דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

מאיך שאני מבין את הדברים, מודריץ יהיה זה שישלם את המחיר במידה ויגיע קשר בכיר. קרוס צעיר ממודריץ והרגע הוארך לקרוס החוזה בעוד מודריץ נמצא בשנה האחרונה שלו.

קרוס באנקר בהרכב. אבל אם אנדובלה או מישהו בסגנון יגיע, הוא כנראה יהיה מחליף או שנמשיך לא לתת גולים מהקישור.

אני מניח שנעבור למערך שנראה יותר כמו 4-2-3-1, במיוחד אם אריקסן יגיע. כבר העונה מודריץ’ היה יותר “10” ופחות קשר 50-50.

לא מת על אריקסן ומעריך אותו פחות מרוב אוהדי הכדורגל. אנדומבלה קשר אמצע ולא קשר התקפי כמו אריקסן. הוא מביא איכויות אחרות למגרש. את קרוס גם אני מסכים שצריך להחליף במסגרת רענון הקבוצה.

לפי הטענה שלך עדיף לטוטנהאם להמשיך עם אריקסן עוד עונה אחת מאשר למכור אותו עכשיו ובכסף הזה להביא שחקן נהדר שכל העתיד לפניו. בעונה הבאה הם ישארו בלי אריקסן ובלי אנדומבלה. גאוני!!

4231 היה המועדף של זידאן ונאלץ לזנוח אותו לטובת הרונאלדו, יהיה מעניין לראות אם השיטה תחזור, מתאים בול לאריקסן.
אני עדיין בעד 433 ועוד שחקן התקפה ולא איכפת לי שה 4231 יתן לי יותר שערים משחקנים שרשומים כקשרים.
אם אריקסן מגיע הוא מאיים הכי על המקום של קאסמירו לדעתי, במיוחד במשחקים מול הקבוצות הפחות טובות.

הטענה שלי היא שטוטנהאם מועדון דרג ב והם לא “גאונים” אלא נאלצים בלית ברירה להתמודד עם זה שהם עוד חוליה בשרשרת המזון של ריאל מדריד. הם היו מעדיפים שאריקסן יחתום על חוזה. הטענה השניה שלי היא שצריך לכבד קצת יותר שחקנים שהוכיחו את עצמם בכדורגל ולא להתלהב מכל ילד שנתן עונה טובה בליגה משנית. הטענה השלישית היא שאנחנו צריכים יותר מהשחקנים ששייכים לקבוצה הראשונה, כי מהקבוצה השניה יש לנו בשפע.

בקשר לאריקסן, לא הרבה אוהדי כדורגל יתלהבו ממנו כשיראו אותו משחק, הוא מעין קרוס של החלק השלישי של המגרש, צוורן לבן, לא מתלכלך נראה כמישהו שלא נלחם כ"כ, והמשחק שלו לא מלהיב, לא כידרורים ולא הטעיות וירטואיזיות, אבל את מה שהוא עושה הוא עושה בצורה הכי טובה, הוא קר וקטלני בחלק השלישי, יודע להצטרף מאחורה ולהופיע במקומות הנכונים ומסיים מהרמה הגבוה ביותר(לקשר), המסירות שלו חכמות ומתוזמנות והוא ווינר ענק.
ואני צופה לו הרבה מבקרים לכשיגיע לברנבאו.

דבר ראשון הם כן. שנים אחרי שנים שקבוצה מהדרג הזה נשארת בטופ, מביאה שחקנים בגרושים והופכת אותם לבעלי שם בכדורגל העולמי ונמצאת בדרך קבע בטופ של אנגליה. אין להם את הקהל והמסורת של שאר הגדולות באנגליה ואף שיח לא קנה אותם והם עדיין יציבים יותר מרוב הקבוצות הגדולות.
ובכל זאת לא טענתי את זה. דיברתי על המהלך הזה ספציפית. כאן דניאל לוי יוצא גאון בזה שהוא כביכול “מקריב” את השחקן הכי טוב שלו שנשארה לו שנה אחרונה לחוזה בשביל שחקן צעיר ומבטיח.

עם זה אני יכול להסכים. הגישה שלי היא שעדיף להביא שחקן צעיר שכל העתיד לפניו על פני שחקן שבעוד 4-5 שנים יאבד את כל ערכו.
יכול להיות שאני מגזים בחוסר הערכה שלי כלפי השחקנים הותיקים סלש מנוסים סלש מבוגרים. בכל מקרה אני שמח שהמועדון דיי הולך בדרך הזאת ולמעט הזאר, רוב הפוקוס מופנה לשחקנים צעירים.

