לקח לי רגע להביןצאם אתה ציני או לא… הבנתי שכן בסוף.
בכל מקרה זה לא משנה, ריאל של המחנאות הפורטוגזית והספרדית כשכולם “שנאו” אחד את השני הייתה הקבוצה הכי טובה שראיתי בחיי (ויסלחו לי כל מעריצי הגמדים המסתובבים). ככה שמבחינתי שישנאו אחד את השני ויריבו מלא אבל שיכניסו גולים.
במארקה ובצרפת מדברים על סכום של 200 מיליון יורו על ניימאר… טירוף מערכות. ניימאר גם מרוויח 35 מיליון יורו נטו בפריז, אצלנו בייל עם השכר הכי גבוה 17 מיליון יורו נטו. הוא לא יסכים לקיצוץ של חצי מהשכר, נגיד הוא יוותר על 5 מיליון. 30 מיליון נטו זה 60 מיליון עלות למועדון. ללכת על ניימאר זה לסנדל את הקבוצה כלכלית להרבה שנים קדימה.
ניימאר בכושר הוא אחד משלושת השחקנים הטובים בעולם, רק שזה לא קרה מספיק בשנתיים האחרונות כדי להצדיק השקעה כזאת. ברזיל הסתדרה בלעדיו יותר טוב מאשר איתו. חוצמזה שעכשיו בעידן ה-VAR ניימאר הופך להיות קצת פחות אפקטיבי עם כל ההצגות שלו. אנחנו כל כך נואשים ששכחנו איזה שחקן מגעיל הוא יכול להיות. לא רוצה את כל הבלגאן שהוא מביא איתו מסביב.
זה הנזק של משחקי הכנה מזוויעים בסוף עונת נפל… במקום סטירת לחי מעוררת, התוצאה היא טירוף מערכות. מעדיף עוד שנת סבל עם אופציה לאמבפה בקצה, מאשר התינוק עם החבילה והפציעות שלו. אבל לי יש סבלנות, למועדון לא.
אין סיכוי שהמחיר יהיה באזור אפילו. ניימאר שרף את הגשרים, המתחרה היחידה עליו היא בארסה בלי שקל על התחת. אפשר להציע להם הרבה הרבה פחות מ200, ובטח לחתוך בחצי את השכר המפלצתי של ניימאר. לא רוצים? שיהנו עוד שנה בברוגז. ניימאר העמיד את שניהם בעמדת הפסד.
המהלך היחיד שבארסה יכולה לעשות הוא טרייד עם דמבלה (לא בטוח שזה משתלם לבארסה אפילו) ולהציע לו שכר מפלצתי, איפשהו בין גריזמן למסי, שזה אפשרי. השכר בברצלונה הוא כידוע תעלומה. גריזמן מקבל פי 1.5 מסוארס (וזה עוד יעלה עם השנים).
החמאתי מקודם לסגל של בארסה, אבל ההתנהלות שלה חייבת להתפוצץ לה בפנים במוקדם או במאוחר.
אם התכוונת לכריסטיאנו, תיקון קטן, הוא הגיע בגיל 24.
לא יודע לגבי השכר. אבל אין סיכוי בעולם לגבי סכום העברה.
בארסה מדברת על טרייד של שחקנים בלבד וכבר לא מוכנה לכולל את דמבלה בעסקה שכזאת.
פריס מוכנה כמעט להכל רק כדי שלא יעבור לבארסה.
מדברים בכלל על סכום העברה של 100 מיליון יורו ושחקנים אתה רוצה לקרוא לזה 200? בבקשה.
מבחינתי אם הכסף לא עובר את ה100 שיכניסו איזה 2 שחקנים שהם רוצים, מבחינתי כול הסגל של שנה שעברה הוא בר העברה. אם בייל הוא אחד השחקנים זאת תהיה העברה גאונית שלנו.
ניימאר לא השאיר מקום לספקות לגבי העזיבה כבר לפני סוף החלון.
הוא ייצר נזק כלכלי ועשה הכל כדי לעבור, בארסה כרגיל חשבה רק על עצמה והשאירה אותו די
לבד במערכה כדי להביא אותו בכמה שפחות, רק שריאל נכנסה לתמונה וטרפה את הקלפים.
מבחינת אופי.? פציעות? מסיבות? הבחור שווה בשערים+בישולים 50 שערים בעונה באופן די קבוע.
ואולי זה גם יבטיח מעבר ל4-2-3-1 ככה שנרוויח עוד יותר כי לזה הסגל בנוי.
זידאן רוצה את פוגבה. זידאן גם מנסה את מערך שלושת הבלמים. יש קשר בין שתי העובדות הללו? פוגבה שיחק מצוין בתוך התבנית הזאת ביובנטוס, המערך הזה הבליט את היתרונות שלו והוא קיבל המון חופש להצטרף להתקפה כראות עיניו, כאשר החסרונות שלו לא באו לידי ביטוי, מכיוון שהיה לו יותר חופש הגנתי עקב ריבוי השחקנים ההגנתיים במגרש.
