לברצלונה יש מאמן צעיר ומודרני עם מלא רעיונות ויכולת להביא אותם לידי ביטוי.
לנו יש מורה חביב לספורט, שרק רוצה להסתדר עם הילדים המקובלים וסופר את הדקות עד הפנסיה.
וואלה צודק עם כל הבלאגן בצ’לסי סיכוי טוב שטוכל פנוי.
חוץ ממנו באמת שאין מאמנים בשוק, היחידים שאולי ברשימה הם ראול שאף אחד לא יודע מה הוא שווה וטן האח שלא אימן כוכבים (אבל לדעתי ממש כדאי להמר עליו).
אני מלא באמוציות אבל יש משהו אחד שאני חייב לפרוק. תגידו לי שם של קבוצב ואני אגיד לכם מה היא עושה ומה תוכנית המשחק הבסיסית שלה. לכל קבוצה מלבד ריאל מדריד.
לפני המשחק הראו סטטיסטיקה שאנחנו כובשים שערים מכל מיני מצבים, חלקם ממתפרצות, חלקם ממשחק מסודר, וכן הלאה. שערים רבים ומגוונים. האמת היא, שזו אחת הבעיות שלנו, אין לנו רעיונות ברורים. ברצלונה יודעת מה יהיו המכשולים שלה, היא יודעת מה לעשות גם כדי להתגבר עליהם. לנו יש כמה רעיונות מאוד בסיסיים כמו לשחק על הדריבל של ויניסיוס ועל ההברקות של בנזמה, לשנות קצב משחק או לבעוט מרחוק כשכלום לא הולך. אנחנו לא יכולים להישען על זה בלבד. כשאין בנזמה, שחקנים לא יודעים מה לעשות עם עצמם. ויניסיוס עשה 200 דריבלים אבל אף אחד לא היה שם כדי לעזור לו כי אין בנזמה. כל שחקן שנכנס משנה את צורת המשחק כי פשוט אין לנו אחת ברורה כזאת.
אין רוטציות, אין אסטרטגיה למשחק שלנו, ככה לא בונים אימפריה. המאמן רק מציב את השחקנים ונותן להם קווים מאוד פשוטים ומשם תסתדרו. אולי פעם זה היה עובד ככה, היום לא. צריך מישהו שיעשה סדר בבלגאן הזה.
מודה ומתוודה שהייתי מרוצה מאנצ’לוטי בתחילת העונה, לא ראיתי את הבעיות האלו אז. הייתי מאוד שמח למאמן אחר, מישהו כמו צ’אבי, שבא עם הרעיון שלו ומלמד את הקבוצה איך לשחק כמו שהוא רוצה ומקנה לה דרך. מה שיש לנו עכשיו יספיק ל85% מהליגה הספרדית אבל מול ברצלונה הזו, שיודעת מה שהיא רוצה לעשות, זה לא יספיק.
יש עוד הרבה מה לדבר אבל יהיה לנו שבוע שלם עד המשחק הבא.
לא מבין למה הרבה פה בטוחים שהאליפות בכיס. אם יש מאמן שמסוגל לאבד אליפות בעונה כזאת זה רק אנצ’לוטי.
פער של 9 נקודות מברצלונה כשיש לנו עוד לשחק בחוץ מול סביליה ואתלטיקו. ויש עוד כל מיני מוקשים כמו סלטה ואוססונה בחוץ ובטיס בבית. משחקים מול קבוצות שנלחמות נגד הירידה כמו לבנטה וקאדיס. גם חטאפה בדיוק באמצע צמד המשחקים מול צ’לסי כשאנחנו משחקים רביעי, שבת, שלישי. בקיצור יש מספיק אפשרויות לאבד נקודות.
מתי גם אנחנו נקבל צ’אבי משלנו? (אמן שיבשיל לגאון שהיה על המגרש). כמה עוד אפשר לחפש בנרות מאמנים מנוסים. צריך גם דם חדש על הקווים.
