קרוס מדבר על פרישה אחרי סיום החוזה במדריד בגיל 33, עוד 4 שנים, יש זמן.
צודק בעניין התרומה ההתקפית, וזאת משום שהקישורים נבנו כשרונאלדו שיחק במדריד ומסי עדיין משחק בברצלונה ולכן זה מאוד הגיוני שהקישור יהיה בנוי בעיקר משחקנים שנותנים “אחלה יכולת נטרול לחץ ושליטה במשחק”.
אני מאוד אוהב קישורים עם “אחלה יכולת נטרול לחץ ושליטה במשחק” ולכן אני נגד שינוי מערך והוספת קשרים התקפיים ובעד לרכוש עוד שחקן בנזונה לחלק הקדמי, הזאר(וגם יוביץ’) הגיע אבל חייבים עוד אחד בהתקפה במקום פוגבה/אריקסן/כל קשר התקפי אחר.
אני גם חושב שאמבפה עדיף לכם על פוגבה. אבל זה לא נראה ריאלי לקיץ הזה ולכן במצב הסגל הנוכחי שלכם כדי לייצר יתרון אמיתי על בארסה לפחות על הנייר, אתם צריכים עוד קשר עם משחק עומק משובח ויותר אנרגיה.
גם אני אוהב קישור שקשה ללחוץ אותו ויודע לשלוט במשחק, אבל זאת במידה ויש לי שחקני התקפה שמייצרים כמות גדולה מאוד של מצבים בכל משחק (ורצוי גם מגנים).
בכלל, הכי טוב זה קישור שיודע גם וגם וזאת הסיבה שצ’אבי ואינייסטה > מודריץ’ וקרוס אם כבר סוג של התוכחת על זה.
זה בערך הדבר האחרון שראו מהקישור שלנו ב2 העונות האחרונות. קבוצות כמו אלאבס, בטיס וג’ירונה לא נתנו לנו לעבור את החצי, שלא לדבר על אייאקס. קצת נאיבי לטעון שקרוס ומודריץ’ עדיין וורלד קלאס אחרי ששנה שעברה שיחקו טוב לפרקים והשנה התפרקו לגמרי
אם להגיד את האמת בקלאסיקו השני ובקלאסיקו של הגביע שלטו, רק שההתקפה לא הצליחה להבקיע.
אבל העונה זה לא מדד כי כל הקבוצה הייתה קאקא(לא השחקן), הקישור שלנו כבר הוכיח את עצמו מעל לכל ספק והוא עדיין מספיק צעיר(למודריץ’ יש עוד שנתיים לתת), אין שום סיבה להאמין שהם לא יצליחו לחזור לשלוט באירופה עם התקפה יותר טובה.
אמפבה כבר בנגיעות הראשונות שלו בכדור הוכיח שהוא בין הטובים בעולם, לא כל שחקן צעיר זה אמפבה, זאת דוגמא ממש גרועה.
לא חייב אמפבה, עוד שחקן שיכול לייצר מצבים לבד למעלה יספיק עם קישור המורכב ממודריץ’, קרוס וקאסמירו, כאשר מצפים שמרסלו וקרבחאל יחזור לתרום התקפית.
כל הקבוצה הייתה קאקא, אז אף אחד לא אשם? קרוס ומודריץ’ משחקים בריאל, לא פרנקי דה יונג. בקלאסיקו של הגביע, לדוגמה, שלטנו עד סביבות הדקה ה60 ואחרי השער השני של בארסה כבר לא נגענו בכדור. להזכירך, הספקנו גם לחטוף מהם חמישיה העונה. הקישור שלהם היה מעט יותר מרשים במשחק הזה.
לגבי כל העניין של “אין סיבה שהם לא יצליחו לחזור לשלוט באירופה”, אני מציע שלא נשנה שום דבר. אולי אפילו נחזיר את רונאלדו, ככה הקבוצה תחזור לשלוט באירופה. בייל, כאמור, הרי הוכיח את עצמו מעל לכל ספק. העונה הזו היא סתם פנצ’ר, בשביל מה הביאו את האזר? ראית מה אסנסיו עשה להומלס לפני שנתיים?