כרגע אין לנו קשרים דינאמיים ודומיננטים מספיק בשביל לשחק את המערך הזה. אם התלוננו על שערים מהקישור עם 3 שחקני התקפה, מה יקרה כשנרד לשניים? בהנחה שאף אחד במדריד לא עיוור ורואה את הבעיות בדיוק כמונו, אין מצב שהם חושבים שאנחנו יכולים לפתוח את העונה כך. ובכלל, אם התיאוריה הזאת נכונה, זה אומר שסיפור פוגבה עדיין לא הסתיים ויהיה עדיין ניסיון להביא אותו? הרי אם הוא כבר לא יגיע למה זידאן עדיין ממשיך לנסות להריץ את המערך הזה?
להרגשתי זידאן עדיין מאמין שיביאו את פוגבה עוד הקיץ, גם אם זה יעחה הון תועפות. עכשיו דיי מסתדרת לי ההתעקשות של זידאן על פוגבה, הקבוצה תבנה סביבו ולא ישתלו אותו איפה שיתאפשר. במצב כזה גם יהיה קל לי הרבה יותר לקבל את פוגבה.
אין טעם לפנטז על פוגבה. שום סיכוי שיונייטד תמכור אותו אחרי שנסגר חלון ההעברות באנגליה והם לא הביאו לו מחליף. לא משנה כמה כסף נציע להם. גם פוגבה דיבר אחרת אתמול בראיון אחרי המשחק ונשמע שהוא השלים עם ההישארות שלו שם.
בהחלט חסרים לנו קשרים דינמיים, לא משנה באיזה מערך נשחק. אני מניח שנחתים את ואן דה ביק, לדעתי עדיין צריך קשר אחורי נוסף בסגל כגיבוי לקאסמירו.
כמובן שכל הרכש בעולם לא יעזור אם זידאן ימשיך להיות מקובע, וישחק עם אותם שחקנים שהוא כבר מכיר ונראה מחויב אליהם. מה יוביץ’ שווה אם בנזמה ימשיך לפתוח בלי קשר לכלום? מרסלו יירד לספסל עבור מנדי? לא נראה לי שלזידאן נוח לספסל את ראמוס או וראן ובגלל זה שינוי שיטת המשחק לשלושה בלמים כדי שיהיה אפשר לשלב גם את מיליטאו… את רודריגו הוא בכלל לא סופר. רק הזאר בטוח בהרכב מכל הרכש שלנו.
אני כבר לא בטוח בקשר לזה…
הדעה שלך על מרסלו ברורה עוד מהעונה שעברה (ואז גם הייתה לה הצדקה) אבל אתה חייב להודות שהוא עושה קולות של חזרה לעצמו. מרסלו הוא נכס התקפי, בטח ובטח לקבוצה נכה כמו שלנו.
זידאן יכול לטעות, רק מצופה ממנו ללמוד מהטעויות. מהבחינה הזו, יש מקום לאופטימיות מאתמול: גם שינוי המערך החד וגם השיתוף של בייל. לגבי חאמס אני לא דואג. לפי כמות הפציעות הממוצעת שלנו, תוך מספר שבועות נישאר עם קשר וחצי ונראה אותו בסגל.
יוביץ’ עם הכדור נראה סופר חד ותכליתי. בתור החלוץ היחיד בסגל מלבד בנזמה, הוא יקבל מספיק דקות בשביל לסלול לעצמו מקום בהרכב אם הוא ראוי לכך.
יש לנו (בהינתן ואן דה ביק וחאמס/קשר נוסף) חומר שחקנים טוב מאוד להווה ולעתיד. במוקדם או במאוחר הם יתכנסו לרמה שהולמת אותם באמת.
הבעיה היא, כמו בעונות הקודמות, שנקודת הפתיחה שלנו כל כך עלובה - הרוב מציגים יכולת אישית נמוכה, אפס חיבור, אין ביטחון, אין תכנית משחק - שרף הציפיות בהתאם. במקום להתעסק בלדגדג את בארסה, אנחנו הולכים לשמוח על דאבל פס מוצלח או רצף של 3 נצחונות.
אבידל בפריז וכמו שזה נראה ניימאר יחזור לבארסה.
כל הסיפור עם ריאל הם משחקי משא ומתן לטובת הצדדים המעורבים.
התקפה של ניימאר, מסי, דמבלה,סוארז, גריזמן, קוטיניו אם ישאר שמצד שני זה הזאר ובנזמה זה פשוט לא פייר.
אליפות לא לוקחים עם ההתקפה, יש עוד מספיק זמן בחלון לעשות רכש נכון, והכי חשוב להשאיר את בייל וחאמס.
אם 4 השחקנים האלה ישחקו ביחד בהרכב צפויים הרבה בעיות לברצלונה, אבל מי ישב על הספסל ? ומה עם דמבלה ?
שנעבור לקישור של ברצלונה?
הסגל שלהם טוב ומאוזן הרבה יותר משלנו, שלא נדבר על החוסר ברענון והזדקנות ההרכב שלנו.
