ההגבלות שהיו כבר לא בקונצנזוס? הרי הציבור ברובו משוכנע שהחיסונים הם אלה שייתרו את ההגבלות ולא שההגבלות היו לא מוצדקות. לא ראיתי בארץ דיון שעוסק בהגבלות ובלקחים.
בסוף, האזרחים (כלומר הנתינים) מסכימים להפקיע את חירותם בהינתן מקרה קיצון. במקום להסכים להיזהר הם מסכימים שיכריחו אותם להיזהר. מהבחינה הזו לא הופק שום לקח. מספיק שתמציא איום (עדיף פרטיקולרי כדי להימנע מהשוואות בינלאומיות) והרי לך מנהיג כל יכול ואזרחים צייתנים.
הפרופגנדה חוזרת לעבוד בשיא המרץ.
שוב עם המסכות חסרות התועלת, שוב עם הserious illness or death ותמונה של ילד ששייך לאוכלוסיה שהכי פחות נפגעה מקוביד. מדהים.
מאמר של הדובר הראשי של הפרובגנדה נדב אייל מהאמצע של הקורונה"
"נזכור שאי אפשר באמת להמשיך לשחק בנדמה לי. לרצות עולם גלובלי, שבו אנשים יכולים בהינף אצבע לטוס ממקום למקום, שסחורות נעות במהירות שיא, שכולנו מחוברים – אבל אין בו אחריות משותפת. עולם שבו הכלכלה של אומה אחת יכולה לרסק כלכלות אחרות, אבל היא איננה חייבת בשקיפות לעולם.
אי אפשר שכולנו נדבר, נתקשר, נטוס ונדמיין כפר גלובלי, אבל אם לפתע בוקעת בקצה הכפר איזו מגפה, פתאום יסגרו עצמם באי הבית ויסתירו במחיצות גדולות את מה שקורה בו, וכל השאר ימתינו בסבלנות עד שהמחלה תגיע אליהם. זה לא יכול לעבוד ככה. עולם גלובלי דורש אחריות גלובלית.
איך זו תיראה? לדוגמה, שארגון הבריאות העולמי יהיה בעל סמכות על־ריבונית (אין דבר כזה כרגע) להיכנס במהירות לאתר של מגפה, לאסוף דגימות ולנהל חקירה. שנממן מעבדות בינלאומיות שזה תפקידן, ולא נסתמך רק על מוסדות המחקר. שמי שיעסקו בכך הם לא רק מיליארדרים נבונים ושוחרי טוב כמו ביל גייטס, אלא גופים בינלאומיים עוצמתיים.?"
מי שעדיין לא לו נופל האסימון, ארגון הבריאות העולמי הוא ת.פ המפלגה הקומינסיטת הסינית. לזה הוא ושאר התעומלנים רוצים לתת גישה ריבונית על כל מדינה בעולם כולל ישראל…
משה באמת… אני לא מת על נדב אייל אבל הוא בבירור מדבר על סין ועל זה שלא התאפשרה חקירה חיצונית אמיתית עד עצם היום הזה, ומידע בכלל בקושי יצא מווהאן עד שתפוצת הנגיף כבר היתה עצומה. עם ובלי קשר להאם זה רעיון טוב (ואני כנראה בצד שלך) - ברור שיש כאן בעיה קשה. עד עצם היום הזה אף אחד לא יודע מה בדיוק מקור הוירוס, ייתכן שהיכולת שלנו לדעת את זה נפגעה לצמיתות, ואת מה שכן נדע - נדע רק עוד שנים.
כתבת בעצמך שזה מאמצע הקורונה. אז לא על זה מדובר. בנוסף - תקרא את הציטוט שאתה עצמך צירפת. אין צל של ספק שהוא מדבר על סין - שנהנית מהשוק הגלובלי, שבתורו תלוי בה, אבל לא נושאת באחראיות, סוגרת את עצמה במחיצות וכו׳. הייתי מצטט דברים ספציפיים אבל זה ליטרלי כל מה שלא הדגשת.
ושוב ארגון הבריאות העולמי הוא ת"פ סין, אין שום סיכוי שהוא יבדוק אותם. מה שיקרה שארגון הבריאות העולמי יכנס לכל מדינה כולל ישראל וינסה לקבוע לה מדיניות ונחש מי יחלק לו הוראות.
