משחקי אימון הם רק משחקי אימון, הוא צריך להראות שהוא יכול לעשות את מה שהראה בכמה דקות במשחקי אימון על בסיס שבועי מול שחקנים מקצוענים שנלחמים על פרמיות, להראות שהוא יכול לעשות את אותם מהלכים גם במשחק אמיתי פיזי ומהיר, הוא יכול לעשות זאת בויאדוליד כי שם יקבל הרבה מאוד דקות, בריאל הוא לא יקבל כמעט דקות.
ורק אחרי שיוכיח בקבוצה מקצוענית אפשר יהיה לטעון שהוא עושה זאת יותר טוב מאיסקו.
רונאלדו שיחק 10 דקות בשני המשחקים, פציעות יכולות לקרות, חאמס לא היה שם והוא כאן היום.
אבל…זה לא שאני מתעלם מעזיבת הרונאלדו, בהמשך אותו פוסט שציטטת כתבתי שהסגל מצויין וחסרים 2 שחקנים עם יכולות ספיציפיות, הכוונה לבסיס שהיה אז, עזיבת רונאלדו חייבה החתמת 2 שחקנים דבר שלא נעשה עונה שעברה, העונה הגיע הזאר וצריכים עוד אחד ועם הבסיס של אז אפשר להתחיל להיות אופטימיים.
הפסדנו את האליפות בעיקר כי זידאן המשיך עם משחק הרוטציות כשחאמס ומוראטה כבר לא כאן(חאמס חזר והביא את יוביץ’) וגם בגלל שרונאלדו הורחק מ 5(?) משחקים ולא היה מי שיבקיע(וגם בגלל שאנחנו ריאל מדריד ואוהבים לחרב דברים טובים).
קובאצ’יץ’ היה מצויין אז, במשחק השני אם אני זוכר נכון פתח קשר אחורי במקום קסמירו(פצוע או מורחק לא זוכר) והיה מצויין, חשבתי יש לנו וורלד קלאס ואז החליט שנוח לו יותר בחנייה של הבינוניים.
זה לא פונה לכולם, כמובן, אבל אולי תצאו מהסרט שריאל יכולה להוציא מיונייטד שחקן שהיא לא רוצה לשחרר? פוגבה כרגע שחקן הקישור הראוי היחיד שיש לסולשיאר. איתו אנחנו נראים נורא, ובלעדיו בכלל ירסקו אותנו במרכז השדה. לשחרר אותו עכשיו יחרבן לנו את העונה לחלוטין, כי בניגוד לברזילאים ילדי קקה הוא נשאר מקצוען ומחוייב. אמנם לא שמח במיוחד, אבל מתאמן כמו שצריך, סותם את הפה, ונותן את הסטטיסטיקה שלו במגרש. הוא כרגע ההבדל בין מאבקי טופ 4 למאבקי טופ 10, ומי שמכיר את הקישור אשפה של יונייטד יודע שזו לא הגזמה.
150 מיליון יורו, על שחקן שעלה 100, לא יכסו על זריקת עונה שלמה לזבל. המשמעות תהיה עונה נוספת בלי צ’מפיונס (כבר איבוד הכנסות גדול מ-50 מיליון), פגיעה בחוזה עם אדידס, הדחה מוקדמת מהליגה האירופית, אי-שידור משחקים של הקבוצה הלא-אטרקטיבית שתהיה בסקיי וב-BT.
מלבד זאת, מבחינה מקצועית זו תהיה מכה אנושה לפרויקט של סולשיאר. להשקיע בהגנה ולעבוד על לחץ זה מקסים, אבל בלי קישור (ושוב - אין שום קשר איכותי מלבד פוגבה) הקבוצה תתרסק. חכו ותראו מה סיטי תעשה לנו, עם פוגבה. בלעדיו גם ווסטהאם או ווטפורד יעשו לנו את אותו הדבר (וגם כאן זו לא הגזמה - כל אוהד יונייטד היה לוקח את דקלן רייס או דקורה בזרועות פתוחות).
בקיצור, יונייטד מנסה לחזור להיות קבוצת כדורגל. יש לה כסף גם כשהיא לא. נסגר החלון באנגליה. אין לה קשרים מלבד פוגבה. עורו משנתכם אוהדי ריאל וחפשו אופציות ריאליות יותר לקיץ זה. אולי מסי.
ניימאר היה שחקן ברצלונה (כלומר - עבד בספרד) 4 שנים, שזה לא מספיק על מנת להיות זכאי לאזרחות ספרדית (וסביר להניח שבחצי השנה האחרונה זה לא ממש עניין אותו מספיק כדי לזרז את זה). לא מכיר את חוקי האזרוח בצרפת אבל קשה לי להאמין ששנתיים מאפשרות אזרוח.
הבעיה מבחינתכם שזה לא תלוי בכם כפי שאתה חושב, גם אתה ציינת שפוגבה לא עושה בעיות, ברגע שהוא יחליט שהוא עוזב הוא גם יעזוב.
בכדורגל של היום שחקן שהחליט לעזוב יעזוב גם אם זה ריאל מדריד או ברצלונה.
