כן מסומן ככישרון על ואני לא מוריד מערכו בכלל, הוא לגמרי מסומן להיות שחקן ענק וכבר שחקן גדול, אבל האם כול זה מצדיק 150 מיליון יורו? אם תשאל אותי על אמפבה/האלנד התשובה היא לחלוטין כן, האם בלינגהאם שווה 100-150 מיליון יורו? לדעתי עדיין לא. גם קראק שמסומן להיות העתיד של הכדורגל לא שווה את ההימור הגדול הזה ובמקסימום מה ששילמנו על צ׳ומה. הוא כן מסומן ככישרון מספר שנים אבל לא זכור לי באזז כזה גדול בהשוואה לכמה שחקנים אחרים שהוגדרו כעתיד של הכדורגל בגיל צעיר (חלקם הצליחו יותר חלקם פחות).
הטיעון של ההפרשת חולצה בבירמינגהם בגיל כזה צעיר נחמדה אבל זה עדיין לא ביסוס רציני לשלם עליו 150מ, בוא אנחנו מדברים על בירמינגהאם סיטי, לא אחת מהאריות או אפילו קבוצת אמצע בפריימיר ליג. אם איזה קבוצת סגונדה יפרישו חולצה לאיזה וונדרקיד שיצמח אצלם הוא גם יצדיק 100m+? לא יודע מאיפה הבאת שהוא זכה בתואר שחקן העונה בליגה השנייה באנגליה אבל לא מצאתי שום דבר שמבסס את הטענה הזאת, הוא זכה בתואר שחקן צעיר של העונה/חודש פה ושם אבל שום תואר שבאמת מצדיק את המחיר.
האם התג מחיר שלו גבוהה בגלל כישרון וגם בגלל שהוא הוכיח את עצמו כשווה תג מחיר שכזה או שהתג מחיר מנופח חלקית גם בגלל מדיה/ספונסרים/בעלי אינטרסים אחרים? רוב הידיעות שהגיעו עליו מהעיתונות הגרמנית מגיעות מהבילד, העיתון הכי בזוי בגרמניה עם כותרות הזויות שנועדות בעיקר למכור עיתונים (כמו רוב המדיה). גם לדורטמונד יש אינטרס לשמועות כאלה או אחרות.
זה שקבוצות בפרמייר ליג ממהרות לשלם סכומים פסיכים על שחקנים שעדיין לא באמת הוכיחו את עצמם לא אומר שגם אנחנו צריכים להתנהל בצורה הזאת. הוא עדיין לא עשה משהו שמצדיק את המחיר. הליגה הגרמנית לעיתים מסנוורת, הזארד כישלון ככול שיהיה, כן הצדיק את המחיר הגבוהה כשחקן על, אני בעיקר מקווה שלמדנו משהו מרכישות במחירים שלא מצדיקים כלום ובסוף סתם מבוזבזים.
שורה תחתונה זאת לא הייתה הנקודה שלי בגדול, אריבאס כן כישרון שיכול לצמוח לשחקן לא פחות גדול מג׳וד, אם הוא היה גודל בלה מאסיה הוא כבר היה נמצא בבוגרים כבר ונמצא עם שם לא פחות גדול מפדרי או ג׳וד, יש לו לחלוטין את היכולת להפוך לוורוד קלאס, אנחנו פשוט לא טובים בלשבח שחקני בית וזה מובן במועדון כמו ריאל, לשבח שחקן זה לא רק לתת לו דקות זה גם לתת לו את הביטחון שהוא צריך בשביל לגדול וכשהוא משחק. מאמן כרגע הרבה יותר הכרחי מהרכישה הזאת ובעיקר מאמן שיידע איך להוציא את הטוב ביותר מקמאבינגה, שחקן שלדעתי עם עתיד הרבה יותר גדול מג׳וד פדרי גאבי וכול שם אחר של קשר בפלנטה הזאת, עם כול הייפ סביבו העונה שהוא הרוויח בצדק הוא עדיין אנדרייטד לדעתי.
קולו מואני וטוראם אומנם לא וורלד קלאס או שחקנים שלבנות עליהם תוכנית לעתיד אבל לחלוטין שחקנים שכן יכולים לתפוס משבצת של חלוץ מחליף, במחיר לא מופקע, שיוכלו לתת את ה10 גולים± בעונה וגם אם לא לא שברנו את הכיס, כשאנדריק יגיע ועד שהוא יהפוך להיות החלוץ ראשון חייבים קצת ריענון בהתקפה. עם ולאחוביץ׳ לדוגמא לא תהיה אופציה כזאת. איזה חלוץ טבעי מחליף שלנו בעשר שנים האחרונות היה ברמה גבוהה יותר מאחד מהשניים?