עם כל הכבוד לכמיהה המוגזמת של זינדין זידאן - אני שמח שפול פוגבה לא הצטרף. מדברים על הפיזיות שלו כאילו הוא מגיע לעמדת הקשר האחורי, כאילו הוא אוהב לשחק שם. הזכירו אותו שוב ושוב כאילו הוא שחקן משנה קבוצה כמו כריסטיאנו רונאלדו ב-2009, כמו וירג’יל ואן דייק ב-2018, כמו מה שניימאר היה אמור להיות. לרכוש אותו ב-150 מיליון יורו אחרי התקופה הבינונית שלו במנצ’סטר יונייטד? זה מחדל. המאמן רוצה וזה טוב - ההנהלה שעשתה מאמץ יכולה לשים גבולות.
הלאה: כריסטיאן אריקסן (הרי ג’ובאני לו סלסו הגיע לטוטנהאם) ודוני ואן דה ביק יסגרו מבחינתי חלון סביר, ושניהם יחד יכולים לעלות כמו פול פוגבה אחד. אריקסן יכול להביא לנו את היציבות הזו שכה חסרה בליגה, בתקווה שההולנדי יכול לעבור הסבה מעט אחורית, הוא שחקן ששורף שטחים ויכול אולי לעזור בעבודת ההגנה. מבחינתי קאסמירו באנקר בהרכב כך או כך.
לגבי ניימאר - דעתי התהפכה לגביו ב-180 מעלות. זה לא יהיה מקרה פיגו 2 אבל זה יהיה נחמד. אנחנו חייבים חיזוק להתקפה והוא שחקן כזה גדול שיוכל להשתלב, אולי חופשי באמצע, גם אם העמדה בצד שמאל של אדן הזאר. אני לא אופטימי שזה יקרה, אבל לכל אלה שאומרים “לא” - אתם יכולים להבטיח לי את קיליאן אמבפה בקיץ הבא? אני לא חושב. השם הזה “ניימאר” מוסיף קצת עניין לקיץ המתסכל הזה שלנו.
אגב, קראתי לגבי ויניסיוס, מה הכוונה “בעולם אידיאלי” הוא יהיה מושאל. העולם הזה כולל את מרקו אסנסיו כשיר אני מניח, נכון? כרגע יש לנו שחקן וחצי על אגף ימין, והכללתי את ברהים. כדורגל מאוד דינמי. הזאר יכול לעבור למרכז ו-ויני ישחק בכנף שמאל. הייתי אומר “בברכה” על עונת השאלה באיזו סלטה ויגו עם סגנון התקפי, שישחק 35 משחקי ליגה בעונה. כרגע אי אפשר לוותר עליו.
אמבפה סירב להאריך חוזה הקיץ, הוא מסוג השחקנים שרשום להם בתעודת זהות שהם יגיעו לריאל, כמו האזר (רק שאצלו זה קרה בערך 8 שנים מאוחר מדי). אמבפה בן 19, גם אם נמתין לסוף החוזה שלו זה ישתלם. ברור שאף אחד לא יכול להתחייב שהוא לא יאריך חוזה לפתע, או מה יקרה אם יעבור פתאום ציעה רצינית חלילה, וברור שזה הסתכלות קדימה, אולי קדימה מדי אפילו. אבל זה לא שלא הסתדרנו בלי ניימאר לפני כשהוא עוד היה בבארסה. פשוט הפתרון הנוכחי בקבוצה, כנראה לא מספיק לזה כרגע, אבל עם חיזוק נכון לקישור, אפשר להפוך לקבוצה מעט יותר יציבה, פחות שרירותית בניצחונות ובספיגות.
למה ניימאר בא על חשבון אמבפה? הם לא באותה עמדה ובקיץ הבא תישאר לו עוד עונה אחת בחוזה.
בתחילת הקיץ לא רציתי את ניימאר,אבל עקב ההתפתחויות אני חושב שאנחנו חייבים לקפוץ על המציאה ולהביא אותו,יעלה יחסית זול וייתן לנו עוד כח שאנחנו כל כך זקוקים לו בהתקפה.
בעונה האחרונה ניימאר שיחק בעיקר מאחורי החלוץ כשדי מאריה שיחק בשמאל,אצלנו זה יכול להיראות ככה:
קאסמירו,קרוס.
הזאר,ניימאר,ויניסיוס.
בנזמה.
או:
קאסמירו.
קרוס,מודריץ׳/ואן דה ביק.
ניימאר.
הזאר,בנזמה.
האופציה השנייה מאוד מבטיחה,קישור שיודע להחזיק בכדור ולשלוט במרכז והתקפה מהירה וסופר טכנית.
אם אמבפה יגיע בעתיד הוא יוכל להשתלב בקלות במקום ויניסיוס או בנזמה בשני ההרכבים.
אני קורא פה את התגובות על ניימאר ואני שואל את עצמי ׳איזה ניימאר?! ניימאר שלנו?!׳
אני לא יודע כמה משחקים של ניימאר במדי בארסה ראיתם. אני ראיתי 99% מהם.
נכון, יש לו גולים של וירטואוז ודריבל אבל מעבר לזה אני לא מצליח להזכר במשהו טוב שיש בו.
להפך, הרבה מאוד משחקים הוא הולך עם ראש בקיר, לא מרוכז מחמיץ בסיטונאות ברמה שלואיס סוארס של השנה מחוויר לידו.
גם מבחינת התנהגות במגרש, הצגות על כל נגיעה, באלגן וויכוחים עם שחקני יריב ושופטים, דברים שגורמים לזוז באי נוחות על הכסא.
