יש הבדל בין המקרים כי יונייטד רוצה שפוגבה יישאר, לפחות כלפי חוץ, ואנחנו באמת תקועים עם בייל. עשיתי בדיקת משכורות קטנה ופוגבה דווקא לא מרוויח סכום נוראי מבחינתנו בשונה מבייל שבאמת חי טובבב (הסכומים במאות אלפי פאונד לשבוע):
לטענת פלורנטינו ראמוס מרוויח יותר מבייל למרות שהדיווחים האחרונים שיש הם על שכר של 200 לקפיטן. בכל מקרה הוא כבר בן 33 ומחוץ לסיפור ההיררכיות. הבא בתור אגב הוא הנסיך טוני שהחוזה הקודם שלו היה על 200 וזה עתה חתם על חוזה חדש, לא פורסם הסכום אבל זה כנראה באזור 250-300.
בקיצור המסקנה היא שלא תהיה לנו בעיה לשלם לפוגבה בלי לערער אף אחד, זה רק לסגור עם יונייטד (וכפי ש @Michael_Scofield כתב להחליט מי מבין קאסמירו ומיליטאו ישחק ווינגר ימני).
מי לידו אתם שואלים? זהו אלכסנדר איסק, הילד השבדי שברח לנו כדי לחתום בדורטמונד בערך באותה תקופה שהחתמנו את אודגור. אז בדורטמונד הוא לא קיבל הזדמנות, אבל אחרי שהפציץ 13 שערים ב16 משחקי ליגה בחצי עונה בווילם2 בהולנד הוא עובר עכשיו לסוסיאדד תמורת 6.5 מיליון יורו.
בייל לא יעשה סיבוב פרסה ויחזור לעצמו פתאום, בעיקר כי לא תנתן לו ההזדמנות. זידאן שחרר את חאמס וסגר בפניו את הדלת חזרה כי הביע את המרמור שלו מול כל העולם, ובייל לאחר הצמד בגמר האלופות עשה פוזות גם הוא (אני צריך לשחק שבוע שבוע). קשה לי לראות את זידאן נותן לו לשחק.
מלבד זאת הוא טיפס גבוה מדיי על העץ ואין רעש של אף אחד מתקרב עם סולם ביד.
זה או שבייל נמכר הקיץ, או שסיים קריירה. נשמע דרמטי מדיי אבל אם בייל לא מוכן להימכר ונוח לו להישען על החוזה שיש לו, איזה עוד ברירות יש…? כמובן שהתסריט האופטימי הוא שהוא חוזר לכושר שיא, ושהכל מסתדר עם זידאן, אבל בואו נהיה ריאלים…
קחו את פוגבה, אין לי ספק שהוא יצליח אצלכם בעוד אצלנו רק ימשיך לעצבן.
תנו 80 מיליון, 50, 20, רק אל תביאו את גארת’ בייל. מעדיף את בנזמה, שיפנה שטחים על המגרש ולא יתפוס מיטות במרפאה.
בייל הוא לא קלף מיקוח כרגע. יותר הקלף האפור בטאקי. זבל מי ששם אותו על השולחן.
בייל לא ישחק עוד שניה תחת ריאל של זידאן, זה ברור כשמש.
אחרי סיום העונה שזידאן פשוט סימן איקס ענק על בייל ולא נתן לו אפילו את הפרידה של הכמה דקות ברור לאן הרוחות נושבות.
אף אחד לא יקח את בייל בגלל הפציעות ובגלל המשכורת הגבוה שלו, אבל המצב שלנו שונה, אנחנו כבר תקועים איתו !
אז לשלם לו כ"כ הרבה כסף ולא להשתמש בו זה טימטום, מדובר בשחקן על שמקבל 390 אלף יורו לחודש ולא הולך לשום מקום, זידאן רצה להראות לו את הדרך החוצה, אבל אם בייל נשאר הוא ישחק לא מעט, אולי לא בהתחלה אבל לאט לאט יתחיל לקבל דקות משמעויות.
עם כמה שהוולשי יצא לי מכל החורים ואני רוצה לראות אותו עוזב, בקבוצה מתפקדת, כשהאזר ופוגבה(נגיד) לוקחים את רוב האחריות ותשומת הלב הוא יכול להיות בסדר גמור, בטח שיותר טוב מאסנסיו ולוקאס.