פשוט מדהים מה שברצלונה עוברת השנה.
מקבוצה עם רגל מתהום הנשייה והנושים לקבוצה הכי טובה בספרד.
דז’ה וו מעונת הדהירה של זידאן אחרי הבעיטה לבניטז בה הפסדנו את האליפות בנקודה. רק שאז הסגל היה הרבה יותר טוב בפער עצום. מה שצ’אבי עושה בברצלונה העונה הרבה יותר מרשים ונקווה בשבילם שיזכו באירופאית וישתקמו כלכלית כי לה ליגה חלשה להחריד וחייבים תחרות כדי לשמור על הרמה.
ואם נחזור אל הערב השחור(וגם הבוקר להבדיל), מעבר לניהול האיום של הרליק מהעבר, חזינו, ‘בהדרן’, בסוף עידן השלישייה המפלגות.
עצוב. אבל כמה סטירות צריך לקבל כדי להבין שהיום קישור איטי לא מוביל לשום מקום.
לגבי ויניסיוס, עדיין צריך עבודה אבל בהחלט יש שיפור וגם אין לו עם מי לשחק. תארו לכם את אמבפה רץ יחד עם ויני כשהאחרון ממגנט אליו חצי אגף שמאל עם הדריבלים שלו והראשון מקבל מסירה בדרך לעוד שער קל בקריירה.
בעניין רודריגו, אין לו מספיק פיזיות כדי להיות חלוץ יעיל. הוא מפסיד בכל מאבק. דווקא בגלל זה ובגלל שירת הברבור המופלאה של שנותיו האחרונות בקריירה של ביג בנז חייבים ללכת גם על האלנד.
שאני מסתכל על האקסודוס הצפוי בקיץ, אי אפשר, בהתחשב בחלל המשכורות השמנות ,להשאיר עמדות קריטיות כמו מגן(דחוף, אפילו שניים) ובלם לא ממומנות. דני פשוט גמור. הפציעות הרגו אותו.
אלונסו כמאמן בהחלט נשמע כמו חלום רטוב.
אלונסו היה שחקן מבריק ברמות ואנחנו מקשרים (כנראה בצדק) בין הכישורים הללו כשחקן ליכולותיו כמאמן.
כך או כך ריאל ניצבת בפני מצב שיש בו שלוש אפשרויות.
או שקרלו ממשיך. קשה לדעת עם פרז. איכשהו במאמנים הוא לא תמיד חד.
או שמביאים מאמן על בדמות קלופ, טוכל וכו’.
או שהולכים על הימור רציני יותר בדמות מאמן צעיר ומבטיח. כאן נכנסים אלונסו, ראול ודומיהם. אישית, סטיבן ג’רארד מאוד מעניין. בוסרי מאוד אבל עושה רושם שיש לו את זה.
אפשר אולי לציין מאמנים שנמצאים על התפר כמו טן האח או אפילו גלאטייה הוכיחו שיש בהם משהו (בעיקר ההולנדי) אבל זה לא קרה ברמות הגבוהות.
מכיוון ששתי האופציות הראשונות פחות ריאליות (לגבי קרלו זה יותר wishful thinking) סיכוי טוב שריאל תצטרך להמר. אני מתאר לעצמי שאם באמת יהיה לנו סגל חזק יותר משמעותית בשנה הבאה ההימור יהיה אולי פחות משמעותי.
אחרי כל זה אם אני פלורנטינו אני הולך בכל הכוח על טן האח.
הפסדנו את המשחק עקב פתיחה עם מערך הזוי של אנצ’לוטי, לא ברור מדוע הוא החליט לפתוח בלי חלוץ. ברור שמריאנו ויוביץ’ לא ברמה, אבל זה עדיף בהרבה על מה שהיה אתמול.
