דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

זה כבר רציני. sky sports מפרסמת לפני שעה שלפי המקורות שלה יש מגעים להעברת ניימאר תמורת מודריץ’ פלוס 110 מיליון ליש"ט, אין מקור יותר אמין מסקיי ספורטס.
כרגע זה תלוי רק במושתן הקטן.

שלישיית הפנטזיה שלי כנראה ותתממש, בייל הזאר וניימאר

סקיי ספורטס מאוד לא אמינים. כל הדיווחים האחרונים על ניימאר התחילו מעיתונאי קטלוני שבכלל לא מסקר את ריאל בדרך קבע. גם אין הגיון בהחתמה של ניימאר כשהזאר משחק על אותה בלטה. בנוסף לתת את מודריץ’ למרות הדלילות שלנו בקישור? נשמע מופרך.

ניימאר רוצה לשחק בברצלונה והם רוצים אותו. זידאן לא הראה שום עניין בניימאר.

אולי פ.ס.ז’ דוחפים אותנו לעניינים כדי להעלות את המחיר של ניימאר. אולי בארסה והעיתונאים מטעמם דוחפים את הדיווח הזה כדי להראות אחר כך שהם “ניצחו” אותנו במירוץ על ניימאר. או שזה סתם עוד קליקבייט, לא חסרים כאלה בקיץ.

הדיווח של סקיי לא כולל הצעה רשמית, אלא רק שיש ‘שיחות’. למעשה, כתוב בפירוש שטרם הוגשה הצעה רשמית:
“but the French champions have yet to receive a formal offer.”

סקיי יחסית אמינים. כדי להיות בטוחים במאה אחוז הולכים ל-bbc, שעדיין לא פירסמו שום דבר בנושא. על פי הדיווח המאוד עמום של סקיי כנראה שאין שום דבר רציני בינתיים, אך יש מחשבה בכיוון.

לא רוצים שישריין להם מקום בהרכב וירוץ איתם לאליפות, רק שלא יפלה לפי גיל וותק. עם כמה שהעונה שעברה הייתה שחורה, בלי השילוב של ויניסיוס זה היה נראה הרבה יותר גרוע. סשן סיום העונה עם זידאן כשהוא היה פצוע היה אחד המבחילים שראיתי בימיי חיי.

ועוד ויניסיוס זה מקרה מוגזם של ילד שהיה הראשון שמקומו מובטח לו בהתקפה. אצל זידאן הזה הוא היה נשאר קבור בקסטיליה והיינו רואים את אסנסיו ולוקאס ממשיכים להרים כדורים לידיים של השוער עד כלות הנשמה.

ברור שאלו תלונות קטנות ואם הוא יצליח בדרכו אז נשכח ונסלח, אבל לתת ללוקאס יותר דקות מהילדים המוכשרים פי 100, להוציא את יוביץ’ החדש בדקה עשירית במקום בנזמה כי קיבלת אדום, להוציא את הזאר לפני איסקו… להעדיף את איסקו על פני חאמס/קובו/אגרטל… זה מאוד מאוד לא אופטימלי ולא מובן.

ההתעקשות על איסקו זאת אחת התעלומות הענקיות מבחינתי. את כל ההתעקשויות והעקרונות אני “מבין” (בייל, חאמס, ואסקז, בנזמה, יורנטה, סבאיוס), כלומר רואה את ההיגיון אבל לא מסכים (עם הרוב).

בנושא איסקו אני אפילו לא מבין מה עובר בראש של זידאן בכלל. נתן בערך חצי עונה טובה פעמיים ב-6 שנים. סולארי ראה את זה לחלוטין, זידאן חוזר וממש יום אחרי זה איסקו שוב באנקר בהרכב. WTF?

אנחנו נצטער מאוד שלא השכלנו למכור בזמן. הערך שלו בצניחה (מ-90 בשיא ל-60 כרגע), ואם הוא לא יצנח כל הדרך ל-30 עוד שנה-שנתיים אני מאוד אופתע.

1

לא מאמין שאיסקו יהיה באנקר בהרכב כשתתחיל העונה. אבל גם בשביל פחות מזה הוא לא טוב בשנה האחרונה. ממש קטסטרופה. מניח שזידאן מקווה להחזיר אותו לעניניים, זה לא שהוא חושב שאיסקו טוב כרגע.