מבחינת קהל ומסורת אין לספרס במה להתבייש, לבטח לא מול סיטי וצ’לסי שכן נרכשו.

אכן, אבל הם מחווירים לעומת ליברפול או מנצ’סטר יונייטד או אפילו ארסנל, מהקבוצות האהודות ביותר בעולם. טוטנהאם לא בליגה של אלו. סיטי וצ’לסי נופלות בקטגוריה של אלו שנקנו על ידי אנשים פרטיים שהשקיעו כסף מכיסם הפרטי.

בייחוד כאשר משווים את טוטנהאם לארסנל, קבוצה שהיתה בעלת שחקנים טובים עד לא מכבר ובעלת יכולת כלכלית גבוהה מזו של הספרס, ועדיין, תראו איפה טוטנהאם ואיפה ארסנל. אי אפשר שלא להעריך את הניהול של טוטנהאם בייחוד בעידן בו הכסף מדבר. גם סביליה אגב נהנית מניהול טוב, אך עדיין טוטנהאם היא הדוגמה המושלמת.

אני לא רואה גאונות או ניהול טוב בספרס. אני רואה בעל בית שתלטן שלא נותן למאמן שלו מילה ברכישות או מכירות. קבוצה שלא רכשה שחקן חדש מזה 17 חודשים! אם תשאל את הארגנטינאי שאחראי להפיכת המועדון הנחמד הזה לתחרותי ברמת הליגה וברמה האירופית, הוא מפחד שיישאר ללא מחליף ראוי. וכשהרכש לא בשליטתו גם קיין יכול להימכר שנה הבאה למרבה במחיר.

קודם כל גם על המינוי הזה של פוצ’טינו אחראי דניאל לוי. שנה לפני המינוי המאמן פוטר מאספניול ושנה אחת סבירה בסאות’המפטון לא הפכו אותו למאמן על. הוא הפך לכזה בטוטנהאם. וזה שהוא לא נותן לאף אחד להתערב בהחלטות על הרכש לא בהכרח הביא אותם למקומות רעים. תקרא לזה שתלטן, אני אקרא לזה אחראי. בסופו של דבר הקבוצה הזאת יציבה ומגיעה להישגים ביחס למימדים שלה.
לא רכשה אף שחקן והגיעה לגמר ליגת האלופות. לא לרכוש שחקן זה לא בהכרח צעד לא נכון.
טוטנהאם מכרה כבר כוכבים גדולים ונשארה בחיים. סמוך על לוי.

להגיע לגמר אלופות זה בהחלט הישג מרשים, אך מעט משקר. כל מי שראה את טוטנהאם בליגה העונה ראה ירידה משמעותית ביכולת הקבוצה מעונות קודמות, עם ובלעדיי קיין. יש להם בעיה בסגל ולא סתם המאמן זועק לרכש. דניאל לוי הוא גאון כלכלי זה כן, אבל להמשיך להוביל את הספרס קדימה אני לא חושב שהוא יכול. במקסימום להישאר במקום ולהתחרות על האליפות של המקום הרביעי (ד"ש לונגר). סיפור דומה קורה בנאפולי, למרות ההצלחה היחסית האוהדים לא סובלים את הנשיא בדיוק מסיבות אלו. צריך גם לרכוש שחקנים טובים, לא רק לשבח מציאות ולמכור ביוקר.

בעונת 2017/18 ריאל כבשה בליגה 94 שערים, בעונת 2018/19 ריאל כבשה בליגה 63 שערים. בשתי העונות האלה, האלופה, ברצלונה כבשה מעל 90 שערים.

מכאן שרף המסי קובע שכדי להיות קרובים לזכייה באליפות יש להבקיע לפחות 90 שערים בעונה (בעונת באליפות האחרונה של ריאל, 2016/17, ריאל כבשה 106). העונה הקישור של ריאל תרם כדי להגיע לכמות כיבושים כזאת נצטרך עזרה גם מהקישור במלאכת הבקעת השערים. אנדומבלה הבקיע בעונה האחרונה שער אחד והוסיף 7 בישולים. אריקסן לעומתו הבקיע 8 שערים ובישל 12, מכאן שלפחות בהיבט הזה אריקסן עדיף לריאל.