דבר שני, אתמול ההגנה שלה נראתה פשוט זוועה, זה היה נטו משחק עמוס טעויות של אלאבה ומילאטו.
מה ניתן לקחת מהמשחק אתמול?
-אנצ’לוטי חייב לעוף בסיום העונה-הייתי מעיף אותו כבר עכשיו, אבל את מי נביא?
-חייבים להביא מגן ימני בכיר במקום קארחבל+מגן שמאלי, או לפחות להתחיל את להריץ איזה שחקן מהנוער בשמאל.
-חלוץ מטרה ברמה. אם האלנד לא יגיע, אז נצטרך להביא חלוץ נורמלי מחליף אחר, לא ניתן להמשיך עם מריאנו[תודה לאל מסיים חוזה] ויוביץ’.
-השלישיה האדירה כבר מזמן לשיא[היה ניתן לראות זאת עונה שעברה ובמשחק מול פסז]. לספסל את קרוס, לתת יותר דקות לפדה וקאמבינגה. וכבר להתחיל לחפש לעונה הבאה קשרים מחליפים.
את טשואמני בתור התחלה כקשר אחורי מחליף ולתת לקאמבינגה לתפוס את התפקיד של מודריץ’
ריאל מדריד הודיעה: קרלו אנצ’לוטי פוטר - דור רומנו מאמן את הקבוצה. וברצינות: הכי חכם להקדים תרופה למכה, לצערי כל פעם נבואות הזעם שלי איכזבו אותי - כי הן התממשו ולא טעיתי, אני מכיר את הקבוצה הזו טוב מדי. כבר בקיץ כתבתי שעם כל החיבה לאיטלקי ולדסימה - להחזיר אותו זו הייתה טעות. כתבת המגזין האחרונה שלי בספורט1. והרי מה היו הציפיות ממנו בעצם? לשחק כדורגל התקפי יותר מכדור השינה בעונה שעברה - הצליח ברוב החצי הראשון, לזכות באליפות ספרד נגד האין יריבות, להתחיל קצת חילופי משמרות ולעשות קמפיין סביר בליגת האלופות.
חלמתי שמחרתיים הוא מקבל את הודעת הפיטורים כדי לזעזע לפני המשחק נגד צ’לסי, והאגדה ראול גונזאלס עומד על הקווים וגורם לי להתרגש כפי שלא התרגשתי מאז המספרת של בייל בקייב. אבל עזבו רגע.
אני באמת חושב שכל ילד שסיים קורס היה מבין את המשחק טוב יותר מאשר אנצ’לוטי שבחר בהרכב קטסטרופלי לכל הדעות. כשזידאן ‘הרג’ אותנו נגד צ’לסי בגומלין עם מערך מוזר של שלושה בלמים וסירס את ויניסיוס - ביקרנו אותו, ובצדק. אבל זידאן הבין מזמן ששלישיית הקישור הרגילה גמרה את הסוס ונהג תמיד לשלב את פדה ואלוורדה או כמעט תמיד. אני מודע לכך שאם נבדוק משחק-משחק לכל מאמן יהיו הרכבים מוזרים, ועדיין. כמעט בכל תצוגת נפל השנה היה איזה ניסיון פיפ"א כושל או החלטה לא ברורה. ואלה הטעויות:
-ההפסד הדרמטי לשריף 2:1 בברנבאו בליגת האלופות| המשקל: נמוך - מדובר על החילופים ומשחק לא ממש חשוב.
ההרכב בסדר, קרוס עלה מהספסל שלא לצורך כדי שיתקאמבק. החילופים רק פגעו בנו, היה פקק ברחבה עם יוביץ’, קמאבינגה עבר למגן שמאלי והפסדנו.
-הפסד הבכורה העונה בליגה לאספניול (2:1)| המשקל: בינוני - לא משחק חשוב מדי וגם המערך לא כזה נורא.