אתה יודע מי עזר לסין להסתיר את החלק שלה בפרשה? (שהמגפה פרצה)
WHO חבורה של חארות, אני לא צריך שכנוע. גם שנדב אייל משוכנע ברעיונות קולקטיביסטיים מזיקים. אבל זה באמת משעשע לייחס כל כך הרבה חשיבות לדבר הזה, לא תהיה התערבות כלל עולמית עם סמכות של ה-WHO. אין להם צבא, אפילו לא אחד בדיחתי כמו של האו״ם, ותראה כמה חסר השפעה האחרון אפילו במקומות שמעניינים אותו וחשובים לו.
@Paco-Pavon תראה את הסרטון המעצבן הזה (אני יודע זה ארוך אהל לפחות תראה את 6-7 הדקות הראשונות):
למה הנציגים של פייזר מסרבים לענות על שאלות פשוטות? למה הוא שואל אותם שאלה לגיטימית לחלוטין על מכנזם של המחלה והם עונים על זה שזה בטוח ויעיל? למה הם אשכרה משחקים אותה טיפשים?
אפילו מעריץ פייזר הכי גדול יבין שצוחקים עליו.
בקשר לפחדים שלי, של משה ושל אחרים: לא אורי, לא נרגעתי. וזה לא כי אני מאמין לקונספירציות. הרי לא חסרות לנו הוכחות. דוגמאות?
שירותי הביון האמריקאים דרשו מהתקשורת להעלים את המחשב של הנטר שהיה אולי נותן את הניצחון לטראמפ.
הממסד דרש מטוויטר להשתיק אנשים ורעיונות מסויימים.
אפשטיין נעצר ו"התאבד" בגלל שסיפק ילדים לפדופילים, ולמרות שיש רשימה מפורטת של האנשים האלה, משום מה היא נשמרת בסוד והאנשים האלה ממשכים לנצל מינית ילדים. וכל העולם שותק.
כולם יודעים שמשתיקים את החקירות על המוצא של הווירוס כי לא כדאי להעליב את האנשים החזקים באמת.
הבנקים שמסרבים לפתוח חשבונות לאנשים עם דעות לא נכונות.
ועכשיו ללמה אני עדיין לא רגוע:
הWHO והWEF לא נרגעים בניסיונות ההשתלטות שלהם. יש להם פוליטיקאים בכל מקום ובכל הרמות שעושים בדיוק את מה ששוואב דורש.
עיר ה 15 דקות/יורו הדיגיטלי/מיקרו צ’יפים בתוך כפות הידיים/דרכון חיסונים וזהות דיגיטליים/כרטיס אשראי “ירוק” שמחשב כמה פחמן דו חמצני המשתמש פולט:
הדברים הנוראיים האלה יוצאים לדרך. ברגע שזה יהיה נחלת הכלל יהיה אפשרי ברגע אחד ולחיצת כפתור למנוע מבן אדם לחיות חיים נורמליים…
האנשים הרעים האלה שחושבים שאנחנו סתם חרקים שמשמידים את העולם הבינו כמה כוח יש להם וכמה אנחנו חלשים. לא, הם לא נתנו לנו את החיסון בכוח כי היה אכפת להם מאיתנו או מהסבתות. אם היה אכפת להם מהבריאות שלנו, היו נלחמים בסוכר ובאלף ואחד דברים שבאמת פוגעים לכולם בבריאות.
אז הם מכינים את הקרקע למהלך הבא. זה מה שאני חושד ופה אני מקווה שאני טועה. אני לא חושב שאפשר להירגע.
הם למדו איך אפשר להשתמש בהפחדות, איך אפשר להשתמש בעיתונאים ובביג טק. הם למדו מה מפחיד את האנשים ואיזה טריקים עובדים. הם יודעים מי יכול להתנגד ומי לא. מי מאמין להם ולמי יש מחשבה עצמאית.
זה מידע יקר שישמש להם בפנדמיה הבאה או במשבר החדש שהם כל כך מתאמצים להמציא.
תראה איזה יופי, בבריטניה כבר בנו מעבדות שימציאו חיסונים למחלה X הבאה שתביא לנו עוד פנדמיה. הם יודעים שזה יבוא שוב. למרות שפנדמיות זה ממש אירוע נדיר.
