אני לא מבין איך זה שכל אירופה מחרבנת על חוקי הפייר פליי ורק ריאל מדריד מכבדת אותו ונשארת עם סגל עלוב כשברצלונה סיטי ופריז רק קונות בלי לעשות חשבון לאף מועדון ולאף חוק.
הגיע הזמן שמישהו שם בהנהלה יבין שהחוקים החדשים הם שאין חוקים,היום מותר לפנות לשחקנים בכל סיטואציה ולגרום להם למרוד במועדונים שלהם כמו שברצלונה עושה באומנות ומותר להוציא סכומים של 600-700 מיליון בקיץ אחד בלי למכור ב 500 מיליון כי אף אחד לא אוכף את זה.
אנחנו נמצאים בג׳ונגל ומתנהגים כמו במסעדת גורמה 3 כוכבי מישלן,בסוף יטרפו אותנו.
אני באמת לא מצליח להבין את ההגיון של להשאיר אותו בקסטיליה. השתתפות בליגה השלישית זה מה שיפתח אותו?
הייתי מאוד שמח לראות אותו משחק אצלנו כבר העונה במשחקי גביע ועוד כמה במהלך העונה, אבל אם אנו רוצים לחשוב בצורה רצינית הוא חייב להתרגל לליגה הראשונה כבר העונה.
ואן דה ביק, מעבר לנמרצות, מצטיין בתנועה “בין הקווים”. מה שאיסקו עשה פעם בשפיץ היהלום. הוא יוריד מעט את השבלוניות של משחק ההתקפה שלנו.
לגבי קובו, בפעם העשירית: הוא לא לא יוכל לשחק עם הקבוצה הבוגרת בליגה ובגביע כי הוא זר.
אגב, גם ניימאר זר כך שאם בטעות הוא יגיע אלינו - רודריגו לא יוכל לשחק עם הבוגרים.
אני לא מבין איך זה שכל אירופה מחרבנת על חוקי הפייר פליי ורק ריאל מדריד מכבדת אותו ונשארת עם סגל עלוב כשברצלונה סיטי ופריז רק קונות בלי לעשות חשבון לאף מועדון ולאף חוק.
כי אין קשר לפייר פליי. הסיבה שאין רכש היא לא כספית.
איך זה הולך בדיוק?
בהנחה וקובו ישחק בקסטיליה לא יהיה אפשר להעלות אותו למשחק גביע למשל?
לא. אולי רק בצ’מפיונס.
מודריץ’ רץ, אבל כבר כואב בצד. אם איסקו רץ בהגנה הוא מגיע בלי חמצן במוח להתקפה. קרוס רץ זה אוקסימורון. זאת אכן בעיה קשה, אבל בינתיים נתנחם בהודעות של titi camara, כמו לקרוא בלייזר תוך כדי התרסקות מטוס (אל תיקח ללב , דווקא מעריך מאוד את האופטימיות ואת הניסיון לראות את החיובי, ובמילים אחרות תן קצת ממה שאתה לוקח…).
אז כן, נשארנו עם לוקאס הפעלתן ונמשיך לעשות פסיאו כל הדרך לרחבה שלנו. אם לא יישלף איזה שפן מפתיע ברגע האחרון, אני מניח שזידאן יבחר ברביעיית קאסמירו, קרוס, מודריץ’ ולוקאס, לנו נותר לקוות שהצמד בנזמה-הזאר יתחבר, ותמיד תמיד לזכור שעוד לא נולד המניאק שיעצור את הזמן וגם העונה הזאת תסתיים בסוף.
אז למה לא הציעו ליונייטד 180 מיליון וסגרו את הסיפור עם פוגבה אם זידאן כל כך חושק בו וחושב שהוא הפיתרון לכל הבעיות בעולם?
מנסים להיפטר משחקנים לפני שמביאים רכש,זה אומר לי שמאוד מכבדים את חוקי הפייר פליי.
אל תהיה בטוח שלא הציעו, ליונייטד לא חסר כסף והם בעונה שתגדיר אותם מחדש, עוד עונה זוועתית ויהיה להם קשה להחתים שחקנים.
חוץ מזה שפוגבה מכניס להם בפרסום סכומים יפים מאוד, אם הם היו מצליחים להחתים קראק אחר לקישור אז היינו רואים אותם משחקרים
מוזר.