על ההתנהגות מחוץ למגרש והפמליה שמגיעה איתו כבר כתבו פה מספיק והיא חלק לא שולי בכלל בחבילה הכוללת שלו למרות הנטייה לזלזל בזה פה בפורום.
צריך גם לזכור שבבארסה הוא לא היה הכוכב הראשי ולא נדרש להוביל (מה שאתם מצפים שיעשה אצלכם) ובהזדמנות שניתנה לו בפריז הוא די פישל.
יש יוצא מין הכלל את המשחק של ה6-1 נגד אותה פריז שהוא תפס פיקוד בדק׳ האחרונות שאף אחד, כולל מסי, כבר לא תפקד/האמין אבל זה אותו ניימאר שהיה במשחק הקודם שבארסה חטפה 4-0
היו לו עוד משחקים טובים בבארסה כולל נגדכם (ואולי מכאן מגיע הרצון/הפחד ממנו), בכל אופן מדובר בשחקן טוב ששווה הרבה אבל לבנות עליו כמושיע או גיים צ׳יינג׳ר?! לא הייתי ממליץ.
כבר כתבתי בדיון אחר שאני מקווה מאוד שלא יחזור אלינו (אשמח מאוד אם הוא יישאר בפריז)
ואם זה היה תלוי בי הייתי נותן לכם אותו בשמחה, סיכוי גבוה שהייתם מחזירים אותו מאוד מהר.
רק אני מרגיש שדחפו את השם שלנו כדי להלחיץ את ברצלונה?.
יש את הזאר על המשבצת שלו, זידאן לא רוצה אותו, מה שיגרום לפיצוץ ביניהם כבר מההתחלה.
אותי יותר מדאיג שמסתמן שיש לזידאן 11-13 שחקנים וכל השאר יכולים לפרוש ממש פעיל
כי הוא יעשה הכל כדי לא להשתמש בהם. אותו הרכב של עונה שעברה בתוספת הזאר יראה גרוע
יותר השנה. השחקנים שבעים יותר, מבוגרים יותר [חלקם הרבה מעבר לשיא] ויש לנו שחקנים שיודעים שאם לא החוזה שלהם בריאל, הם לא היו רואים בכלל כדורגל ברמות האלו.
אני יהיה מאוד מאוכזב אם לא יריצו את הצעירים בצורה מסיבית השנה.
ברור לכל בר דעת שאין לנו מה למכור [בטח אם ואן דה ביק ואריקסן לא יגיעו ביחד] כולל לקהל.
ולמי שהיה אשליות הגיע משחקי האימון והראו שאין לריאל הגנה שיכולה להחזיק בליגת העל.
חובה חובה חובה לשפשף את הצעירים ועונה הבאה ביחד עם אמבפה ואולי עוד שחקן או שניים
להשלים בחזרה סגל תחרותי. מקווה שריאל הבינה שלא ניתן לעשות בחוקים החדשים רכש מסיבי
בעונה אחת ואפילו שתיים כדי לחזור מהר לרמה הרגילה.
השורות חייבות רענון בכל עונה ללא קשר לתוצאות. בארסה הבינה את זה אנחנו לצערי לא.
זה בדיוק מה שכתבתי לחבר היום. החתמה שמתאימה לריאל, להמשיך את רצף הטעויות שלנו.
גם עם ניימאר נמשיך להיות קבוצה בינונית אם לא נביא שחקנים לקישור, וזה אפילו ייראה יותר מביך.
אני אומר לוותר עליו. לא שווה את הכאב ראש. החסרונות עולים על היתרונות.
חד משמע! הרבה לפני חלוץ ברמה גבוהה (וחייבים אחד, לפחות עד שאולי יוביץ’ יוכיח לנו שלא צריך) חייבים קישור שיכול לשלוט במשחק, לא רק קשר אחורי לחילוץ כדורים ומשחק מסירות של בלמים ומגינים, איכשהו הצלחנו לעשות תארים משיטת משחק כזאת, אבל זה לא יכול להחזיק לאורך זמן. צריך להתחיל לשלוט במשחקים כדי לשלוט בתוצאות. כמעט כל משחק מרגיש כמו חמישים-חמישים ניצחון הפסד
תחושת דה ז’ה וו לאותו קיץ מדובר שבו הקקה הזה מחייך מהבית ונהנה מהתשומת לב עד שהוא בוחר בפולנים.
מעניין מאוד לראות מה יקרה. מצד אחד הרבה שמועות רצות ברשת שזו היא מדריד שמנהלת שיחות מתקדמות, מצד שני אני לא רואה אותנו משלמים לו את הסכומים שהוא הרוויח אצל הקטארים, סרחיו עלול להוריד לפלורנטינו טיל סטייל רגילון באימון.
חוזה לואיס סאנצ’ס: “הפמלייה של ניימאר, שזה כולל את סוכנו פיני זהבי שנמצא במערכת יחסים טובה עם פרז, הציעו את השחקן לריאל מדריד אחרי שחלון ההעברות באנגליה נסגר.
אתמול הייתה פגישה ראשונה בין שני הצדדים.
ריאל מדריד עדיין לא הציעה הצעה רשמית לפסז’ על ניימאר מכיון שלא הייתה בטוחה האם הוא באמת רוצה לשחק בריאל מדריד.
עכשיו במועדון בטוחים כי ניימאר רוצה לשחק בריאל מדריד ויציעו עבורו הצעה רשמית ממש בקרוב.
זידאן כבר אישר את המהלך. פרז, שהוא מעריץ גדול של ניימאר, לקח על עצמו אישית להביא את ניימאר הקיץ לריאל מדריד.”