מערך 4:4:2 נטול כל משחק אגפים ויצירתיות על מנת לשלב בכוח את טוני קרוס שחזר מפציעה. אין אף קשר יצירתי.
-ההדחה מהגביע נגד אתלטיק בילבאו בסאן ממס (1:0)| המשקל: חמור מאוד, גם אם יכולנו לעוף גם בהרכב חזק.
המשחק הידוע לשמצה בו ויניסיוס פתח 42 שעות בלבד אחרי ששיחק בברזיל+טיסות וכן הלאה. אדן הזאר לא שותף.
-מנצחים את גרנאדה בקושי רב 0:1 בברנבאו, המשחק ממנו בנזמה נעדר| המשקל: נמוך
לנסות חלוץ ‘9’ אמיתי כמו לוקה יוביץ’ למשל? לא, אם אפשר את איסקו כ-‘9’ מזויף.
-ההפסד 1:0 לפ.ס.ז’ בשמינית גמר הצ’מפיונס| המשקל: בינוני-גבוה
למישהו היה ספק שההרכב הזה ייכשל? שלישיית הקישור הרגילה לא סחבה והגול היה יכול להגיע הרבה לפני. כלום לא אבד, בלי בעיטה למסגרת, החילוף הראשון? בדקה ה-72.
-גומלין שמינית הגמר נגד פ.ס.ז’ - הסוף היה טוב| המשקל: בינוני-גבוה
שינויים בהרכב? רק מה שחובה, כי אין קאסמירו ואין מנדי. אותו הרכב איטי עם אסנסיו, קרוס פתח כשהוא לא במאת האחוזים ונעדר ממשחק הליגה נגד סוסיאדד. קמאבינגה ורודריגו? רק כמחליפים.
-ההשפלה הכואבת בקלאסיקו אמש - בנזמה היה חסר| המשקל: חמור מאוד
אולי לא הייתה אפשרות אחת טובה באמת, אבל היו כל כך הרבה אפשרויות ‘טובות יותר’. זה לא עבד מהדקה ה-15 ואפילו הבן דיוויד לא ייעץ לאבא קרלו לשנות. מודריץ’ נאבד כ-‘9’ מזויף, הפסדנו פעמיים. לא היו עזרות למגנים מול שחקני הכנף המהירים של ברצלונה. והשינוי במחצית? עוברים לשלושה בלמים וחוטפים פעמיים. ומריאנו כמושיע, כמובן. הזאר? אפס דקות.
לא יודע אם זה בסדר, אבל התגנבה לי משאלת לב זעירה שאולי כן נצליח לאבד את האליפות הנוכחית. לא שאני מעוניין בכך כאוהד, אבל כאדם ריאלי שחושב על הלונג ראן, זעזוע בעמדת המאמן כנראה יתרחש אך ורק אם באמת תהיה רעידת אדמה קשה בדמות איבוד האליפות ו/או תבוסה לצ׳לסי בשני המשחקים.
הרצון לא לראות את קרלו על הקווים בעונה הבאה כל כך עז ורק מתחזק כשהמחשבה על הצב והאלנד בראשי. מי אמר שלא נוכל לעלות עם ויני, קיליאן, קארים והאלנד ביחד? אם תשאלו את קרלו אין שום בעיה, הוא עוד יחשוב שזה שיפור לעומת ההרכבים הרגילים והמביכים שלו.
המשחק אתמול זורק אותי ישירות ל-6-2 ההוא. גם שם קיננה בי התחושה במהלך המשחק שעדיף שנובס בגדול על מנת שיתרחש זעזוע מתבקש, ואכן הקיץ ההוא שינה את ריאל מדריד 10 שנים קדימה. המאניטה בקאמפ לא דומה לכך, שכן היינו בתוך המוריניזציה ולאחר מכן התוצאות השתפרו בהתאם.
