דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אכן, אבל גם הציפיות מטוטנהאם הם לא לזכות בתארים בהכרח. כמובן שזו המטרה האידיאלית עבור כל קבוצה בעולם אבל מציאותית ישנן קבוצות שמקומם הטבעי הוא איפשהו בחלק העליון של הטבלה ותו לא. כמו שאמרת הם לא זכו בתואר שלושים שנה.

למרות הכל הם היו דיי קרובים לתארים לא פעם, וזה דיי מספק אותם.

אז במה היא נמדדת אם לא בתארים? המדד הוא שביעות הרצון של האוהדים שמסתפקים במועט? אולי המטרה של מועדון כמו טוטנהאם צריכה להיות למצוא אוליגרך שיקנה אותו כדי לשנות את מקומו הטבעי, כפי שקרה לצ׳לסי וסיטי? לגבור על אברטון ולסטר, ופעם בכמה שנים גם על ארסנל או יונייטד, לא נראה כמו אתגר יוצא דופן. טוטנהאם תמיד הייתה אחת מראשי השועלים.

אריקסן יותר מגוון מחאמס, אבל בגדול חאמס הוא בהחלט שחקן שיש לו מקום בריאל מדריד. חבל שזה לא יילך עם זידאן.

לגבי תרומה לכיבוש שערים זה אולי לא תנאי מספיק אבל כמו שהסגל נראה זה תנאי הכרחי. תואם מודריץ׳, גם אם היה כזה, לא פותר את הבעיה כי גם עם מודריץ׳ לא הצלחנו לאחרונה.

היא נמדדת בהישגים ביחס לציפיות שלה וביחס לגודל שלה. יש קבוצות שהישג מבחינתן הוא להישאר ליגה, ואם נשארת בליגה עמדת בציפיות. הגעת לצמרת? זו הצלחה. חטאפה הפסידה את המקום המוביל לליגת האלופות בשתי נקודות לולנסיה, על פניו כישלון, אבל אף אחד בחטאפה לא יקרא לעונה הזאת כישלון ויזכרו את העונה הזאת להמון זמן.

כאוהדי ריאל מדריד אנחנו רצים ישר לארון התארים. זו טעות. תחשוב כמו קבוצתך השניה, הפועל חיפה.

אני לא חושב שאנחנו צריכים לחפש תואם מודריץ’. המערך הזה קצת מיצה את עצמו כל עוד רונאלדו לא כאן.
אני כלל לא בטוח שהקרואטי יישאר שחקן הרכב העונה. אבל ברמה העקרונית מודריץ צריך שחקן עם אוריינטציה התקפית יותר מעליו. בטח במשחקים מול קבוצות שמסתגרות. זאת הסיבה ששמם של אריקסן, פוגבה ואפילו ואן דה ביק עולים כל הזמן.
אני גם חושב שהמחלוקת כאן וגם בקרב אנשי המועדון מי אמור להיות השחקן הזה מלמדת על כך שכל אחד מהשחקנים באים עם חבילה של יתרונות וחסרונות.

אני מתאר לעצמי שזידאן מנסה להתכונן לכל התרחישים. ואם מדברים על 4-2-3-1 אז לא מן הנמנע שנראה שני קשרים טבעיים וארבעה שחקני התקפה. ואז אפשר בטעות למצוא שם שחקן כמו הזאר אפילו.

היא נמדדת בהישגים ביחס לציפיות שלה וביחס לגודל שלה.

בעונה נתונה אפשר למדוד הצלחה או כישלון ביחס לגודל ותקציב. איך מודדים את זה לאורך זמן? טוטנהאם היא לא סנדרלנד, זה מועדון עם קהל מעיר בירה גדולה, שלפני 10-20-30 שנה היה בנקודה דומה למתחרות שלו. הגודל של טוטנהאם הוא לא גזירה משמיים, בטח לא בליגה האנגלית שבה זורם כסף גם למי שאין נפט (ליברפול, יונייטד וארסנל למשל). ציפיות אפשר להוריד תמיד ואז כולנו נהיה אנשים מוצלחים מאוד, זאת לא חכמה.

אני לא חושב שטוטנהאם מנוהלת רע, באופן כללי מועדונים באנגליה מנוהלים היטב וזה נובע מהתרבות העסקית והניהולית הטובה במדינה גם בלי קשר לכדורגל. ההחלטה הטובה ביותר שלהם היא לבנות איצטדיון חדש. גם מבחינה מקצועית הם עושים עבודה טובה בשנים האחרונות. אבל כן צריך להכניס פרופורציות ולהשתמש בתואר גאון יותר בקפידה, בטח כשזה עומד כמעין ביקורת על מנהל גאון וחריג באמת - זה שמנהל את המועדון שאתה אוהד.

