מחזור 29 :: השפלת קלאסיקו בברנבאו בראשות דון קרלו

המטרות: הדחה בכבוד מהאלופות, הבטחת הזכייה באליפות.
ואז בסוף העונה שאנצ׳לוטי יפרוש מכדורגל בטעם טוב.

אחרי מה שהיה היום ? גם יובל המבולבל עדיף.

סליחה שאני מעלה את זה, אבל עם כל כמה שאנחנו נראינו רע, בארסה נראית טוב. המון תנועה בלי כדור, הנעת כדור שמזכירה את הפפ טים.

איזה מאמן מחליף ל3 בלמים בפעם הראשונה אבר, בקלאסיקו במצב כזה?
הרי הוא יודע שיש משמעות לתבוסה, לעומת הפסד ‘‘רגיל’’.

לדעתי הם טובים פלוס, הבעיה שהם לא היו צריכים לעשות כלום להגיע לשער שלנו, מסירה אחת והם היו מול השוער, כי קסמירו פעם יצא ללחוץ פעם היה מגן שמאלי ופעם בלם.

הייתה לי תחושה שהבלוף הזה התפוצץ היום. מזלנו שלברצלונה היה עציץ על הקווים בתחילת העונה, בידיוק כמו שיש לנו כרגע. זה ניצחון של שיטה. של קבוצה עם רעיונות ברורים. הקבוצה שלנו גם בזכיות הכי גדולות שלנו היה רעיון אחד - להסתגר ולצאת למתפרצות. ככה לא משחקים כדורגל אני מצטער. אמבפה והאלנד לא יעזרו לנו, הבעיה שלנו הרבה יותר חמורה. צריך מאמן מודרני שיקבל יד חופשית לבנות את הקבוצה בצלמו. חייב להטמיע בקבוצה המתה הזאת סגנון כדורגל. זה פשוט מביך לראות את השחקנים האלה מנסים ללחוץ או להשתחרר מלחץ.

אין לי מה להגיד חוץ משאפו לצ’אבי וברצלונה. בית ספר לכדורגל.

עוד דבר - עם כל הכבוד למהירות שלו, והדריבלים המסורבלים שלו שעובדים 1מ5 אני לא יכול לסבול את ויניסיוס. שחקן כל כך טיפש שזה כואב. שלא נדבר על ההצגות המביכות שלו. באמת שהייתי מטיס אותו על טיל.

עדיף על לעלות עם 4 קשרים ואז ללחוץ גבוה עם 4 שחקנים בקו אחד כשכדור פשוט מנטרל 4 שחקנים ואז מגיעים 3 קשרים מול קסמירו.

אני מסכים איתך במיליון אחוז, ניהול משחק גרוע של אנצ׳לוטי עודמלפניי שהשחקנים עלו לחימום, אבל לפטר ככה? בלי שום תוכנית, בלי שום כלום? אני לא מתחבר לזה בשום אופן.

תן לי שם אחד מספיק טוב שיכול להגיע עכשיו ואני איתך

ביאלסה, לשלם מיליונים לאייאקס, זידאן.

8-0 זו תוצאה יותר משקפת. לא משנה מי עמד על המגרש ואיך, ברצלונה ניצלה כל חולשה אפשרית ויצרה מצבים בכמויות - והכבוד מגיע לה לפני הכל.
נראה שזה חלק מהסייקל של היריבות הזאת. מצפות לנו כמה שנים טובות של קו הגנה נמוך בלי לחץ בקלאסיקוס.

למרות שאין הצדקה לתצוגת נפל שכזאת, הלוקסוס של אנצ’לוטי, של להקפיא שחקנים כמו הזאר עונה שלמה ולהישען על שני שחקני התקפה בלבד (עם עציץ שלישי לצידם) הוא שדחק בו לאלתר כשמבקרה בנזמה נעדר היום.

לדעתי פסז’ הייתה בעמדה לעשות לנו בדיוק את אותו דבר אילולא הנבדלים המקריים של אמבפה שהשאירו אותנו בחיים - ועם בנזמה במגרש הכל אפשרי.

אנצ’לוטי לדעתי לא הולך לשום מקום, בטח אם נתקדם בצ’מפיונס וניקח את האליפות הצפויה. זה לא נעים אבל זו מעידה בודדת בעונה טובה. אני מקווה שניקח אליפות ושהוא לא יישאר - הייתי רוצה מאמן שיידע לתחזק סגל רחב.