דה יונג להזכירך החזיק את הקישור האגדי של ריאל שמוחזק מ2 הוורלד קלאסים בביצים למשך שני משחקים, שלצדו אותו ואן דה ביק ולאסנה שונה. נראה לי שהוא הוכיח לא רע שהוא בין הטובים בעולם, אלא אם הקישור של ריאל לא כזה משהו…
שוב, הציפייה שהכל יהיה בסדר והשחקנים יחזרו לתת עבודה, מאיפה היא מגיעה? מזה שמרסלו העביר 3 הגבהות כל העונה או בגלל שכל הבישולים של קרבאחל היו הגבהות לרונאלדו, שכבר לא משחק כאן?
הקישור הזה במתכונת הנוכחית גמור, והוא בשום שלב לא היה לאורך עונה קישור אגדי ששיתק יריבות. גם ב16-17 שהצגנו כדורגל מצוין קבוצות סוג ג לא נתנו לנו לעבור את החצי לפעמים, ככה זה שחצי מהקבוצה לא שמה קצוץ על המשחק אם ההמנון של ליגת האלופות לא מתגנן ברקע.
בארסה כבר 4 שנים כל קלאסיקו מביסה אותנו כשזה מרגיש שראקיטיץ’ עושה מה שבא לו, וכל משחק דרבי הקישור האגדי שלנו מכניס בממוצע 5 כדורים לרחבה, רק כדי לחטוף גול במתפרצת מגריזמן כשקרוס מדהדה אחריו.
גם אני אשמח לשמוע, אין שחקן כזה, אבל…גם קבוצות שאמפבה לא משחק בהם זוכות באליפויות.
יש את הזאר שכנראה יתרום סביב ה-20 שערים, בנזמה ויוביץ’ יתנו ביחד איזה 30, מספיק עוד שחקן של 15 שערים ויש אחלה התקפה שאפשר להיאבק איתה על האליפות, אבל חשוב שלשחקן הנוסף תהיה היכולת לייצר לעצמו ולחברים מצבים(כמו הזאר).
רק בנבחרת גרמניה יש 3 שחקנים שיכולים למלא את המשבצת.
כן, כאלו שלא מתמודדות מול מסי, או כאלו שיש להם בערך שישה שחקנים שיכולים לייצר שערים כמו בסיטי, או עם הגנה חזקה בקנה מידה היסטורי ועוד שני שחקני התקפה לפחות שמספקים את הסחורה (ליברפול).
כרגע, אני לא רואה את אחד משלושת הקריטריונים האלו רלוונטי לריאל מדריד בסגל הנוכחי שלה.
כל מה שאני אומר יכול להיות לא רלוונטי אם מסי פתאום יירד מהעץ הדפוק שלו או שבארסה כקבוצה תהיה במצב מנטלי חלש מאוד אחרי טראומת הצ’מפיונס ושובע מסוים מהליגה, אך אני מניח שהשאיפה של ריאל מדריד היא לבנות סגל אידיאלי בלי לבנות על כך שבארסה תקרוס (זו תמיד אופציה, אבל לא כזו שתואמת את האופי של מדריד).
יכלת אגב להציע את סלאח כמועמד, אבל מניח שזה לא היה משרת את האינטרסים שלך
תיאו הרננדס שאיכזב מאז שנרכש והושאל חזרה לסוסידאד, בדרך למילאן בעבור 20 מיליון יורו. לא הוכנס סעיף של קניה בחזרה.
אחת הקניות הכושלות שראינו בשנים האחרונות. הוא נתן עונה אחת טובה שפיתחה ציפיות, שבבת אחת התפוצצו לנו בפנים. הוא נקנה ב35 מיליון, ככה שיצאנו עם נזק של 15 מיליון ממנו. כשלון מצמרר.
ולחדשות קצת יותר טובות, אודגאר יושאל לסוסידאד לעונה הקרובה, וחוזהו יוארך עד 2023. החוזה הנוכחי מסתיים ב2021. מעניין יהיה לראות מה הוא שווה בליגה אמיתית.
אם אמבפה יבוא לכאן זה לא כדי לשחק באגף. חלק מהטענות שלו כלפי פ.ס.ז’ נובעות מהרצון שלו לשחק בעמדת החלוץ ולהיות האיום המרכזי על השער. בקיצור אם אמבפה מגיע זה במקום בנזמה ולא במקום בייל, מבחינת העמדות במגרש. זה יהיה תרחיש אידיאלי עבורנו. הייתי מציע לפ.ס.ז’ לבחור ארבעה שחקנים שהם רוצים מבין בנזמה, בייל, איסקו, קרוס, מודריץ’, מרסלו, סבאיוס, חאמס, קובאצ’יץ’, קיילור, מריאנו ונאצ’ו תמורת אמבפה. לא בטוח שהם היו מתפתים.