ואם מדברים על 4-2-3-1 אז לא מן הנמנע שנראה שני קשרים טבעיים וארבעה שחקני התקפה. ואז אפשר בטעות למצוא שם שחקן כמו הזאר אפילו.

יש מצב טוב שאתה צודק, וזה לא רע בכלל שהזאר יהיה חלוץ שני. החשש הוא מאיזון הגנתי כי ויניסיוס, הזאר ובנזמה לא באמת עושים הגנה. ומכיוון שאף אחד לא רוצה לראות את לוקאס כצלע הרביעית - יש בעיה. ועוד עם קרוס כפיבוט, ומרסלו, והבלם/חלוץ שלנו…

אני לא חושב שאני מוריד ציפיות, אם כבר הציפיות רק עלו. כיום מובן מאליו שטוטנהאם תסיים בטופ 4. בעבר היה לנו כאן את יניב שכבר הפסיק לכתוב בפורום, ודווקא את הרושם שיש לי על דניאל לוי נוצר לי ממנו. כאוהד טוטנהאם הוא מאוד אהב והעריך אותו.

בכל מקרה אם הדיון הוא האם דניאל לוי רק מנהל היטב את המועדון ולוקח החלטות נכונות או שהוא ממש גאון, אז שיהיה שהוא רק מנהל היטב את המועדון. לא עקרוני לי. זה כבר דיון פילוסופי מה זה גאון ולמי ניתן לקרוא כזה, לא משהו שממש מעניין אותי או בא לי להתדיין עליו.
אגב, שום ביקורת מכיווני על פלורנטינו פרז, אם כך היה משתמע מדבריי. המועדון הולך בדרך הנכונה ביותר מאז ההחתמה האחרונה של בייל. את חאמס אני רואה בעיקר כהחתמה שיווקית. רק שיחיה לנצח ואנחנו תמיד נהיה בטופ. אמרתי שדניאל לוי גאון לא כי פרז פחות ממנו, דיברתי על דניאל לוי כבודד בלי להשוות אותו לאף אחד.

מתכחש לזה שזה אי פעם היה קיים בריאל מדריד.

אין ספק שמערכת האיזונים במצב כזה עדינה הרבה יותר.
אני באמת חושב שאפילו זידאן לא באמת יודע מה הולך להיות. ומשחקי ההכנה מעולם לא היו חשובים יותר בכדי להבין איך עובדים עם מה שיש לו בקבוצה. כרגע, המחשבה הקובנציונלית אומרת שצד ימין בהתקפה פנוי.
בנוסף לאסנסיו ולוקאס יש לנו גם שלושה צעירים שיכולים למצוא עצמם שם. וגם שם הזאר יכול למצוא את עצמו. במשחק האחרון של בלגיה הוא שיחק שם והיה נפלא כהרגלו.

אגב, השמועות לפני כמה ימים על פביאן רואיז מאוד מעניינות. אני חושב שמדובר בשחקן שיכול לתרום המון לקישור.

אגב 2, יצא לי לראות לא מעט את ואלוורדה לאחרונה בקופה אמריקה. לדעתי מדובר בשחקן מאוד מוכשר. אני חושב שיש אחלה גיבוי לקאסמירו. ועם עוד התפתחות קטנה הוא גם לגמרי מסוגל לאיים על מקומו בהרכב.

יכול להרחיב בבקשה?

הטענה לגבי יכולותיו ההגנתיות של אריקסן והשפעתן על האיזון ההגנתי, הזכירו לי( אם הזיכרון לא בוגד בי) שגם מודריץ בתקופתו בטוטנאהם שיחק בתפקיד יותר קדמי מזה שהיה לו בריאל. ניסיתי לאמת את הזיכרון שלי מבחינה סטטיסטית, וגיליתי שהנתונים מהעונה האחרונה של מודריץ בטוטנאהם לא בדיוק תומכים בטענה הזאת, אז קשה לי לטעון בביטחון מלא שאריקסן כמו לוקה יבין את מקומו בהיררכיה, יגלה יכולות הגנתיות- ויעשה הגנה.

