קפיטרייה - לפעמים הכתיבה משחררת

עשית צעד שלא הרבה היו מעיזים לעשות ולוותר על האגו ולעשות מה שהרגשת שנכון היה לעשות. גם אם זה לא הלך כמו שרצית, עשית מה שצריך לעשות ואין טעם להתחרט, העיקר שהורדת את זה ממך ועכשיו הדברים ברורים לך יותר.
ההפסד הוא לא שלך, אתה הרווחת מכל זה, גם אם יש תחושה שלילית, היא פי אלף פחות חשובה ממה שהרווחת.

להיקרא על שם מישהו שנפל, מזה אומר?
להיקרא על שם מישהו שנפל זה לדעת שלשם שלך יש משמעות.
להיקרא על שם מישהו שנפל זה אומר שהוא נבחר בקפידה.
להיקרא על שם מישהו שנפל זה לדעת שבשביל המשפחה שלו תפסת מקום בחיים.
להיקרא על שם מישהו שנפל זה לדעת שהוא היה יותר מסתם אדם בשביל ההורים.
להיקרא על שם מישהו שנפל זה לעלות כל שנה לקבר,לעמוד ולהיתקע שעות על השם.
להיקרא על שם מישהו שנפל זה אומר שאתה פה כי הוא כבר לא.
אז מזה אומר להיקרא על שם שניים??

מוקדש לאהוד אברמוביץ’ בן כיתה של אמי שנפל במלחמת ההתשה
ולאהוד בן גרא חברו הטוב של אבי שנפל במלחמת יום כיפור .
יהיה זכרם ברוך

אני מסתכל אחרת לחלוטין על ערב יום הזיכרון לחללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה מאז השבעה באוקטובר ואני מניח שאני לא היחיד. זה לא שלפניכן לא הבנתי את גודל גבורת הלוחמים והעצב הרב, ועדיין. בכל מקרה, תמיד ריגש אותי השיר של עמית פרקש “מיליון כוכבים” על אחיה תום. אני כל שנה הולך לטקס בבית הספר.

האמת שיצא לי רק לאחרונה וזה הזוי - להיחשף לסיפור הטראגי של אלון שמלי ז"ל. מורה, מחנך, מאמן כדורגל, איש עם לב ענק. עבד בנוער של הפועל ת"א, עזב את העבודה בבנק כדי לתת מעצמו לילדים. בשמונה באוקטובר הוא נרצח על ידי מאבטח מצרי ארור, כשהיה בטיול במצרים עם אשתו מור. בבית הספר “ראשונים” בו לימד, נקרא אולם הספורט על שמו ויש טורניר כדורגל שנתי לזכרו. גם הפועל ת"א מנציחה את זכרו בשלל דרכים מרגשות יחד עם המשפחה.

בכל מקרה הסיפור הזה נגע לליבי וניסיתי לעזור. המטרה הייתה להעלות פוסט לזכרו בדפים הגדולים של אוהדי הפועל ת"א בעוד חודשיים ביום הולדתו, אבל כמובן שיום הזיכרון הוא גם כן זמן טוב ועצוב.
בקיצור, קודם כל אשמח אם תקדישו מזמנכם לצפות בכתבה הזו של הדר יעקובי מחדשות הספורט. חשוב שהרבה יכירו את הסיפור שלו. מעבר לכך, בעזרת המשפחה ובאישור המשפחה, יצרתי קשר עם תלמידים שאלון לימד ותרם להם, שותפיו למסע באימון וגם מאמנים ושחקני נוער מהפועל ת"א, הצגתי את עצמי וביקשתי מהם שיספרו עליו. הרגשתי זכות גדולה. ואתמול העלו סטורי לזכרו של אלון בדף גדול של אוהדי הפועל וגם פוסט בדף ‘ויקי הפועל’:

הספקתי להכיר את תמר קצת.
אני כמילואימניק והיא כנווטת שאחראית ומפקדת על אגף המודיעין והניווט בטייסת העמק ברמת דוד.

