איזה טעות פטאלית להביא את המעצבן הזה. כל כך הרבה צומי - מעולם לא ראיתי שחקן כדורגל שהוא כל כך תינוק ושהתקשורת נותנת ומספקת לו כל כך הרבה. הוא אף פעם לא היה מדהים בשום קבוצה ששיחק. לא יציב בשיט, פציע, עסוק בלהיטוטים מיותרים ומציק לכל שחקן יריב.
פרז חולה על שיווק, אבל אפס הבנה בכדורגל. זה למה תמיד הוא מתעקש להביא שטויות לקבוצה במקום שחקני כדורגל. ולא, אני לא מדבר על הזארד וכל שאר הגלקטיקוס שהנחית פה. אבל הבן אדם פשוט הורס לפעמים. חכו שנה ותביאו את אמבפה אם אתם ממש רוצים.
לדעתי ריאל מדריד החדשה צריכה להיבנות על שני שחקנים שיהיה אפשר לקנות אותם כנראה בעונה הבאה - אמבפה וסאנצ’ו. האנגלי בטוח יועמד למכירה פומבית בקיץ הבא, לגבי אמבפה הכל תלוי אם הוא מאריך חוזה או לא. עמדת כנף ימין בעייתית עבורנו וסאנצ’ו הוא הפיתרון המושלם, אלא אם כן רודריגו או ויניסיוס יתאקלמו בעמדה הזאת. קשה לי להאמין שזידאן בכלל יתן להם הזדמנות אמיתית כדי שזה יקרה.
רכישה של ניימאר למעשה סותמת את האפשרות להחתים את אמבפה, וכשיש לך את ניימאר והזאר בקבוצה אז אין סיכוי שתחתים את סאנצ’ו.
בינתיים נראה שאתלטיקו שיחקה אותה עם ז’ואו פליקס, צמד מרשים מול יובה הערב. ברצלונה השתדרגה כבר עם דה יונג וגריזמן, רכישה גם של ניימאר לא באמת תשנה הרבה עבורם. להיפך, יש בזה יותר סיכון מתועלת. בלתי אפשרי לשלב את מסי, ניימאר, גריזמן, סוארז ודמבלה ביחד. יהיו להם בעיות רציניות בחדר ההלבשה.
אם אנחנו רוכשים את ניימאר אנחנו מצילים את בארסה מטעות יקרה וגם דופקים את העתיד שלנו.
סגל אפשרי בעוד עונה או שתיים עם חילופי דורות הכרחיים
פרז כל כך לא מבין בכדורגל שהוא המנהל הכי מצליח של מועדון כדורגל בהיסטוריה של המשחק.
על מה אתה מדבר לעזאזל? כמה שחקנים נתנו בעשור האחרון עונה כמו שניימאר נתן ב-2015? אני אפילו לא מדבר על “סתם” עונה שלו, כמו השנתיים בפאריז נניח, שלרוב שחקני ההתקפה הבכירים בעולם כיום היתה נחשבת לסוג של עונת שיא. המספרים שלו נהדרים ועקביים לאורך כל הקריירה, גם לפני שהגיע לצרפת.
את התלונות על הפציעות אני יכול להבין. את התלונות על היותו דיווה מעט פחות כשהן מגיעות מאוהדי ריאל מדריד. אנחנו חייבים 13 גביעי אירופה לכך שאנחנו תמיד מביאים את הילדים-חרא-ערסים-דיוות שיודעים לשים את הכדור בשער יותר פעמים מהאחרים. בכל דרך אפשרית ובכל מחיר אפשרי.
ניימאר מעורר אצלי המון אנטגוניזם וסלידה, הוא מהשחקנים הפחות אהובים עלי בעולם, ובנוסף לכל הצרות הוא גם ברזילאי. ועדיין - אם יש אפשרות להביא אותו זה ה-צעד הכי טוב שניתן לעשות בקיץ הזה ובין לילה הופך אותנו לקבוצה תחרותית (בהנחה שלא יפצע יותר מדי באמת).
ובינתיים אנדומבלה כובש שער יפה מחוץ לרחבה, משהו שהקשרים שלנו כבר מזמן לא נותנים. בגלל האובססיה של זידאן לפוגבה נשארנו בינתיים עם אותו קישור חלש מהעונה שעברה, מינוס יורנטה וסבאיוס.
מצטער אבל כל פעם שראיתי את ניימאר משחק, ראיתי יותר שטויות והאטה של המשחק מאשר תכליתיות. גם רוד ואן ניסטלרוי ידע לחורר רשתות, נו ו…? לפחות הוא היה עושה נטו את זה (בצורה מעולה) ולא מתעסק בשטויות תוך כדי המשחק (הצקות, הקנטות, התחזויות, כידרורים מיותרים, פוזות…).