אנחנו באופן עקבי מתעקשים לא להביס את הבארסות החלשות שכן יצא לנו לפגוש בשנים האחרונות, ועוד יותר מתעקשים להיות מובסים בצורה מביכה לכל בארסה שמשחקת קצת יותר מסביר.
בארסה אתמול שיחקה טוב, קצת החזירה אותי 10 שנים אחורה בהנאת הכדור הנהדרת שלה. צ׳אבי עושה רושם מאמן בעל משנה סדורה, כמצופה מהשחקן הכי חשוב בקבוצה הכי גדולה בהיסטוריה של הכדורגל. עם זאת, אתמול לא היה מסי, ניימאר או כל כוכב עצום אחר. עם כל הכבוד שאני רוכש להם, בעולם מושלם המשחק אתמול בתוספת המשחק מול פ.ס.ז בחוץ, שיכל בקלות להיגמר בתוצאה דומה, צריכים להספיק על מנת לשחרר אותנו מעול הדון קרלו. הבעיה היא שהשחקנים בעלי המעמד במועדון מאוהבים בו (ובצדק מבחינתם, הרי הוא לא יוריד אותם מהמגרש כל עוד הם כשירים) ופרז משום מה מחזיק ממנו, הרי הוא לא היה חוזר לקדנציה שניה אם לא. לצערי, ברור לי שהתבוסה המחפירה אתמול לא תספיק לזעזע את הכיסא, וזה מחזיר אותי למשאלת הלב מתחילת ההודעה.
ריאל מדריד צריכה חריש עמוק. בקיץ הנוכחי, מעבר לצב ולהאלנד אם יגיע, צריך לכל הפחות מחליף לקרוס, דני וכל קיצוני ימני שיש לנו בסגל. אשמח גם למגן שמאלי, שכן מנדי מעבר למגבלות הידועות, פציע ואי אפשר לבנות עליו. לראות אתמול את דמבלה עם נאצ׳ו היה סבל כאילו עומד שם ניימאר בשיאו, ולא באשמתו הבלעדית של הספרדי החביב.
אנחנו נזכה לימים טובים יותר, לסגל טוב יותר וליכולת טובה יותר, סביר להניח כבר בקיץ הקרוב. תפטר את קרלו אדון פלורנטינו, ובשנה הבאה נוכל להתמודד על כל התארים. Hala Madrid.
כמה מילים על הבעיה העמוקה של קרלו אנצ’לוטי
טעויות טקטיות הן תופעה שכיחה שלא פוסחת גם על הטובים ביותר. לפעמים דווקא מחשבה מתוחכמת מדי מובילה לטעויות (תשאלו את פפ) בעיקר משום שנדרש איזון בין המחשבה לבין היישום שלה.
מי שמשחק שחמט יודע שמהלכים מורכבים קשורים גם ברמת היריב. דווקא כשהוא חלש יותר זה נעשה מסוכן יותר.
לא זאת הבעיה של האיטלקי. מה שמטריד אצל אנצ’לוטי היא העובדה שהאזורים הללו בכלל לא מעניינים אותו. עד לפני רגע וחצי לריאל לא היה משחק לחץ. עברו הימים שקבוצות ניצחו משחקים גדולים בזכות שחקנים טובים יותר. אנחנו חיים בזמנים שנדרש יותר מזה.
בשביל עבודה טקטית צריך תשתיות מתאימות. נדרשת עבודה קבוצתית יסודית. כזאת שלא יכולה להתחיל שבוע לפני המשחק. זה כמו לתת הוראות הפעלה מפורטות לאדם שזאת לא השפה שלו. ככה זה מרגיש לגבי ריאל מדריד. הבעיה איננה טקטית. הבעיה מקצועית.
למה טעות?
כי זידאן עשה יותר טוב?
שלא תבינו לא נכון, יש מאמנים שאני מעדיף עליו, אבל הם לא זמינים, ובהנתן החלופות אנצ׳לוטי לא היה כזה גרוע. בסוף אנחנו הרבה יוצר טובים מתחת זידאן ותבוסה אחת לא תשנה את זה.