אני לא חושב שזה מדויק, ראיתי בימים האחרונים שהוא עלה 26 מיליון, ככה שזה לא מחיר נורא. אי אפשר להאשים את המועדון שהם ניסו להביא אותו, היה לו רזומה לא רע בכלל בגיל 19. בכל מקרה 20 מיליון עליו זה מחיר טוב אחרי שנראה רע גם בסוסיאדד.
בעיני זה שוב מוכיח ששווה להשקיע בשחקנים צעירים סכומים כאלה כי גם במקרה של כשלון קולוסאלי כמו שלו, הצלחנו להחזיר את רוב ההשקעה, בעוד שיש סיכוי לא רע שעל שחקנים כמו ואסקס, אסנסיו, קובאצ’יץ’ ,אודגרד, פדה וסבאיוס נעשה רווח יפה בעתיד.
שתי עונות לפי מה שראיתי. את האמת שיש את ינוזאי על העמדה שלו שגם קצת מזכיר אותו בסגנון המשחק, מעניין איך ישלבו אותם ביחד.
שחקן האגף שישחק ליד בנזמה והאזר יכול להיות בקלות האיום המרכזי, בכל זאת החוד שלנו מתהדר במפנה השטחים. הוא יכול לגמרי להשתלב באגף ימין בתפקיד דומה לשל רונאלדו של לפני 7 שנים.
בכל מקרה, כל זה תיאורתי כי משהו אומר לי שהוא לא מגיע…
סוסיאדד גם רכשו את פורטו מג’ירונה שמשחק על אותה עמדה כמו אודגור. מקווה שהוא יקבל שם מספיק דקות כדי להתפתח.
על פניו זה בהחלט יכול להתאים, רק צריך לוודא שזאת העמדה שהוא רוצה לשחק בה אחרת הוא יכול לעשות צרות.
אמבפה זה פנטזיה שאין סיכוי שתתממש העונה. לפ.ס.ז’ אין שום אינטרס למכור אותו, בטח אם הם מוכרים את ניימאר. אם אמבפה בכלל רוצה להגיע לפה (וגם לזה אין שום אינדיקציה) זה עשוי להיות רק כשייגמר לו החוזה בפריז. רק שבסוף לא ייצא שמסי בדיוק יפרוש ואמבפה יחליף אותו בבארסה…
מסכים, אבל זה הקישור הטוב ביותר שלפחות לי באופן אישי יצא לראות. זה שאתה מקבל מצ׳אבי שניים באחד לא אומר שיש היום בנמצא שחקן כזה, ולכן עקרונית אני מסכים עם טיטי. לוקה מתקרב לרמת האיכות הזו אבל הוא קצת פחות טוב. הגנתית הוא תורם יותר.
זה השלב שמפנטזים על הסגל וטיפה ממעיטים מחשיבות האיזון. מזווית זו, למשל, ואסקס נראה אפור וחסר תועלת, מה שכנראה לא מדויק. לטעמי אנחנו צריכים שהקשר שיצטרף יעשה עבודה. לדוגמה, פוגבה במקום מודריץ׳ - זה לא יועיל לנו בחלק גדול מהמקרים, במקרה אותם משחקי מאני טיים שמדובר עליהם רבות. אסור לוותר לגמרי על היכולת הזו כי היא חשובה לקבוצה מנצחת.
לגבי פוגבה, השאלה לאיזה פוגבה מתכוונים. כרגע יש שניים: פוגבה של נבחרת צרפת ופוגבה של יונייטד. מניח שאנחנו רוצים את הסוג הראשון, לא בטוח שזה מה שהוא רוצה. הוא יורשה להיות פוגבה של יונייטד מעת לעת, כחלק ממאמציה של ריאל מדריד ב, מקווה שזה יספיק לו.
לא ברור לי למה לא פוזלים לכיוון ברונו פרננדס. אמור להיות זול יותר מואן דה ביק וסיפק מספרים מטורפים. לכאורה אמור להכנס למשבצת של הקשר שעושה גיחות קדימה ונותן את המספרים. מוזר מאוד.
לפי פרסומים שונים דניאל לוי מנסה לדחוף לנו את אריקסן בעבור 70 מיליון יורו.
