חוק שעבר בכנסת ב2021

תבדוק אצל מח"צ

זה על הדיון בעתירה. אני מניח שאנחנו עדיין לא יודעים את הפרוטוקלים אז גדול מגיני זכויות האדם לא התערב גם פה

נ.ב אין לי קשר אל מחצ וזה סתם מחיפוש בגוגל.

רק בשביל לסיים את השאלה על עלאק גדול מגיני זכוית האדם בעולם

אבל אבל אבל

@Abuya

הם לא מחזיקים בנתונים? לא הבנתי. אז על סמך מה קיבלו את ההחלטות? מחקרים של אחרים? אבל אם ישראל הייתה מדינת הניסוי, למה אין למשרד הבריאות הנתונים שלו?

מה שמעניין זה שלקח להם 10 חודשים להגיד שאין להם את הנתונים.

זה סוג חדש של מחקר. אתה נותן טיפול. אתה משער שהוא טוב למניעת הדבקה. אתה נמנע מאיסוף נתונים שעלולים להפריך את השערתך. פופר דיבר הרבה על עקרון ההפרכה אבל זה היה כל כך מזמן אז לך תזכור…

מה זה אומר?

סעיף 4 מספר את כל הסיפור. אפשר היה להגן על אוכלוסיות בסיכון בלי לפגוע באף אחד. 0 נפטרים ללא מחלות רקע בגילאי 20-50.

עוד אי אפשר להסיק משהו

1. לא בטוח שממוצע הוא הכלי הנכון, כנראה שחציון מתאים יותר
  2. העובדה שאין אף אחד מתחת לגיל 50 היא מחשידה. הרי אם מתו כמה אלפים, למישהו צריכות להיות גם מחלות רקע…

ועדיין - ראוי להעמיק בנושאים האלה

עוד נתון חשוב במסמך הזה שלא מתייחסים אליו - משרד הבריאות לא אסף שום נתונים לגבי מקרי דום לב בשנים 2021-
2022

דבר ראשון היה מחקר(לא קראתי אותו, מודה) של פרופסור רצף לוי על עלייה בקריאות למד״א ובמקרי דום לב בחצי הראשון של 2021(בדיוק התחילו עם החיסונים) עם או בלי קשר לחיסון, אלא כנתון שצריך לבדוק אותו ומה הגורמים אליו - משרד הבריאות הכחיש שהיו מקרים כאלה וטען בתקשורת ובכנסת שהנתונים לא נכונים - עכשיו מודה באותיות קטנות בתחתית הדף שהוא בכלל לא בדק את הנתונים האלה - אבסורד וקרקס

מעבר לכך אלה השנים שבהם היה מבצע חיסונים אגרסיבי מאוד ואם בהתחלה הכחישו את זה שמיוקרדיטיס הוא תופעת לוואי אפשרית של החיסון, עכשיו זה מוכח (ברמה גבוהה או נמוכה זה נתון לדיון, אבל זאת עובדה שזאת תופעת לוואי קיימת), איזה מן בקרה הייתה פה?
מה משרד הבריאות עשה? מי ניטר נתונים? מי ניסה להסיק מסקנות?
אף אחד - דחפו חיסונים לכולם בלי קשר לכלום ויאללה בלאגן

ועוד נקודה - פמפמו מקרי מוות של צעירים ללא מחלות רקע כדי לשדר פאניקה ויחסי ציבור לחיסון ולמחלה, כל אותם דיווחים וכתבות תקשורתיות הן בהגדרה מזויפות ושקריות בהתאם למסמך החדש הזה של משרד הבריאות

שחיתות וריקבון מהיסוד.

רק שהיה ברור למי שלא מבין

https://twitter.com/PECC_Israel/status/1660904527854198786

ליאור אני באמת לא מבין אתה עדיין משוכנע שהכל היה תמים ובטעות? דווקא אתה?

לא הבנתי איפה הסתירה לפי הציוץ… מי שמת מתחת לגיל 50 היה עם מחלות רקע + כמעט כל הנפטרים מבוגרים מזה (ואפילו בהרבה). איפה החידוש?

אגב, כמה מתים ממיוקרדיטיס היו?

אז למה הכריחו צעירים בריאים לקבל את החיסון?

זו לא השאלה הנכונה. השאלה הנכונה מה יהיה עם מי שקיבל מיוקרדיטס עוד 5 שנים. רק אז נדע.

