קורונה :: הדיון של הקוביד

אתה עוקב אחרי מה שקורה בקנדה? מה שביידן מנסה ועושה לעשות בארה"ב?

בקנדה למשל מחרימים לאנשים חשבונות בנק בגלל שהם הפגינו נגד טרודו.

אורי בכל הכבוד, אנחנו לא טעינו. אתם צריכים לעשות חשבון נפש. הטעות היחידה שלי שהלכתי להתחסן ובכלל שיתפתי עם זה פעולה.

בפורום שלנו יש אחד שיכול להעיד הכי טוב מכולם על הפשעים שנעשו וזה @Aragones

ערכתי אחרי שהתחלת לכתוב אני חושב - מוכן להודות בהרבה טעויות שעשיתי (ושאחרים עשו) בהקשר הטיפול בקורונה.

עניינית - איזו מדינה מערבית אתה חושב שנמצאת בדרך לרודנות במגמה ארוכת טווח? אנקדוטות גרועות יש (מסכים לגבי קנדה וטרודו הוא ביזיון באופן כללי), אבל גם בכיוון ההפוך יש המון (למשל ג׳סינדה ארדרן שכבר לא איתנו). המקומות היחידים שמחזיקים במשהו מצעדי החירום של המגיפה הן סין וצפון קוריאה.

מי צריך את קנדה וארה"ב? ביבי לא אוהב שלקחו לו את הכוח הבלתי מוגבל ועכשיו הוא רוצה לבטל את בג"ץ. ואתה תומך בו :innocent:.

זה לא עניין של מדינה בודדת.

תקרא את מסמכי טויטר שמאסק הדליף.

אני לא חושב שאנחנו טעינו. מצטער.

טל אני אפילו לא יגיב לשטויות שאתה לפעמים כותב

לדעתי דווקא מעניין שתתייחס, במיוחד כי אני לא מסכים גם עם טל. אתם באים ממקומות דומים והוא (ואולי גם ליאור) מוביל אותך (ואולי גם את רביע) לקצה הלוגי של העמדה שלך, רק מכיוון אחר.

אתה יודע כמה פעמים כתבתי על בג"ץ והקורונה? אבל את טל זה לא מעניין רק להטריל אותי.

זה צירוף מקרים שבג"ץ שיתף פעולה עם הממשלה בנושא של הקורונה? איפה בג"ץ היה שאיימו עלי במקום העבודה לפטר אותי אם אני לא יגיע עם מסיכה?

למה בג"ץ לא מחייב את הממשלה לפרסם את הפרוטוקלים של הקורונה?

בכל פעם שבג"ץ היה צריך לשמור באמת על זכויות של אזרחים מפני הממשלה וזה התאים לו פוליטית הוא דפק נפקדות.

פעם אחרי פעם.

“עילת הסבירות” היתה קימת בזמן הקורונה , משום מה, השופטים לא חשבו אף פעם שזה לא סביר מה שהממשלה עושה.

imigine my supruise

כי שופטים הם בני אדם וכשהם רואים את כל העולם המערבי סגור אז ברור שהם חשבו שזה בגבול הסבירות. אין להם שום דרך לשפוט את זה.

@Paco-Pavon אני לא חושב שההודעה הזו מאד רחוקה ממה שאני חושב היום. מצד שני, לא הסכמתי בזמנו עם משה בנוגע למזימה לשליטה בעולם

קיבלת לייק כבר אז מסתבר :slight_smile: זו דעה שאני לגמרי יכול לקבל, על רוב הטענות העובדתיות שם אני מסכים, הניתוח שלי את חלקן אחר אז וגם היום. בראשם עניין ״מתים עם קורונה״ ועידוד של הגדלת המספרים, שדי ברור שאיננו נכון אם מסתמכים על נתוני תמותה עודפת (אלא להיפך).

קודם כל מודה שגם אני הייתי שותף לפאניקה מהצד היותר “קונספירטיבי” ומתנגד לקורונה

אבל בכל זאת - הקורונה וכל מה שקרה בתקופתה זאת רק אבן דרך והכנת הקרקע לתהליכים עמוקים יותר… אם זה במישור הרפואי ואם זה במישור המדיני מבחינת הידוק השלטון, האצלת סמכויות, שלילת זכויות פרט

לדוגמא בשלוף - אמנת המגיפות של הWHO שמכפיפה את מדינות העולם לכל החלטת הWHO בנושא מחלות ומגיפות, תקרא את האותיות הקטנות באותו הסכם ותגלה שלוקחים למדינה את השליטה על האזרחים שלה בנושאי מגיפות ומחלות וזה עובר לסמכות של גוף חיצוני שאין לו קשר לחיים פה…