גם אם דמבלה יהיה מאוכזב, גם אם סוארז ישב הרבה על הספסל, גם אם קוטיניו יעזוב, אני לא רואה מצב שאנחנו יכולים לקחת מהם את האליפות כמו שאנחנו נראים כרגע. גם אם ואן דה ביק ואריקסן יחתמו.
הקישור של ברצלונה נראה יותר טוב משלנו כי מסי משחק אצלהם ולא בגלל שהם באמת יותר טובים, משחק גרוע של הקישור שלהם נגמר בניצחון כי מסי יתן גול וגם יבשל.
שחקנים שעדיין לא הוכיחו כלום בכדורגל העולמי לא יותר טובים משחקנים שזכו בכל מה שאפשר לזכות.
הם ישחקו עם 4 שחקני התקפה = פחות קישור
אבל השאלה הגדולה כמובן אם ריאל תצליח לנצל זאת, חייבים רכש נוסף ולהחזיר את חאמס ובייל לעניינים כמה שיותר מהר.
תמיד מדגישים את התלות המוחלטת שלהם במסי, מצד שני כל עונה הם סובלים מחודשיים בחוץ של מסי בגלל פציעות ללא השפעה בכלל על התוצאות בליגה (לא מדבר על ליגת האלופות כרגע).
הטיעון הזה כבר לא שווה כלום לצערי, דה יונג כרגע הוא המחליף לבוסקטס כשהמחליף לקאסמירו מהצד שלנו הוא… אין כזה.
תחילת העונה שעברה הייתה רעה מאוד גם בברצלונה, הם נראו כמו כלום בדיוק כמו ריאל, אבל מסי הצליח להוציא ניצחונות מכלום, ניצחון פה וניצחון שם ונכנסים למוממנטום ובונים ביטחון ואז הקבוצה מתפקדת יותר טוב.
בריאל קרה ההפך, לא היה רונאלדו ולא היה מי שיבקיע ואז רצף משחקים בלי שער ואז העונה נגמרה ואז זה מומנטום שלילי ונראים על הפנים.
גם קסמירו וגם בוסקטס ישחקו 95% מהדקות, ככה שזה לא כ"כ קריטי, ובינינו אני מחכה ליום שבוסקטס כבר לא יהיה ושדה יונג יתפוס את המקום שלו, כל הקשרים הלבנבנים האלה של אייאקס אף פעם לא עשו עליי רושם מיוחד, כשהם שחומי עור אני מתחיל לדאוג.
הלוואי והייתי יכול לשאוב קצת מהאופטימיות שלך באמת…
אשמח לשמוע מי אתה חושב שישנה את המצב הזה השנה.
ניימאר, או לכל הפחות חאמס ובייל בהרכב כבר מהמחזור הראשון. והזאר כבר כאן.
הכי חשוב לא להמשיך 433 עם הסגל הקיים כפי שהוא, ואם יש אפשרות להביא את אריקסן ועוד שחקן שיכול לתת מספרים של מעל 10 שערים לעונה(לא חייב כוכב ענק אבל לא אתנגד לדיבאלה, ואני גם מוכן לאכול את הבולשיט של איקארדי תמורת השערים שלו) ולהשאיל את כל הילדודס.
ואם אפשר בלי ראמוס מול חטאפה ויאדוליד וכאלה.
יש הרגשה בשנים האחרונות שחייבים לבנות קבוצה רק משחקני על תמורת טרליוני יורו, קלופ בנה את הקבוצה הטובה בעולם יחסית עם גרושים.
לפעמים מכונית מרוץ סולידית אבל אמינה מנצחת מפלצות מהירות עם בעיות אמינות שנתקעות פה ושם.
אם אני מבין נכון, הטיעון שלך הוא שלבארסה אין קישור טוב(ואולי גם התקפה), חוץ מהעובדה שיש להם את מסי?
לא רואה איך זה עוזר לריאל בדיוק. עד להודעה חדשה ריאל צריכה לעמוד ברף שמסי העמיד, וכל עוד לא נעמיד קבוצה שמסוגלת לעשות את זה, לא נזכה באליפות.
איך הבנת את זה בדיוק ? יש להם את ההתקפה הטובה בעולם וקישור בין הטובים בעולם.
זכינו באליפות בשיא של ה MSN, וזכינו גם באליפות מול הקבוצה הכי טובה של ברצלונה מאז ומעולם, לא צריך לעמוד ברף ההתקפי שמסי מציף, צריך קבוצה טובה בריאה ורחבה שמשחקת כדורגל נכון.
בעשור האחרון(מעונת 2008/09) זכינו ב2 אליפויות, בעוד ברצלונה זכתה ב8 אליפויות. להגיד שאנחנו לא צריכים לעמוד ברף שמסי מציב זה התעלמות מהמציאות.
אני אקדים ואומר שריאל בתחילת העשור(עם הרכש המדהים ב2009) עשתה מאמצים לעמוד ברף שהעמידו בברצלונה. לצערי העונה פשוט לא עשו את זה.