דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

לא ברור לי מה מהות ההחתמה של ואן דה ביק עכשיו אבל לקיץ הבא. כל הקיץ המועדון ריחרח אחרי פוגבה (לפי הדיווחים) ובסוף וויתר על אריקסן ודה ביק. אז אם סגרו עסקה כעת, למה זה רק לקיץ הבא ולא לינואר?

כנראה שהיו בטוחים שאפשר להמשיך עם הקישור הקיים, שזה, לדעתי, הזוי ביותר. ניחא, החתמנו עכשיו שחקן לקיץ הבא כי הבנו שאנחנו חייבים חיזוק והשחקן לא מוכן להגיע בינואר. אבל מה עם איזשהו מחליף לקסאמירו כמו שכולנו מלינים?

אני הייתי הולך על השאלה של שחקן בינואר או אפילו רכישה של קשר אחורי כגיבוי לקסמירו - אבל כבר בינואר.

בהנחה שואן דה ביק מגיע ואודוגארד מיועד לקישור ולא לכנף, אתם רואים מערך של קסאמירו, דה ביק, ואודוגארד תופס חזק? זה יכול להיות מעניין.

ההערכה שלי שואן דה ביק הוא החתמה לעתיד. כרגע הוא לא המושיע. אני עדיין חושב שאי ההחתמה של אריקסן היא רק בגלל שמעדיפים להביא אותו בחינם מאשר לשלם עליו 70 מיליון יורו בשביל עונה אחת. הפרוייקט הוא לעשור, לא לשנה שנתיים, ובאמת לא נורא אם יביאו שחקן שרוצים אותו עונה אחת אחרי.

על סמך זוג העיניים שלי.

צפיתי לא מעט בשניהם. ולמרות שעשיתי זאת הרבה, לא צריך הרבה זמן מסך בכדי להבין מי שחקן כדורגל מגוון יותר. הטיפול של הנורבגי בכדור משמעותית טוב יותר. כשאתה משחק בקבוצה כמו ריאל מדריד אתה צריך להיות כמה שיותר מגוון. או במילים אחרות - להיות מסוגל להתמודד עם כמה שיותר אתגרים תוך כדי משחק.
בהתחשב בעובדה שאנחנו מדברים על מחליף למודריץ’ נראה לי שכדאי שיגיע שחקן שיודע לנהל משחק. על כל נגזרותיו של תפקיד זה.

זה מאוד כללי ולא תמיד נכון.
הכל הוא תכלס השקעה כל מול הצלחה. יכול להיות שיש 100m שיהפכו אותך לאלוף אירופה, ו500m שלא ישנו כלום. הכל סוג של הימור.
לצורך העניין, בלי רונאלדו לא היינו זוכים באלופות האחרון שלנו, אבל אולי היינו עושים עליו רווח גדול יותר. האם שווה? בדוק שלא, אבל אם בדיעבד היינו יכולים לזכות בלעדיו אז בטח שכן.

אבל אני לא מתעניין בזה, אותי מעניינת נטו הצלחה וממש לא אכפת לי שישלמו אקסטרה כדי להביא שחקן קצת קודם

הגבת לי? כי אני לא רואה כל קשר בין ההןדעה שלך למה שאני אמרתי. השיקול הפיננסי הוא לא פקטור בהודעה שלי.

אמרת שאתה מוכן לחכות שנה לשחקן כדי לחסוך 70m.
אני טוען שיש עונות שזה שווה את זה. אבל זה תמיד הימור

שכחתי בכלל מהחלק הזה בהודעה.
הציפייה ששחקן יגיע ויהיה ההבדל הגדול, ויביא צ’מפיונס כבר בעונתו הראשונה, היא לא הגיונית. נכון שעל הנייר שווה להביא שחקן ב70 מיליון בתמורה לצ’מפיונס, אבל במציאות זה לא ככה. אף שחקן לא שווה ישירות תואר, בטח לא בעונתו הראשונה. כשקונים שחקן קונים אותו בראייה קדימה.

הדוגמה שהבאת לא דוגמה טובה לדעתי. אתה לא יכול לקחת את השחקן הכי טוב בהיסטוריה של המועדון ולהביא אותו כדוגמה. מה עוד, שרונאלדו כבר היה מחובר לקבוצה ולא היה צריך להתאקלם.
דוגמה טובה יותר היא הזאר, שנתלו בו ים ציפיות ובינתיים מאכזב. אין ספק שהוא שחקן טוב, אבל גם הוא צריך זמן עד שיתחבר לקבוצה ויכיר את השחקנים שמסביבו.

70 מיליון היורו שיחסכו על אריקסן יוכלו לשמש לקניית שחקנים נוספים.

ושוב, אני חייב לסייג את זה שהכל ספקולציה שלי. אף אחד לא הודיע שבקיץ אריקסן יגיע בחינם, רק תיאוריה שלי.