ביאלסה? אולי נחזיר את בניטז? נו באמת.
טאן האח לא אופציה ריאלית, מצטער לבשר לך. מה גם שלא היה שום קשר בינו לבין ריאל ואני לא רואה שום סיבה שיתחיל אחד כזה

תודה על תגובה שפויה

הוא לא אופציה ריאלית משום שלא דובר עליו. אם ריאל תיכנס לעניינים הוא יהיה ריאלי.

אף אחד לא תמך לעלות במערך הגאוני של 4-1-0.

כמה נקודות שלי:

1. בגדול, אני שייך למחנה שמאמין שהחלק של מאמן מוגבל הרבה יותר במשחק הכדורגל ממה שאנשים נוטים לחשוב, אבל אין ספק שאנצ’לוטי מאתגר מאוד את התפיסה הזו שלי. ראיתי בחיים שלי המון משחקים גדולים ורעים של שלל קבוצות שבאינספור מקרים שויכו לטיבו של מאמן כזה או אחר, עם לא מעט חוכמה בדיעבד ונפנוף ידיים לא משכנע. אני חושב שהמשחק הערב היה אולי המשחק שהכי לא שייך לקבוצת המשחקים הזו. לא נראה לי שמעולם בחיים שלי צפיתי במשחק בו למאמן הייתה השפעה כל-כך מכריעה על התוצאה הסופית.
  2. המשחק הערב הוא ראיה נוספת לכמה השוק בסופו של דבר עובד היטב: יש סיבה שהשחקנים היקרים ביותר הם תמיד תמיד תמיד שחקני התקפה. אנחנו יכולים לגמור עד מחר על קורטואה המלך, מודריץ’ התותח, ואינייסטה הגאון. בסופו של דבר, החלוץ הוא השחקן החשוב ביותר על המגרש וכשקבוצה עולה עם חלוץ נורמלי זה נראה כמו ברצלונה היום. כשקבוצה עולה בלי חלוץ זה נראה כמו ריאל מדריד היום. ההשפעה של החיסרון של בנזמה כל-כך גדולה, כל-כך כל-כך גדולה.
  3. השחיטה שמקבלים העונה בייל, הזאר ויוביץ’ היא אחד הדברים הכי נוראיים שאנצ’לוטי עשה לקבוצה. לכאורה, ההרכב שאיתו הוא פתח היה נכון (לא המערך !), וכמה זה הרכב חלש… לריאל מדריד יש סגל טוב בהרבה מאשר לפתוח במשחק הזה עם ויניסיוס ורודריגו מקדימה ודאגנו להפוך את הסגל הזה ללא רלוונטי. איפה זה ואיפה צ’אבי ודמבלה.
  4. ויניסיוס כבר כמה חודשים חזר להיות ויניסיוס ואיך לו בכלל מקום בהרכב מבחינתי. שחקן שנמצא באחד על אחד מול שוער ומחפש את הפנדל ולא את השער זה שחקן שלא צריך לעלות למגרש. וכמובן מאותו הרגע ועד סוף המשחק הוא עסוק בעיקר בדרדלות ובצרחות על השופט.
  5. סחטיין לברצלונה. לא יעזור בית דין גם כשאנחנו בתקופה הרבה יותר טובה מהם, במקסימום מנצחים 3-1. הם צריכים ערב אחד שחור שלנו בשביל לנצח אותנו בתוצאה יותר גבוהה ממה שאנחנו ניצחנו אותם בכל ה-20 שנה האחרונות (אני די בטוח שיותר, אין לי כח אפילו לבדוק).

image

הכל שחור| איך נרדמים עכשיו? ובניגוד לפ.ס.ז’ אני לא אצפה בשידור החוזר, אתם יודעים… ערב נוראי בדיוק כמו התלבושת שלנו - ההרכב של המאמן הגרוע הזה, העמידה של שחקני ההגנה, סף השבירה הנמוך כפי שקורה לנו כמעט תמיד נגדם (כשהצנון קומאן עמד על הקווים לא היינו קרובים לעשות דבר כזה ליריבה חלשה שנפלה מאיתנו בכל עמדה). למה אי אפשר ‘פשוט להפסיד’ אבל בשקט במשחק בו שום דבר לא הולך (למרות שאם שום דבר לא הולך - אז צריך ללמד אותו ללכת). משחק שאחריו בא לך להיעלם אבל אתה כותב כדי לפרוק.

