קפיטרייה - לפעמים הכתיבה משחררת

גם משפטית יש תהום בין רצח ״סתם״ (ולא בנסיבות מחמירות) לבין המתה בקלות דעת או הריגה, וטוב שכך. ההשוואה לדריסה לא במקום, אלא אם יש דוגמה למקרה שמישהו דורס במטרה לפצוע.

לא ברורה לי הפואנטה של דימה ודובי, אין שום מערכת משפט בעולם שבה אך ורק התוצאה משפיעה על חומרת הענישה. תמיד למניע יש חלק, והמניע של מי שדקר לא דומה למי שדרס בטעות.

לא יודע אם אני “התחלתי” את הדיון, אני רק אגיד שאני לא יודע בדיוק מהם העונשים “המקובלים” לנערים עבריינים שרוצחים. אבל זה מריח כמו מעט שנים בכלא ובטח לא קרוב ל-25 שנה על רצח, עבודות שירות שהן בדיחה, ואז בכלל מקצרים לו בחור שליש על “התנהגות טובה”, הוא בטח יילך בכלא בדרך הישר וישתקם מה שנקרא. כבר היינו בסרט הזה.

אם נער בן 14-15 מסוגל לקחת כלי ולדקור ולרצוח אז הוא גם צריך לשאת בתוצאות כלומר בעונש של עבריין אמיתי. וגם כל ‘השותפים’. הם אומרים שהם באו להרביץ ולריב ולא ציפו לתוצאה כזו. חיכו לו שלוש שעות שיסיים את המשמרת ותכננו לחזור אחר-כך ולהתנקם בו. בעע.

אני לא אומר להפחית בעונש, רצח זה רצח.
אני דיברתי על הרצון של להעמיד מול כיתת יורים - הטענה היא שהמריבה לא התחילה בכוונה לרצוח אלא כמריבת מכות כמו שיש פה כל ערב ברמה אלימה כזאת או אחרת כולל דקירות.

התוצאה פה טרגית אבל לא זו היתה הכוונה, הם לא חזרו במטרה לרצוח אותו אלא ‘לחנך’ אותו ולהראות לו מי הבוס. העונש צריך להיות חמור כי הוא נרצח אבל לא הגיעו מראש בשביל לרצוח.

זאת ממש לא הפואנטה שלי, אפילו להיפך.
גיא מרוז דורש עונש מוות לרוצחים כי הם רצחו. הוא לא דרש עונש מוות למי שדקרו אבל לא רצחו בהרבה מקרים אחרים. זה עיצבן אותי.
הענישה צריכה להיות לפי הכוונה, לא לפי התוצאה.
אז מי שמסתובב עם סכין ומחפש צרות, מבחינתי זה כמו נהג עם המון עבירות שנוהג שיכור בפסילה. שניהם מסוכנים לציבור באותה מידה.

ובזמן שאני מתנפח פה על ההשוואה לנהיגה בפסילה,

אם גיא מרוז היה יורה בילד הזה כי נהג ללא רישיון, הרצח בפ"ת היה נמנע. מש"ל

רגע לא הבנתי אתה למעשה מאשר את מה שכתבתי פה עליהם, בלי לדעת את העבר שלהם, אז מסתבר שיש להם עבר פלילי ואלימות, זה חיות טרף, ישחררו אותם יחזרו לטרוף

אני לא מצליח לקבל את זה שאתה לא מבין את ההבדל בין רשלן שנוסע ללא רישיון שאכן צריך לקבל עונש כבד לחלאות שביצעו לינץ’ בחף מפשע

לא מקבל את זה שאתה באמת לא מבין את ההבדל, דימה תסלח לי בין עבריין תנועה לבין רוצחים שעשו לינץ’ בנער חף מפשע

דרך אגב סבא שלי זכרונו לברכה נדרס עי נהג אוטובוס שיכור.

אני מסתכל מנקודת מבט אחרת.
מה יותר מסוכן בשבילי, או בשבילך?
נהג עם היסטוריית עבירות מסכנות חיים יותר מסוכן. אז אם רוצים לירות באנשים מסוכנים שגיא מרוז יתחיל מהנהגים האלה.
אתה אומר שהייתה להם כוונת תחילה, כי הם דקרו את המסכן הזה. לפי הבנתי , לא הייתה כוונת תחילה. ארסים שהסתובבו עם סכינים, דקרו מישהו אקראי ברגל כי “התחצף”. אני לא רואה הבדל גדול בין זה לבין להסתובב שיכור ברכב, עם רישיון פסול, אחרי שכבר היו לו 100 עבירות תנועה. הסיכוי להיתקל באחד כזה ולמות בשבילו יותר גבוה, אז שיתחילו לירות בהם קודם.