ליברפול מכרה המון שחקנים לא בגלל שהיינו חייבים כסף, כי שחקנים החליטו שהם רוצים לעבור, ברגע שפוגבה יחליט שהוא מתחיל לעשות בעיות תוך כמה ימים הוא כבר לא אצלכם.
ההנחה שאי אפשר להחזיק שחקן בכוח נכונה ולא נכונה. היא לא נכונה אם מוכנים לקבל את המצב שיש שחקן מוביל ממורמר בסגל. בהנחה שאין תועלת כלכלית או מקצועית בשחקן ממורמר, עדיף לקבוצה למכור אותו.
השאלה היא האם פוגבה באמת יתמרמר, והאם הוא מעוניין לעזוב את היונייטד בכל מחיר.
וראטי שהוזכר פה מעולם לא התמרמר, וזו היתה זאת ברצלונה שרדפה אחריו. לעומתו ניימאר עשה בעיות ופסז’ מוכנה למכור אותו למרות היותו כוכב גדול יותר.
לפי השמועות ריאל ביקשה מפוגבה שלא למרוד בקבוצתו, ואם כך אין ליונייטד שום אינטרס למכור אותו. אם הוא יעשה כמו בייל כשהיה בטוטנהאם, כמו ניימאר, כמו הזאר או קוטיניו, ויודיע קבל עם ועדה כי הוא מעוניין לעזוב בכל מחיר, הכדאיות של ההשארה שלו ביונייטד תהיה מוטלת בספק.
אני חושב שהסיפור עדיין לא נסגר מבחינת ריאל ויהיה עוד ניסיון אחרון סמוך למועד סגירת החלון להביא אותו. אני לא חושב, או רוצה, שהניסיון הזה יצליח. עם זאת מדאיגה אותי העובדה שזידאן לא יוכל לבנות את הקבוצה באמת כמו שהוא רוצה. אני מעדיף שחקן שאני לא מאמין בו אבל המאמן כן, מאשר שחקן שאני מאמין בו אבל המאמן לא.
מארקה טוענים שלאונרדו ביקש את ויניסיוס + כסף בתמורה לניימאר ונענה בשלילה.
הבעיה מבחינתכם שזה לא תלוי בכם כפי שאתה חושב, גם אתה ציינת שפוגבה לא עושה בעיות, ברגע שהוא יחליט שהוא עוזב הוא גם יעזוב.
זה נכון אולי בטווח הארוך, אבל זה לא דבר שקורה בשבוע ולא אחרי שחלון ההעברות נסגר אצל הקבוצה המוכרת. את המרד היה צריך להתחיל לפני חודשיים בשביל שיהיה סיכוי. גם אם פוגבה יאיים לפוצץ את האולד טראפורד יונייטד לא תשחרר אותו עכשיו.
אגב, ניימאר משוחרר מפס"ז כי הם רוצים לשחרר אותו. אם אמבפה יבקש לעזוב הוא לא ישוחרר.
אם ההתנהגות שלהם הייתה הפוכה אמבפה היה עובר וניימאר נשאר, כשחקן מתחיל ללכלך על המועדון והאוהדים מתחילים לשיר נגדו במשחקים הסיפור גמור, השאלה היא אם כל שחקן יסכים שיקללו אותו. ניימאר נראה כאילו נהנה מזה.
איזה לשחק עם עובדות ?
הבאת את וראטי כדוגמא של קבוצה שלא משחררת שחקנים, הבאתי לך דוגמא מאותה קבוצה להוכיח שגם את קלוב הזהב של פסז אפשר לעזוב.
בקשר לקוטיניו, בקיץ הוא ביקש ולא שוחרר, בחורף שיחק מלוכלך ושוחרר וזאת בדיוק הנקודה שלי, כשהשחקן מחליט סופית לעשות כל מה שביכולתו כדי לעזוב הקבוצה לא תוכל לעמוד בדרכו(היא תוכל, אבל לא תעשה זאת).
מה שאני אומר זה שלא תמצא הרבה שחקנים שירדו לזנות כמו ניימאר.
גם וראטי עשה שרירים וגם קוטיניו וגם ראביו (שלא הזכרתי קודם).
במקרים שלהם הקבוצות עמדו על הרגליים האחוריות והם נשארו.
ליברפול ויתרה עליו בפעם השניה כי ככל הנראה חשבה שהכסף שתקבל שווה יותר ממה שקוטיניו נותן (כמו הדעה שלך עליו).
ראביו היה עקשן יותר ועף ליציע (אם אני לא טועה היה סיפור דומה עם לוקאס הברזילאי שעכשיו בטוטנהאם) ובסיום החוזה עבר קבוצה.
בנוסף, לא כל שחקן בעולם מוקף בגורמים מהבכירים ביותר בעולם הכדורגל ובעלי עניין כמו ניימאר. פסז מין הסתם לא רוצה לשרוף את הגשרים עם כולם. ועדיין היא עושה שרירים על ניימאר גם עכשיו.
שורה תחתונה, מרד של שחקן לא גורם לקבוצה לשחרר כל-כך מהר אם בכלל, בטח אם אין לה תחליף והיא לא צריכה את הכסף כמו פוגבה ויונייטד.
ניימאר מקרה מיוחד מהסיבות שכתבתי.