אפשר להכניס את לאוטארו מרטינז לרשימת השחקנים שישדרגו את עמדת החלוץ שלנו. לא שיש סיכוי שאינטר עם הכסף הסיני שברשותה תסכים למכור אותו. ולא שיש סיכוי שזידאן ופלורנטינו בכלל חושבים שצריך להחליף את בנזמה בהרכב.

נמשיך לפנטז על חלוצים עד שבנזמה יפרוש.

למה לדבר בלשון רבים?
אני לא מפנטז על חלוצים, יש לי חלוץ עם 6 שערים ב7 משחקים בנוסף ל2 בישולים.
יש לנו חלוץ טופ עולמי.

לא הייתי קובר את יוביץ לפני שהוא בכלל קיבל הזדמנות אמיתית,אני גם בכלל לא חושב שהוא נופל מלאוטרו,די דומים אפילו.

לאוטרו מאוד שלם ומוכשר אבל המספרים שלו ממש לא להיט והוא בן 22. הקריירה של יוביץ’ עד עכשיו יותר מרשימה, לצורך העניין.

באופן עקרוני אני מעדיף חלוצים מהירים שאפשר לצאת איתם למתפרצת ופייטרים שמשתתפים במשחק הלחץ. ללאוטארו יש את שתי התכונות האלה, בנוסף לזה שהוא חלוץ מצוין.
לבנזמה יש משחק ראש עדיף וראיית משחק.

השער שלאוטארו כבש מול בארסה, בנזמה לא יכול לתת. אני לא זוכר מתי הוא עקף בלם בספרינט.

בנזמה בעונה טובה ועם 6 שערים, הכל נכון, אבל זה עדיין בנזמה. זה לא יימשך הרבה זמן. צריך לשים לב גם מול אלה קבוצות הוא כובש ומול אלה קבוצות לא. בעונה הקודמת 14 מ-21 השערים שלו היו מול קבוצות מהחצי התחתון של הטבלה. מול הטופ 6 הוא כבש רק שער אחד.

אני מסכים וגם מאוד מעריך אותו אבל יש לו הרבה מה להוכיח. הוא נעלם בהרבה משחקים ולא מספיק טוב בלהגיע להזדמנויות, הסטט’ שלו באינטר מזעזעת. אני כן מאמין שאם הוא יפרוץ הוא פוטנציאל לוורלד קלאס, כי יש לו סט תכונות מאוד מגוון והוא מאוד מיוחד.

בנזמה אחד החלוצים הכי טובים בעולם כבר שנה וחצי ועדיין אנשים פה מפנטזים על שחקנים אלמוניים אחרי שראו אותם משחקים פעם אחת בלבד .

הסיבה היחידה שצריך לחשוב על מחליף זה הגיל שלו. אין לו עוד הרבה לתת. כרגע יש את יוביץ’, וסביר שביום שבנזמה כבר לא יהיה שווה הרכב נוציא הון על חלוץ מוכח אחר.

גם כשבנזמה בתקופה טובה הוא עדיין סוג של אוברייטד. קח למשל את העונה הטובה שלו בשנה שעברה. תבדוק מול מי הוא כבש ומול מי לא. אנחנו צריכים חלוץ שייתן את האקסטרה מול הקבוצות הטובות, לא רק שיפציץ מול קבוצות תחתית.

מעבר לזה בנזמה צריך שלושה-ארבעה מצבים טובים בשביל לכבוש שער אחד. הוא לא מספיק חד מול השער. הוא איטי וכבד ואי אפשר לעשות משחק לחץ אפקטיבי איתו בהרכב. קשה לצאת למתפרצות איתו. מבחינת אופי הוא לא מספיק ווינר ופייטר לטעמי. הוא נותן תחושה שהוא לא תמיד מחויב. יש הבדל בין בנזמה של ליגת האלופות לבנזמה של הליגה. אף אחד לא ייקח ממנו את הכישרון וראיית המשחק אבל יש לו חסרונות גדולים מאוד.

דווקא את זה אי אפשר לקחת ממנו גם בתקופות הרעות שלו. תמיד יודע לתת מסירה/נגיעה אינטליגנטית שתמשיך את הרצף של המתפרצת.

וואו, כל כך לא. סוג של מריאנו.

אצל מריאנו הכל זה עוצמות וכוח בלי הרבה טכניקה ומחשבה.
לאוטארו שחקן ממזר עם המון טכניקה. לא רואה דמיון בין שניהם.

לא חושב שראיתי את לאוטרו נוגע בכדור יותר משתי נגיעות ברצף. מבקיע כמעט רק בנגיעה, ומבקיע מעט. עוצמות, התלהבות וכח הם בדיוק מה שמאפיין אותו. בנזמה טוב ממנו ממש בכל פרמטר ובכמה רמות. לא אותה ליגה.

אבל לאוטרו לא משחק אצלנו > בהכרח יותר טוב מבנזמה.