מה לעשות שניימאר לא נתפס אצלי וגם אצל אחרים כרכש טוב? ופרז, עם כל הכבוד לו - גם יודע להרוס כשצריך. אז כן, הוא נשיא מאוד מוצלח, אבל לשני הכיוונים. ובתגובה שלי התייחסתי אך ורק לכיוון השלילי.
עם כל הכבוד לאיך הוא “נתפס” אצלך ואצל אחרים, ולדברים שראית או לא ראית כשצפית בו, יש את המציאות בה ניימאר נותן דאבל פיגרס בשערים ובישולים בכל עונה. אין לנו שום דבר שמתקרב לזה בסגל, בעולם יש אולי עוד שלושה-ארבעה כאלה שאף אחד מהם לא יגיע לכאן, רוד ואן ניסטלרוי בפנסיה (ופחות טוב, גם אם הרבה יותר סימפטי) ואנחנו צריכים לנצח משחקי כדורגל העונה.
משחק נוראי שלו התקפית, וטוטנהאם הייתה עם הכדור כל המשחק. עד שאריקסן נכנס ואנדומבלה ירד לשחק קשר אחורי טוטנהאם לא שיחקה כדורגל. הוא לא קשור לרמה של ריאל מדריד כרגע (או ליתר דיוק לרמה שהיא שואפת אליה).
כמו כן זה היה השער הרביעי שלו בלבד בקריירת הבוגרים.
הטעות של ניימאר במעברו לפאריז הייתה בעיקר בשל העובדה שהוא בחר להיות בסיטואציה שהוא לגמרי הצד החזק שם. זה הוציא ממנו את הצדדים המאוד בעייתיים שבו. לא שלא היו כאלה בבארסה, אבל הוא לפחות שמר שם על איזון כלשהו.
לא יודע היכן ימצא את עצמו בסוף, אבל אין לי ספק שהעובדה שזה ככל הנראה לא יהיה בפאריז ושהוא מתחיל להתקרב לחלקים המאוחרים בקריירה תהפוך אותו לאחראי ורציני יותר.
צריך לומר את האמת - אם הוא יגיע אלינו אנחנו נהפוך לקבוצה הרבה יותר חזקה. שילוב שלו ושל הזאר יכול להיות קטלני ביותר.
ניימאר בליגות של אירופה, 0.7 שערים למשחק(מחושב לפי דקות) + 0.5 בישולים למשחק = תרומה של 1.2 שערים כל 90 דקות משחק.
בנוסף הוא סוג השחקן שלא היה לנו כבר איזה מיליניום, אחד שיכול לעבור מגן כאילו הוא לא שם ולייצר לעצמו ולאחרים מצבים מכלום, עם ניימאר(אם יגיע) והזאר(ואולי גם בייל ?) בהתקפה הקישור שלנו פתאום יראה כקישור הכי טוב בעולם.
מה שיעשה מחוץ למגרש לא מעניין אותי.
ואני עדיין לא מבין איך ההגעה של אמבפה קשורה לניימאר…בעיצונות מספרים סיפורים אבל התמונות והסרטונים מאימוני פסז מספרים משהו אחר לגמרי, ואם לא נחתים את ניימאר ופסז יציעו לאמבפה שכר של 70 מיליון יורו לשנה ויחתום שם ל-5 שנים מחדש מה נעשה ?
מעבר של ניימאר לברצלונה יבטיח להם שהשחקן הכי טוב בעולם ישחק אצלם גם בעוד 3 שנים כשמסי כבר יהיה במדרון, בשנתיים הקרובות זה לא כ"כ ישפיע כי מסי עדיין יהיה מסי, מה שבטוח זה שג’ורדי אלבה מניח תפילין כל יום ומחזיק אצבעות לפרז.
אגב, נכון לרגע הזה אני חושב שניימאר שחקן יותר טוב מאמבפה, אבל אמבפה יצליח יותר כי יש לו מוח ולניימאר יש שק מלא שתן.
שחקנים ברזילאים מהסוג של ניימאר ורונאלדיניו שאוהבים את החיים הטובים ומסיבות בלי סוף נשרפים די מהר. בגיל 30 הם כבר חצי בפנסיה. אסור להתעלם מכל תמרורי האזהרה בהשקעת ענק שכזאת. כמעט בלתי אפשרי להיפטר משחקנים עם חוזים אסטרונומיים כשהם נכשלים. לא סתם אנחנו תקועים עם בייל ויונייטד תקועים עם אלכסיס סאנצ’ז.