כל תומכי אנצ׳לוטי פה לא רצו את אנצ׳לוטי על חשבון טן האח, רק על חשבון קונטה וזידאן.
יותר מהכל כואב לי על הרופסות שיש לנו מולם, כל פעם מחדש.
זה בdna שלנו, בדיוק כמו שבליגת האלופות ריאל היא קבוצה אחרת כך ברצלונה נראית כשהיא פוגשת אותנו- זה נראה שכל פעם שהקטלונים פוגשים אותנו יש להם אש ושנאה בעיניים והם נלחמים כאילו זה המשחק האחרון בחיים שלהם, צ’אבי משלהב אותם בחדר ההלבשה, גם לאפורטה והם מייצרים את הדם הרע הזה כל פעם מחדש.
ואנחנו? כל כך נינוחים כאילו מדובר על עוד משחק מול אלאבס, היו כאן כאלה שאפילו ריחמו על הקטלונים וייחלו שתהיה תחרות בריאה בליגה, כאילו לא מדובר על קבוצה שהשפילה אותנו אינספור פעמים.
וגם כשאנחנו טובים אנחנו יכולים להיות בעשר דרגות מעליהם אבל נירק דם בשביל להוציא איזה 1-2 הירואי ואז? הכל בסדר, נביא את ההישג הנדרש וזה מעולה.
ככה גם נראה הניהול שלנו בשנים האחרונות- הליגה ובראשן ברצלונה ואתלטיקו חלשות? אז אין צורך להתחזק נביא את האליפות הנדרשת וזה הכל, לא צריך להתחזק, לא צריך לחשוב מעבר על הקבוצה ועל כמה שהיא נחלשת משנה לשנה, נביא מאמן נינוח שיהיה נחמד עם השחקנים ולא ידרוש בטעות חיזוקים שדרושים.
לפני שנתיים היה נראה שיש לנו כמעט הכל בעוד לקטלונים יש קבוצה שבעה שיקח להם המון שנים לחזור לעצמם.
והיום? חכימי, תיאו ואודאגור נמכרו וכל אחד מככב בקבוצה החדשה שלו, שום רכש משמעותי לא הגיע ואיכשהו נשארנו עם אותה חוליית קישור והסתמכות על הנזמה ומודריץ הקשישים.
ולעומתנו בצד השני יש אינספור כשרונות צעירים, מאמן צעיר ורעב וקבוצה שיודעת מה היא רוצה לעצמה.
לצערי במידה ולא יהיה שינוי מהותי בעונה הבאה (אמבפה לבד ממש לא יספיק) בגזרת הרכש ובעיקר בעמדת המאמן אנחנו נהיה בים מוקדם מהצפוי.
מתחת לכל האמוציות והרצון (המובן) לעלות אנשים על המוקד, אלה אותן בעיות שאיתנו כבר שנים שתארי שקר והבלחות כמו פס"ז רק עוזרים לטייח.
- לא יודע עד כמה הקישור הזה היה גדול או לא. אבל די. בכל משחק שני בליגה הוא מתקשה לשלוט ולתת שקט להגנה (תרומה התקפית זו בכלל מילה גסה), שני משחקים בעונה הוא מתעורר ואז חגיגת אוננות קולקטיבית. הקישור של קאדיס עשה לנו צרות אז הקישור הכי טוב בליגה לא יבוא לחגוג עלינו?
- אין לנו משחק לחץ ולבוא כל כך חסרי מודעות ולנסות אותו מול קבוצה שבנויה לשבור אותו זו משימת התאבדות. עם כל הגועל שבדבר, אם לא מסוגלים להחזיק כדור לאורך זמן, עדיף ללכת אחורה, במקום לשחק רונדו למעלה ולפתוח חצי מגרש להשכרה.