רוב הקונספרציות שלנו הפכו להיות עובדות. (שבב לאנשים מחסונים חברה שבדית כבר המציאה את זה פיטורים של עובדים לא מחוסנים רביע עד לזה. סגרים עוצר על לא מחוסנים איך שתקראו לזה כבר אפשר לסמן גם על זה וי החרמה של חשבונות בנק לאנשים עם הדעה הלא נכונה אפשר לסמן וי ואני יכול להמשיך הנגיף יצא ממעבדה סינית וארגון הבריאות העולמי יחד עם פלוצי מארהב ידעו ואפילו עזרו לכסות את זה אפשר לסמן וי ואני יכול להמשיך עוד ברשימה)
אבל כל הזמן זורקים לעברנו שאנחנו קונספרטורים ופרנואידים ואנחנו צריכים להודות שטעינו.
הם מיצרים כל כמה חדשים “משבר מדומה” ואף אחד לא שואל שאלות חוץ מאיתנו. מישהו זוכר לאן נעלמה שפעת הקופים או שקראו לזה? זה לא היה אמור להיות הקוביד החדש?
הם כבר עכשיו מתכננים את ה"כוביד החדש" בחורף יחד עם ההגבלות והמסכות בחורף. שאלה למחנה של “הכל בסדר בפורום” אתם מתכננים להקשיב להנחיות? מסכות ריחוק חברתי? או שהפעם אתם תצטרפו אלינו?
“do not complay”
בשביל לדעת שאנחנו בצד הצודק פה אתם צריכים לשאול למה הם מסתירים ממכם כל כך הרבה מידע? למה אף אחד לא שואל למה לא להפעיל את המודל השבדי (אני לא סובל את הממשלה השבדית) למה האף בי אי כפה על צוקברג לצנזר מידע על המחשב של האנטר ביידן (הודה בזה במפורש בפודקסט עם גו רוגן) לכו תקראו את מסמכי טויטר.
מדברים על התערבות רוסית בבחירות? פה היה האימ אימא של התערבות של כל סוכנויות המודיעין בארה"ב בשיתוף פעולה של הביג טק בחסות מלמעלה של המפלגה הדמוקרטית בשביל שביידן ינצח בבחירות. בגלל זה הם רוצים להרוס את אלון מאסק וטויטר, למה אתם חושבים שהם דחפו כל כך חזק את טרדס של פייסבוק?
תתחילו לשאול שאלות במקום כל הזמן להסתכל עלינו בהתנשאות.
משה, רביע - שום התנשאות. אני מכבד אתכם ואת דעתכם לחלוטין, ואפילו ציינתי בכמה הודעות נפרדות שאין לי בעיה להודות שטעיתי מספר פעמים, כולל בדיון הזה. אני לא חושב שזה סימן לחולשה.
עם זאת, תסתכלו על התגובה הזו מלפני כמעט שנתיים:
היא הגיעה מעט אחרי שמשה השווה את מה שקרה באוסטרליה למחנה ריכוז. טענתי אז ואני טוען גם היום שגם אם מה שנעשה באוסטרליה, ישראל, קנדה או כל מקום אחר הוא פסול (ואפשר להתווכח על כמה פסול הוא) - אני ורביע נוכל לצחוק בנחת עוד כמה שנים. בדיון הנוכחי, כתבתי את הדבר הבא:
ונדמה לי שאף אחד מכם לא נתן לי טיעון משכנע למה זה לא נכון. יש אנקדוטות לפה ולשם (טוויטר השתיק אנשי ימין - אבל היום אין כל צנזורה בטוויטר, בעיני זה שינוי לטובה), אבל העולם לא בדרך לאבדון ובטח שאין אף מדינה בעולם המערבי שנמצאת על המסלול לרודנות. בכל היבט אפשרי - לא השתנה שום דבר משמעותי. כן, יש סכנות מצד השמאל הפרוגרסיבי (ומצד הימין הפשיסטי), איומים על חופש הביטוי, מדיניות גרועה וכוחנית של מנהיגים, אבל כללללל אלו לא התחילו בשנת 2020, ואם יש משהו שאפשר להגיד על מדינות המערב בשנת 2023 - זה שיש בהן הכי מעט מזה אי פעם. אני אומר את זה כאיש עם נטיות ימניות, אחד שחושב שהשמאל הפרוגרסיבי עושה נזק עצום באקדמיה ומחוצה לה ואחד שיכול להסכים עם שניכם על המון כמעט בכל נושא אפשרי.
באוסטרליה שמו לא מחסונים וחולי קורנה במחנות נפרדים בכפייה. אז אתה תתוכח איתי על טרמנלוגיה אני יגיד לך שמבחינתי זה חמור מספיק.
