דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אם הייתה תעודת ביטוח שהוא יבוא ויעשה קופי פייסט ליכולת מטוטנהאם אז מילא, אבל הוא צריך להתרגל לסגנון משחק, לליגה, לקבוצה אחרת. כמה שחקנים אתה מכיר דבאו לפה ועונה ראשונה השתלטו על העניינים? אלאבה הוא דוגמה יפה אבל חוץ מזה תמיד לקח זמן. ריאל מדריד זו אופרה אחרת לגמרי מטוטנהאם ויכול להיות שעד שהוא יכנס לעניינים תעבור עונה אחת מתוך 3.

כמובן שלא הכל קם ונופל על מחיר המכירה של השחקן, אבל זה מאוד מחייב. למשל, שחקן שמגיע בכסף גדול כמעט תמיד יהיה שחקן הרכב גם בתקופות פחות טובות. וכן, מחיר השחקן הוא גם משהו משמעותי.

יש הבדל בין שחקנים שכבר נמצאים בקבוצה והם חלק אינטגרלי מהמערכת לבין שחקנים שמביאים מבחוץ.

אם ננתח כל מקרה לגופו לא נגמור. כדי לבחון איך נכון להשקיע את הסף בשחקנים צריך להסתכל בצורה רחבה יותר על הדברים. הקבוצות המצליחות בעת האחרונה אלו קבוצות דהיו יציבות לאורך זמן, עשו שינויים נקודתיים, ולא חיפשו דרכי קיצור. הקבוצות שכן חיפשו לקנות כוכבי על כאן ועכשיו - נכשלו. אפשר לקחת לדוגמה את צ’לסי החדשה, את פסז כמובן, את ברצלונה, יונייטד, יובנטוס מאז שהביאה את רונאלדו. אנחנו בשנים האחרונים עושים בדיוק ההיפך, שומרים על יציבות, השחקנים שמגיעים נבחרים בקפידה, מחליפים אט אט את הדור המבוגר, וזה גם הביא לנו הצלחות.

זה דיי פשוט, זה עניין של גיל. קיין הוא רכישה לטווח הקצר ובמקרה הטוב אם הוא שומר על יכולת טופ עד גיל 35, אז רכישה לטווח הבינוני קצר. קולו מואני הוא שחקן שפרץ העונה אבל הוא צעיר ובעל יכולות רבות ומגוונות. אז קיין יתן לנו קצת יותר שערים ממנו העונה, אבל יעלה פחות, יתרום לאורך הרבה יותר עונות, והכי חשוב לא יגרום לנו לחרוג מהקווים שמנחים את המועדון ויגרום לנו לקחת החלטות נואשות.

דבר ראשון, יש לנו אסטרטגיה שעובדת מעולה, אני רוצה שבמועדון ישמרו עליה. אני גם לא האמנתי שנקנה את הזאר בדיוק מאותה הסיבה, בסופו של דבר חרגנו מהדרך שלנו, עשינו את הרכש פאניקה הזה, אבל מה שהציל אותנו היה דווקא ההשקעה בדרך הנכונה שלנו.

דבר נוסף, הכסף הזה יכול ללכת עבור שחקנים צעירים שיתרמו בהווה ובעתיד. הכסף שאתה שם על קיין בתוך שלוש שנים התאדה, אלא אם זכינו בשלושת השנים האלה בעוד צ’מפיונס כשקיין נותן עונת בנזמה של העונה הקודמת. לחצי הגמר אנחנו מגיעים גם היום, קל וחומר שנוכל להגיע אחרי הקיץ הזה, איתו ובלעדיו.

ודבר אחרון, כמו שאמרתי כבר הוא עלול לחסום מעבר של קראק אמיתי בעתיד. אני לא רואה את אמבפה או מי שלא יהיה כמו אמבפה חותם בקבוצה כשקיין נמצא.

כי אנחנו צריכים חלוץ שיכול לתרום כאן ועכשיו. חלוץ שיכול לתרום כאן ועכשיו יעלה הרבה כסף.