- יש לנו התקפה של בנאדם וחצי. ועם איך שויניסיוס נראה לאחרונה, כרגע זה בנאדם אחד. אמבפה/הלאנד זה בגדר חובה.
- בנוסף לצרות שהרבה לפני תקופתו, אנצ׳לוטי הוסיף השנה ניהול סגל מזעזע. אתמול לא הייתה לו ברירה לעלות עם ההרכב הזה כי הוא קבר חצי סגל מתחת ליציקות השיפוץ בברנבאו. בכל פעם כשהשדרים מקריאים מי יושב על הספסל ומתלהבים מהשמות אני נקרע מצחוק. חצי מהם פרשו וחצי רואים דשא רק בחצר בבית.
- היינו יכולים להתנחם בכך שהסטירה הזאת תתן למערכת את הניעור שהיא זקוקה לו, אבל גם עונה שעברה הייתה סטירה מספיק חזקה והנה הגענו עד הלום.
תן לאנצ’לוטי את ויניסיוס של עונה שעברה, אתלטיקו של עונה שעברה, ומכת הפציעות המטורפת של עונה שעברה, וריאל מגרדים את המקום הרביעי בליגה ועפים בשמינית.
זידאן עם התנאים האלה הגיע לחצי גמר אלופות ו-2 נקודות מאליפות (שהפסדנו בגלל טעות שיפוט מרתיחה ב2-2 נגד סביליה), וניצח פעמיים את בארסה בקלאסיקו, אמנם עם קומאן על הקווים אבל עם מסי בהרכב.
אגב זידאן השיג 84 נקודות עונה שעברה מעניין כמה אנצלוטי ישיג…
אני בוחר בקונטה וזידאן לפני אנצ’לוטי פעמיים בשבוע.
וזו כמובן לא חוכמה בדיעבד, ידענו לזעוק את זה כבר ברגע המינוי. מדובר במאמן פח ואחד הגרועים ביותר שאני מכיר שאימנו את ריאל מדריד.
זו לא קלישאה - כל תקופה טובה תחת אנצ’לוטי היא לא תולדה של טקטיקה או אסטרטגיה גאונית, אלא מצב רוח טוב זמני של השחקנים שמרגישים את החיבוק החם והאוהב של דוד קרלו אחרי המשימות הטקטיות שאילץ אותם לבצע השוטר זידאן (או מוריניו). אבל בלי אסטרטגיה ושיטה אין לזה התכנות לאורך זמן, באמת שלא צריך להיות גאון גדול כדי לראות את זה בזמן אמת.
להראות ככה מול קבוצה בינונית, פחות או יותר ברמה שלנו, וללא מסי שעוד איכשהו הצדיק את הפאניקה (בשנים האחרונות גם הוא לא היווה תירוץ מבחינתי) זה ביזיון גדול. גדול מדי. אין שום הסבר הגיוני לתצוגת הנפל הזו מלבד איבוד עשתונות טוטאלי של השחקנים והמאמן.
יש עוד מישהו שחושב שאלאבה בלם?
אני לא מצליח להבין איך פלורנטינו בקושי חוטף אש לאורך כל השנים האחרונות. הוא האחראי להבאת המאמן, להארכת חוזה לשחקנים שעבר זמנם/אי החתמת שחקנים נחוצים, ובכללי להלך הרוח במועדון שלו. מרגיש שמאז עזיבת כריסטיאנו ואפילו קצת לפני המועדון היה זקוק למספר שינויים מהותיים שכולנו מצליחים לראות עוד מהספה בבית, ואיכשהו הנשיא הכל יכול לא שם לב אליהם או לא שש לבצע.
ועדיין, אנחנו מתעסקים לדעתי יותר מדי ברמת המיקרו ולא בשורש הבעיה שהוא פרז.
3 אליפויות(כנראה) ב 5 שנים, וכל קיץ הוא מוכר לנו שהנה אמבפה מגיע