אליפות מספר 35 שתגיע, זה עניין של זמן - אבל זה לא שווה הרבה אחרי משחק כזה. אי אפשר להתעלם ממה שקרה היום. זה לא דרמטי מדי, זו המציאות, זה לא ממש ‘עוד יום במשרד’. היינו שטיח, במשחק בית, נגד ברצלונה במומנטום מעולה - אבל בטח לא ברצלונה גדולה, אלה לא ימי מסי-צ’אבי השחקן-אינייסטה וכן הלאה. למשל, אראוחו ניצב לבדו מול ויניסיוס ולא הייתה שמירה כפולה וכלל לא ניצלנו את זה, למרות שבמאבקים הראשונים ויני עבר אותו שוב ושוב ושוב, וזו רק דוגמא על קצה המזלג. צ’אבי היה מבסוט מהחיים לראות את האפס טקטיקה של ריאל מדריד. כל כדור ארוך חצי גול, כל כדור מאחורי ההגנה.

אני לא אוהב ‘לערוף ראשים’ למאמנים ואני באמת מחבב אותו, היו השנה גם דברים טובים - אבל אנצ’לוטי צריך לקבל בעיטה בתחת ואת מכתב הפיטורים עם כל הכבוד לאליפות נגד האין יריבות. ההחלטה שלו לפתוח עם מודריץ’ כמעין חלוץ ‘9’ מזויף היא ההחלטה הכי גרועה שראיתי שקיבל מאמן כדורגל, לא רק אצלנו. גם איבדנו שחקן התקפה, גם איבדנו את המנוע. לא היה לי ספק שעם המעבר לשלושה בלמים (מתי שיחקנו ככה עם קרלו?) - נספוג עוד. פתחנו עם ארבעה שחקנים בקישור ולא הצלחנו לגעת בכדור, התייבשתי לפרסם בפייסבוק את הנתונים של המחצית הראשונה. בדקה ה-38 בערך אחרי השער השני מלמלתי - “רק שנרד ככה להפסקה, וזהו”. גם פדה שהיה נקודת אור, לא היה משחק לולא “המצב הנתון” והפציעה של בנזמה. אותו קישור איטי ועייף (קאסמירו עם גליץ’ אחד נהדר ברחבה וזהו-זה), קרוס שאני לא רואה בו שום תועלת וכן הלאה.

פרס לא פיטר את בניטס אחרי ה-4:0 בברנבאו ב-2015/16 והרכב הפיפ"א שלו. אל תצפו לראות את הגרזן מחר ויש כמובן את ליגת האלופות אך אנצ’לוטי דינוזאור וזה חסר סיכוי ולא מגיע לו את כל הטוב הזה שנקרא אמבפה, אולי הולאנד והאל-נואבו ברנבאו. גם אני יכול להגיד במסיבות העיתונאים את כל מה שהקהל רוצה לשמוע. הוא לא לומד, הוא מעקב את חילופי המשמרות וכן הלאה. העיקר הוא גבר כאילו אחרי המשחק להגיד: “אמרתי לשחקנים שזו אשמתי”.

כמובן שגם לשחקנים יש אשמה, הם לא במקצוע מאתמול, אבל 10-20% בערך ולא יותר. דויד אלאבה דמיין איך הוא חוגג שוב עם הכיסא, כנראה, וחבל. חולם, מפוחד, לא אגרסיבי, לא מחובר, וזה לא שמיליטאו או קרבחאל טובים יותר. הערב של נאצ’ו עם הסרט הפך למזעזע, הוא היה חייב לקבל עזרה מול דמבלה אבל כל יציאה לתקוף את השחקן של בארסה וללחוץ גבוה - הסתיימה בחור ענק. גם בימים חלשים אני מצפה למינימום של כדורגל. עלינו קצת שאננים, אפילו נאצ’ו דיבר על זה, ולאחר מכן זה התחלף מהר מאוד באנדרלמוסיה וחוסר אמונה. ריאל מדריד לעולם לא יכולה לשחק ככה. ריאל לא יכולה להוריד את הראש גם אם הכוכב מספר אחד שלה לא משחק.

צ’אבי החזיר את דמבלה, ונתן לו לשחק גם כשאדאמה בריא, לא הסגל המסכן של תחילת העונה כשהתלות בו הייתה מוחלטת. אני לא מחזיק מהצרפתי, אבל מה אנצ’לוטי עשה עם אדן הזאר כשיר בכל העונה הזו? מה היה קורה לו היה משחק היום?