יחד עם זאת, אני חושב ששאלת התאמתו של אריקסן לריאל לא תוכרע על יכולותיו הגנתיות. ראשית, בניגוד לתקופת הכריסטיאנו כבר אין לנו 50 שערי בעונה משחקן אחד, ואנחנו צריכים עזרה גם משחקני הקישור(כפי שכבר נאמר). שנית, במרבית משחקיה ריאל מחזיקה בכדור ונדרשת ליצריתיות וליוזמה כדי לנצח, אריקסן הוא שחקן שיכול לתרום באספקט הזה. שלישית, אני מאמין שאריקסן יידע לעשות את ההתאמה לריאל ולדרישות המצופות משחקן קישור בריאל עם שלישיית התקפה(כמו שלוקה וראקיטיץ עשו).

בסופו של דבר, ההיבט המכריע בשאלת הקשר שיגיע היא התפוקה התקפית שלו, ופה אריקסן עולה על כולם(בהנחה שפוגבה לא מגיע).

הבעיה שבהרכב בו משחקים אריקסן, בנזמה, קרוס, מרסלו, האזר וכל שחקן כנף שהוא לא ואסקס, יש מעט מדי שחקנים עם יכולות הגנתיות, או משחק לחץ. פוגבה אע"פ היותו עצלן, מפלצת פיזית. זה מתבטא גם ביכולת שלו לזכות בכדורי גובה.
אם היה מגיע קשר אחר שעובד קשה במקום קרוס, היה אפשר לגרום לזה לעבוד. אבל כמו שרשמו כאן, כשקרוס מולחם להרכב אין סיכוי שזה יעבוד לאורך זמן.

עוד דבר שמאוד קשה לי להאמין זה שדניאל לוי התקשר למדריד והציעה אותו, הרי אם המועדון רואה בו אופציה ריאלית היינו מתעניינים בו ומציעים בעצמנו.
אני חושב שלוי מספיק מנוסה כדי לא לחשוף את הקלפים שלו עוד לפני שנפתח החלון.
אני מניח שכל הדיווחים עליו ועל ואן דה ביק הם ניסיונות להפעיל לחץ על פוגבה ויונייטד, לא סתם כל מי שדיווח לפני חודש שזידאן לא רוצה אותו בכלל עשה היפוך של 180 מעלות.

מי אלו כולם? לואן דה ביק סטטיסטיקה הרבה יותר טובה(כמובן שבליגה סוג ז). אאל"ט הרבה מאוד מהבישולים של אריקסן הם ממצבים נייחים, מה שמעט מוריד מערכם.

מי שכותב כאן שאריקסן לא שחקן מהטופ של הטופ או שלא ראה אותו מספיק או ששופט אותו לחומרה. מדובר בשחקן סופר אינטילגנט שיכול לשחק במגוון עמדות בקישור ובהתקפה. לאלו שמחבבים את מנהלי המשחק - הוא מנהל המשחק של טוטנהאם והוא עושה את זה בצורה מדהימה. הוא מכתיב את הקצב והוא הכתובת לכדורים. ההוכחה לכך היא, שלצידו בקישור בשנים האחרונות, פרט לדמבלה, משחקים שחקנים די נגרים. בנוסף לזה הוא ניחן בראיית משחק מדהימה ובקבלת החלטות לא פחות טובה מראיית המשחק שלו. הוא שחקן שמשחק לעומק, מחפש את הכדור שחותך את ההגנות ואת השער המון פעמים.

בשורה התחתונה, לטעמי הוא השחקן הכי טוב של טוטנהאם ואיבוד שלו יכול להביא לקריסה של הפרוייקט המדהים שם אם לא יגיע תחליף ראוי. כל זה שהוא משחק מעין 50/50, כשדלה עלי ושני חלוצים לפניו במערך. אני חושב שהוא הקשר שהכי מתאים לשאיפות ולדרישות שלנו. יש בו את כל מה שאפשר לבקש מקשר לצד קרוס וקאסמירו.

פוגבה אולי וירטואוז, אבל הוא לא יציב בעליל. זה מתחבר לדבריו של מתנאל לעיל - על כל משחק טוב הוא ינמנם כמה משחקים.
אנדומבלה הוא יותר קשר אחורי ולכן ההשוואה היא פחות רלוונטית, מה גם שיש דיבור על שני שחקני קישור נכון לעכשיו.

ואן דה ביק? מצטער, לא ראיתי ממנו שום דבר שמצדיק רכישה שלו. הוא מזכיר לי שחקנים בסגנון מולר. הוא לא מספיק טכני ואני חושב שהוא יותר נהנה מהאורגניות של אייאקס. לדעתי ההייפ סביבו נוצר הרבה בזכות הקבוצה שהייתה סביבו, והוא פשוט לא מספיק טוב לשאיפות ולדרישות של קבוצה כמו ריאל מדריד. אולי כפרוספקט עתידי, אבל כאלה יש לנו בשפע ואנחנו מחפשים להפטר מהם. אנחנו צריכים שחקנים שיביאו שיפור כאן ועכשיו, הוא פשוט לא מתאים.