בעולם אידיאלי, בו אמבפה חותם במקום יוביץ’ ,מדיח את הקציצה ולוקח הרבה מהאחריות בייל יכול אפילו להצליח במידה מסוימת, הוא יביא להתקפה כזו הרבה פיזיות ותכלס מה שיהיה קצת חסר, בניגוד לעבר בו רונאלדו הביא את הדברים האלה.
העניין הוא שזה לא יקרה ובמצב הנוכחי אם הוא ישאר ויקבל כמות נכבדת של דקות הוא יצטרך גם לקחת אחריות נכבדת, מה שאנחנו יודעים שלא יקרה.
זה מוביל אותי לבעיה אחרת, האם במועדון מאמינים שהאזר ובנזמה יוכלו לסחוב עם מעט עזרה מפוגבה את ההתקפה לבד? הבלגי בעונת שיא שווה סביבות ה40 שערים ובישולים, בנזמה בעונת שיא שווה בערך 30. נגיד שפוגבה יביא עוד 20 שערים, מאיפה נביא עוד 30+ שערים הכרחיים מאוד(בהנחה שבליגה צריך מינימום 80 עם ההגנה שלנו, ובגביע והאלופות עוד 40 שערים)? יצטרך לקרות נס די גדול ברמת הוינסיוס מתחיל לסיים כמו כריסטיאנו או בייל מתעורר כדי שנתחרה על כל התארים.
*אני מודה לזה שהחתימו את יוביץ’, אבל בהתחשב בזה שאין דרך להרכיב אותו ואת בנזמה ביחד במשחק הממוצע, כנראה שרוב השערים שהוא יבקיע “ירדו” מהמאזן של הצרפתי. לא רואה מצב שמשחקים יהלום לאורך רוב העונה.
מצד שני אתה מסתכל על מספר מפעלים (80 בליגה ו40 בליגת האלופות) ומחסר את מספר השערים של גוביץ’ משל בנזמה בלי להתחשב בזה שאחד ישחק יותר במפעל מסויים והשני יותר במפעל מסויים אך שניהם יתרמו גולים. לא בהכרח אחד על חשבון הממוצע השנתי של השני.
לא הבנתי את הטענה, הרי גם העונה שיחקנו בדיוק באותן מסגרות, כשבנזמה פותח ברוב המוחלט של המשחקים. אם יוביץ’ יפתח במקומו, הדקות והשערים של הצרפתי יפגעו, מן הסתם.
זה נכון, אבל המערכים שיתאימו לסגל הנוכחי מאוד טריקים. 442 רגיל גורם לזה שפותחים עם האזר כחלוץ או מסרסים אותו בכנף האחורית(הרי אם נותנים לו תפקיד ממש התקפי זה הופך ל424). אולי יעבוד נגד איזה מאיורקה שממש משחקת על הקו של השער שלה, על רוב הקבוצות האחרות שיוצאות להתקפות לפעמים פחות.
442 יהלום הוא המערך המתאים לסגל וכנראה מה שהתכוונת אליו ומה שזידאן ינסה להנחיל,אבל יש לו בעיות:
יש סיבה ששיחקנו ככה בעיקר בליגת האלופות, זה מערך סופר צפוף שבעיקר מעניק שליטה על הקישור ומגביל את משחק האגפים למגנים. בליגה, כשרוב הקבוצות במילא מוותרות על השליטה ומשחקות מאוד עמוק, יהלום פשוט לא יעבוד. אין מספיק שחקנים יצירתיים שיפרצו את הבונקר ואין מספיק רוחב להעביר כדורים לרחבה.
האזר במערך כזה ישחק מאחורי החלוץ ובמשחקים צפופים זה יהיה שווה ערך ללהעלים אותו.
המגנים סופר קריטים למערך, ובעוד בשנים הקודמות נשענו בעיקר על מרסלו בהתקפות כמן הכלאה בין ווינגר למנהל משחק כשקרבאחל בדרך כלל עושה עקיפות, העונה מרסלו די גמר את הסוס ואנחנו עדיין לא יודעים מה נקבל ממנדי. קרבאחל מגן סביר התקפית אבל אין לו טכניקה טובה מספיק כדי להיות המוקד העיקרי.