אומנם תפקדנו יחד רק שבוע ימים, בטוח שאין מצב שהיא זכרה אותי אחרי, עוד מילואימניק שבא לטייסת אבל כשהשם והתמונה שלה עלו אחרי אסון המפולת בנפאל שם נהרגה אני זכרתי אותה, אי אפשר היה שלא.
אןמנם הכרנו רק שבוע אבל היכולת של תמר לתפקד כאישה דתייה בתוך ים של צבא טייסים גברי, לפקד על חיילים, להיות הכי מבצעית וטובה ובסוף להיות פשוט אדם חיובי ומשפיע היא משהו שנשאר לי אצלי בראש.

אנשים שהכירו אותה יותר ממני מספרים על זה שהיכ הצליחה למצוא ולהוציא את הטוב מכל אחד ואחת ולדעת לגשר ביי העולם הדתי לצבאי בצורה בכי מופלאה ומפתיעה שיש.

אז לא היינו חברים, אפילו לא קולגות, לא יודע איך לקרוא לאדם שפגשת והיית צמוד אליו שבוע ואז דרככם נפרדו לעד.

אבל בשבוע אחד תמר נכנסה לי לראש וללב והיא תהיה שם לתמיד

לזכר בני דודים שלי. חושב עליהם ועל ההורים שלהם המון, אבל בעיקר בתקופה הזו.

היום לפני 19 שנים אחי היקר והאהוב שם קץ לנפשו

לא משנה כמה זמן עבר ויעבור אני עדין מתגעגע אליו בטירוף, חלק ממני מת באותו יום ולא יחזור להיות שלם בחיים

קשה לי לכתוב מה אני באמת מרגיש ואין לי את גם היכולת הזו, אבל הלואי שהיית פה ניר

לזיכרו של אחי היקר ניר, אוהב אותך לנצח, הלואי שהיית פה

1973 2007

יהלום מטורף שלא הובן בחייו מצטער שכשלתי לעזור לך באותו הרגע שהיית הכי צריך אותי בו

אני באמת עדיין מזועזע עמוקות מהרצח המחריד שהיה ביום העצמאות בפתח תקווה. שר החינוך כבר התבטא בנושא? מישהו “מהצמרת” הפוליטית כמו שאומרים? יש לי כל-כך הרבה דברים עצובים וכועסים לכתוב על מה שקרה ומודה שאפילו ‘אין לי אומץ’ לראות את התיעוד של הלינץ הזה שאני מקווה שעלה באינטרנט אך ורק באישור המשפחה.

אשמח לשמוע שהפעם הקטין שדקר לא קיבל רק “עונש של קטין” וכנ"ל החברים השותפים שלו לפשע.

עדיין אני לא מורה ראסמי בבית ספר - בעזרת השם בשנה הבאה - אבל אני כן מחשיב את עצמי איש חינוך. אם אני מורה או מנהל בית ספר, כבר חינוך יסודי ובטח בתיכון - אני פותח כל יום בשבוע הזה בשעת “חברה” או חינוך - תקראו לזה איך שאתם רוצים. מקדיש לזה את הזמן. מדבר על תקשורת, על כבוד, על פתרון בעיות, על אהבת לרעך כמוך. על חינוך [כישלון של ההורים שלהם - ממשפחה עבריינית כך אומרים].

גיא מרוז הציע לתת לכל החבורה עונש מוות עם תת מקלע.

לא חושב שאי פעם הסכמתי איתו כמו עכשיו. זה נדיר

במציאות יקבלו עונש שירות והציבור יממן להם את הלימודים מהמוסד שהם יבלו בו לכמה שבועות.

דרך אגב לא דיברו פה על החבורה של האריתראים שעשתה לינץ בנערים פה לפני כמה ימים וזה לא מפתיע

שגיא מרוז יבצע את העונש בעצמו, נראה אותו. שיירה בכמה אנשים מנשק חי. במיוחד באלה שהסתכלו מהצד אבל לא עזרו לאף צד.
קל להיות קיצוני מאחורי המקלדת, ולהאשים את “המערכת”, “הממשלה” ו"אוזלת יד של המשטרה".
אני לא מבין איך דמות ציבורית יכולה לקרוא לרצח של אנשים אחרים ולצאת מזה ללא עונש. אולי בגלל שלשמאלנים מותר, הם לא באמת מתכוונים לזה.