דרכונים דיגיטליים, ביטול המזומן ומטבע עולמי דיגיטלי, fact checkers למיניהם מטעם “גופים מוסמכים” יותר או פחות שבעצם שומטים לך את היכולת לפקפק ולערער בהחלטות שהממסד החליט שהן ודאיות ונכונות
הכנסת חיסון הקורונה כחיסון חובה לילדים ששם נמצא הכסף האמיתי

יש עוד תהליכים יותר או פחות “קונספירטיביים”(תלוי את מי אתה שואל) שאני בטוח ב100% שלולא הקורונה וכל המצב הכאוטי שנוצר בהשראתה לא היו מקודמים ולא היו מתאפשרים.

קטונתי מלהגיד לך אם זה בגלל שהממשלות רעות ומרושעות וחלק מקנוניה גדולה או שזה פשוט חלק מכוח האינרציה והנטייה הטבעית של כוח שולט לדרוש עוד כוח ויכולות לעצמו, אבל זה קורה

עורך ומוסיף(מתנצל אם זה יגיע אחרי התגובה שלך) - מצרף מאמר מאוד מעניין לדעתי, על כל עניין אמנת הבריאות של הWHO, של עו"ד גל גור שמסקרת את הנושא לעומק - “Who are the WHO?!” - by Gal.G, Adv :israel: (substack.com)

אפשר להתווכח על חלק מהנקודות האלה, אבל העיקר הוא: אין מדינה מערבית אחת שאפשר להגיד עליה שהאזרחים בה חופשיים פחות מאשר בסוף 2019. אפס. לא אוסטרליה, לא קנדה, לא ניו זילנד, לא ישראל (פה יש מי שיתווכח, אבל אני חושב שבכל מקרה הקשר לקוביד מופרך).

אני חושב שאני מסתכל על זה כנכון לכרגע אנחנו פחות חופשיים מאשר סוף 2019

מה יקרה עוד 5 שנים שחלק מהתהליכים האלה יבשילו? לדעתי נהיה משמעותית פחות חופשיים ממה שאי פעם דמיינו, אבל גם נהיה בסיטואציה שכבר לא נוכל להתנגד לתהליכים האלה

האם יש קשר לקוביד או לא? ימים יגידו ואני באמת מקווה שאני טועה ואתה צודק, אשמח לאכול את הכובע שלי

זה באמת דבר כזה באמת מוזר שזה תמיד בא מתי שזה נוח להם פוליטית אבל עכשיו הם בני אדם וזה. כל פעם מחדש.

בהתנתקות באוסלו בכל פעם שמפנים יהודי בשטחים שצריך לסלק מסתננים אז תמיד “יש עילת הסבירות”. שצריך באמת לגדל ביצים ולהראות שיש שופטים בירושלים. הם דופקים נפקדות במקרה הטוב.

אבל באמת אורי, אני התיאשתי מלדבר על פוליטיקה ועל השופטים. דגל לבן מורם ואדישות מוחלטת למה שקורה פה בפוליטיקה. אין לנו יכולת להשפיע וזה הכל עבודה בעינים. . קורונה אני מרגיש שיש לפחות בפורום פה יותר אוזן קשבת.

אני אף פעם לא הייתי חובב קונספירציות כי אני מאמין בטמטום האנושי ככוח מניע בעולם ולא בחכמה הדרושה לקונספירציה.

אני לא פחדתי אז ולא מפחד היום מרודנות עולמית. אני פחדתי אז ומפחד היום מרודנות מקומית. הקורונה לימדה את מנהיגי העולם שרוב בני האדם מוותרים בקלות על חירויות רבות אם רק אומרים להם.

זה יהיה תמים לחשוב שמנהיגים שהמידע החדש והחשוב הזה מצוי בידיהם לא יעשו בו שימוש בעת הצורך.

הפחד לא היה שהמנהיג לא ישחרר את הסמכויות שלקח לעצמו אלא שהוא ילמד כיצד לקחת אותן בעתיד. אתה קצת מקדים את המאוחר בקיצור.

אגב הסכנה היא לא רק ממנהיגים. אני מרגיש שיש עדנה לטמטמת בכל הקשור לבריאות בהמון תחומים: אבחון יתר אידיוטי של אוטיזם, קידוש אלרגיות למזון, טרפת פיברומיאלגיה, עודף רגישות לקשיים בויסות חושי, פטור מתור, תו נכה. העולם הולך למסלול לא הסתגלותי ומקדש את הנכות.