אם זה נכון אז הוא יוצא גאון. דוחף לנו כוכב קצת מגמגם שנותרה לו שנה אחרונה בחוזה ובכסף הזה קונה את הקשר הכי מבטיח היום בשוק. אני מקווה עדיין שנעשה על אנדומבלה מחטף של הרגע האחרון למרות שברור שזה לא הולך לקרות.
רונאלדו לא יחזור, בייל הוכיח שהוא פציע ואי אפשר לבנות עליו, אסנסיו כמה רגעים של שחקן על אבל ברוב הזמן איכזב, לעומתם קרוס ומודריץ’(גם מרסלו וקרבחאל) נתנו תפוקה קבוצה ומצויינת משחק אחרי משחק ועונה אחרי עונה חוץ מבעונה האחרונה, זה למה אפשר לבנות על הקשרים ולא על בייל ואסנסיו, יש מבין ?
רמזתי לך כבר ואני שוב אומר לך, רד מזה !!! להיתלות באמפבה כשאתה מדבר על דה-יונג זה לא ממש חכם, אמפבה יקח את כדור הזהב כמה וכמה פעמים אם לא יפצע וכולם ידעו זאת בנגיעה הראשונה שלו בכדור, דה יונג אתה לא ידעת מי זה עד שברצלונה החתימה אותו לפני חצי שנה והוא כבר היה בן 22.
דה יונג שחקן מבריק שעדיין לא בטוח שיצליח בברצלונה, כמו עוד הרבה כישרונות בעולם, אמפבה יקח את כדור הזהב תוך כמה שנים מועטות, אולי אפילו שנה הבאה אם יעבור לריאל.
וכן אתה צודק, קרבחאל ומרסלו יודעים רק להגביה לרונאלדו… לא מדובר בצמד המגינים הטוב בעולם בתחילת העונה, שחקנים שנתנו עונות של וורלד קלאסים עונה אחרי עונה למשך שנים שרופים כי נתנו עונה בינונית בקבוצה שהייתה קאקא.
ורק סוג הקבוצות שציינת זוכים באליפות ? אז מסי…בסדר…
עד עכשיו 2 קבוצות סופר התקפיות של ריאל לקחו אליפות ממסי וקבוצה סופר הגנתית של אתלטיקו לקחה אליפות, זה לא אומר שרק קבוצות כאלו יכולות לקחת אליפות, אפשר גם קבוצה מאוזנת שיודעת מה היא רוצה מעצמה, יודעת להגן, יודעת לשמור על הכדור ויודעת להבקיע.
הקבוצה של זידאן שלקחה אליפות כמו שהייתה תלויה ברונאלדו הייתה תלויה גם בסגל רחב עם הרבה אפשרויות התקפיות והרבה שחקנים שיודעים לשים את הכדור ברשת, לחאמס, מוראטה וגם איסקו היו מניות ענקיות באותה אליפות כשניצחו וניצחו בכל המשחקים שזידאן עשה רוטציות.
עוד שחקן התקפה שיכול לייצר לעצמו ולחברים מצבים עם השלד הקיים עם כמה שיפוצים ולא הייתי ממהר לפסול את הסיכויים של ריאל, רק חבל מבחינתי שראמוס לא מימש את האיום שלו ועזב את הקבוצה.
את פוגבה לא צריך כי הוא מתנהג כמו כוכב, ואריקסן - אחד הקשרים הטובים בעולם שנמצא בשיא הקריירה הוא כוכב מגמגם כי לא הצטיין בחצי ובגמר ליגת האלופות. מי כן טוב לנו? קרוס ואנדובלה, שהבקיעו יחד 0 שערים ובישלו טיפה יותר בשנה האחרונה.
האובדן של אריקסן ועוד בתמורה כזאת הוא חצי חורבן בשביל טוטנהאם. אין פה שום גאונות ובדרך הזאת טוטנהאם תצטרף במהרה לארסנל בליגה האירופית. גם ונגר חשב שלאבד כוכבים בלי תמורה ולהביא במקומם צעירים מליגות חלשות יותר זה הדבר הבא בכדורגל העולמי…
אריקסן אם יבוא לדעתך ישחק במקום קרוס ? כלומר במקום אחד משלישיית האמצע או במקום אחד משלישיית ההתקפה ?
הוא יבוא לשחק בין הקישור להתקפה, קרוס ימשיך לככב, בכל מקרה אני מעדיף אותו על פני פוגבה ומעדיף עוד שחקן התקפה על פני אריקסן.