התרומה של אריקסן מרשימה עוד יותר כאשר משווים אותה ל2 שחקני הקישור ההתקפי של ריאל: קרוס- 4 בישולים ו0 שערים, מודריץ- 3 שערים ו6 בישולים. ארקיסן לבדו תרם יותר מכל הקישור של ריאל.

אני מאוד מכבד את דעתך ומה שאתה חושב אך המציאות הוכיחה שניתן לסמוך על דניאל לוי. עליות וירידות ביכולת הקבוצתית זה דבר נורמלי בכל קבוצת כדורגל בעולם.

מסכים שהספסל שלהם קצר אבל עם זאת צריך לזכור שמדובר בקבוצה שמוגבלת בתקציבים ואף אחד מהשחקנים שלהם לא נקנה בסכום גדול. אין להם אפשרות לשפוך כסף על שחקני ספסל.
מלבד דמבלה וסון שנקנו ביחד בכ70 מיליון (מתוך זכרון בלבד) כל שאר השחקנים שלהם נקנו בכסף קטן. אין להם אפשרות ליותר מזה.

לא יודע מה קורה בנאפולי אבל עד כמה שאני יודע הניהול שם מצויין. לא יודע מה הציפיות של האוהדים ומה ההישגים. יש להם שחקני על את זה אני יודע. קוליבאלי, רויז, מרטנס קאייחון מיליק יונס ואינסינייה. אם הם חושבים שהם יכולים להשיג בדרך אחרת יותר מזה שיבושם להם…

מסכים שצריך לצפות ליותר שערים מהקישור, לא יודע אם דווקא אריקסן הוא הבחירה המושלמת. בכל אופן הסכמתי עם גיא שככל הנראה אני לא מעריך אותו נכונה, ואני טועה ולא כל עולם הכדורגל.

אתה יכול להשוות את התרומה ההתקפית של דץ ודצה לקרוס ומודריץ’ ועדיין צמד הקישור שלנו יפסיד. הם לא שחקנים שמטבעם נותנים מספרים, יש להם איכויות אחרות, שבתקופה שההתקפה שלנו היתה בלתי עצירה ולא הצטרכה את עזרת הקישור הם היו מושלמים לריאל. כיום ההתקפה צריכה עזרה מהקישור והחסרונות שלהם בלטו.

אנדומבלה הוא עוגן במרכז המגרש, לא קשר מהסגנון של אריקסן. תפקיד אחר לגמרי.

אגב אין לי חיבה מיוחדת לדניאל לוי. ההפך, אחרי הסיפור של בייל ומודריץ’ תיעבתי אותו לגמרי. אבל אובייקטיבית לטעמי מדובר באחד הנשיאים הטובים ביותר בעולם הכדורגל.

מודריץ’ הגיע למדריד בגיל 27, נתן עונה ראשונה בחצי קלאץ’ ועדיין הספיק להפוך פה לאגדה, והוא לדעתי היה שחקן הרבה פחות טוב מאריקסן של היום כאשר הגיע. אז אני לא מבין מאיפה אתם מגיעים לזה שזו עסקה לא טובה. מבחינתי, לקנות שחקן ברמתו בחצי מהמחיר של פוגבה, שגם ככה הוא לא כוס התה שלי, זו עסקה נהדרת.
אריקסן שחקן מוכח ויציב שאין עוררין על כך שיתן מספרים. בדיוק מה שיהווה שדרוג לקישור שלנו.

אם דניאל לוי באמת נמצא בעמדה בה הוא חושש לאבד את אריקסן ללא תמורה… זה הזמן להשחיל את המכה המנצחת לחלון הזה.

בטח יש אחלה מגרשי גולף בלונדון, לא?

(מבחינתי, טרייד פלוס 10-20 מליון פלוס לשלם חצי מהמשכורת… רק להעיף)

טוטנהאם ראויה להרבה הערכה. ביחס למה שהיא משקיעה, ביחס למתחרות שלה, ביחס להרבה מאוד דברים. גם בני יהודה ראויה להערכה על כך שכל שנה היא מחליפה את הסגל בשחקנים מליגות נמוכות ועדיין מצליחה. מה זה קשור לריאל מדריד? אני מבין את הסיפוק שיש כשקונים שחקן שאינו כוכב והופכים אותו לכזה, אבל לא מקבלים על זה נקודות בטבלה וזאת לא המטרה של המועדון. זאת גם לא המטרה של טוטנאם, רומא או סביליה - פשוט אין להן ברירה.