אני גם לא בטוח שבצורה מלאה השויתי את זה למחנות ריכוז. אני בנאדם שמאוד זהיר בהשואות האלו (בתור אחד שחצי משפחה שלו מצד סבא וסבתא נטבחו בשואה). אבל אין לי כח לחזור יותר מידי אחורה ולבדוק את זה.
הבהרה קטנה: בחיים לא חשתי שום התנשאות מצידך. הדיון איתך היה תמיד מכובד, כיפי ומעשיר למרות (או בזכות) אי ההסכמות כי רק כך לומדים באמת.
זה אכן סימן של בגרות אמתית שהייתי מת שיותר ויותר אנשים יהיו מספיק חכמים וצנועים כדי לאמץ.
נכון שטענת את זה, אבל אולי חוסר ההסכמה שלנו הוא שאתה חושב שפה זה נגמר ואילו אני חושב שהם בדקו את השטח ומה שעומד להגיע גרוע הרבה יותר.
הלוואי שאני טועה, וליאור צודק פה ושהכל זה טיפשות ולא רוע מתוכנן.
רק תודות למאסק ועכשיו הם מתחילים לתפור לו דברים. נראה איך זה יתפתח.
בוא נראה עם הכסף הדיגיטלי, הדרכון הדיגיטלי וערי ה15 דקות. נראה מה יהיה את ימציאו לנו עוד משבר.
עד אז אני לא בוטח בהם.
התגובה הראשונה של פאקו היתה שאני מדבר מהתחת ומשם רק התדרדר.
הוא ודוד האשימו כל מי שניסה לחשוב מחוץ לקופסה כקונספירטור הזוי ומתנגד חיסונים שמאמין שהעולם שטוח.
כתבתי שוב ושוב ש-
1- אני לא מתנגד חיסונים
2- מאמין שיש קורונה אבל היא לא מסוכנת כפי שמסבירים לנו.
3- אני לא אתחסן אבל מי שבקבוצת סיכון שיתחסן
4- המסכות לא עוזרות
5- סגרים זה אסון
מדהים שמי שכתב את זה רק לפני שנה וחצי היה נחשב להזוי
לא רוצה לפתוח חשבונות ישנים לכן עוברים הלאה, פה זה כדורגל.
אני פתחתי את הדלת לכן קיבלתי את רוב החרא, אבל אם תחזור אחורה ותבדוק טוב אני בטוח שתמצא המון התנשאויות גם כלפיך, אין סיכוי שלא, הרי אתה לא היית מהחברים כאן שקידשו את הגרפים של משרד הבריאות או צופה אדוק של חדשות 13, בקיצור היית הזוי, ועוד רופא !
@titi_camara אני ואתה מתנשאים אחד כלפי השני כבר שנים רבות, לא תמצא הכחשות פה. זה גם סוג של ספורט הרבה פעמים אני חושב לעצמי שחלק מהדברים שכתבתי לך ראויים להתנצלות, אבל חלקם גם לא (בעיני גם ההפך נכון, אבל זה כבר עניין שלך עם עצמך). אני לומד הרבה גם מדיונים יותר ״עצבניים״ ונהנה מזה, כמובן שעל כל דבר שחורג מהגבול אין לי בעיה להתנצל וגם על טעויות אני משתדל להודות ולא להכחיש מתי שאפשר.
נגד רביע לא תמצא שום דבר כזה, גם בסוגיות שבהן חשבתי שהוא טועה מאד, בלשון המעטה (ובחלקן הלא מבוטל אני עדיין חושב). שים לב לדיונים שלו גם עם מר sandro tonalli שכבר לא איתנו, לא בדיוק הייתי בצד של ״הממסד״ שם למרות שהעמדות של רביע ושלי רחוקות מאד. לא מנסה להאשים אותך במשהו כזה או אחר, זו הדינמיקה שנוצרה בינינו וכנראה שלשנינו יש חלק בזה.
ברור טיטי, אבל אני קיבלתי את זה מהרופאים המהוללים פה שנפגעו מזה שרופא אחד מעז לא להתיישר לפי פייזר והנציגים שלה.
סליחה, הייתי חייב לכתוב “רופאים”
קצת אוף טופיק: כשאני רציני ולא מטריל אני תמיד חושב בהיגיון על כל טענה שלי ומנסה להגיע מא’ עד ת’ בזהירות. בגלל זה אני אוהב כשאנשים מראים לי איזה חלק בהיגיון שלי לא עבד.
מפה רק משתפרים.
ואולי קשה להאמין אבל המון פעמים שיניתי דעה בדרך הזו.