אני רואה דרך אחת שזה יעבוד ובה פוגבה ישחק את הקשר הימני\שמאלי שגם פותח לקו לפעמים, כך הוא מושך שחקנים יריבים ומפנה שטחים. ביחד עם בנזמה והאזר שיזוזו הרבה זה יכול (אולי) לעבוד. כרגע זה לא ממש רלוונטי כי פוגבה באוסטרליה.
רק אציין שאני מאוד אשמח שהשיטה הזו תעבוד, אם זיזו יצליח למצוא פתרון לצפיפות של המערך(לדוגמה- האזר ופוגבה מחליפים מקומות, אחד מהקשרים עושה גיחות לרחבה, אחד מהמגנים פורץ פנימה ומפנה את הקו לאחד החלוצים ועוד כל מני תרגילים היפותטים) זה יהיה פתרון מצוין לבעיית השערים שדיברתי עליה ויאפשר לנו לשחק בשיטה מאוד גמישה מבחינת מערכים.
השיטה בסופו של דבר תיקבע לפי אופי השחקנים, זה לא חייב להיות סימטרי.
הזארד יוצב בעמדה צדדית שתאפשר לו לבוא לאמצע. בנזמה ימשיך להיות false 9. יוביץ׳ ישחק בחוד. זה בוודאי פחות מופרך מטקטיקת חילופי המקום של בייל ואסנסיו. כמו כן, קשה מאד לחזות חיבור בין שחקנים עד שהם משחקים באותה קבוצה.
אם יורשה לי לנחש, מה שנראה לעין זה אפקט ניימאר ג׳ורדי אלבה בהשלכה על הזארד ומרסלו.
באגף ימין יהיה יותר שטח, צריך מישהו שידע לשחק עם קרבחאל וידע לעשות תנועה לעומק.
מסכים, אך ניתן להסתכל על זה גם בצורה אחרת, דקות משמעותיות ליוביץ’ בגביע ובליגה יתנו מנוחה לבנזמה בחלק מן מהמקרים ולשיתוף פעולה של שניהם בשאר, הדבר אמור לתת מנוחה נדרשת לבנזמה כדי לשחק רענן יותר ואולי אף להבקיע ולבשל יותר.
זה שמסי ורונאלדו הרגילו אותנו לשחק 60 משחקים בעונה לא אומר שזה ריאלי, שחקן נורמלי צריך מנוחה, תחושת תחרות על העמדה, רק זה יוציא ממנו את ה110% שלו (במידה ואתה לא תחרותי כמו 2 הרובוטים).
כל מה שאמרו כאן לגבי פוגבה ויונייטד - הייתי נשאר עדיין בממלכה אבל זז קצת - אריקסן וטוטנהאם, מה גם שלבייל יש רגש כלשהו עדיין כלפי התרנגולים, יכול להיות השחקן הבכיר שם ומניח שריאל מדריד תשלים חלק משכרו. אריקסן אמר שהוא רוצה להגיע, המחיר שלו נמוך יותר, הוא לא שחקן של מצבי רוח, בעוד שנתיים פוגבה ‘לא יבוא לו לשחק’ ואז מינו ראיולה הנחש יעשה בעיות, ומה אז? מעבר לכך, לגבי הקיץ שלנו, שם בצד רגע את העניין המוזר של ארבעה שוערים: במארקה כותבים כל בוקר חגיגית עם עדכון לגבי כמה ריאל מדריד הכניסה, חצינו את המאה מיליון יורו אבל בימים אלה זה לא שווה כלום, שחקן וחצי מהליגה האנגלית נמכר בסכום הזה. עוד אחד ב-20 מיליון - ראול דה תומאס, עוד אחד ב-20 מיליון - תיאו הרנדס, ובת’אכלס מרגיש שהיינו יכולים וצריכים להערים קשיים על מרקוס יורנטה ואתלטיקו (כשהיה ברור שייכנס להם כסף עם עזיבת רודרי), ושני השחקנים שבנו עליהם שיכניסו הרבה כסף, גארת’ בייל וחאמס רודריגס - עדיין פה. אנחנו תקועים
נכון, אבל השיטה מושפעת מהמערך. אם נשחק יהלום, כמו שהצעתי, לא נוכל לשחק על מתפרצות, נגיד.