אני זוכר שהעמדה שלך היתה קצת אחרת מזו של משה ורביע, שמבחינתם בהחלט היה מדובר בסכנה מוחשית ומיידית להתקדמות לעבר דיקטטורה בימינו (יתקנו אותי אם אני טועה).

לא, היא לימדה אותם שבאירועים חריגים מאד אפשר לעשות את זה לזמן מוגבל, בין אם מפאניקה וחוסר וודאות, בין אם מסכנה אמיתית ובין אם שילוב שלהם, ואם כבר יש משהו חדש - זו העובדה שיש backlash די רציני ושקשה מאד להשתיק. מה שאתה מציג זה סוג של ״דוקטרינת ההלם״ שכזה, זו תאוריה לא חדשה כל כך (ובעיני לא מסתדרת עם המציאות בעליל).

מה חדש בו? האם אתה באמת חושב שיש משהו בספר המהלכים של התמודדות עם הקורונה שלא נעשה בו שימוש קיצוני יותר במאה ה-20?

אכן ליאור צודק. הוא תמיד היה “מתון” מאיתנו.

ברגע שיוצאים מהתקשורת של המינסטרים גם מבינים את מה שאנחנו מבינים. יש פה מאבק שליטה.

רמז מה שקורה עכשיו בארה"ב ואני רק ירמוז “לאן המחשב של האנטר ביידן נעלם”

דרך אגב, שהתחיל המשבר עם הקורונה , אני הייתי ילד טוב ירושלים. אפילו חשבתי שהסגרים מוצדקים.

בסגר השלישי התחלתי להבין שעובדים עלינו בעינים.

משה, זה תמיד בסוף מגיע ל’תאוריה של הכל’. מישהו חכם אמר לי פעם: כשמספרים לי על קונספירציה אני שואל את עצמי כמה אנשים צריכים להיות שותפים לה.

את ה’עובדים עלינו בעיניים’ אני מפרש כדרג פוליטי שיש לו אינטרס מובנה להטיל הגבלות כי כל שאר העולם גם עשה ככה. עדיף לו להטיל מגבלות ולטעות מאשר לא להטיל ואז תמיד יהיה מישהו שיאשים אותו בחוסר תגובה ודם על הידיים. הם הרי עושים את זה כל מבצע בעזה, למה שלא יעשו בקורונה?

אבל זה לא רק בישראל.

זה משהו שרץ עכשיו בכל מדינות המערביות ולכאורה דמוקרטיות.

אני לא מבין למה כל כך קשה לכם לקבל שגופים עם כל כך הרבה כח וכסף רוצים לצבור עוד כח ולקחת אותו מהאזרחים.

מישהו באמת מאמין שהם חושבים ברצינות שנגיף שהתגלה באיזה כמה אנשים שחטפו שפעת זה באמת התחלה של מגיפה חדשה? דרך אגב לאן נעלמה הפאניקה משפעת הקופים? מישהו זוכר את זה? אתם סופרים כמה פעמים מכריזים על “אימאלה סוף העולם הגיע?” רק בשביל שאני יגלה שסוף העולם לא באמת הגיע ואני יצטרך לסבול עוד משחקים של ברצלונה?

תביאו לי את סוף העולם ולא עוד משחק של ברצלונה…

למה אתה מתכוון?

צודק חדש זו לא המילה הנכונה. שלילת חירויות כתוצאה מאיום חיצוני הייתה לרוב תחת השתלטות עוינת של משטר כלשהו על אזור כלשהו.

עד שהגיעה הקורונה לא היינו מעלים על דעתנו שאנחנו חיים במדינה (או בעולם) בה יוטל סגר תנועה על עצמנו מטעמנו, אלא אם כתוצאה מכיבוש של צבא זר או מלחמה או משהו בסגנון. הקורונה לימדה את מנהיגי העולם שהאיום לא חייב להיות ממשי ולא חייב להיות מצד מדינה או כוח צבאי. פשוט אומרים בחדשות אל תצאו ורוב מוחלט של האזרחים מציית.

כמובן שצריך למכור שקר כלשהו כדי להשיג ציות והדבר העיקרי שעדיין חסר כדי שהשימוש בכלי הזה יהיה פשוט הוא נבדלות משאר העולם. הצעדים שננקטו בקורונה ננקטו בקלות כי הם ננקטו במקביל במקומות רבים.

ליאור, מה הייתה מטרתם של הצעדים שננקטו? יש לדעתך מניע גדול יותר מסתם מניעת קורונה?

לא חושב שבדיעבד ההגבלות הן בקונצנזוס, ובזכות הרשתות - קשה מאד לשלוט על השיח.