ראיתי מקודם דיווח שקובו בעצמו מעדיף להישאר בקסטיליה ולא לעבור לויאדוליד כי הוא מאמין שיוכל להשתלב בבוגרת.
מקווה בשבילו שהוא מודע לחוק.
בנתיים רודריגו כבר 2 משחקים לא בסגל, לא כל כך ברור מה קורה לגביו.
הוא שחקן קסטיליה, זה מאוד ברור. כמו ויניסיוס בתחילת העונה שעברה.
כי אף אחד לא אמר שב180 מיליון הם היו מוכנים למכור. כי זה שיש כסף לא אומר שמוכנים לשלם כל מחיר על כל שחקן. כי זידאן לא היחיד שמחליט. כי…
הוצאנו המון כסף הקיץ. גם אם אתה צודק והפייר פליי הוא הסיבה שאין רכש, את אותו כסף שכבר הוצאנו היה אפשר להוציא על שחקני הרכב. אבל במקום מי? יש לנו 10 באנקרים בהרכב שהמועדון והמאמן מאמינים בהם. אם במועדון היו חושבים שמודריץ’, ראמוס, קרוס או בנזמה לא מספיק טובים - היו מנסים למכור אותם, בטח לא מאריכים להם חוזה. מנסים להיפטר רק משחקנים שמעשית ומקצועית כבר מזמן לא פה.
אגב, מארקה כתבו שזידאן כבר לא מאמין ביוביץ’ ואפילו שוקלים להשאיל אותו. לא מאמין שהוא באמת יושאל אבל זו תזכורת לכל מי שצחק עליי בזמנו וטען שיוביץ’ הולך להיות שחקן משמעותי… יצטרך לקרות משהו מאוד חריג כדי שזה יקרה.
אם ככה הטענה שלקובו אין מקום לא נכונה.
היא נכונה כי מותר לרשום רק שלושה זרים לקבוצה הבוגרת. זה שרודריגו נרשם ולא קובו לא אומר שהוא הולך לקבל דקות משמעותיות.
עזוב, נניח ששניהם ספרדים מבטן ומלידה. הם מאחורי לוקאס, ויניסיוס, בייל וכנראה שגם איסקו, בראהים ויוביץ’ בהיררכיה. פלוס אסנסיו הפצוע. פלוס חאמס המצורע. המלל הרב שנשפך פה עליהם לא קשור לשום מציאות. רודריגו יצטרך שחצי סגל ייפצע רק בשביל להיות ב18 ולשבת על הספסל.
אבל זאת היתה המחשבה שלנו על ויניסיוס שנה שעברה. אמנם אז זה היה סולארי שלא דפק חשבון להיררכיות (בדיעבד נראה שהוא צדק), אך לא מן הנמנע שזה יקרה גם לזידאן.
ההיררכיות הקיימות לא עד כדי כך קשיחות.
לויניסיוס הייתה פחות תחרות, כי לא היה את הזאר שמקובע להרכב עם דיבלים וגם לא את בראהים ויוביץ’ (וויניסיוס עצמו שעכשיו הוא שחקן סגל לגיטימי).
וגם הוא בשביל לשחק היה צריך שמאמן יתחלף, שחקנים יפצעו, איסקו ינודה וכל זה בשביל 12 משחקים בהרכב בסך הכל. נו באמת, אפילו רודריגו בעצמו לא חולם על דקות משחק השנה.
12 משחקים אחרי שהוא נפצע. מהרגע שהוא קיבל את המושכות הוא לא כ"כ יצא מההרכב.
להגיד שזה מה שיקרה עם קובו? אני מתאר לעצמי שלא.
אבל השאלה אם הדרך היחידה לבחון זאת היא מספר השחקנים הקודמים לו בהיררכיה.
כשמנסים להתבונן מעבר אפשר לדבר על איכויות שונות של שחקנים והתאמתם למצבים שונים. וגם פציעות, הרחקות, יכולת לא טובה וסתם סכסוך עם המאמן. בדיוק מה שקרה עם ויניסיוס.