ומה יהיה עם האגף הימני? קרבאחל יחרוש אותו לבד? אי אפשר לתקוף רק מצד אחד, וכמו שרשמתי דני לא מספיק טכני או מוכשר כדי להחזיק קו התקפה לבד.
אולי אולי זה יעבוד עם שחקן תומך כמו פוגבה, מה שמחזק אצלי את התיאוריה שהתגבשה בעקבות הדיון- נשחק 442 עם פוגבה בימין והאזר בשמאל שיהפוך ליהלום בהתקפות מסוימות. הצרפתי “יחפה” על ההתקפיות של האזר ויאזן את הקישור.
באיזו בחינה? שהאזר “יעיר” אותו?
ומצד אחר המנוחה יכולה להוציא אותו גם מהפורמה.
עזוב, אי אפשר לחזות את מה שיקרה, כמה שערים יובקעו ואיך. זה הכל סופר תיאורטי, השורה התחתונה שאלא אם יוביץ’ ובנזמה משחקים ביחד או עושים שבוע שבוע בצורה מצוינת אין לריאל מספיק כח התקפי.
אותו המקור של ההצעה של ה80 מיליון יורו דיווח גם שבייל לא יהיה חלק מהעסקה, ככה שאני לא רואה מצב בו שחקן יעבור בטרייד. לא נראה לי שאיסקו מעניין אותם, ומעבר לזה טריידים מחוץ לסריה א’ מאוד מאוד נדירים בשנים האחרונות.
לא ממש מדויק… לפי רוב הדיווחים המחיר שהדביקו לו הוא של כ180 מיליון יורו, בעוד אריקסן בשנת חוזה וכולם דיווחו שהוא יעלה סביבות ה70 מיליון.
אני אישית מאוד מחבב ומעריך את פוגבה, וכמו שרשמת אם הוא מתפוצץ כאן זה שובר שוויון, אחד משחקני הקישור הטובים והמגוונים של דורנו.
זה מזכיר לי שהשמועות על ואן דה ביק מתו לגמרי, מה שכנראה אומר שזה היה ניסיון להפעיל לחץ על יונייטד.
עשינו טרייד עם ארסנל לפני שנה, אלכסיס תמורת מקטריאן.
הייתי לוקח מכם בכיף את קאסמירו + 80 מיליון, אבל נראה לי שרק מטומטם יסכים לעסקה כזו מהצד של מדריד. לסמוך על פוגבה שיעשה הגנה כי הוא פיזי זו מחשבה שיכולה לעבור רק בראשו של מי שאינו מכיר כלל את הבחור. בלי קאסמירו, או שחקן דומה, פוגבה לא יהיה שווה כלום.
מלבד הברזילאי, רק שחקן אחד שאינו ריאלי בעליל גם הוא - רפאל וראן. עם כל שאר השחקנים שלכם, כולל הזארד, אין ליונייטד מה לעשות. ראמוס, מודריץ’, קרוס, מרסלו זקנים. איסקו עלה נידף ברוח. אסנסיו עלה נידף גם בלי רוח.
בקיצור, או שריאל תשלם הרבה, או שפוגבה ימשיך להשתמש באולד טראפורד כבשירותים כימיים וישתין לכל עבר בעצימת עיניים גם בעונה הבאה.
אני לא אומר שזה לא אפשרי, זה פשוט נורא נדיר מחוץ לסריה א’, בטח בקבוצות הגדולות. אגב, אני מניח שאתה יודע יותר טוב אבל זכור לי ששניהם עברו בתמורה לסכום, לא טרייד ראש בראש.
קרוס בן 29 וראמוס גם יהיה רק לעונה, שווה את הניסיון כי הוא מהיחידים שיכולים לייצב את ההגנה שלכם. בכל מקרה הם לא רלוונטים כי זיזו לא יוותר עליהם.
איסקו אני מאמין שנחשב לוורלד קלאס בלי קשר לרמה האמיתית שלו, אני לא אהיה מופתע אם יונייטד ינסו ללכת עליו.