לא מדובר על אנשים שרק הסתכלו מהצד, אלא על החלאות שעשו באומלל את הלינץ.

ראית את הוידאו? חלאות אדם.

כן גיא מרוז השמאלן, שאמר את זה בתכנית הפטריוטים של השמאלנים.

ערסים רוצחים-> כועסים על הערסים-> זו אשמת השמאלנים.

ראיתי את הוידאו. אכן חלאות אדם.
נעצרו כמה, 7? אז אתה מסכים עם גיא מרוז שצריך להרוג את כולם, פלוס עוד כמה שעדיין לא נעצרו? למרות שחלקם בני 12?
ואדם בוגר שקורה לרצוח אותם הוא בסדר, ואתה מסכים איתו? יופי, רק ככה נמגר את האלימות.

גם אם טעיתי בדעות הפוליטיות שלו (מחוסר עניין וידע בפוליטיקה), אני עדיין חושב שאדם כזה צריך להיענש.
לרצוח את כל חבורת הנערים הזאת כי הם רצחו מישהו תמים סתם, לא יפתור את בעיית האלימות, רק יחמיר.

אם זה היה תלוי בי כל מי שהיה קשור ללינץ היה מקבל עונש מוות. אין להם שום זכות קיום מבחינתי. לא מדבר על אלו שצפו ולא עשו כלום, שזה בעיה נפרדת.

למגר את האלימות צריך להתחיל בחינוך ועוד לפני זה אצל ההורים. אבל גם הרתעה צריכה להיות.

לחלאות שרצחו אותו אין זכות קיום ואין משמעות לחיים שלהם.

אתה חושב שעונש מוות על רצח בכוונה תחילה זה רצח?

עונש מוות למחבלים שרצחו עשרות ישראלים? זה רצח?

החבורת חלאות האלו לא ראוים לחמצן שהם נושמים אותו. אין שום דבר לא מוסרי בלשלוח אותם לעולם הבא. המרחם על אכזרים סופו להתאכזר לחלשים.

הם פצצות זמן מהלכות, אחרי שישחררו אותם הם יחזרו לבצע פשעים ורציחות. אין להם שום זכות שיקום.

אני מרחם רק על הקורבן ויותר מזה על המשפחה שלו. הם, הקורבנות הם אלו שמשלמים את מחיר החוסר מעש שלנו מול חיות הטרף האלו.

זה סתם משהו שלא יקרה בחיים. במציאות הם יקבלו איזה עונש מופחת של קטין או משהו כזה.

זה הכל קלישאות. בשום מקום בעולם לא פתרו את בעיית האלימות במשפחה, או ערסים כאלה.

בסרטון שראיתי, זה לא נראה כמו רצח בכוונה תחילה. ראיתי מכות.

אמרתי שלא צריך לרצוח מחבלים? בוא אתה תגיד לי כמה מחבלים כבר קיבלו עונש מוות.
לי אין בעיה ללחוץ על ההדק כדי לירות במחבל שהוכח שרצח יהודים ונשפט. אני בספק גדול אם לגיא מרוז אין בעיה ללחוץ על ההדק כדי לירות בנער בן 14 שהיה חלק מחבורה שרצחה אדם אחר.
הכעס שלי כלפי דמות ציבורית שאשכרה קוראת לרצח לפני משפט.
יש לי גם כעס על מערכת המשפט המתירנית בישראל, שתתחשב בגילם וברקורד נקי שלהם, והם לא יקבלו עונש כבד. זה לא סותר אחד את השני.

אדם עם 100 עבירות תנועה שנתפס נוהג ללא רישיון הוא פי 10 יותר מסוכן מהם. מה עושים לאדם כזה כשהוא נתפס?

