קצת קשה לכתוב אחרי הדברים הנפלאים שרביע כתב, אבל בכל זאת רציתי להוסיף כמה דברים ממני.
לפני זה, אני רוצה להתייחס רגע למה שרביע כתב - למרות ההסתייגות של רביע שהעצות האלה לא יתנו לך ‘את כל מה שאתה רוצה’ או ‘כל בחורה שאתה רוצה’ - העצות האלה כל-כך חזקות, שהן רלוונטיות גם עבור מי שלכאורה כן משיג את כל מה שהוא רוצה. בסוף מרדף אחרי ריגושים הוא מתיש ולא מספק לאורך זמן, וכנ"ל עבור המקרה הפרטי של להשיג כל בחורה שאתה רוצה - גם עם הבחורה שאתה הכי רוצה בעולם, השגרה שוחקת בסוף, והדרך לשמור על חיוניות לאורך זמן זה בדיוק הדברים שרביע כתב.
אז נחזור עכשיו לפוסט המקורי שלך, דור.
אני חושב שזה די ברור ממי שמכיר אותך יותר מדקה וחצי, שאתה בחור משקיען. כשאתה אוהב משהו, או מישהו - אתה נותן את כל כולך. זה עולה מהפוסטים שלך כאן בפורום, מהאתר, מהספר, זה עולה מזה שלקחת את האימונים בחדר כושר עד לרמה מקצועית ממש, וזה עולה גם ממערכות היחסים שאתה מתאר. לא רק מהמובן מאליו, גם בין השורות - כל ה’נתתי לה את היום-יומיים’, ‘לא ישבתי עליה כבד’ וכו’ - שומעים שזה לא טבעי עבורך, ואתה צריך להיאבק באינסטינקטים שלך. וזה לגמרי לגיטימי.
יש אנשים שעלולים לראות את כל זה כקצת מכביד או אפילו מאיים, ולכן זה טוב שאתה ‘ממתן’ את עצמך - אבל בסוף בסוף, זה מי שאתה. ולכן אתה צריך למצוא מישהי דומה לך בפן הזה. אתה רוצה, וגם מגיע לך - מישהי שתתרגש ממך ולקראת מפגש איתך, בדיוק כמו מה שאתה תיארת כלפיה - שלמרות שמן הסתם עשית דברים אחרים באותו היום, המפגש איתה ישב לך בצד (בארכיון), וחיכית וציפית לקראתו. אין שום סיבה שהבחורה תתייחס לפגישה כמשהו אגבי ששווה-ערך לכל דבר אחר שיש לה בלו"ז, בטח בתחילת הקשר. בדיוק כמו שכתבת - זה נטו עניין של סדר עדיפויות, ואין סיבה שניסיון לקביעת דייטים ראשונים עם מישהי, ייראה כמו קביעה של פגישה עם חבר ותיק נשוי, ‘כשייצא’ לכם.
אני מכיר טוב מאוד את התחושה הזאת, כשאתה מסתמס עם מישהו/י - חבר, ידידה - ואחרי חילופי כמה הודעות ברצף, פתאום יום וחצי (או יותר) בלי כלום. אני לא אוהב את זה, אבל אני מבין את זה. אני בסה"כ חבר/ידיד, ויש להם עוד דברים ביום-יום ובחיים שלהם, ואני רק עוד אחד ברשימה. אבל אם הייתי יוצא עם מישהי, והיא הייתה מתנהלת איתי ככה - כבר לא הייתי מקבל את זה בהבנה. אם היא מתרגשת מהקשר שלנו, מהפגישות שלנו, כמו שאני מתרגש מבחורה חדשה שאני יוצא איתה - אני לא רואה שום מצב שההתכתבות בינינו מחכה לה בצד במשך יומיים, והיא פשוט ‘שכחה’ מזה. ואם כן - אז לי אישית זה לא מתאים. אני לא אוהב לשחק משחקים שלא מתאימים לאופי שלי.
בהקשר הזה, דווקא מה שתיארת על ‘הבחורה הכי יפה שיצאת איתה’ - היה מדליק לי נורה אדומה. בלי להכליל, אבל בחורה יפה במיוחד, רווקה, שגרה בתל-אביב - סביר מאוד שבכל רגע נתון היא מחזיקה עוד 5 לפחות ‘כמוך’, באפליקציות, בהודעות, או אפילו סתם כאלה שהתחילו איתה ברחוב. כמעט קשה לי להאשים אותה בזה שהיא לא מתרגשת מכל דייט שני עם בחור חדש.
יש אולי בחורים שזה יכול היה להתאים להם, אולי כי גם הם מתנהלים בצורה דומה, והם גם פחות נקשרים רגשית. אבל מכל מה שאתה מתאר - זה לגמרי לא אתה. אתה “צריך” מישהי שתתעניין בך כמו שאתה מתעניין בה. שתשקיע, שתתרגש. וזה קשה, כי אחד הדברים הכי קשים שיש, זה להפנים ולהודות באמת בפני עצמנו, שהצד השני לא רואה אותנו כמו שאנחנו רואים את עצמנו.
אתה בן-אדם של הכול או לא כלום. זה גם מתקשר למה שתיארת על האימונים בחדר-כושר - ירדת מ-7 אימונים בשבוע ל-5, ואתה כבר לא רץ בשמחה לכל אימון ואימון - אז אתה מרגיש שזה כבר לא זה. להגיע אל כל אימון בתהלהבות זאת רמה מאוד-מאוד גבוהה. בטח לאורך שנים ארוכות כמו שאתה מתאר. לא כל דבר פחות מזה זה כלום מוחלט, רחוק מזה. צריך ללמוד להתגאות גם ב’מעט’ שעושים, גם אם זה פחות מהאידיאל ששמנו לעצמנו (או אפילו אידיאל שהצלחנו לעמוד בו בעבר). ולא פחות חשוב - לדעת לקחת בפרופורציות תקופות ‘שפל’, כדי שיהיו לנו את הכוחות לחזור (בהדרגה!) אל עבר תקופות גאות.
מארק טוויין אמר: נורא קל להפסיק לעשן, עשיתי את זה כבר 1000 פעם.
אז בפראפראזה - נורא קל להתחיל להתאמן, עשיתי את זה כבר 1000 פעם.
מעבר לאלמנט ההתמדה שבמשטר אימונים, החשוב כשלעצמו, יש לכושר גופני המון המון בנפיטים לחיים - תחושת חיוניות, דימוי עצמי, דופמין, עירנות - ולכן חשוב מאוד שלא להמאיס אותו על עצמנו.