לגבי המיוקרדיטיס - אם הגוף שאמון על איסוף הנתונים, יש לו את הבעלות הבלעדית על נתוני המחקר והאיסוף שלהם לא אוסף את הנתונים אז אין לנו באמת דרך לדעת…

לפי הדוח הרשמי של משרד הבריאות שאסף נתונים החל מדצמבר 2020 עד אפריל 2021 נרשמו 275 אירועים, רובם בנבדקים צעירים בין גילאי 16-19(למה בכלל שנגיע למצב שילד יחטוף אירוע לבבי מתכשיר שלא מגן עליו מפני מחלה שלא מסכנת אותו מלכתחילה?)

אבל זה גם מתנגש עם ההצהרה שלהם שהם לא בדקו בכלל נושא של אירועים לבביים ב2021…

מעבר לזה - את כל המעקב אחר תופעות של החיסון צריך לקחת בעירבון מוגבל, לא הייתה מערכת דיווח מסודרת, לא עודדו אנשים לדווח על תופעות לוואי ופסלו תופעות לוואי של אנשים בטענה ש"אין קשר לחיסון" (בין אם זה מיוקרדיטיס או מקרים קלים יותר ואחרים)לכן אין באמת שום דרך לדעת מה המצב בפועל…

לגבי הציוץ - אני גם לא הבנתי ממש את הסתירה

תמיד הייתי ועדיין נגד כפיית חיסון, גם אם התחסנתי בעצמי ואני חושב שזה מצוין שהמון אנשים התחסנו.

יבוא משרד הבריאות ויגיד אותו דבר על הדבקה בקוביד ללא חיסון עם וריאנט לא ידוע.

אירועים זה לא מתים… נדבקי קורונה היו הרבה יותר.

אי אפשר גם לקחת בעירבון מוגבל חלק מהנתונים וגם לקחת כעובדה את חלקם האחר (תמותה).

צודק, אני טוען(ואין לי סימוכין או הוכחות רשמיות, עובד על זה) שהיו המון מקרים של תמותה - בעיקר ממה שאני רואה בתקשורת - התקפי לב של צעירים(גילאי 12-30) נהיו מאוד מאוד שכיחים.

אבל בכל אופן אתה צודק, אני לא לוקח כעובדה את חלקם האחר של הנתונים, אני מטיל ספק גם בזה כי אני חושב שהעבודה של משרד הבריאות כלכך גרועה שאי אפשר להסתמך על שום נתון שהם נותנים לנו - לא תמותה מקורונה, לא פילוח לפי גיל, לא שכיחות של תופעות לוואי כאלה ואחרות…

מצד שני אני כן נוטה להאמין(שוב, לא לוקח אותם כעובדה) לנתונים שמשרד הבריאות משחרר ומוציא את עצמו באור גרוע - קודם כל כי הם לא הסכימו לשחרר ומשכו את שחרור הנתונים האלה ככל הניתן למרות עתירות שונות, דבר שני כי זה סותר הרבה מאוד “אמיתות” ועובדות שהם אמרו עד לשחרור הנתונים האלה.

אני סומך על ההיגיון הבריא שלי שיודע לזהות תבנית של התנהלות כושלת/מושחתת/פשוט לא מקצועית.

לא מצפה שאחרים יסמכו על ההיגיון שלי כתורה מסיני, אלא לפחות שההיגיון שלי אולי יגרום לאחרים לחשוב למה הגעתי למסקנה הזאת ובהתאם לשאול שאלות חשובות שלא נשאלות מספיק.

לדעתי יש פה מספיק סימני שאלה בהתנהלות משרד הבריאות לאורך כל המגיפה הזאת בשביל לדרוש תשובות וחקירה אמיתית של כל ההתנהלות של מקבלי ההחלטות בעניין הקורונה.

האם יש פה שחיתות וקונספירציה אמיתית או סתם התנהלות מקצועית רשלנית? אין לדעת, גם לא נדע כל עוד נמשיך לזכות את משרד הבריאות ומקבלי ההחלטות מחמת הספק והאמונה שהם “בסך הכל רצו בטובת הכלל”

סתם מסקרנות- למה בעצם זה מעולה? אם הקורונה הורגת רק אוכלוסיות סיכון והחיסון לא מונע הידבקות והדבקה, יש צידוק לחסן אך ורק אוכלוסויות בסיכון. הן מבחינה רפואית, הן מבחינה כלכלית והן מבחינת כל סיבה שאני מצליח להעלות על הדעת.