לא רוצים שישריין להם מקום בהרכב וירוץ איתם לאליפות, רק שלא יפלה לפי גיל וותק.

את חאמס ובייל הוא זרק לאשפתות בשביל קאסמירו ו-אסנסיו, אז גם אם לא מסכימים עם כל ההחלטות שלו (וגם אני לא מסכים) - כשהוא רוצה לספסל שחקן ותיק ויקר הוא עושה את זה. לכל מאמן יש את השחקנים שלו, במקרה של זידאן ייאמר לזכותו שהשחקנים האלה עדיין לא ממש אכזבו אותו.

לגבי ויניסיוס, במצב תקין בעיניי הוא מושאל עכשיו. התקווה שהוא הפיח בשנה שעברה רק מעידה על כמה המצב בסגל שלנו קשה, אבל לטובתו ולטובת עתידו עדיף שהוא ילמד לבעוט לשער באיזה סוסיאדד או דורטמונד ויחזור אפוי.

מחזק מחזק מחזק.
איסקו היה אולי השחקן האהוב עליי בקבוצה בשנתיים הראשונות שלו פה.
אבל חייבים להודות, השחקן הזה לא מתקדם לשום מקום, הוא פשוט שיגע אותי אתמול, מגיע לרחבה ונותן פס גרוע אחורה, עובר שחקן ונעצר, שחקן כל כך לא יעיל שרק מאט ומאט את המשחק. הקרדיט שהוא מקבל בפתיחת העונה מדאיג אותי מאוד, מקווה שואן דה ביק יקח את המקום שלו במידה ויגיע.

אני באמת חושב שהיינו צריכים להיפרד יפה מאיסקו הקיץ, הגיע הזמן.

אני זוכר שהוא עשה לנו קצת בעיות מימין. מודה שלא עקבתי אחריו יותר מדי.

נסגר חלון ההעברות באנגליה. יונייטד לא החתימה אף אחד מה שאומר שהסיכוי שפוגבה יגיע מתאפס.
טוטנהאם לעומת זאת קנתה את לו סלסו והדרך של אריקסן החוצה פתוחה.

אז… ניימאר?

גם אני לא רואה שום מצב שפוגבה יגיע, במיוחד לאחר המכירה של לוקאקו. איזה מסר יונייטד ישדרו לאוהדים שלהם?

שיביאו את אריקסן או את דה לה רד וגוטי מפרישה, העיקר שמרכז המגרש שלנו לא יהיה מורכב משלישיית המחץ המועמדת לכדורי זהב כבר מאז 1902.

אם להיכנס לקטנות…

חלון ההעברות נסגר ב6 (שעון ספרד) אבל ההתאחדות האנגלית התירה ל6 עסקאות שהיו בתהליכים (5 ואחת שנסגרה, לו סלסו) שעתיים נוספות לסיים.

במידה ואחת מהן היא קשר שמגיע ליונייטד אז יש עוד סיכוי (אם כי קלוש) להביא את פוגבה.

מבחינתי לפחות, במידה ולא יגיע פוגבה אז צריך להביא את ואן דה בייק + ניימאר ולא פחות מזה…
אריקסן לא פונקציה לטעמי, שחקן מאוד פרווה בגישה ובדרייב שלו במגרש ממה שראיתי, יש לנו מספיק מזה…

אני בעד ניימאר. הגיע הזמן לחזור להיות קצת ריאל מדריד של פעם. לממש את החזון לפיו השחקנים הטובים ביותר צריכים לשחק בברנבאו, להעז, לחשוב בגדול. ואם זה בא על חשבון ברצלונה, מה טוב.

ניימאר הוא game changer. הוא ליגה מעל כל שחקן שיש לנו. הוא איפשהו בין מסי לכל השאר, לדעתי.