הכי גרוע שאני מרגיש קצת מטומטם עם ההתלהבות הגדולה שלי לפני המשחק, שאמרתי שחייבים לנצח גם בלי בנזמה. אבסורד שזה המצב. שאוהד ריאל מדריד צריך ‘להתבייש’ שהוא מצפה לנצח בקלאסיקו הביתי. “עם זידאן זה לא היה קורה!!!”. זהו, הייתי חייב להוציא את זה.

חבר מהמכללה שאל אותי איך קונים כרטיסים למשחק הזה ועזרתי לו, כתבתי לו ‘בהצלחה אחי’ בצהריים ואמרתי שוואלה אני מקנא בו שהוא הלך למשחק. איזה מזל שלא הייתי. כל הכבוד לאובמיאנג על מופע של וורלד קלאס, כל הכבוד לצ’אבי וכל הכבוד לברצלונה. צריך פגרה לכמה ימים, כמו הקבוצה. תחזרו אחרת לצ’מפיונס. נתראה.

הוא לא האשם היחידי בביזיון הזה, אבל האשם העיקרי זה אנצ׳לוטי.
אני לא מבין מאמנים שעדיין עולים בלי חלוץ. מה לא ברור? אי אפשר להשתלט על כדורים באמצע וכל המשחק חייב להגיע מבניה שאין לנו את הטכניקה בשבילה. היחידה שמצליחה לשחק ללא חלוץ זו סיטי של פפ וזה לדעתי למרות שאין לה חלוץ ולא בזכות. מה גם שיש לה שחקנים איכותיים פי כמה וכמה מכל העולם בכל עמדה אחרת עם עומק לא נורמאלי.

חוץ מזה, למה השינויים האלה בהגנה באמצע משחק, במזל לא חטפנו יותר. לשים באמצע בלמים שלא שיחקו יחד מעולם באמצע משחק במערך חדש.
אני מאוד תמכתי שנשחק עם 3 בלמים, אבל ממש לא ב3 בלמים האלה אלא עם אלאבה כבלם ורודריגו מגן, אבל זה משהו שצריך לעבוד עליו, בטח שלא באמצע משחק מול ברצלונה ב2-0 להם.

יותר מהכל אבל הבעיה שלנו הייתה בגישה. לפני כל טקטיקה ולפני כל מערך. גם טקטיקן כמו פפ לא יצליח אם השחקנים שלו יהואו שאננים. זה לא בקטע של להגן על אנצ׳לוטי אלא לכעוס עליו שלא עשה את תפקידו.

היו גם טעויות אנוש. אלאבה היה נוראי. קורה ואני לא חושב שיש פה משהו לעתיד, תפס יום רע אחרי תקופה מאוד טובה.
בכללי כולם היו רעים מאחורה.
היחידים שאני יכול לתת להם מילה טובה אלה קאמבינגה ופדה, שניסו ונלחמו. השאר פשוט פחדו.

רוצה להוסיף ולחזק את הדעה שלא צריך לשבור את הכלים.
אני שומע פה על זידאן כאילו תחת זידאן בקדנציה השניה הכל היה טוב ויפה.
נפלנו. אנצ׳לוטי ידוע שהוא מאמן חלש במקרים רבים. אבל מה ששלו שלו ועדיין אנחנו בדרך לעונה כנראה הכי טובה מאז עזיבת רונאלדו, גם מבחינת יכולת וגם כנראה שמבחינת תוצאה. לא בקטע רע אבל זו גם הברסה הכי טובה שהייתה מאז עזיבת ניימאר כנראה (הקבוצה של אחרי ינואר).

בקצרה, אני מציע לך לצפות שוב בעונת 2016-2017.

הקבוצה ממש לא מתה אלא אנצלוטי הרג אותה כשהוא החליט לעלות עם השיטת משחק המחרידה הזאת. לפחות הוא גיוון וכל מחצית עלה עם הזיה חדשה.

הם שיחקו טוב בזכותנו. גם בחלומות הכי הזויים שלו ונגד מאמנים מקטאר צ’אבי לא יכל לקבל משחק נוח יותר. הם הגיעו למיליון מצבים בכלל בלי להתאמץ בגלל יום גרוע של כולם אבל בעיקר בעיקר בגלל המערך הביזיוני שלנו.

לא צריך להיסחף, מתי פעם אחרונה הפסדנו ככה, אפילו לא התוצאה אלא רק היכולת?
פריז בחוץ השנה.
גומלין מול צ’לסי שנה שעברה.
גומלין מול סיטי לפני שנתיים.
עונת 2018/2019.