אין לנו כסף בלתי מוגבל ואני הייתי מעדיף שישמרו אותו כדי ללכת בכל הכוח על אמבפה וסאנצ’ו שמתנהגים כמו מקצוענים ויש להם יותר מעשור של כדורגל ברמה עולמית לתת לנו.
ניימאר בהשאלה זה פשוט חלום. זה גם נותן לנו את הסיכוי שהוא יפציץ פה, בליגה שהוא כבר מכיר והפציץ בה בעבר, גם במחיר שפוי וגם בלי להתחייבות ארוכת טווח לשחקן עם אופי בעייתי.
ומעבר לזה יש את הצד האסטרטגי של מניעת הגעתו לברצלונה. לא הייתי מזלזל בשיקול הזה. ניימאר ומסי על הראש שלנו עכשיו כששוק השחקנים כל כך לא נוצץ זה אומר לפחות עוד חצי עשור שאפשר לשכוח בו מאליפות.
בארסה (אפילו בלי לקחת בחשבון את מסי!) עולה עלינו בכל פרמטר בקישור ובהתקפה. בכל פרמטר. לאורך העשור האחרון, היו רגעים שהסגל שלהם היה מעט יותר טוב ורגעים שהסגל שלנו היה מעט יותר טוב. הפער שאנחנו רואים בשנתיים האחרונות הוא באמת נדיר ולא מותיר הרבה תקווה, אפילו בלי לקחת בחשבון את תצוגות הנפל שהשחקנים האלו מציגים.
בתרחיש האופטימי ביותר, יוביץ’ ישתלט על החוד ויציג מספרים, הזארד יתחבר ויוביל והקישור יקבל ריענון ולא יהיה מסננת. במקרה הטוב ביותר נראה כמו קבוצה, אבל גם אז אחד-על-אחד ברצלונה עדיפה. תוסיפו לסה את מסי, והיחידה שתוכל להרוס לברצלונה זו היא עצמה. הסגל שלה מפלצתי על גבול הלא הוגן.
אני מניח שההתקפה שלנו העונה תתכנס לבנזמה-הזאר, ואת המקום הנוסף יחלקו שווה בשווה יוביץ’ ויניסיוס וואסקז, כשהמערך ישתנה בהתאם. פשוט לא מספיק טוב…
גם אני מצטרף פה ללבטים לגבי ניימאר.
מצד אחד, אין ספק שמדובר בשחקן שבטווח הקצר יתן לנו יותר מ-10 שערים ו-10 בישולים בעונה וחוץ מהזאר אני לא רואה עוד אחד בקבוצה שנותן את זה. אני חושב שהוא כן שחקן טופ בניגוד לאחרים פה, שחקן שמושך אליו 2 מגנים כל פעם שהוא עולה קדימה.
מצד שני גם אני חושש מהפציעות, מהמסיבות, מהפרצופים ומהסכנה שזה פוסל את דרכו של אמבפה אלינו בעתיד (ומצד שני מי מבטיח שהדרך שלו אלינו כל כך בטוחה?), והוא יושב על אותה עמדה כמו הזאר.
השאלה לשנה עם אופציה היא הדבר המושלם ביותר שנוכל להשיג, גם פיתרון מצוין לטווח קצר וגם סיכון מאוד קטן במידה וניימאר ממשיך עם ההצגות/ פציעות/ לא מתחבר למרקם.
השאלה היא האם פריז יסכימו לעסקה כזו לא משתלמת מבחינתם.
אתה מציג את זה כאילו ניימאר מגיע כפלאסטר…מדובר בשחקן השני הכי טוב בעולם היום, זה 25 שערים ו-15 בישולים והוא לא צריך עזרה מחברים כדי להשיג את המספרים האלה.
ניימאר(אם יגיע) + הזארד(אם לא ישמין) + חאמס(אם ישאר) זה תוספת של 50 שערים ו-30 בישולים לעונה, זה כמות מטורפת.
רק הערה לגבי הפחד מחסימה של ניימאר את אמבפה. זידאן הגיע לריאל בגיל 29 או 28, רונאלדו הגיע לקראת גיל 27 ונתן פה קריירה היסטורית. אמפבה עוד לא בן 20, לא נראה לי שיש מה לדאוג ובמוקדם או במאוחר הוא יהיה שחקן ריאל.
האגדה מספרת שניימאר ואמבפה לא סובלים אחד את השני, לכן אם ניימאר יגיע אמבפה יסרב להגיע לריאל ובכך יוותר על חלום ילדות ואפשרות לשחק בקבוצה הכי טובה בהסטוריה של המשחק.
כמובן שקשר בין אגדות לעולם האמיתי לא קיים.