מהצד שלו, מדובר בהזדמנות נדירה להיות היהלום שבכתר במועדון גדול באמת, ולבסס את מעמדו כאחד הגדולים בדורו. כרגע לא יזכרו ממנו הרבה להערכתי. בברצלונה כמובן הוא יהיה כינור שני.
.
אני מודע לחסרונות שלו ולמטען איתו הוא מגיע: אבא שלו, מעורב בפרשיות לא מחמיאות, טס ליום הולדת אחותו וכדומה. יחד עם זאת, אני חושב שיש פער בין הדברים שאנחנו חשופים אליהם מצד התקשורת ובין ההשפעה שלהם במציאות. בתקשורת מנפחים דברים שמהר דועכים. כמו כן, אני מניח שבריאל מדריד מכירים את ניימאר לא רק דרך התקשורת, אלא גם דרך ששחקנים ששיחקו איתו או מכירים כאלו ששיחקו איתו ומאמנים שאימנו אותו. הם בברנז’ה בניגוד אלינו.

בכל אופן, אני רוצה שהוא יגיע כאמור, ולו רק כי קנייה שלו היא עבורי קנייה של ציפייה לעונה הקרובה.

זה הולך להיות מתיש

ובסוף, כרגיל, נסיים בלי כלום.

נראה לי שהתחת של זידאן עובד שעות נוספות, בניגוד לדעתו של זידאן התחת לא אפשר את החתמתו של הפוגבה, וכנראה שהניימאר יגיע וגם הגולפאי והקולומביאני נשארים, בסוף התחת לבדו יקח אליפות וצ’מפיונס.

זידאן מאכזב. עושה רושם (רושם עלאק, זה המצב דה פקטו) שאם אתה לא צרפתי, אלג’יראי, זקן, או לא חבר של הבן - אין לך סיכוי להגיע/להיות בריאל.

אבל מצד שני הצרפתים האלג’יראים והזקנים מביאים גביע עם אוזניים גדולות כל עונה, אז מי אנחנו שנתווכח?
תבטח בתחת.

התחת האמיתי עזב לטורינו. זידאן הולך לפני ינואר ואין הרבה דברים שיכולים לשכנע אותי אחרת.

אני מאוד מבין את הקריאות העיקשות להחתמת ניימאר מצד אחד, אבל היות וכולם פה באמת רוצים את אמבפה(לו אני מוכן לחכות גם עוד עונה) אז הבאת ניימאר תשלול סופית הגעה שלו, הרי כולנו יודעים מה מצב היחסים בינהם…שווה לזרוק יותר מעשור של המפלצת הזאת במדריד בשביל כנראה שתי עונות מלאות צרות פציעות שערוריות וחדר הלבשה רקוב רק כדי להגיע למצב דומה למה שיש בפאריז עכשיו? לדעתי ממש לא.

אתה צודק אבל זה לא שחור או לבן. אמבפה כבר פעמיים עשה לנו קטע והחליט להישאר בפרוייקט הצרפתי. תיראה את פוגבה, כל העולם יודע שזידאן מת שהוא יבוא ושפוגבה מת לעזוב את יונייטד ואף עשה מיני מרד. יונייטד קבוצת ליגה אירופית בינונית בשנים האחרונות ועדיין אפילו לא הראתה סימנים של אי נוחות מלהשאיר את השחקן אצלה בכוח.
מי אמר שבקיץ הבא נצליח לחלץ את השחקן הצעיר הטוב בעולם מהמועדון העשיר בעולם? מה שניימאר עשה הקיץ הוא חריג (ובזוי) בכל קנה מידה. קצת פחות פוזות ופריז משאירים אותו בלי למצמץ.

או בקיצור, עדיף ציפור אחת ביד…

(קשה לדעת מראש מה יהיה ההימור הנכון. מה שכן, הגעה של ניימאר לבארסה בוודאות תשאיר אותו שם עד הפנסיה ותאריך את הסבל שלנו גם אחרי פרישת הפרעוש. לי מפריעה ההגעה שלו קצת כי הוא והזאר באנקרים בהרכב, די יאלץ אותנו לחתוך 2-3 מהצעירים שלנו: אודגר, קובו, ויני, רודריגו וברהים. לי לא זכור מצב שהיו בידינו כל כך הרבה צעירים מוכשרים בו זמנית ומאוד סביר בעיני שחלקם יהיו הדבר הבא)