כפי שכתבתי כבר - במקום קובו אני מבקש לצאת להשאלה. נקודת הפתיחה שלו לא טובה. אבל אם נשפוט נטו ברמה המקצועית יש לו איכויות שכבר היום יכולות להוסיף לנו דברים ששחקנים אחרים פחות.
כמובן שלא הייתי מהמר עליו שיציל אותנו, אבל קשה שלא לראות שיש לו כבר עכשיו משהו שלשחקן כמו איסקו יש פחות.
והכי חשוב, יותר משאני מנסה לשבח את היפני אני מובך מדלות ומוגבלות הסגל שלנו.
לא יודע למה חושבים שאני אופטימי…אם הייתי אופטימי הייתי כבר קובע את המחזור שבו עושים לנו פאסיו.
אבל אנחנו גם לא כ"כ גרועים כפי שחלק כאן כותבים, המאבק על האליפות יהיה הרבה יותר צמוד מהעונה שעברה אבל לא באמת צמוד ואנחנו לבטח נסיים לפני אתלטיקו.
מדובר באותם שחקנים שניצחו את ברצלונה פעמיים באותו סופרקופה שכולם כאן אוהבים להיזכר בתוספת הזאר כשרק מודריץ’ באמת הזדקן.
כולם יודעים יותר טוב מזידאן שצריכים להחתים את זה ואת ההוא ושצריך לשחרר חצי סגל, וכבר זרקו את העונה לפח, תנו למאמן שלקח 3 צ’מפיונס חודש-חודשיים להראות מה שהוא מנסה לעשות ואז אפשר יהיה לקבוע אם זה מצליח או לא.
כתבתי זאת כבר, לדעתי הסגל מצויין וחסרים 2 שחקנים מהסוג של הזאר, הזאר כבר כאן ואם ניימאר היה מגיע הייתי מאוד אופטימי, אבל כרגע גם פוגבה יספק אותי.
הבעיה שלנו עונה שעברה הייתה בהבקעת שערים, סולארי הוציא את רוב השחקנים שיכולים להבקיע והתחיל להשתמש בשחקנים שלא יבקיעו גם אם החיים שלהם תלויים בכך, וניסיוס וואסקז היה פול גז בניוטרל, עדיף בייל האפטי הלא משקיע עם 0.5 שערים למשחק מאשר וניסיוס עם 0.00014 שערים למשחק.
לדעתי האישית קובו עושה טעות שהוא לא יוצא להשאלה, היה משחק והיה עושה לעצמו שם ותוך שנתיים היה יכול להיכנס לסגל הבוגר, בין כל הילדים שהגיעו(כולל אודגאר) הוא הכי הרשים אותי.
אני אישית כבר מתחיל לא להאמין בזידאן, הוא יותר מדי מקובע והקיבעון הזה פוגע פנו, יש לו תחת מאוד גדול, אבל אני די בטוח שעד ינואר התחת שלו יהיה כבר במקום אחר…
במבחן התוצאה בין בייל לויניסיוס אני נוטה להסכים , אם כי חשוב לזכור שויניסיוס אמנם מחטיאן רציני, אבל מצד שני גם ידע לייצר מצבים. אבל בגדול אתה צודק.
ואני חושב שההשוואה הזאת נכונה גם לקובו מול איסקו או ואסקז. היפני עוד צעיר ובשלב הזה גם אם ישחק בליגה השלישית הוא יאבד הרבה כדורים, אבל עדיין הוא מסוגל לייצר יותר מצבים מהשניים האחרים. הוא כדורגלן הרבה יותר תכליתי משניהם עם ראיית משחק טובה בהרבה.
מה הבעיה? ששופטים אותו בעיקר על פי המדדים שבאופן פרדוקסלי הוא אמור להצטיין בהם כשחקן מוכשר מאוד - כל מופעי הטכניקה למיניהם.
בהיבט הזה הוא יידע עוד הרבה עליות ומורדות. הוא יצטרך להתחזק יותר ולעשות את ההתאמות הדרושות לכדורגל האירופי.
לעומת זאת, במישור המיידי הוא יוכל לתרום לנו דווקא את מה ששחקנים מנוסים יותר מסוגלים - פעולות תכליותיות יותר.
מהמעט של המעט של משחקי ההכנה ניתן היה לראות שהוא עושה זאת טוב מאיסקו או ואסקז.