1. מבין את הבעיה, אבל בשורה התחתונה ריאל צריכה חיזוק לקישור, החיזוק הזה צריך להוות גם איום התקפי.
  2. במסגרת הנתונים האלה אריקסן הוא האופציה הטובה ביותר לדעתי(כולל שקלול של אופי).
  3. אתה בעצמך קבעת שלהשוות את ואן דה ביק לאריקסן בשלב הזה זה לא הכי רציני.

כל זה נחמד אבל “בשקלול כל הנתונים” אריקסן לא האופציה הטובה ביותר כי זה לא התפקיד שלו להגן.

הוא ללא ספק שחקן איכותי ואשמח אם יגיע, זה לא אומר שזה יפתור לנו את הבעיה בקישור.
קרוס-קאסמירו-אריקסן זה קישור נוראי מבחינת לחץ והגנה.

אגב, אני אקח את אריקסן גם ב100 מיליון לפני ואן דה ביק בחינם. זה לא סותר את העובדה שדיברת על מספרים, ושלו טובים בהרבה (במיוחד בהתחשב בזה שהוא לא לוקח מצבים נייחים).

אתה תוקף את הנקודה השנייה, בלי להתייחס לראשונה קודם. אם אתה מסכים עם הנקודה הראשונה- שריאל צריכה חיזוק לקישור והחיזוק הזה צריך לתת תפוקה התקפית, אז תגיד לי את מי אתה מעדיף. אם אתה לא מסכים לנקודה הזאת, אז זה כבר דיון אחר.

מודריץ’ בתקופתו בטוטנהאם שיחק הרבה יותר קדימה מאשר בריאל, אריקסן היה המחליף שלו באותו תפקיד, אבל גם באותו תפקיד היכולות שלהם שונות, מודריץ’ ירד יותר להגנה ותרם יותר בהנעת הכדור ואריקסן התמקד יותר בשליש האחרון.
מודריץ’ שחקן הרבה יותר מגוון ויותר טוב מאריקסן, אריקסן הרבה יותר טוב ממודריץ’ בהצטרפות ואיום על השער במיוחד בתוך הרחבה שאריקסן מסיים כמו חלוץ ומודריץ’ כמו מגן ימני מליגת העל שלנו.
שניהם לא אמורים לשחק באותו תפקיד בריאל, במדריד מודריץ’ הפך לקשר הטוב בעולם כאשר שיחק בתפקיד ה 50/50 ואילו אריקסן בא כדי לשחק קשר התקפי או בשלישייה הקדמית, 433 עם אריקסן בקישור לא יהיה מהלך חכם, ואני גם בטוח שלא יהיה הרכב במשחק חשוב שאריקסן ישחק 50/50 במערך של 433.
בטוטנהאם אריקסן הבקיע 4 שערים בממוצע יותר מאשר מודריץ’, אבל יש להזכיר ש 2-3 שערים זה מבעיטות חופשיות שאריקסן נחשב לאחד הבועטים הטובים בעולם, בריאל אריקסן יבקיע הרבה יותר מאשר בטוטנהאם כמובן.

אריקסן הוא מסוג השחקנים שאני אוהב, מפוצץ בכישרון ובכל זאת האיבר בין האוזניים הוא החלק הכי חשוב במשחק שלו, אבל…אני אישית מעדיף להביא עוד שחקן התקפה תותח במקום קשר התקפי, זה יפה לטעון שחייבים שערים מהקישור ולהביא קשר קדמי כדי שיספק מספרים, אבל שער זה שער, ועם שחקן התקפי מהרמה הגבוה ריאל תבקיע יותר שערים לדעתי האישית.

אני הייתי מעדיף שינוי שיטה ל 4-2-3-1 עם שני קשרים בעלי אופי הגנתי כמו קאסמירו ו-ואלוורדה. במערך כזה אפשר לשלב ארבעה שחקנים התקפיים (במידה ולא כולם פרימדונות) ואז נפתרת לנו הבעיה של קשרים שלא תורמים שערים בסגנון קרוס ומודריץ’. עם ארבעה שחקני התקפה בהרכב זה כבר פחות קריטי.