מאז הקבוצה הגדולה של זידאן רוב הזמן היינו לא טובים אבל גם לא התבזנו, וזה עם קבוצה שחוץ מבנזמה היא כמעט 4 שנים אחרי השיא שלה.

יש סגל טוב שהחליף השנה את 2 הבלמים הפותחים שלו, ועכשיו צריך גם לעשות חילוף דורות בקישור, כשההתקפה נראית מבטיחה עם הצב, לגבי המאמן כולנו איתך חביבי.

אני לא החלטתי עדיין מה מעצבן אותי יותר, המשחק היום או הקלוזאפים על אנצ’לוטי במהלך המשחק כשהוא עושה את עצמו חושב.

הודעה ראשונה שלי אחרי שנים של קריאה. עצוב לי לראות איך הקבוצה היום עלתה לשחק עם מערך הזוי ומופקר, באמת שקשה לי להבין מה אנצלוטי ניסה להשיג בזה.
אחרי הגול השני היה אפשר לראות את שפת הגוף של השחקנים כמה הם מתוסכלים וחסרי מוטיבציה, לא בגלל שבארסה חזקה, בעיקר כי הם לא הבינו איך המערך הזה צריך לעבוד.
אני מקווה שהפסד הזה נתן לריאל התעוררות מהאשליות אחרי הניצחון על פאריס, ובעיקר לפלורנטינו פרז שצריך מאמן מודרני בעל חשיבה עמוקה לגבי מערכים עם שידרוג בסגל הרחב עם הסתכלות לעתיד חוץ מאמבפה.

או שאולי עדיף לא זה ולא זה? כאילו שצ’לסי אשתקד בכלל לא הייתה קרובה להשפיל אותנו גם בתוצאה ולא רק ביכולת. חוץ מזה, מעדיף לכעוס על הקבוצה שלי כמו שאני מרגיש היום מאשר להיות אפאתי לחלוטין כמו שהיה אצל זידאן הרבה פעמים.

אנחנו צריכים ברצלונה חזקה כדי שבאמת נתרגש ונהיה מרוצים מהתארים שאנחנו לוקחים, וגם כדי שנדע איפה אנחנו עומדים ביחס לגדולות של אירופה. אנחנו צריכים לשאוף להיות הקבוצה הטובה ביותר בעולם, לא זו שבנס אולי תגיע לחצי גמר לפני שתושפל מול האנגלית התורנית.

המשפט הראשון שרשמת נכון ומחייב טיפול, כל השאר כבר הגזמה. רק לפני שבועיים מול סוסיאדד שיחקנו אחלה כדורגל ונראינו מעולה.

צריך להבין מה עושים בקיץ עם קרבחאל שנראה גמור, להביא מחליפים שבאמת יוכלו לקרוא תיגר על קאסמירו שבעונה נוראית ומנדי (מיגל וטשואמני בבקשה), לבסס את ההתקפה על אמבפה-בנזמה-ויני ולשלב יותר את ואלוורדה וקמאבינגה על חשבון אחד מקרוס ומודריץ’.

צריך להגיע מאמן חדש במקום אנצ’לוטי שיידע לבנות קבוצה דינמית וחזקה יותר, אשמח שזה לא יהיה שוב זידאן.

הדבר הכי טוב אחרי המשחק הזה הוא שפלורנטינו אולי סוף סוף ישכיל להבין שאמבפה אחד לא יציל פה את המצב, יש כאן כל כך הרבה שחקנים שסיימו את הסיפור שלהם והגיע הזמן לדם חדש.

ופשוט צריך לקוות שהכאוס בצ’לסי ימשיך ולהנחית פה את טוכל, אולי היחיד הפנוי שיוכל לעשות סדר בביזיון הזה.

אם רגע משהים את התחושה הלא נעימה ונשארים עם מחשבה רציונלית אז ההפסד בפריז היה סימן מטריד יותר.
היום התפרקנו. יש כאן אשמה למאמן ולשחקנים אבל זה יותר מנטלי ממקצועי.
בצרפת זה היה אך ורק מקצועי. כדי להבין את הבעיה עם קרלו כדאי ללכת למה שהיה שם.

אני חושב על מה צ’אבי עשה בכמה חודשים ומבין שצפויה לנו התמודדות לא פשוטה בשנים הבאות.
לריאל כבר אין את הפריבלגיה למנהל חדר הלבשה. ריאל צריכה מאמן טוב. מאמן עם תשוקה. אחרת גם אמבפה והלאנד לא יעזרו.