כמו את כולם, זה בסדר. את מי לא ביקרו אצלנו? רק את שחקני הספסל כולם אוהבים… עד שהם עולים למגרש.

שום קשר לריאל מדריד. אמרתי שהניהול בטוטנהאם מדויק ונכון והיו כאלו שחלקו על זה. דיון אוף טופיק.

אכן, וגם ציינתי זאת בעצמי כשטענו שהסגל של טוטנהאם קצר ולכן הניהול כושל.

בלי להתייחס ספציפית לטוטנהאם, אפשר לומר שכל מועדון שמצליח לגבור על מתחרות עשירות ממנו מנוהל טוב. זה לא תמיד נכון וגם תלוי בפרק הזמן שאתה מודד. כי אם בוחנים את המצב מתחילת שנות התשעים, המועדון שמנוהל הכי טוב בעולם, מבחינת תוצאות מקצועיות וכספיות, הוא מנצ׳סטר יונייטד. טוטנהאם אחרי כל הגאונות לא זכתה בתואר כבר 30 שנה. מתוכם כ20 שנה עם לוי.

אחד הדברים שהפכו את ריאל מדריד של השנים האחרונות לקבוצה גדולה זה שהיו לה הרבה שחקנים שהיו מסוגלים לשרוד משחקים בתנאים הכי קשים שיש.
מה שהופך שחקן לענק זה לא איזשהו מהלך מדהים שבו הוא עבר שלושה שחקנים. גם לא בעיטה מדהימה לשער או איזו מסירה מטורפת. הדברים הללו הם לעיתים עניין של מזל.
עבורי, מה שהופך שחקנים לטובים ביותר זאת בעיקר היכולת שלהם לבצע את הפעולות שלהם פעם אחר פעם תחת לחץ מטורף באחוזי הצלחה גבוהים מאוד.
אני זוכר שבאחד הקלסיקואים שהיו בקאמפ נואו בשנים האחרונות בארסה לחצה את ריאל בטירוף. ואלה בדיוק הרגעים שאתה מבין למה מרסלו הוא המגן הטוב בעולם ומדוע מודריץ’ הקשר הטוב בעולם. ההשתלטות הצמודה על הכדור, המיקום הנכון, החשיבה המהירה רגע לפני שהוא מקבל את הכדור מה לעשות איתו ובעיקר הדרך שבה הוא מסוגל להשתחרר מהמצב הסבוך הזה ולמסור כדור סופר מדויק. ואת זה הוא עשה בכל משחק גדול שהיה.

גם בטוטנהאם מודריץ’ היה כזה ועוד לפני ריאל מדריד רצו אותו רוב הגדולות באנגליה. העמדה שלו ושל אריקסן שונות. מודריץ’ הוא הרבה יותר קשר אמצע ואריקסן הרבה יותר קשר התקפי.
מודריץ’ הוא לא שחקן שכובש המון ביחס לעמדתו (להזכירכם גם אינייסטה היה כזה) אבל את כל השאר (כלומר, מה שמצופה משחקן בעמדתו) הוא עושה על סף השלמות.

אם אריקסן מגיע הוא יהיה יותר אוזיל מאשר מודריץ’. ואם הדבר היחיד שמעניין כאן זה שערים ובישולים אז חאמס רודריגז הוא אפשרות לא פחות טובה מאריקסן.
העובדה שיש לנו בעיית כיבושים לא צריכה לגרום לנו להתעלם מכל הבעיות האחרות.

בקיצור, אריקסן שחקן מעולה. אבל אם יש כאן ציפיות ממנו לעשות עוד דבר חוץ מלהבקיע ולבשל את ה8-10 שערים שלו בעונה אז כדאי גם לחשוב על האפשרות שבהמון אספקטים של המשחק כלל לא בטוח שהוא יצליח לעשות זאת כמו הקרואטי. ועוד לא דיברנו בכלל על היכולות ההגנתיות.
באמת קשה להעריך מה יהיה, אבל חשוב לזכור שלדני יש גם נקודות תורפה. ושוב, השתתפות בכיבוש שערים היא לא תנאי מספיק.