מכיוון שקרוס ומודריץ’ נשארים לא נראה לי שיהיה שינוי מערך. הרי לא ישאירו את שניהם ביחד על הספסל ובמקרה כזה צריך להביא קשר שנותן מספרים. לשחק עם קרוס או מודריץ’ ליד קאסמירו במערך של 4-2-3-1 לא יעבוד מבחינה הגנתית.

חבל שמכל שחקני האגף שלנו רק לוקאס תורם הגנתית. איך שלא מצוותים את השחקנים שלנו נוצרת לנו בעיה כלשהי. או הרכב חסר מחץ או הרכב רך הגנתית (או גם וגם…). יש לנו בסגל יותר מידי שחקני התקפה בלי תרומה הגנתית או משחק לחץ יעיל, ויותר מידי שחקני קישור בלי תרומה התקפית.

פוגבה. ואם לא הוא לא חייבים להביא שחקן, הרי במילא הקבוצה עונה הבאה לא תקח טרבל.

אעדיף גם שחקן כמו אנדומבלה שתורם באיזורים אחרים ובאספקטים שונים שחסרים בקבוצה. כאמור, חסר לריאל קשר אנרגטי עם יכולת הגנתית.

שנה הבאה יהיו מלפפונים אחרים בשוק, ואז נוכל לקנות שחקן שבאמת יתאים. אם אריקסן הוא השחקן הזמין הטוב ביותר אפשר כבר להשאיר את חאמס, שניהם לא יעניקו מעבר לניהול משחק ומספרים, עדיף כבר את השחקן שלנו ששווה פחות.

עוד שינוי שהייתי מעדיף זה 4231 כמו שסנטי רשם, כשקרוס בחוץ, קשר הגנתי כמו אנדומבלה בפנים ואחד מפוגבה ואריקסן מלפניו. שם זה המקום של הדני וזה מערך שמתאים בהרבה לסגנון משחק ישיר, מאשר 433 שיותר קל לשחק פויזשן איתו.
זה משהו שיהיה אפשרי לעשות שנה הבאה, אם השנה יגיע רק קשר עם אופי הגנתי ושנה הבאה אחרי ש"ימצו" את קרוס ומודריץ יגיע קשר התקפי.

לא הייתי מתנגד לראות מערך כזה למשל

אפשר להחליף את ויני באסנסיו או רודריגו. בנזמה מן הסתם יהיה בהרכב ויוביץ’ על הספסל. ואת פוגבה אפשר להחליף באריקסן או ואן דה ביק כל אחד לפי העדפתו… נראה לי שפספסנו את הרכבת בכל מה שקשור לאנדומבלה. הוא היה יכול להתאים למערך כזה ליד קאסמירו. אני בכל מקרה מאוד מחזיק מואלוורדה והייתי מהמר עליו. נראה שזידאן מייעד אותו לעמדת הקשר האחורי בתור גיבוי לקאסמירו אז אני לא מאמין שנראה ציוות כזה. אם קרוס יפתח במערך כזה אז הלך עלינו.

קחו את ריאל של מוריניו כדוגמה. שיחקה 4231, לכאורה קבוצה עם שני קשרים פלוס מספר עשר. יותר התקפי, לא?
אבל, שני הקשרים היו חדירה ואלונסו, אף אחד מהם לא תרם המון בהתקפה. קיצוני אחד היה די מאריה שעבד הרבה בהגנה שהיה צריך. מגן שמאלי במשחקים גדולים היה קונטרו כי מרסלו היווה חור גדול מדי.

אפשר להכניס שחקן כפוגבה/אריקסן במקום מודריץ׳ או קרוס, זה יעבוד בלא מעט מהמשחקים. באחרים יותר קשים יתכן מאד וניאלץ לאזן את זה עם לוקאס או מנדי כי אי אפשר הכל (לא סתם אנחנו רואים שמי שאימן לאורך השנים לא השתגע לחלוטין). דיון על מה מוסיפים צריך לכלל גם את ה-׳במקום מה׳.

סנטי, לגבי ההרכב שהצגת - אני לא רואה איך פוגבה וואלורדה מספיקים כדי להתמודד לבדם עם קישור איכותי וקבוצה שתפעיל לחץ.

ואלוורדה שחקן טכני, לא ברמה של מודריץ’ וקרוס כמובן אבל הוא יודע להניע כדור תחת לחץ. אני יותר מודאג מהעובדה שהשחקנים שלנו לא יודעים לעשות משחק לחץ, מאשר היכולת שלהם להשתחרר מלחץ. נמאס לי לראות כל קבוצה קטנה מגיעה לברנבאו ועושה משולשים בלי הפרעה.