מה ההבדל המוסרי בין רצח של מחבל לרצח של חלאת אדם?

מדבר מבחינה מוסרית.

ודימה, לפחות חלק מהם דקרו את הקורבן באמצעי חד , מי שדוקר אדם אחר באמצעות כלי נשק קר לא לעשות לו מחפש לעשות לו ניתוח פלסטי ..

אם הם היו עוצרים ממתינים בזירה ומזעיקים עזרה הייתי מקבל שהם לא התכוונו והתחרטו ואז הייתי טיפה פחות קשה נגדם, במקום זה ברחו מהזירה ואפילו לא הסגירו את עצמם…

אני מדבר מבחינה עקרונית בוא לא נכנס לפילפולים משפטים…

לגבי ההשואה עם נהג לא ברישיון או משהו כזה זה בכלל לא אותו דבר. אני מדבר על רצח בכוונה תחילה ללא נסיבות מקלות

אני גם חושב שמי שנוהג ללא רישיון או בשכרות צריך לקבל עונש חמור יותר, לא מוות כמובן , אבל עונש חמור יותר, ובכלל מה זה קשור?

הבנתי מהתקשורת שהם לא באו כדי לרצוח את הבחור הספציפי הזה. או סימנו את הפיצריה הזאת. הם לא תכננו את זה כמו שהמחבל מתכנן לרצוח יהודים רק כי הם יהודים.

יש לי סיכוי הרבה יותר גבוה למות בגלל נהג כזה, מלמות בגלל שחבורת ערסים הולכת לדקור אותי.
נהגים כאלה הרבה יותר מסוכנים לציבור. מערכת המשפט אמורה להגן על הציבור, אז שיתחילו ממי שהכי מסוכן.
למה הרצח הזה כואב לך הרבה יותר מתאונת דרכים עם הרוגים שגרם נהג עם פסילה?

אם זה היה מכות רגיל והוא בוא נגיד היה מקבל חבלה וזה היה סיבת המוות שלו , הייתי מקבל שזה לא בכוונה תחילה ואז הייתי רק בעד מאסר ממושך, אבל שוב אם אני יגיע אם אמצעי חד ויתחיל לדקור מישהו ללא הפסקה ולא הצדקה או סיבה עד שהוא קורס ולא זז יותר זה מבחינתי רצח בכוונה תחילה

אני בעד החמרה קיצונית של כל עבירות האלימות וגם הרשלנות בכבישים רק לא עונש מוות כי זה לא רצח בכוונה תחילה .

לא מובן למה אני לא ברור פה

נראה לי שכדאי לציין שהם לא התכוונו לרצוח אותו.
מכות ולינץ’ הם מעשים שבכל יום אצל הנוער שלנו, לפרטים - ערוץ הטלגרם של דניאל עמרם הנאלח.

הדקירה היתה ברגל ולא בפלג גוף עליון רק שלרוע מזלו זה פגע בעורק ראשי והוא איבד הרבה דם.

לא שהמעשה לא חמור ככה או ככה אבל זה לא מקרה יוצא דופן אלא רק התוצאה יוצאת דופן.

בדיוק, אבל משה משום מה בטוח שזה רצח בכוונה תחילה. כאילו תיכננו את זה מראש.
הדוגמא שלי עם נהג שיכור בפסילה הרבה יותר רלוונטית. אין כוונה תחילה לרצוח מישהו, אבל יש סיכוי לא רע שזה מה שיקרה.
ואם לוקחים בחשבון כמות ההרוגים בתאונות דרכים, לעומת כמות ההרוגים (היהודים) מאלימות, אז לנהוג ברכב יותר מסוכן מלריב עם ארסים.

מבחינתי ברגע שאתה מוציא כלי נשק קר ומתחיל לבצע לינץ’ באדם אחר זה רצח בכוונה תחילה

ברור לי שמבחינה משפטית זה לא נכון. בפועל יקבלו איזה מוסד חינוכי שיקומי או איך או איזה שקר אחר יחבשו כיפה ויקבלו איזה עונש קל ביחס למה שהם עשו