אגב, איפה היה גיא מרוז כשרצחו נער בצפון לפני כמה חודשים? זה שנראה תאילנדי .
איפה היה גיא מרוז כשאופנוען דקר ורצח אדם שעמד ברמזור והעיר לו על הנהיגה?
איפה היה גיא מרוז כשמישהו ירה ורצח מישהו אחר בחניון בתל אביב בגלל חנייה?
מה עם עורך דין עשיר שנהג תחת השפעת אלכוהול בגיפ הטנק שלו, עשה תאונה והרג אמא ובת ברכב עשוי מפח זול? לא מגיע לו עונש מוות אם לדוקרים מגיע עונש מוות?

לי לא אכפת גיא מרוז או איפה הוא היה, אני גם לא סובל אותו ואת אישתו באופן כללי.

אני חושב שכל טיפת אויר שהחבורה של המפלצות האלו נושמות זה אויר מבוזבז עליהם.

הם לא הלכו, וחזרו אחרי 3 שעות עם סכין?

אם זה נכון זה האמא של כוונה תחילה

מרגיש רע להיות זה שמגונן כי זו לא המטרה אלא להעמיד את העובדות.
הם חזרו אחרי 3 שעות כדי לסגור חשבון. סגירת חשבון מתבטאת במכות ואחד מהם היה עם סכין ודקר אותו ברגל.

אם היה רוצה לרצוח אותו יש מקומות מומלצים יותר לדקור.

רק הערב פורסם שיומיים לפני נערים תקפו אדם רק כי לא נתן להם סיגריה והיה עוד סיפור על נער שנרצח על ידי ״חבריו״ בני 14-16 בבאר שבע ויש לצערי עשרות סיפורים של אלימות כולל דקירות על בסיס יומי.

הסיפור הזה תפס תאוצה יותר מאחרים - לא יודע להסביר למה (ולא כי הוא נרצח. על ההוא בבאר שבע שנרצח אני מניח שרובכם לא שמעתם בכלל).
הלוואי שזה יעשה שינוי אבל אני פסימי.

מי שדוקר אדם אחר עם סכין מחפש להרוג אותו. זה העולם שאני חי בו. הוא כנראה פיספס . ואני מודה שלא ידעתי את הכל. לחזור שלושה שעות אחרי הארוע על מנת לפגוע בקורבן כמו שיאיר כתב מעלי זה האימ אימא של הכוונה . מבחינתי, עכשיו זה אפילו יותר גרוע, כי אי אפשר להגיד ושזה נעשה ללא מחשבה ובגלל “שהדם שלהם רתח” הם פאקינג החליטו לחזור לסגור איתו חשבון. למעשה יש פה אפילו איך להוכיח שהם “תיכננו” את זה מראש.

זה אפילו יותר גרוע מבחינתי

אין רחמים או סלחנות בשבילם, , בזמנים כאלו אני מקנא באנשים דתים. הם לפחות יכולים להתנחם באמונה שעונשם של חיות האדם האלו יגיע מאלוהים. אני לא מאמין. לצערי אני יזכה בחיי גם לשמוע איך הם השתחררו וקיבלו שיקום על חשבון משלם המיסים.

מסכים איתך שכנראה הם לא התכוונו לרצוח, אבל הם חד משמעית התכוונו לדקור. לא יודע עד כמה זה היה מחושב, החולירע חיפש לדקור ולא בטוח עד כמה הוא כיוון שילך לרגל ולא לבטן.

עוד מילה, אני חושב שלצפות שנהג א’ שנהג ברשלנות והרג מישהו יקבל אותו עונש של נהג ב’ שנהג כך גם כן אבל ללא נפגעים (וגם ההיפך, האמת) זה די נאיבי. לתוצאה גם יש השלכות והפושע יכול לבוא בטענות רק לעצמו.

דניאל עמרם (הנאלח) טוען שהמשטרה תוכיח כי הרצח היה מתוכנן וכתבי אישום יוגשו כבר בשני הקרוב.
המשטרה הצליחה להוכיח ולהטיח בפני החשודים שהגיעו לזירת הרצח של ימנו זלקה עם בגדי החלפה, כלומר הרצח היה מתוכנן, בנוסף הציגו בפניהם הודעות וואצפ שנמחקו בהן נראה שקיבלו הוראות להחליף את הבגדים ולברוח. אחד מהחשודים תועד מגיע עם בגדים מעל בגדים ומסיר את השכבה העליונה זורק ובורח. המשטרה הגיעה לבגדים והכל יוצג בהוכחות.

אם אכן הגיעו עם בגדים להחלפה וכו׳ אני לוקח את מה שכתבתי בחזרה לגבי כוונת הרצח. רק אומר בכל זאת שמי שרוצה לרצוח ודוקר ברגל כנראה לא מבין גדול בגוף האדם.

שמע, הם לא בדיוק דוקטורים לאנטומיה, לא? ובא נגיד שזה לא ממש היה תנאי מעבדה.

במילים אחרות, לא יודע כמה המיקום היה מכוון.